Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Alpha A7R II

 Lägg i lista  Jämför
Sony Alpha A7R II är en spegellös systemkamera i fullformat och med inbyggd stabilisering. Upplösningen är 42 megapixel, kameran spelar in video i maximalt 3 840 x 2 160 och modellen släpptes under 2015. Använder Sony FE-fattning och har inbyggt WiFi-stöd. Är efterföljaren till Sony A7R och är en dyrare systermodell till Sony A7 II. Stäng
Sony Alpha A7R II är en spegellös systemkamera i fullformat och med inbyggd stabilisering. Upplösningen är 42 megapixel, kameran spelar in video i maximalt 3 840 x 2 160 och model... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Systemkameror (90)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.44)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Läst olika recensioner med gnäll på små knappar och svåra menyer, men jag kan själv tycka att menyerna får man lära sig som på vilken annan kamera som helst, och knapparna känns gedigna och distinkta. Kommer man från Canon eller Nikon får man lära om, inte mer med det. Jag har haft olika Canon tidigare, senast 7D.
  + Liten och behändig. Tar fantastiskt fina och skarpa bilder, egentligen ända upp till ISO 6400. Snabb. Helt tyst om man vill. 4K video 100Mbit/s. EVF OLED: stor och det bästa jag sett. Inget lågpassfilter.
  - Finns ganska få linser än så länge. Jag har FE 2.8/24-70 GM som täcker de flesta behov och är ljusstark och snabb, men utan bildstabilisering, det finns inbyggt i huset. RAW sparas i ARW-format som måste konverteras till DNG i Lightroom, men det går ju snabbt bara man hämtat Adobes programvara.
  x Valde mellan denna, Nikon 810 och Canon 5D Mark III. De andra systemen har fler linser, men är mer otympliga och har en ålderdomlig elektronik och programvara.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bytte från Canon 5dmk2 till Sony, det var ett stort beslut! Man får lära sig om på nytt så det tar sin lilla tid men vad ska jag säga? Det stod mellan denna och nikon d810, men valde denna pga storleken och sensorn. Jag trycker upp stora prints så 42 mp var välkommet.

  Storleken är perfekt
  Elektroniska viewfinder och monitor shift
  APSC läge så ett 50mm objektiv blir liten zoom på ca 72
  4k vilket jag inte använder
  Inbyggd stabilisator
  bildkvalitén och okomprimerade raw filer, du har grymt Dynamisk omfång att jobba med
  ISO egenskaperna är fantastiska, autoiso på 6400 utan problem
  köpte sigma mc11 adapter så har ett canons 135 f2 och 85 1.8 som fungerar skitbra, lika snabba som zeiss objektiven, det enda som saknas på de är eye focus, men det kan du ha med sigma objektiv om du väljer art serien tex.

  Den känns riktigt bra och har allt man kan önska sig, skicka bilder till iphone och ipad trådlöst känns kul.

  Det som INTE är så bra är priset och att ALLT till sony kostar!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den ultimata allround proffskameran.

  Plus

  - 42mp, väldigt hög bildkvalitet.
  - Fullformat i litet format
  - Snabb autofokus,
  - Perfekt elektronisk sökare,
  - 4k för filmning. sSlowmotion.
  - möjlighet att ladda med externt batteri.
  -

  Minus.
  - Batteritid kunde vart bättre, Men skulle batteriet vara större så skulle även kameran vara större kan jag tänka mig. Men vet man om det så är det inget problem.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 14 dagar sedan
  Kommer från en A6000 och skulle egentligen köpa en vanlig A7 II, men slog ändå till på denna för 13' på mellandagsrean. Kontinuerlig ögon-AF, belyst sensor och den högre upplösningen lockade framförallt. A7 III kostade då ca 20' vilket jag inte var beredd att betala, annars verkar ju den väldigt trevlig med större batteri och bättre lågljusprestanda mm. A7R III hade varit ännu trevligare, men återigen priset...

  Jämfört med A6000 känns detta mer som en riktig kamera, den är gediget byggd i metall och har ett mycket bekvämare grepp och fler rattar och knappar (vilket är bra). Med rätt objektiv blir bilderna väldigt fina, 100% crop ser verkligen imponerande bra ut trots den höga upplösningen. Perfekt när man vill beskära ut en del av bilden och ändå få en hög upplösning, t ex 18 MP i APS C-läge.

  Jag kan sakna lätta zoom-objektiv till Sony FE, just nu har jag faktiskt kvar min gamla SEL18135 som bara tecknar ut APS-C. Får funderar på vad som kan ersätta den utan att dubbla vikten. Bilderna i APS C-läge ser dock (subjektivt) bättre ut än på A6000 trots den marginellt lägre upplösningen. Finns dock gott om fasta objektiv med låg vikt vilket jag verkligen uppskattar, t ex Samyang AF 45/1,8.

  ISO 6400 ger klart bättre resultat än vad A6000 gjorde på ISO 3200, skalar man ner bilderna kan man nästan gå upp till 12800 och ändå få godkänt resultat. Det är riktigt bra. IBIS funkar väl sådär på långa brännvidder men är bättre än inget. Framför allt öppnar det ju för att välja objektiv som saknar OSS.

  En sak jag kan störa mig på är att funktionsratten har ett lås som kräver tre fingrar för att öppna, det är för mig helt obegripligt. Personligen har jag aldrig haft problem med att råka komma åt någon ratt av misstag på min A6000 eller RX100.

  Plus för att extra batteri och extern laddare ingår. Dessutom går det att ladda i kameran samtidigt som man använder den - mycket bra! Batteritiden kunde absolut varit bättre, men det funkar. Personligen saknar jag inte pekskärm det minsta. Tycker inte heller att menyerna är så krångliga som vissa andra verkar tycka, även om RX100 faktiskt har bättre menyer (varför har inte de fått följa med till systemkamerorna?)

  Något annat jag inte saknar är högre FPS för seriebildstagning. Vem orkar gå igenom 11 bilder per sekund? Dessutom brukar autofokus ändå inte hänga med. Testade en gång på A6000 men har aldrig använt det sedan dess. Tycker inte heller kameran är så långsam som vissa påpekar. Visst, det tar lite längre tid att zooma in till 100% och kolla fokus, men det är absolut ingen deal breaker.

  + Kontinuerlig ögon-AF funkar oftast bra
  + Belyst sensor
  + 42 MP ger stora möjligheter att beskära bilderna
  + Lagom stor och skönt grepp
  + Bra byggkvalitet
  + OLED-sökaren är bättre än väntat (använde den aldrig på A6000 pga kass upplösning)
  + Många programmerbara snabbknappar
  + Fn-menyn är riktigt bra
  + Numera stort linsutbud (tack Samyang, Tamron m fl!)
  + Inbyggd stabilisering
  + 18 MP APS C-läge

  - Batteritiden kunde varit bättre (men A6000 är ännu värre)
  - Sämre autofokus/lågljusprestanda än Mk III
  - Saknar ibland inbyggd blixt (känns snålt)
  - Jobbigt lås på lägesratten

  Jag tycker fortfarande detta är ett bra köp år 2020/2021, även om proffsen kanske har gått över till A7R IV vid det här laget. Med tanke på vad A6500/600 kostar ser jag ingen anledning att välja någon av dem framför denna, om man inte primärt sysslar med video möjligtvis.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Otrolig kamera! Väldigt flexibel, utmärkt till både stillbild och video. Nästan allt är perfekt, bara 2 minus. Minus 1 för menyerna som är lite krångliga, men man lär sig. Minus 2 för batteritiden, rekommenderar ett batterigrepp (speciellt om man filmar i 4K). Håller ff. toppklass 2019 men sneglar lite på A7R II...
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag bytte ut min Canon 5D mkIII mot Sony A7R II. Mest för att jag redan hade en A7SII och ville ha ett kamerasystem istället för två olika.

  Mitt intryck av A7RII är att den är bättre på stillbilder än A7SII med framförallt bättre färgåtergivning och snabbare auto fokus. Den är även åtminstone lika bra som Canons 5D mkIII och i en del fall bättre.

  Som alla Sony kameror är de lite bökiga att använda. Som tur är kan man styra hur kamerans knappar används och på så sätt göra det enklare. Det enda som jag stör mig på är att man inte kan lägga in inzoomning på centerknappen då man tittar på sina bilder.

  Kameran är också lite kantig och inte så värst greppvänlig.

  Upplösningen räcker gott och väl till allt jag kan tänkas ha den till. Ansiktsigenkänning är något som när man vant sig vid det är mycket bättre än t.ex. Canon 5D mkII fokusering på människor.

  Jag tycker mycket mer om bilderna från A7RII än från A7SII och överlag ser det jättefint ut. Inte Canons fina färger men Sonys fina färger istället.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt trevlig kamera och bildfilerna är underbar att jobba med. Bra dynamiskt omfång och med metabones adapter kör jag med mina befintliga Canon objektiv både för foto och film.