Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bose SoundLink Mini II

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bose Mobilhögtalare (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.09)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte min första Bluetooth-högtalare, en Creative D100, för 1,5 år sedan och för 500 spänn kunde jag inte vara annat än nöjd. Det stora minuset med den och som gjorde att jag nu har köpt en Bose Soundlink Mini II är det lilla formatet, jag vill alltid ha med mig musik när jag reser och då vill jag att högtalaren tar så liten plats i väskan som möjligt. Dessutom var jag väl lite sugen på att ta ett steg upp i ljudkvalitet.

  Det skall erkännas att jag inte har provlyssnat någon av de närmaste utmanarna till Bose Soundlink Mini II så jag kan inte bedöma den i relation till konkurrensen eller med avseende på prisvärdhet. Jag menar dock att jag efter en veckas lyssnande kan dela med mig av mina intryck så här långt.

  Ljudkvaliteten har jag verkligen inget att klaga på! I mina ögon fylligt över hela registret och lagom mycket bas (jag är rätt känslig och vill inte ha en högtalare som har en alltför bastung ljudbild). För sin storlek kan den fylla ut ett normalstort rum utmärkt. Har även haft den utomhus som följeslagare under sommarens renoveringsarbeten och även utomhus är ljudet efter omständigheterna klart och fylligt.

  En positiv överraskning som jag inte förväntade mig när jag köpte den var hur bra det inbyggda batteriet fungerar. Jag hade tänkt mig att använda högtalaren tillsammans med den medföljande dockningsstationen men då jag insett att det inte medför någon skillnad i ljudkvalitet mellan batteri och nätdrift så började jag snabbt bära runt högtalaren till det rum jag befinner mig i. Dockan har jag lagt i byrålådan och när jag kört slut på batteriet kan jag ladda högtalaren direkt via laddningskabeln. Riktigt bra batteritid är det dessutom.

  Det negativa jag kan komma med så här långt är användarvänligheten. Visst - det är absolut inga problem med att para den med min telefon, men högtalaren har också en inbyggd högtalartelefonfunktion som kopplas på utan mitt samtycke. Jag har aldrig använt ett bluetooth-headset eller något liknande så jag vet inte hur sånt funkar. Det medföljer ingen manual som förklarar hur man kopplar bort högtalarfunktionen heller. När det ringde första gången med högtalaren parad till min telefon var jag tvungen att ta samtalet via högtalaren helt ofrivilligt och jag har inte lärt mig hur jag stänger av det ännu. Irriterande!

  Om jag ändå skall ge mig in på att kommentera prisvärdhet så skall det ju sägas direkt att om ljudkvalitet är det enda du är ute efter så kan du få betydligt mer för 2 000 kronor. Vad man betalar för här är ju bra ljudkvalitet i kombination med extremt litet och portabelt format, inbyggt batteri med bra batteritid, med synnerligen god byggkvalitet därtill.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Klart bäst ljud i sin storleks- och prisklass. Drar av en stjärna för att färgen på "grillen" är oacceptabelt lätt att repa bort.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  One of the best!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Grym högtalare för ett mycket bra pris.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Gick från en JBL Flip 4 till denna. De är två högtalare i (min mening) samma liga. Båda är väldigt bra högtalare med klart ljud och bra bas. I slutändan tror jag att det handlar mer om en smaksak. Vissa kommer tycka Flip 4 låter bättre och andra att SoundLink II är bättre. Personligen lutar jag aningen mer åt SoundLink II då den ger en fylligare och djupare bas. Som sagt båda är två riktigt bra högtalare och du blir antagligen nöjd med båda, men har de några extra hundralappar att lägga så skulle jag välja SoundLink Mini II.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Fantastiskt ljud från denna lilla högtalare. Dock har jag suktat länge då den varit svår att motivera för 1890kr. Men för 990 som jag till slut köpte den för (tack Webhallen) är den ett kap! Passa på nu!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt bra! Rekommenderar! Kompakt och liten men kraftfull.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Har kollat många laddbara mobila högtalare. Det finns sjukt många där ute, men vill man ha en högtalare med sig i resväskan utomlands och bästa tänkbara ljud kom jag fram till att denna var det självklara valet. Enkel att hantera, laddar snabbt fullt batteri, ca 2h och stabilt och bra ljud framför allt! Basen är otrolig i förhållande till storleken men är lite beroende på var man placerar den. Tex blir det mer tryck i basen om jag ställer den i ett hörn, dvs nära vägg och golv. Drar av en stjärna pga den lite korta usb / ladd kabeln som kunde varit 2-3 dm längre för att lättare kunna placera laddplattan. Blåtanden är bättre i denna jämfört med föräldrarna som köpte en runt 2015. Signalen är inte alls lika lättstörd på årets version.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt bra ljud. Bra med bas vid lägre volymer och klarar att spela ganska högt.
  Tyvärr måste jag ha ett måndagsex. Då min slutar ladda helt plötsligt.
  Lämnat in den två gånger för samma fel och kommer tyvärr behöva lämna in den igen.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lätt att använda och ger ett bra ljud för mindre rum. Jag använder min mest i köket för radio och pod. Vill jag köra rock'n'roll använder jag stereon istället med mer drag i högtalarna.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Otroligt bra ljud och fyller ett normalstort rum hur lätt som helst.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Otrolig ljudkvalitet i denna lilla pryl. Balanserade basfrekvenser (kan ibland till och med bli för mycket bas i mitt tycke), midsen tar inte över och highsen är detaljerade. Väldigt smidigt format och stilrent utseende. Ljudnivån räcker gott och väl. Även väldigt enkel att använda.

  Det enda negativa jag kan komma på är väl att den inte är fukttålig / vattentålig.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En otroligt välbyggd och välljudande blåtandshögtalare i smidigt format, medföljande laddningsdocka är en trevlig bonus. Valde mellan denna och B&O A1 då jag ville ha en hyfsat liten högtalare med bra ljud för att ta med på resor och i stugan. Valde Bose pga kritiken mot B&O:s tvivelaktiga batteritid som ständigt kom upp i recensioner. Batteritiden är bra och verkar stämma väl överens med tillverkarens uppgifter. Limited Edition är riktigt läcker i mattsvart och koppar.

  En så pass liten högtalare har så klart sina begränsningar och lämpar sig inte till fester på hög volym, men passar utmärkt vid alla andra tillfällen.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra ljud för den lilla storleken. Mycket bra ljudkvalité på _låg_ volym för att ha som bakgrundsmusik eller koppla till laptopen när man ser på tv och serier.

  Tyvärr försvinner magin helt när man vid musikspelning skruvar upp volymen över ca 50% (vilket inte är speciellt högt då högtalaren är så pass liten). Basen har då helt enkelt inte har en chans att hänga med och det basbetonade klassiska "bose" ljudet som på låg ljudnivå återges försvinner helt.
  På högsta volym spelar högtalaren visserligen ganska högt, men ljudet låter allt annat än bra då basen är obefintlig (i förhållande till basen på låg volym) och ljudet märkbart påverkat av dsp-behandling.

  För det begärda priset skulle jag alla dagar i veckan köpa mig en BoO A1 istället som låter bättre på såväl låg som hög volym. BoO A1 är trots ungefär samma format (något större men något lättare) i en helt annan klass när det kommer till volymresurser där den spelar säkert dubbelt så högt som bose soundlink mini 2 utan att för den delen låta speciellt ansträngd.

  Att bose dessutom höjt priset från ca 1500:- som man tidigare kunde få tag på denna enhet för till numera strax över 2000:- gör tyvärr inte saken bättre.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte min när komplett hade erbjudande för 1600kr. Är mycket nöjd med denna än så länge. Den uppfyller min önskemål på ljudkvalitet. Har testat några men denna är bra i mina öron. Skulle inte betala mer för den. Det pris den är uppe i nu är för dyrt. Det enda jag stör mig på att den tappar teknik med min dator. Får stäng av och stätta på den igen så funkar den. Annars är det inget annat jag har märkt av.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta är en av mina personliga favoritprylar, och det säger en del för jag har en hel del grejer. Ljudet är helt fantastiskt. Jag har den med mig i bilen på långresor, på stranden, på picknicks, till jobbet... Den duger nästan till och med som nödlösning om man har problem med hembioljudet. Eller varför inte som portabelt hembioljud om man är på resande fot med laptop?

  En sak till - jättebra batteritid! Jag tror inte du kan få en bättre högtalare för pengarna!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gediget bygge. Andas kvalitet.
  Bra med laddningsdockan.
  Riktigt bra att den hanterar så många anslutna användare. Så fort jag pausar min musik kan någon annan i familjen börja spela sin.
  Ljudet..... Låter riktigt riktigt bra så länge man inte försöker spela på partyvolym. Det klarar inte lille Bosse.
  Varmt och detaljerat ljud med superb bas - på låg och måttlig volym. Är också riktigt nöjd med batteritiden.
  Har inte provat handsfree samtal med den ännu.
  Skulle jag välja en sådan här igen? Ja, tveklöst.
  Det stora ljudet, det blygsamma formatet och batteritiden gör valet enkelt.
  Om B&O Beoplay 1 hade haft dockan så hade valet varit svårare.
  Det enda jag saknar är möjlighet att ta ut ström ur den för att nödladda telefonen.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Genomgående bra kvalitet. Premiumkänsla i bygget och bra ljud. Enkel att ansluta men ev att saknar lite "finesser" på den.
  Är helt enkelt en jäkligt bra bluetooth-högtalare, inte mer eller mindre.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  De sämsta man kan köpa för priset. 2389Kr är absurt för ljudet...
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Något överprisad. Helt ok när den kom, nu finns det bättre och billigare högtalare med mer funktionalitet.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Listen så liten men med ett stort ljud! Fantastisk batteritid!
  Hittade min beggad så den blev lite billigare.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra Mobilhögtalare från Bose!
  + Bra ljud
  + Bra bas vid normal volym
  + Bra batteritid
  + Riktigt bra laddstation

  - Vikten (Något tung)
  - Något dyr (2389:-)
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt absurt att den stigit i pris med 1000 kr. Den är bra, men inte dubbelt så bra som konkurrenternas motsvarigheter.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra ja för priset där emot hade jag också soundlink mini 1 när jag jämförde dom så var 1:n lite högre men med dåligare bygg kvalitet och inte lika skärpt ljud där imot så kan jag inte säga nåt imot andra bluetooth högtalare. Men batteriet för mig håller 3 dagar (används ungefär 4 timmar varje dag)
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt ok för sitt syfte.
  Negativa kommentarer såsom "ej balanserat ljud" och så vidare blir jag fundersam över. Vad förväntar man sig i denna prisklass och storlek av högtalare. Samt ljud över bluetooth?
  Ljudkaraktären är "loudness". Vilket passar mig ypperligt som använder denna på kontoret oftast i ganska låg volym för att ej störa kollegorna.
  Smidig att ta med sig för att ha lite musik på jobb eller utflykter.
  Men nej ljudet är ej neutralt och basen är uppskruvad och mullrig.
  Otroligt mycket ljud ur en så liten smidig förpackning dock. Men förvänta er inga underverk för 1500kr av en tillverkare där namnet kostar 50% av produkten.

  Jag är nöjd med en så extremt liten smidig produkt som ändå låter så pass bra som den gör.
  Dom borde skickat med en skyddspåse till den att ha den i när man tar den med sig på resor och liknande dock.

  + Ljudet (Så länge man har förståelse av vad man kan kräva i så litet format)
  + Dockan
  + Batteritiden
  + Synk/Funktion
  - Inget skydd att frakta den i. Bör ingå när höljet är aluminium.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Som många andra skrivit. En mycket bra kompromiss. Ljudet är mycket bra, men inte bäst. Storleken är mycket liten, men inte minst. Hade jag enbart valt högtalare på grund av ljudet hade jag nog köpt en Loewe. Men.. Den här högtalaren är hälften så stor och väldigt lätt att ta med sig överallt. Då ljudet är klart godkänt, det är med tanke på den fysiska storleken riktigt bra, valde jag denna kompromiss. Jag har än så länge inte hittat någon annan högtalare som kombinerar en klart anständig ljudkvalitet med en sådan liten storlek bättre än denna.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Detta är ingen högtalare för folk som vill ha balanserat och klart ljud. Den är för mullrig och inte exakt i basen.Om både bas trumma och kontrabas är med samtidigt i en låt är det omöjligt att skilja dem åt. Basen blir en ända smet av muller vilket inte borde förekomma vid den har prisklassen. Bygget då? Jo den är ganska snygga och se på men den är inte alls hållbar. Den tappades en gång på gräs och det blev en stor buckla i den. Den är inte så bra som portabel högtalare fast den är gjord att vara det.Den kan säkert uppskattas av folk som inte söker detalj men personligen så tycker jag att man ska få den detaljen om man har betalat såpass mycket.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bose är bra med hänsyn till storleken. Men den är inte minst eller bäst på något. Den är en ganska bra kompromiss. Mot min referens Loewe 2go så hänger den inte med i varken detaljer eller tryck. Man och har skall tänka på att Loewe är då dubbelt så stor och har hela 40w mot denna på kanske 10w?. Bose saknar en hel del detaljer och sluddrar lite som sin föregångare. Sen saknar den att kunna användas som högtalartelefon och ladda mobilen som ett extrabatteri samt nfc. Kvaliteten på bygget är nära Loewe, lite plastigare knappar och något mindre stilistisk. Men nära på högsta betyg.
  Priset är högt om man ser på att Loewe kostar liknande och ger betydligt mer. Bose är så stor att man gärna inte tar den i fickan och då kommer Loewe att vara en farlig kandidat som även skickar med en svart audio påse som gör att den är skyddad på stranden. Är storleken helt avgörande så kan den vara värt ett övervägande, smatidigt finns mini bombox som är betydligt mindre och låter sämre, men i alla fall hyfsat.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft högtalaren i ett par veckor nu och är väldigt nöjd. Köpte den från början att ha med till BB så att sambon kunde lyssna på lite musik. Med 10 timmars batteritid så visste jag att den skulle klara en längre tids spelande. Men även på hemmaplan så blir man förvånad över hur bra ljud den här lilla rackaren kan åstadkomma! Det enda negativa med högtalaren är väl att priset är i det högre segmentet, men när man håller den här pjäsen i handen så osar den verkligen kvalité!
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Testade för att hitta en ersättare till min Big Jambox fr. Jawbone.

  Enormt besviken, för dem här pengarna bör man få mer, diskant och mellanregister låter alldeles för slappt, distortionen vid högre volymer är inte trevlig - något som jag aldrig upplevt på Big Jambox.

  Blir en retur.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Visst en favoritprodukt. Jag är sällan nöjd elektronik men just detta låter häftigt ut.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Är verkligen mycket förtjust i bra ljud och ingen Bose fanatiker. Men jag gillar den varma och fylligt ljud många av Bose sina produkter. Jag använder detta för radio och podcasts (smartphone) och typ av användning jag fick reda på det är perfekt. Storleken är mycket bra.

  Ladekrybben förda något blandad, kan det vara irriterande att få den på plats så att den laddas. Ofta förlorar kontakten om man inte ställa in den ordentligt. Laddningskabel kan även anslutas direkt till en högtalare och då är det inga problem.

  Har inget att klaga på, särskilt för priset är tillgängliga i dag (1600 - 1900 miljoner euro).
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Super ljud och 10 timmars batteritid. Rekommenderas!