Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Xpress SL-C480W

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Multifunktionsskrivare (45)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.18)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Riktigt nöjd med skrivaren, fotoutskrift blir även bra. Jag köpte skrivaren då jag hade tröttnat på uttorkad bläck plus gå från två skrivare (bläck skrivare o en sv laser). Valde nuvarande models framför nästa version (HP color MFP 178nw) då HP hade valt att sänka utskriftkvaliten från 2400x600 till 600x600 dpi.

  Funktionen jag saknar är möjligheten att skriva ut på 10x15cm fotopapper. Skrivaren stödjer utskrift på A4 fotopapper, därmed finns det en work around.

  Att få igång WiFi uppkopplingen var enkelt, då jag redan hade Samsung appen i mobilen. Appen hittade skrivaren direkt och frågade ifall jag ville koppla skrivaren till mitt Wi-Fi, klart. Man kan även konfigurera wifi via pc o USB ifall man så vill. Eftersom jag skulle ersätta en s/v laserskrivare från Samsung, var jag redan bekant med proceduren.

  PS! Jag köpte C480FW modellen pga bättre pris. De är identiska förutom FAX och möjlighet att topmata papper vid kopiering.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Köpte som fyndvara för 1399kr på webhallen så bra pris. Hade fått 5stjärnor om wifi inställningarna var bättre.

  Positivt:
  Förvånansvärt fina foto utskrifter.
  Hyffsat snabb.
  Otrolig skillnad på text kvalité mot min gamla bläckstråleskrivare.

  Negatift:
  Krånglig wifi koppling verkar enbart fungera med router med wps.
  Tung men fins nog inga lätta laserskrivare.
  Liten display, men för så billig skrivare får man väl inte bättre.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Väldigt prisvärd multifunktionsskrivare som kan göra nästan allt man vill. Utskrifterna blir riktigt bra och skarpa när man skriver ut textdokument. Har inte testat att skriva ut bilder än, men jag tvivlar på att de blir bra eftersom skrivaren främst är avsedd för kontorsanvändning.

  Den är relativt liten för en multifunktionslaserskrivare i färg. Saknar dubbelsidig utskrift samt att den var lite krånglig att ansluta till WiFi-nätverket men när man väl har fått till det så fungerar allt utmärkt.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Installerat flera och kan bara säga att den varit en mycket prisvärd modell. Får se om HP fortsätter att tillverka den nu när de tagit över Samsungs printerverksamhet, med tanke på att den konkurrerar med dyrare HP-modeller.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  totalt korkad lösning för att koppla upp mot Wi-Fi. Kan inte rekommendera Samsung skrivare innan de går en kurs i hur man gör saker enkelt, det vi brukade kalla folkskollärare säkert. Har tagit in expertis för att hjälpa till och de bara skrattar och kliar sig i huvudet.
  Vet inte om skrivaren är bra då den inte är inkopplad än.
  Har tidigare haft HP skrivare, ångrar att jag bytte leverantör :-(
 • Usel
  1 år sedan
  VÄRLDEN SÄMSTA PRINTER.
  Den gör fan aldrig det den ska göra. Helt jävla värdelös. Keep away.

  långsam, FUL som stryk, låter mycket. kan inte printa doublesided. ALlt är helt jävla värdelöst.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte denna skrivare något år sedan och den är väldigt skön, scannar acceptabelt och, tills den slutar fungera som skrivare

  Gör en felundersökning och upptäcker att axeln som matar papper inte längre vill mata papper. När man rör på den manuellt sätter den igång. Blev mycket beskviken på denna skrivare och på Samsung. Det ska inte gå isönder så jävla snabbt, planned obsolescence.

  Menar det är en tung skrivare som nu hamnar på skroten för att ett litet axelhjul är utnött och man är tvungen att köpa ny skrivare.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Rekommenderas starkt! Väldigt prisvärd!

  Har haft denna skrivaren i strax över ett år nu. Använd i hemmet med utskrifter allt ifrån skolarbeten, bilder, recept, jobbdokument etc.. Läs mer nedan:

  + Snabba utskrifter
  + Strömsnål i standby-läge
  + Wifi
  + Tonerna räcker länge
  + Färgutskrifterna blir väldigt bra för att vara laser
  + Google & Samsung Cloud Print
  + Bra webbgränssnitt för konfiguration och information
  + Drivrutiner finns för både Mac och Windows, har inte använt den i någon linux dist men tror det finns där också
  + Enkel papperskassett

  - Dubbelsidig utskrift saknas (går såklart att göra manuellt dock)
  - När man skannar kan man bara skanna en sida i taget.

  Generellt sett så är jag väldigt nöjd med skrivaren. Långt över min förväntan då den hade lågt användarbetyg på många sidor när jag köpt den. Det ger nästan allt man behöver i ett vanligt hem. Det enda som verkligen saknas är automatiskt dubbelsidig utskrift. Självklart går det att göra manuellt men är också lite bökigt för de som inte är datorvana. Men i övrigt fungerar den utmärkt! WiFi gör det möjligt att placera den precis var som helst i huset utan krav på några andra kablar än ström, vilket är väldigt smidigt.

  ----------------------- Mer detaljerad info -----------------------

  Originaltonerna som följer med skrivaren är också över förväntan. Har inte behövt byta toner än och vi klarar oss förmodligen ett bra tag till. På ett år har vi totalt (enligt skrivaren) skrivit ut:
  Svart: 357 sidor
  Färg: 157 sidor

  Status på tonerna:
  Black: 41%
  Cyan: 65%
  Magenta: 71%
  Yellow: 48%

  Så enligt specifikationen ska den klara runt 700 sidor utan att behöva byta toner, vilket verkar lovande med dessa värden.

  Skannern fungerar också bra, relativt enkelt att skanna in bilder till datorn men även att kopiera dokument fungerar också fint. Tyvärr är det en enkel variant av skanner så om man ska skanna in många sidor så måste man ta det sida för sida. Men hur ofta händer det? Själv har jag aldrig haft behovet än.

  Går att koppla till Google Cloud Print även Samsungs variant. Själv använder jag Googles print. Praktiskt om man inte är hemma och vill skriva ut någonting till någon annan som är hemma. Har haft nytta av det några få gånger. Även praktiskt att koppla mobilen via Google Cloud Print och om man då inte har igång WiFi av någon anledning så kan man ändå skriva ut dokumentet. Kan även vara användbart om man har en bärbar jobbdator där man inte har behörigheter att installera skrivardrivrutiner, då kan man åtminstone använda Google Cloud Print och ändå få ut dokumenten, men det kan vara lite bökigt.

  Det är absolut ingen skrivare gjord för att skriva ut foton med fotopapper etc.. Däremot så de bilder man skriver ut blir bra och även över min förväntan. Vi hade en Canon skrivare innan med bläckpatroner som i princip failade på var femte bild, men när den lyckades så blev det sjukt fina bilder. Detta är inget som denna skrivare klarar av.

  Häromdagen skrev jag ut en vetenskaplig artikel på 88 sidor med blandade färg och svartvit. Det tog ungefär 15 minuter totalt, och allt detta över WiFi. Har aldrig upplevt några problem, så när användaren popstr här på prisjakt kommenterar att den är långsam så förstår jag inte alls vad hen menar. Hens följande punker kan jag bekräfta att motsatsen är testad och motbevisad hos mig: 1, 2, 3, 5, 6 (kanske en smaksak?)

  Kanske kan hålla med om att det är lite tråkigt att displayen inte har någon bakgrundsbelysning. Men ärligt talat så har jag nog tittat på displayen kanske totalt 4 gånger detta året (förutom när jag gjorde grundkonfigurationen från början). Så det är inget jag själv märkt av speciellt mycket. Nästan alla funktioner styrs ändå från någon annan enhet i nätverket ändå.

  Och andra användare som klagar på att det inte fungerar bra till Mac, så håller jag inte med. Har själv använt tre olika Macbooks med olika OS version samt olika årmodeller utan några problem alls. Och detta gjordes redan från början, alltså för strax över ett år sedan.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Prisvärd skrivare som ger de funktioner den lovar. Utskriften kommer snabbt, med bra kvalitet och även foto blir bra på vanligt papper.

  Har tröttnat på att ständigt köpa bläckpatroner till min gamla bläckstråleskrivare, så efter lite analys av "billiga multifunktionslaserskrivare" blev det denna.
  Har nu provat den ifrån de olika enheterna jag har och använder, vilket är PC/Windows, Android mobil, iPad samt Chromebook.
  Utskrift fungerar bra från alla plattformarna. Skanning görs via appar för resp plattform, finns dock ingen App till Chromebook.
  Tips är att använda webbgränssnittet för inställningar, enklare än via den lilla displayen på skrivaren.

  - Skrivaren hänger sig och nås inte ifrån nätverket med Auto Power On, vilket är standard läget. När jag stängt av så fungerar den bra, flera tycks ha fått detta problemet.
  - Saknas möjlighet att skanna till Chromebook. Skulle vara bra att kunna skanna via webbgränssnittet.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Är oerhört besviken på denna skrivare, rekommenderar alla att hålla er borta från Samsungs skrivare.

  1. Extremt långsamma utskrifter (över wifi), 1 sida per minut.
  2. För att utskriften ska starta så måste jag trycka på On-knappen - lite trist om man är i andra änden av huset. Detta behövde jag inte göra på min gamla billiga Epson-skrivare.
  3. Varje gång jag vill använda Google Cloud Print så måste jag dra ut sladden och sätta i den igen, annars fungerar det helt enkelt inte. Den tappar kopplingen verkar det som. Värdelöst.
  4. Linux-stödet är värdelöst. Ja, det finns Linux-drivrutiner, men de håller inte måttet. Supporten är också helt bortkomna när det gäller Linux. Jag löser det genom att skriva ut via Google Cloud Print i Google Chrome. Begränsande? Jo tack.
  5. Ingen möjlighet att scanna till mail eller nätverksenhet, bara till usb-minne.
  6. Värdelöst webbgränssnitt för inställningar.
  7. Displayen har ingen belysning, omöjligt att se något i mörkret.

  Otroligt tråkigt att behöva köpa en ny skrivare igen, men jag står snart inte ut.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den idag, pluggade in USB och laddade ner Mac OS X drivrutin från Samsungs web. Installerade drivrutin för Airprint. Det tog ett par minuter sedan var skrivaren klar. Funkar utmärkt att skriva ut och scanna trådlöst från datorer, iPads och iPhone.

  Med tanke på alla negativa kommentarer från Macanvändare tog jag inte bort transportsäkringar och annat förrän jag såg att scanning funkade....

  Testade sedan att skriva ut ett foto på vanligt papper och det ser tjusigt ut, en del bandning i helt blå himmel men vackert, detaljerat och helt ok.

  Så nu åker den gamla bläckstrålen och svartvita lasern ut! Irriterande att Samsung täcker hela fronten med klistermärken som dessutom lämnar klister efter sig när man drar bort dem.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Skrivaren är det säkert inget fel på men Samsung har INTE någon fungerande drivrutin till Mac. Står i begrepp att köpa en färglaser och fastnade för denna men då många upplevt problem tog jag kontakt med Samsung och fick svar idag, 14 mars, att det för närvarande inte finns någon drivrutin. Fungerar alltså för närvarande inte till Mac vilket kan tyckas vara lite märkligt att ett så stort bolag som Samsung inte lyckats få till en drivrutin till en skrivare som funnits på marknaden en tid..Detta gäller iaf om du har en senare version av OS. Själv har jag El Capitan vers 10.11.3.

  "Tack för att du kontaktade Samsung Support​.

  Ja vi är medvetna om detta och vi jobbar på det.
  Tyvärr är det det bästa svaret vi kan ge er i dagsläget
  eftersom vi just nu inte har en fungerande drivrutin till Mac."
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket prisvärd skrivare.
  Oehört enkel installation och lätt att skriva ut direkt från alla enheter.
  Bra kvalitet och även foton blir bra även på vanligt papper.
  Snabb också (finns säkert snabbare men kostar då också mer)
  Vet inget ännu om utskriftsekonomi dock
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Denna skrivare funkar inte till Mac, vilket var utlovat. Vid första utskriften funkade den bra, men när jag skulle göra nästa utskrift spottade den bara ut en massa papper med konstiga tecken på. Jag ringde supporten, som tyvärr inte kunde hjälpa mig mer än att säga att det nog var fel på skrivaren.

  Jag åkte tillbaka med skrivaren och tog med mig datorn, som jag kopplade upp mot butikens utställningsexemplar, för att kunna se om det skulle bli samma fel, vilket det också blev. Jag fick god hjälp av personalen i butiken och vi kom, efter att ha spenderat nästan två timmar kliandes våra huvuden, tillsammans fram till att det måste vara ett fel på drivrutinen för Mac. Det fanns dock ingen annan drivrutin att prova med. Jag kollade också på Apples hemsida och såg att just den här skrivaren inte fanns med på listan över skrivare som skulle stödjas av Mac. Däremot fanns förra årets modell, C460W, med på listan. Jag fick helt enkelt lämna tillbaka skrivaren och köpa en C460W istället för samma pris, men den funkar klockrent.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köp EJ denna skrivare om du har en Mac. Jag har en ny macbook pro och försökte installera skrivaren. Efter installation så kunde jag skriva ut utan problem men när man försökte scanna var det stopp. Var i kontakt med samsungs support flera ggr och fick nya drivrutiner skickade till mig. Men det fungerade ändå inte att scanna. Till slut sa de att det var mitt operativsystem det var fel på. Jag tvivlar dock då vi provade på en macbook pro och en macbook air. Då jag letade på nätet efter liknande fel så hittade jag denna artikel: https://discussions.apple.com/thread/7197360?start=0&tstart=0
  Har ej provat med windows så det vet jag inget om. Jag lämnade tillbaka skrivaren och köpte en HP Color LaserJet Pro M277dw istället. Den är jag MYCKET nöjd med. Fungerar direkt utan några som helst problem.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  3 mån sedan
  Skräp. Absolut skräp. Kommer att lära det att flyga.

  Köper inte Samsung igen