Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Tangentbord (283)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Efter att ha provat några trådlösa tangentbord insåg jag att räckvidden inte alls var exakt samma. Den varierar och jag kan säga att detta har en av de bättre räckvidderna av de jag provade. Kör projektor och sitter en bit ifrån och för mig funkar det perfekt. Titta på lanseringsåret när du köper tangentbord - utvecklingen har gått framåt och det är stor skillnad på dom som lanserades 2010 gentemot dom 2015 (och dom ännu nyare torde var ännu bättre).

  Drar ner 1 stjärna då det inte var helt optimalt disponerat för mig och de otraditionella pilknapparna stör mig lite. Jag vänjer mig!
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  På det stora hela, helt okej till Sony smart-TV. (Android)

  Definitivt värd pengarna om man vill skriva på ett riktigt tangentbord i appar på sin smart-TV istället för att hålla på och fippla med fjärrkontrollen.
  Touchplattan fungerar för det mesta också bra. Inte till alla appar som det fungerar dock, men fungerar fint till både Netflix och Youtube där man kan trycka på både plattan i sig eller på någon av knapparna. Underlättar bläddrandet även om piltangenterna fungerar utmärkt till det.
  Knappar för enter, home, växla mellan appar, escape, bakåt osv fungerar perfekt på alla appar.
  Min enhet är en Sony BRAVIA, var bara att mata in dongeln i USB-port och starta tangentbordet så var det igång.

  Däremot så kan jag för allt i världen inte lista ut hur man använder Å, Ä och Ö till TVn. Har sökt runt lite och flera verkar ha det problemet till just TV.
  Testar man olika kombinationer (shift + ctrl tex) kommer : eller ; upp istället.
  Sen stämmer knapparna inte riktigt överens med verkligheten vad som matas in. Om man vill göra ”()” så finns ”(” på tangent 6 och ”)” på tangent 7.
  Men man får i själva verket trycka på tangent 7 och 8 då tangent 6 matar in ett ”&” istället.
  För min del inget jätteproblem egentligen då jag mest skriver på engelska till TVn och sällan andra tecken än just bokstäver, men väldigt irriterande att de inte matar in det som är markerat. (Kollat inställningar och tangentbordslayout på TV, men blir inte klokare för det.)

  Piltangenterna för upp/ner är lite för små dock, hade gärna sett att de vore större/upphöjda eller mer åtskilda från övriga knappar då man lätt sitter och trycker på shift istället för upp.

  Men jag tycker ändå det är en bra produkt och skulle ändå köpt den om jag visste allt detta sen innan.
  Om du vill skriva in namn på serier/filmer i sökrutan eller lösenord och email och slöbläddra lite i appar så är denna bra för det. Inte perfekt, men bra.
 • Ganska dålig
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  + Billig
  + Lagom storlek
  + Bra funktioner
  + Batterierna håller länge

  - Dålig kvalité

  Jag har haft två stycken. Bägge har börjat strula med dålig kontrakt mot datorn samt att den extra "vänstra musknappen" uppe till vänster ovan Esc knappen slutat fungera.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Vi hade föregångaren, den som heter likadant fast utan "Plus", i ett antal år. Visst, tangentbordet känns plastigt, men vad det höll! Barn som stampar på det på golvet? Inga problem! Okej, ena musknappen halkade lite snett vid ett tillfälle, men det gick att laga med en skruvmejsel och lite gott självförtroende. Baggis! Skitbra tangentbord, men vi slet ut det till slut, efter typ 5-6 år av dagligt användande som tangentbord för TV-dator.

  Så till det nya. Det verkar i det närmaste identiskt. På-/av-knappen är lite robustare än på den gamla modellen, musknapparna känns lite stadigare och det har tillkommit volymknappar. Så långt allt väl.

  MEN: Om man slår av och på tangentbordet ofta, vilket vi gör då vi har småbarn, så funkar inte tangenterna förrän efter en stund. Först fungerar musknapparna. Strax därefter fungerar musplattan. Men vill man använda någon av tangenterna på tangentbordet måste man trycka 8-10 gånger på valfri knapp innan det reagerar. Har testat det på flera datorer med samma resultat (dock endast med Windows 10).

  Måndagsex, tänkte jag, och returnerade det. Han som tog emot tangentbordet såg synnerligen förbryllad ut men gav mig efter en lång dialog ett nytt. Precis samma sak med det nya. Sjukt irriterande, varpå jag tyvärr inte kan sätta mer än en tvåa trots övriga goda egenskaper.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  I förhållande till priset en bra produkt om den ska användas som vardagsrumstangentbord.

  +Lätt och liten
  +Programvara med många möjligheter att ställa in tangentbordet så som man själv önskar.
  +Bra med separat musknapp uppe till vänster.
  +Räckvidden är bra
  +Hållit för trampande barn
  +-Styrplattan är inget under av känslighet, men fungerar.
  - Knapparna slinter man lätt på.
  -ej fullstora funktionstangenter
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag har använt ett av dessa i mitt vardagsrum i några år nu och är mycket nöjd. Jag har en ombyggd tunn klient som jag kör Windows 10 på för all streamad media. Detta tangentbordet ger mig en räckvidd på ca 8-9 meter av de utlovade 10 så det är jag helt nöjd med.
  Det är dock värt att veta att signalen är mycket lätt att störa ut, om jag sätter mottagaren i en intern USB-port får jag bara ca 2 meter räckvidd.
  Enheten jobbar med Logitechs Unifying system vilket gör att man kan koppla upp till 6 enheter till samma mottagare om man vill ha flera enheter men fortfarande bara använda en USB-port. Detta löser man genom att ladda ner en programvara från supportsidorna.
  När man ändå är där så kan man om man vill passa på att ladda ner verktyget för att uppdatera firmware på både mottagaren och tangentbordet (busenkelt och går på några minuter).
  Batteritiden på dessa är suverän. Jag bryr mig sällan om att stänga av det och trots att jag använder det ganska mycket så är det max en gång per år jag får byta batterier.

  Jag skulle inte kunna tänka mig att ha detta som ett primärt tangentbord vid en dator som används mycket, men det är heller inte vad denna produkt är avsedd för så det är heller inget som påverkar mitt betyg. Den är framtagen specifikt för oss som gärna sitter framför TVn.
  Produkten i sig relaterat till vad den är avsedd för är i topp. För detta pris kan man inte förvänta sig mer.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Riktigt smidigt tangentbord till tv datorn för pengarna, batteriet håller riktigt länge (2st AA)
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Duger väl säkert för de flesta. Tyvärr är styrplattan så bedrövligt dålig att den inte går att använda mer än 5 minuter innan man får kramp i handen eller blir tokig på den. Har du en enda molekyl vatten/fett/smuts på fingret ballar den ur och pekaren far omkring av sig själv.

  Kvaliteten i övrigt är väl så dålig den kan bli ungefär. "Plastigt" är en passande beskrivning. Men det håller ihop i alla fall. Tangenterna är svampiga och sitter för tätt för att vara sköna att skriva på.

  Enda positiva jag kan hitta är väl priset, storleken och att det fungerar att använda till enkla grejer som att klicka igång en film eller enklare surf på webben.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra att ha till TV datorn, touchplattan fungerar bra.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Mycket bättre än Logitech MK520.
  Har funkat bra i flera månader för mig, använder den till min Intel NUC som HTPC.
  Nu när den bara kostar 200kr så är det bara att köpa utan att tveka.

  Den får en 9 av 10.
  Det som drar ner betyget är att ENTER-knappen och pilarna (upp, ner, höger, vänster) kunde vara större.
  Samt backlit på tangentbordet vore nice.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Mycket bra tangentbort för att t.ex. ha framför tvn. Bra styrplatta. Bra räckvidd, bra batteritid.

  Det som drar ner betyget är att det är mitt tredje tangentbord av denna modell. Så spara kvittot om det skulle gå i sönder. Men det är ju som sagt så pass bra att även om det nu skulle gått sönder så köper jag det igen.

  Överlag nöjd
 • Ganska bra
  2 år sedan
  K400 Plus är en budgetprodukt och det märks i allra högsta grad. Tangenterna känns lite halvsega, touchpaden känns lite klibbig och hela tangentbordet saknar all stabilitet.

  Men det sagt så fungerar det ändå hyfsat, Logitech har gjort tangentbord för länge för att släppa en riktigt katastrofal produkt. Men är inget som jag skulle rekommendera till någon som planerar att skriva mycket, som jämförelse så känns min K340 (som saknar touchpad) mycket mer distinkt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Som HTPC tangentbord 10/10.

  + Lätt, bra räckvidd, bra batteritid, tåligt, halvbra touchpad.
  Smidig av/på knapp för att hindra obehöriga att klicka av misstag :).

  Som arbets-tangentbord hade jag valt något annat. Aningen plastiga tangenter.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har använt föregångaren k400 ett bra tag och även använt detta under ca 1 år. Allt är bättre med det här nya!
  Räckvidden slår det gamla rätt bra.
  Batteritiden är också bra.
  Volymknapparna är flyttade ovanpå touchen vilket är väldigt bra!
  bara+!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Jag har haft detta (och innan dess föregångaren) i många år nu. Klockrena tycker jag! Letar du efter ett smidigt sätt att styra en dator på avstånd utan att lägga tusenlappen på något med massa lull-lull så är detta "it".

  Låg vikt, men känns ändå inte som billig Kina-plast, mer än ok slimmade tangenter och FN-knapp för olika funktioner. Dessutom funktionell programvara. Jag använder det när jag sitter framför TV:n och ska styra datorn för att sätta på film, surfa eller vad man nu vill. Dessutom håller batterierna RIKTIGT länge. Jag stänger inte ens av mitt på knappen och jag har inte bytt batterier på minst ett år, förmodligen två. Styrplattan är bra den också, jag har inget illa att säga om den.

  Det som saknas för mig är bakgrundsbelysta tangenter (som man kan stänga av), men det kan man inte förvänta sig i den här prisklassen.

  Starka rekommendationer!
 • Ganska bra
  2 år sedan
  håller med de flesta positiva betygen här men vill påminnaom att tangentbordslayouten inte är standard så de som vill skriva snabbt kommer inte kunna det.

  +touchen lätt och efter 5 minuter har man full kontroll på den utan att ändra inställningar.

  -någon stjärna på logitech har kommit på att krympa enter / returknappen 3 ggr. tror inte jag behöver påpeka varför detta är en nackdel. detta gäller även alt gr ctrl pil upp pil ned.

  -kräver längre nedtryck än vanliga standard laptopptangenter.

  för min egen del så är detta mest för lättare uppgifter även om denna text är skriven helt på den så kommer jag högst skriva mindre inlägg i typ youtube och diverse forum.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Funkar bra. Aningen plastig men till det priset, tycker jag den gör sitt jobb och mer där till.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Lättinstallerad, smidig och enkelt tangentbord. Rekommenderas till HTPC:n
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Inköpt för användning till NAS/HTPC/Smartwall.

  + Public service ;) - Tangentbordet har inbyggd hållare för mottagaren, finnes i batteriluckan.

  - Touchpaden har någorlunda... Underlig sensitivity/acceleration-kurva, inte direkt vad man är van vid från Symantec/ELAN. Går att använda, men ser absolut vad andra omdömen menar.

  - Kan tyvärr endast vara paired till en mottagare åt gången. Kan pair-a om med software som finns i Logitechs Program Files-mapp, men datorn måste självklart vara i ett skede där man kan komma åt programmet, annars får man flytta mottagaren.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Enkel, lätt och prisvärd. Funkar jättebra.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lagom stort.
  Bra knappar.

  Styrplattan - Hmm... sådär nöjd med den delen
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte det mest för att det var snyggt(kör den vita varianten).
  För min del hade det lika gärna kunnat vart sladd till och pekplattan bryr jag mig inte om, jag kör med vanlig mus.

  Som tidigare nämnts är det lite tajt mellan tangenterna, lite större och mer utrymme hade passat mig bättre.

  Det hade vart skönare med en push-knapp för av och på istället för skjut-knapp och jag saknar stöd undertill så att tangentbordet kan luta.

  Men på det stora hela lever den upp till mina förväntningar, snyggt och sköna tangenter att trycka på
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt nice att ha i soffan
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Duger bra som sofftangentbord om man inte orkar lägga 800kr för att få ett trådlöst bakgrundsbelyst. Det sämsta är nog musplattan, den är släpig och oprecis. Tycker dock att känslan vid nedtryck av tangenterna är rätt bra. Och mediaknappar med play/pause och skip funkar bra med spotify. Volymknapparna är också lätttilgängliga och bra. Det är rätt svårt att navigera med piltangenterna utan att titta på dem för man känner inte skillnad på dem och övriga tangenter, samt så har de en sämre design som inte sätter ut pil-upp ovanför pil vänster-höger-ner.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta är en väldigt billig produkt och man måste klart se det lite för vad det är. Men jag tycker inte det är tillräckligt bra för att har det kvar. Jag har returnerat mitt. Otroligt billigt och plastigt samt plattan är för okänslig och beter sig konstig. Jag får panik av såhär dåliga produkter. Jag betalade 400kr. Nu kostar det bara 200kr ser jag. Och 200kr tycker jag trots allt det kan vara värt. För fungerar gör det trots allt även om det är på en väldigt låg nivå. Även om jag personligen inte haft det det kvar även om det var gratis.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt suveränt tangentbord! Kopplade precis in det iofs men det fungerar precis som vilket tangentbord som helst!

  Visst, tangentbordet är plastigt och inte speciellt snyggt men jag är övertygad om att det är "plastigheten" som gör att den faktiskt inte har några som helst problem med mottagningen till unifymottagaren. Har även min M705 mus inkopplad på samma mottagare.

  Drar ner en stjärna för att tangenterna sitter ganska tajt, där kunde logitech breddat hela tangentbordet med en knappbredd så hade det blivit full pott. Gick från ett Rapoo som jag blev så sne på att det inte tog tangentbordstryck från mindre än 1,5 meter så det fick en knytnäve i mitten och böjde sig, behövde ett tangentbord snabbt och detta från NetOnNet gick på en dag om man valde express frakt så det kan jag rekommendera!

  Rekommenderas!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar utmärkt!
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  2016-12-17
  Musplattans klick slutade fungera ett tag sedan. Kollade i inställningarna men klick på plattan var påslaget. Testade på en annan dator men plattan fungerade inte att klicka på där heller. Drog slutsats att klicket var sönder. Garantiärende tänkte jag och i butiken visade det sig att man via ett kortkommando på tangentbordet (FN+vänster musklick) kan stänga av denna funktion på plattan.

  Detta är för mig en funktion bara budgetprodukter har. Skräp som skickas med för att budgetalternativet skall vara mer lockande. Som bloatware på datorer. Om man vill stänga av funktioner som detta görs det i operativsystemet. Som att varför kombinera funktionstangenterna med annat krafs när det finns plats för separata multimediatangenter. rant!

  Ett minus bara för detta. 6 av 10.

  2016-05-29 - Har testat musplattan lite mer och visat sig att det går att scrolla i sidled och även med två fingrar zooma in i webbläsare. Mycket bra. Detta testades i Xubuntu 16.04 med webbläsaren Firefox. Lite förvånad att dessa funktioner finns på ett tangentbord för 400 kr från PC-marknaden.

  (PC-marknaden för konsumentdelarna är alltså bara 10 år efter Apple då deras bärbara hade det som standard 2006 om inte tidigare. PC-marknaden innehåller så förbaskat mycket skit. Gigabit-nätverk kom 2003 men även 10 år senare tillverkas det fortfarande datorer med 100Mbps-nätverk. Idioti! Även musplattorna på många av dagens PC-bärbara är ren skit mot Macbook från 2006.)

  Från att tangentbordet startas tar det en sekund från att det går att börja använda. Ingen vändetid på flera sekunder utan "flick the switch" och börja använda direkt.

  Tangentbordet på djupet är bra mått för det går att greppa med en hand över tangentbordet. Mycket bra då det kan lätt hanteras med en hand.

  Stör mig fortfarande på att Logitech har ändrat F-tangenternas funktion och att det inte är mellanrum mellan F-tangenternas grupperingar.

  Betyg: Ökade till Bra (7)

  Det får bra för att det är ett sofftangentbord till TV-dator för enklare uppgifter.

  2016-05-28 - Jag letade efter ett vanligt tangentbord som inte var blåtand, fungerade i alla operativsystem med integrerad musplatta. Detta föll i smaken. Skriver efter en användning och observation.

  Tangentbordet är mindre än normala tangentbord så det är svårare att skriva på. Nästan pekfingervallsen. Inga mellanrum mellan F-tangenterna vilket gör att jag inte kan känna efter F-tangenterna utan måste kolla. F-tangenterna är också i förstahand multimediatangenter. För att stänga ett program med Alt+F4 får man göra FN+Alt+F4-idiotin. Det finns plats ovanför så varför inte satt separata tangenter där istället? (Samma idioti som flesta laptoptillverkare håller på med. Speciellt Lenovo som hade ett toppenupplägg men som förstörde det ett par år sedan.) Logitech Options finns inte till Linux.

  Musplattan stödjer två-finger scroll och man kan klicka på plattan. Plattan i sig kunde varit lite större vertikalt.

  + Enkel design
  + Två-fingerscroll på platta
  + Man kan klicka på plattan
  + Stora ljudtangenter

  - F-tangenterna är i förstahand multimediatangenter
  - Tangenterna är smalare än vanliga tangenter
  - Det saknas mellanrum mellan F-tangenterna

  Slutsats
  Betyg: 5 - Acceptabel

  Tangentbordet duger för att användas i soffan dom tillfällena man har dator kopplad till TV-apparaten och välja filmer, videoklipp på nätet, musik, enkelt arbete men inte till vardagsanvändande. Det är för kompromissat för det, speciellt förstörelsen av F-tangenterna. Jag motarbetas av tangentbordet i onödan, men detta var det bättre alternativet under 400 kr jag såg.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Som standard är F-knapparna delade med många multimedia-funktioner, och det är multimedia-funktionerna som är default-knappen. Med andra ord behöver man bara trycka på F11 för att för byta låt, men vill du stänga ned ett program med ALT+F4 krävs ALT+FN+F4. Detta går dock att ändra väldigt enkelt via mjukvaran Logitech Options, tillsammans med många andra funktioner.

  Jag har egentligen bara två bestående problem med tangentbordet. Det första är att musen inte tycks gå att inaktivera, vilket kan vara bra när man vill skriva texter. Jag trodde först den gula knappen till vänster var en sådan knapp men det tycks handla om en knapp för att vänsterklicka. Tangentbordet är litet och det är lätt att komma åt musen när man skriver, vill man dessutom ibland använda tangentbordet tillsammans med fristående mus är funktionen att stänga av den inbyggda musen smidig.

  Det andra problemet är att musen är väldigt känslig, även som van användare av laptops och smarta telefoner rör sig muspekaren när jag lättar fingret från plattan. Detta problem kan förminskas genom att man sänker känsligheten, men tendensen finns kvar. Det känns jobbigt att sänka känsligheten för en sådan sak dock, då det i övriga scenarion inte är något problem.

  Tangentbordet känns OK att skriva på men det är för litet för att det ska kännas bekvämt. Det finns inga handlovsstöd och det avviker lite från standard, piltangenterna har en annorlunda form, ENTER-knappen är underdimensionerad och den högra CTRL-knappen sitter till vänster om piltangenterna. Många funktioner har inga dedikerade knappar, såsom Home och End, som sitter på piltangenterna och aktiveras med FN-knappen. Allt detta kommer som konsekvens av tangentbordets storlek. Många vill säkert ha ett litet tangentbord till sin HTPC, där den främsta användningen inte är att skriva långa texter utan att surfa, kolla på film och lyssna på musik. Jag ser således detta inte som något problem, men det är värt att notera.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft k400 innan och denna har bättre mottagning och mjukare tangenter samt lite bekvämare uppsättning vad gäller lättillgängligheten till voöymkmapparn
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har gamla k400 sen tidigare och köpte denna med förhoppningen att den skulle vara liknande, men det är den inte. Använder den till att soff surfa, gamla är i sovrummet.

  Saker som är bättre:
  +Pilknapparna överlappar inte med shift knappen.

  Sake som är sämre:
  -Både över- och underkänslig platta. Känns som en dålig laptop. k400 har en platta som en bra företagslaptop.
  -Försätter scrolla långt efter man slutat, så när man trycker ctrl zommar den ut.
  -"Trillar över" i functions mode i bland
  -Ingen webläsar knapp. Finns massor med plats för andra knappar. Sätt function knapparna på raden över som ändå är tom.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra. Fungerar fint med Samsung Tizen TV, SONY Android TV (med lite besvär som nämnts nedan) och självklart till dator.

  Väldigt smidig, helt godkänd kvalitet men ganska plastig känsla. Hade tur med en kampanj och fick det för runt 275 kr, absolut värt det priset!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra knappar och byggkvalitet. Programvaran Logitech Options är lättinställd och fungerar bra.

  Har alla funktioner man kan tänkas vilja ha och grym batteritid.

  Svarar bra på knapptryckningar och laggar inte.

  Fungerar toppen i soffan till min HTPC.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Var uppmärksamma, vill du köra detta tangentbord eller något annat för den delen via "Android TV" så kommer du få problem. Det går för tillfället knappt att få svenska bokstäver även om du har ett svenskt tangentbord.

  Android TV är minimalt jämfört med vanliga Android och därför finns det inget utökat stöd för externa tangentbord än just engelska layouten.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gör jobbet vilket underlättar väldigt mycket vid surf på tvn. Hopplöst att skriva med fjärrkontrollen så detta är ett klockrent köp. Satte i usbdongeln i tvn o va igång 1 sekund efter. Hur smidigt som helst!