Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Alpha A7R II

 Lägg i lista  Jämför
Sony Alpha A7R II är en spegellös systemkamera i fullformat och med inbyggd stabilisering. Upplösningen är 42 megapixel, kameran spelar in video i maximalt 3 840 x 2 160 och modellen släpptes under 2015. Använder Sony FE-fattning och har inbyggt WiFi-stöd. Är efterföljaren till Sony A7R och är en dyrare systermodell till Sony A7 II. Stäng
Sony Alpha A7R II är en spegellös systemkamera i fullformat och med inbyggd stabilisering. Upplösningen är 42 megapixel, kameran spelar in video i maximalt 3 840 x 2 160 och model... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Systemkameror (81)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.78)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Läst olika recensioner med gnäll på små knappar och svåra menyer, men jag kan själv tycka att menyerna får man lära sig som på vilken annan kamera som helst, och knapparna känns gedigna och distinkta. Kommer man från Canon eller Nikon får man lära om, inte mer med det. Jag har haft olika Canon tidigare, senast 7D.
  + Liten och behändig. Tar fantastiskt fina och skarpa bilder, egentligen ända upp till ISO 6400. Snabb. Helt tyst om man vill. 4K video 100Mbit/s. EVF OLED: stor och det bästa jag sett. Inget lågpassfilter.
  - Finns ganska få linser än så länge. Jag har FE 2.8/24-70 GM som täcker de flesta behov och är ljusstark och snabb, men utan bildstabilisering, det finns inbyggt i huset. RAW sparas i ARW-format som måste konverteras till DNG i Lightroom, men det går ju snabbt bara man hämtat Adobes programvara.
  x Valde mellan denna, Nikon 810 och Canon 5D Mark III. De andra systemen har fler linser, men är mer otympliga och har en ålderdomlig elektronik och programvara.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Otrolig kamera! Väldigt flexibel, utmärkt till både stillbild och video. Nästan allt är perfekt, bara 2 minus. Minus 1 för menyerna som är lite krångliga, men man lär sig. Minus 2 för batteritiden, rekommenderar ett batterigrepp (speciellt om man filmar i 4K). Håller ff. toppklass 2019 men sneglar lite på A7R II...
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Kameran är helt fantastisk, saknar lite ISO jämfört med den nya generationen men annars är den helt magisk ur alla perspektiv.

  Tyvärr är deras "Sony cashback" OTROLIGT krångligt att få till, första fungerade inte hemsida och de bad mig testa på olika datorer/webläsare, det fungerade på den ELFTE datorn jag provade. Skickade sedan in en mycket tydlig bild på köpebeviset och får tillbaka att köpebeviset inte är synlig. Helt ärligt så känns hela "Cashback" grejen som en jävla bluff, är väldigt besviken på sony, Därför detta betyg:

  Kameran: 9/10
  Sony: 1/10
  Total kundupplevelse 3/10
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bytte från Canon 5dmk2 till Sony, det var ett stort beslut! Man får lära sig om på nytt så det tar sin lilla tid men vad ska jag säga? Det stod mellan denna och nikon d810, men valde denna pga storleken och sensorn. Jag trycker upp stora prints så 42 mp var välkommet.

  Storleken är perfekt
  Elektroniska viewfinder och monitor shift
  APSC läge så ett 50mm objektiv blir liten zoom på ca 72
  4k vilket jag inte använder
  Inbyggd stabilisator
  bildkvalitén och okomprimerade raw filer, du har grymt Dynamisk omfång att jobba med
  ISO egenskaperna är fantastiska, autoiso på 6400 utan problem
  köpte sigma mc11 adapter så har ett canons 135 f2 och 85 1.8 som fungerar skitbra, lika snabba som zeiss objektiven, det enda som saknas på de är eye focus, men det kan du ha med sigma objektiv om du väljer art serien tex.

  Den känns riktigt bra och har allt man kan önska sig, skicka bilder till iphone och ipad trådlöst känns kul.

  Det som INTE är så bra är priset och att ALLT till sony kostar!
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag bytte ut min Canon 5D mkIII mot Sony A7R II. Mest för att jag redan hade en A7SII och ville ha ett kamerasystem istället för två olika.

  Mitt intryck av A7RII är att den är bättre på stillbilder än A7SII med framförallt bättre färgåtergivning och snabbare auto fokus. Den är även åtminstone lika bra som Canons 5D mkIII och i en del fall bättre.

  Som alla Sony kameror är de lite bökiga att använda. Som tur är kan man styra hur kamerans knappar används och på så sätt göra det enklare. Det enda som jag stör mig på är att man inte kan lägga in inzoomning på centerknappen då man tittar på sina bilder.

  Kameran är också lite kantig och inte så värst greppvänlig.

  Upplösningen räcker gott och väl till allt jag kan tänkas ha den till. Ansiktsigenkänning är något som när man vant sig vid det är mycket bättre än t.ex. Canon 5D mkII fokusering på människor.

  Jag tycker mycket mer om bilderna från A7RII än från A7SII och överlag ser det jättefint ut. Inte Canons fina färger men Sonys fina färger istället.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den ultimata allround proffskameran.

  Plus

  - 42mp, väldigt hög bildkvalitet.
  - Fullformat i litet format
  - Snabb autofokus,
  - Perfekt elektronisk sökare,
  - 4k för filmning. sSlowmotion.
  - möjlighet att ladda med externt batteri.
  -

  Minus.
  - Batteritid kunde vart bättre, Men skulle batteriet vara större så skulle även kameran vara större kan jag tänka mig. Men vet man om det så är det inget problem.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt trevlig kamera och bildfilerna är underbar att jobba med. Bra dynamiskt omfång och med metabones adapter kör jag med mina befintliga Canon objektiv både för foto och film.