Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Melitta Molino

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Melitta Kaffekvarnar (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Acceptabel
  3 dagar sedan
  Håller man sig till att mala kaffe,vilket jag gjorde i början så ger jag den en svag 3:a motorn har minst 50 watt för lite. Den låter jävligt plågad. Typ kommer å bränna lindningarna. Sen att mala linfrön var oerhört korkat. Kvarn huset klabbade igen så man kunde inte ta isär å rengöra. Än sämre med för mortlad kanel bark gris nit i kvarnhuset. Fram med poly grip fick i sär kvarnhuset. Så nu blir det bara kaffebönor å inget annat.
 • Bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 11 dagar sedan
  När jag fyllde på med kaffebönorna här sist så noterade jag 2 extra bönor som satt i 2 av dom 3 hålen som Philipsskruvarna sitter i.
  En lite konstigt konstruktion är det som möjliggör detta...

  Vid uttömningshålet där nere ut till behållaren fastnar det alltid kaffe(precis som mellan kvarnarna).Oavsett malningsgrad.
  Svårt att få bort.
  Rengöringsborste medföljer.
  .
  Låter den? nog f-n kan den väl väcka döda men eftersom jag redan är halvdöd på morgonen så ser jag det bara som en positiv egenskap med kaffekvarnen ifråga...

  Inställningen på 2 koppar kan ni glömma snarare typ "4 koppar" när det gäller 2 koppar..
  Man måste hålla i kaffekvarnen för att kunna dra ut den hala behållaren som också tillsammans med locket fungerar som en säkerhetsbrytare. Bägge måste sitta i annars går den inte igång!

  Sladden är 114 cm lång.

  Statisk Elektricitet? Ja vars lite men än sen? Stör inte mig sen är behållaren tät med ett litet lock på så det skvätts inte runt med kaffet på bordet efter eller under malningen.

  Jag köpte den här som en "referenskaffekvarn" för att lära mig mer för ett framtida dyrare inköp. Samlar på manuella kaffekvarnar med 35 + sådana hemma. För 2 koppar funkar dom bättre med 45 sekunders malning med vissa av dessa...men till Espresso..nej då skall den vara en elektrisk och här går omdömen väldigt mycket isär om denna klarar av mala så fint i som det behövs. Det verkar handla mycket om vilken Espressomaskin man har.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  + Kvarnen gör det som den ska utan problem.

  - Ljudnivån är hög men kommer inte väcka en sovande person i rummet bredvid.
  - Statisk elektricitet gör att det malda kaffet fastnar på väggarna av plastbehållaren och måste putsas bort - var beredd på mycket putsande...

  Ska du ha en kvarn och vill inte lägga jättemycket pengar på't - Kör ba!
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Har prövat denna några gånger nu, och den är över förväntan! Visst, den mäter sig inte mot kvarnarna som ligger på 1000+ SEK klassen,men bättre för det priset man betalar är jag övertygad om att det ej går att hitta.
  Varför jag bara ger 4/5 är för att bunken som samlar upp kaffet är rektangulär, och inte cirkelformad. Det blir så mycket statisk elektricitet när man maler, så kaffe fastnar i alla hörn och kanter. Den låter även väldigt högt, så är ni fler i huset och det är tidigt på morgonen så undvik att mala. Malet kaffe håller sig några dagar i en luftförsluten burk dock, så se till att mala för några dagar framöver när du väl gör det.
  Jag tycker denna kvarn passar sig för första gångs malaren och den som maler mycket, men inte vill lägga ned tusentals kronor på en kvarn.
  Rekommenderar denna produkt!
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Bra, prisvärd kvarn. Låter som en motorsåg.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Den gör vad den ska och som en riktig kvarn. (inga snurrande blad som en stavmixer)

  Som förstaköpare bör du veta att den har hög ljudnivå, förvänta dig att alla i hushållet vet när du gör kaffe 06:00. Förmodligen är kaffekvarnar i allmänhet inte tysta skapelser pga deras typ av konstruktion så döm inte ut denna pga det.

  Behållaren blir statisk men det är bara att knacka den i diskbänken, har gjort detta i snart 3år så den håller.

  Skalan med kaffekoppar är lite knäpp men när jag kom på att antalet koppar överensstämmer med antalet dl vatten så har jag alltid mätt upp vatten i dl-mått, 5 koppar/5dl vatten=perfekt!

  Med tanke på pris/funktion så ger jag den full pott trots uppenbar förbättringspotential.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte den som min första kaffekvarn för filterkaffet, så en ganska grov malningsgrad, sen också för presskannan vilket behövde ännu grövre.

  Den maler riktigt bra och jag rekommenderar den, inga större problem med något statiskt laddat kaffe heller och får plats mellan kaffebryggaren och kannan.

  Minuset är att den är rätt så högljud, har ingen annan kvarn att jämföra med dock.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Tar *lång* tid på sig att mala (filterkaffe är den grovlek jag kör). Ofta slutar bönorna glida ner mot kvarnen och man måste skaka maskinen för att få bönorna till kvarnen. Bullrig så att det inte går att samtala medans den maler. Trots det låga priset skulle jag säga att den inte är prisvärd.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sanslöst prisvärd burr-kvarn. Maler till tillräckligt fint och jämnt för espressobryggning!

  Den har ett stort spann på malningsgraden, och det mest positiva är att den klarar att mala fint nog för att brygga espresso. Tre olika espressolägen, där jag maler på det grövsta av dem, 3an.

  Den är kompakt och tar knappt nå plats i köket.

  Det enda negativa jag kan komma på är att den är rätt plastig och inte har den mest häpnadsväckande designen... Men med tanke på att den klarar att mala i klass med kvarnar i helt andra prisklasser får den en solklar 10/10.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min första kaffekvarn!

  Maler perfekt.