Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sennheiser HD 280 Pro

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (281)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.03)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  * Ljudkvaliteten är bra men get inte wowupplevelser.

  Negativt:

  - Har ett störande brus på min laptop när kör på batteri. Konstigt nog endast på windows 10 och märker inte samma beteende på andra hörlurar.

  Positivt:

  + Stänger ute ljud väl.
  + Helt okej passform - fungerar bra att ha på i timmar; med risk för att öronen blir varma.
  + Verkar robusta.
  + Den snurrade kabeln är fantasik och når långt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Inte haft mina så länge... men än så länge: de bästa hörlurarna jag ägt. Kul att all musik man tidigare lyssnat på genom billiga datorhögtalare låter helt annorlunda (och cirka 1000 gånger bättre).
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Är nu inne på mitt andra par utav dessa hörlurar.
  Väldigt nöjd med dom!

  Anledningen att jag var tvungen att byta var pga att jag och min sambo köpt ny katt, som verkade tro att sladden var lakritssnöre eller något åt det hållet.

  Kvaliten på lurarna är helt otrolig för dessa pengar tycker jag. Fungerar perfekt för mina behov. Jag använder lurarna både till att lyssna på musik och till att spela.

  Ljudet är fylligt och bra. Jag använder hörlursförstärkare eftersom jag har nedsatt hörsel. Men min sambo har använt lurarna utan förstärkare och säger att ljudet är väldigt klart och basen fungerar bra.

  Något annat som jag gillar skarpt med lurarna är att de isolerar ljudet runt om väldigt bra. Har man på sig lurarna så hör man knappt något utav omgivningen. Vilket gör dom perfekta när man arbetar med ljud och video. Inget ljud runt om ens arbetsplats som stör när man sitter och arbetar.

  Skulle utan tvekan köpa nya ifall katten skulle få för sig en gång till att sladden var någon form utav lakritssnöre.

  Mina tidigare lurar hade jag under 4 års tid innan sladden blev söndertuggad. Inget fel på lurarna alls mer än att som sagt sladden var avbiten. Använder mina lurar från jag vaknar till jag lägger mig, lyssnar på musik och ser på film hela dagarna med lurarna.
  Lurar som jag haft tidigare har inte pallat med mitt intensiva användande under så lång tid, haft Steelseries Siberia och andra likvärdiga headset tidigare, dessa har jag varit tuvngen att byta efter runt ett års användande.

  Ett extra plus på lurarna är sladden, det är en skruvad "telefonsladd" som brukade sitta på de gamla hederliga sladd-telefonerna. Vilket passar perfekt för mig som har datorn nära mig. Men fungerar även på lite avstånd då spiralerna kan töjas ut, precis som på en telefonsladd.

  Eftersom kvaliten på dessa lurarna är så bra, priset stämmer bra överens med vad man får så kommer jag att ge 10/10 för lurarna.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra ljud och register, lite överdriven bas.
  Slutna och sköna. Rätt hållbar även om plasten har spruckit vid infästningarna. Mycket hörlur för pengarna!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Haft dessa hörlurar i 6år och har nyttjat dem flera hundra timmar. Mycket bra isolerande lurar som stänger ute en stor portion ljud och även klarar av att leverera ett distinkt ljud med skärpa och klarhet med tanke på prislappen (bra bas).

  Då de är stängda lurar så blir lätt jobbiga att ha på sig efter 10h+ (t.ex. LAN), dock går det att ha dem på sig uppemot 40h+ i streck utan att det blir allt för jävligt.

  Köp!

  Kvalité? Inte en skråma efter 6år trots att jag inte varit rädd om dem och åtskilliga LAN.

  PS: Vill du nyttja dem till max skall du ha en hörlursförstärkare.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Otroligt sköna lurar, haft mina i 2,5 år då de kostade lite mer, ännu mer prisvärt nu.

  Tycker att man oavsett prisklass borde testa dessa,
  de är inte de mest "luftiga" av lurar utan mer åt det basiga hållet men dem är exakta och direkta, inget som fattas och inget som är för överdrivet, inspirerande samtidigt som man har exakthet, superfina varje gång jag tar fram de för att mixa i.

  Alla borde äga ett par minst.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft dessa lurar sen 2006 och skulle dom nu gå sönder köper jag ett par likadana igen, så bra är dom! Löjligt bra ljud. Dessutom är dom riktigt billiga nuförtiden (tror jag gav runt 1500:- när de begav sig).

  Bytte nyligen kuddarna i mina då de gick sönder och då har jag använt lurarna varje dag i 5 år, lurarna är som nya igen och kommer säkert hålla i minst 5 år till.

  Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Alla andra lurar jag har haft har varit krap i jämnförelse, dessa är gjorda för att hålla, mycket bra byggda. inte en skråma efter år av användning.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag är halvdöv, omusikalisk och ingen audiofil. MEN jag vet när jag hör bra ljud och det här är SJUKT bra ljud!

  De isolerar bort ljud på ett bra sätt och sitter bekvämt, även efter flera timmar.

  Köpte dom i USA för 89 dollar. Jämförde med hörlurar från BOSE och Monster. BOSE kostade 3-400 dollar (dock med aktiv brusreducering) och hade inte alls ljudkvalité. Däremot var de jämförliga med Monsters 400 dollars lurar.

  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Helt enkelt makalösa lurar. Har hållt längre än några andra jag någonsin ägt och ljudet är fullkomligt trollbindande. Sennheiser är helt enkelt riktigt, riktigt bra grejer. Ger dock inte full pott eftersom jag gärna hade sett samma lur i en lite tuffare design...

  Har blivit så fast att jag just investerat i efterföljaren hd 380 pro...
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  jag provade många lurar innan jag hittade HD 280 pro dom de övriga lurarna lät bra men satt väldigt dåligt på min lilla skalle eller hade förr tunt ljud eller hade priset passande en utlanderesa.

  + bra ljud i hela registret
  + stänger ute ljudet utifrån väldigt bra
  + passade min skalle
  + Grannarna slutade klaga, jag tror jag måste tacka dom förr att dom fick mig att
  tänka på att skaffa lurar

  - ej löstagbar sladd

  jag har hafft dom nu 2,5år och är supernöjd

  OBS tag med dig egen musik när du prov lyssna på nya stereogrejer.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Här har vi en tillverkare som kan sina saker. Efter 1års användning har jag inget negativt att uttala mig om dessa.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket bra ljud. Jag har haft dem i ca 1 år. Klart fint ljud, ingen överdriven bas, som dock går djupt.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Har nu haft dessa lurar i nästan en månad. Är väldigt nöjd med dem; de är inte alls lika svettiga som jag fruktade, stänger ute annat ljud (hör inte mina kollegor längre ;), sitter väldigt skönt och låter bra! Enda nackdelen är att ljudet kanske kan upplevas lite tråkigt ibland, "för korrekt"? :D
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Levt med dessa ett bra tag och är mycket nöjd! Använder dessa på jobbet för att få lite arbetsro och jag kunde inte varit mer nöjd, innan hade jag ett par logitech (som gick sönder i lederna 2 ggr) med aktiv brusredusering som inte kom i närheten av dessa. Men det är rätt stora lurar och en mycket tung kabel som känns bökig ibland, men det är mycket bra kavalitet och tålighet. Ljudet är grymt, lite tunga på basen vilket passar mig. Tvekar inte att rekomendera dem och har eg inget dåligt att säga om dem.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Bra ljud för ett bra pris.
  Måste kopplas via stärkare eller aktiva högtalare annars låter de mycket tunt.
  Mycket tätt slutande så de släpper ut minalt med ljud i omgivningen.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Mycket bra.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Väldigt, väldigt bra!
  De sitter inte för hårt kring öronen tycker jag, och de täcker verkligen hela örat så man får inte ont av att det trycker heller.

  Ljudet är suveränt, och det enda jag kan klaga på är att det läcker lite grann. Men det sänker inte betyget.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Haft dessa i ca 5 månader, är extremt nöjd! En del har klagat på att de sitter hårt kring öronen - detta är givetvis en sideffekt av slutna lurar och jag kan inte alls hålla med i denna kritik! Tycker dom sitter perfekt, och ljudet är definitivt värt pengarna. Det som ev saknas är basåtergivning, men det är svårt att finna i denna prisklass.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Svårslagna till det låga priset. Återger ljud perfekt, samt stänger ute störande ljud. Kanske inte världens finaste lurar, men man ska lyssna inte titta!
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Inga lurar kommer i närheten av dessa runt tusenlappen. De är tättslutande, och återger ljudet otroligt detaljerat. Jag får ett dumt leende på läpparna varje gång jag sätter dem på huvudet. Tycker inte alls att de sitter särskilt hårt, utan lagom hårt för att verkligen stänga ute allt annat ljud. Jag har jämfört med brusreducerande lurar för över dubbla priset, och dessa lurar ger mig både den musik jag vill ha på det sättet jag vill ha (de är väldigt dynamiska och klarar av att återge ljudet även boostat med en equalizer om man så önskar) och ger mig öven bara musiken, och inte allt tjatter runt omkring mig.
 • Ganska bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Sennheiser är ett av de bästa märkena på marknaden när det gäller hörlurar. Jag köpte dessa lurar från Dustin home till ett mycket fördelaktigt pris. Lurarna är ljudmässigt mycket bra för detta pris. Tyvärr sitter lurarna väldigt hårt mot huvudet, till och med min tjej som har relativt litet huvud klagade på detta. Detta har påpekats i tidigare omdömen, och kan klart vara en smaksak men det belyser vikten av att testa lurarna i butik innan man köper. Det var dock inga problem att lämna tillbaka lurarna till Dustin.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Låter efter en tids inspelning mycket, mycket bra! Det negativa är att sladden är relativt tung samt att man ser ut som en tok med lurarna på. I-landsproblem av monumentalformat, men ändå...
 • Mycket bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Jag upplever dessa lurar som ganska neutrala, definitivt ingen överdriven bas. Spelar tillräckligt bra för att jag inte ska börja drömma om dyrare lurar från sennheiser heller koss.
 • Bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Har inte så stor erfarenhet av tråd bundna lurar, men hittills ger de ett bra intryck när det gäller att representera ljudet. Aningen hårt tryck mot öronen.
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Jag ville ha ett par hörlurar som skulle funka till allt jag gör:

  ser på TV
  ser på internetsändningar
  lyssnar på musik
  lyssnar på mixning av musik jag själv gjort

  Dessa hörlurar uppfyller kraven i samtliga kategorier med guldstjärna i kanten! Att de trycker och klämmer runt öronen är inget som bekommer mig eller som jag irriterar mig på, snarare att den leder till bättre ljudisolering. Helt klart dom bästa hörlurarna jag haft!
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Oerhört sköna och proffsigt byggda lurar.
  Kramar lagom hårt och justerar inte ur sig själv efter ett tag.
  Jag fick inte provat deras ljud-potential fullt ut men jag är säker på att de gör skäl för priset.
 • Mycket bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Otroligt bra ljud med en iPod classic, men de är lite för varma och betyget blir därför 8.
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Bästa hörlurarna jag haft. Trycker aningen för mycket mot min stora skalle, men ljudet är fantastiskt. Rekommenderar dock starkt att de körs från förstärkare för basåtergivningen blir då mycket, mycket bättre med gott om djup. Jag lyssnar mycket på klubbmusik och är kräsen när det gäller just bas. Rekommenderas varmt.
 • Perfekt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Dämpar mycket och låter bra. Känns
  som att musiken får en ny dimension genom
  dessa hörlurar. Jag hör detaljer som
  inte kom fram med mina gamla Markoolio-lurar.

  Rätt bekväma också, men det lär ju vara en smaksak.
 • Utmärkt
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan
  Mycket bra lur. Har jämfört mot mina AKG K24p som jag älskar, och jag måste säga att skillnaden inte är alls så stor som jag hade förväntat mig. Dessa lurar har aningen mer bas (vet inte om går lägre (förmodligen) eller om basen har mer amplitud) och aningen mindre diskant, men de saknar absolut inte diskanten så att säga.

  Komforten är toppen, och de isolerar mycket bra! Detta var också anledningen till köpet, i kombination med att de har bra ljud såklart. Tyvärr så trycker de aningen för hårt mot huvudet så jag kunde faktiskt inte ha på de mycket mer än en timme innan jag fick huvudvärk. Har låtit lurarna sitta över en kartong över natten för att tänja ut de lite, och just nu känns de mycket bättre, men får återkomma när jag testat de en längre period. Endast pga komforten får de en 9a.

  Tyvärr har mina försök att göra de "slappare" inte riktigt lyckats. Måste dock säga att jag ändå kan ha på mig lurarna i nästan en hel arbetsdag ändå. Förmodligen är jag inte lika känslig utanför öronen som på de (jag fick ont av mina AKG väldigt fort)
 • Perfekt
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Klockren för de pengarna, har de när jag spelar datorspel eller dj-ar. Inte lika smidiga som mina hd-25, men hd280 pro omsluter bättre och är neutralare. Inget man kanske har till mp3 spelaren pga storleken, annars är de grymma.
 • Mycket bra
  14 år sedan
  Uppdaterat: 14 år sedan
  Sluter ute ljud väldigt bra men värmer väldigt väl i gengäld. Bra ljud men trycker lite för mycket mot huvudet.
 • Perfekt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Använder denna lur för kritisk lyssning vid bla restaurering av vinyl. Mycket ärligt och avslöjande. här hörs de ljudskavanker som vanliga högtalare och rummet oftast döljer.. Bra även till en bättre mp3 spelare om du inte vill störa omgivningen
 • Perfekt
  15 år sedan
  Uppdaterat: 15 år sedan
  Ljudmässigt den bästa luren jag testat under 2000:- Men det är en studiolur som ger ett ganska ärligt ljud vilket kanske inte passar alla. Kräver dock en hyffsad hörlursförstärkare för att komma till sin rätt.

  Väldigt bekväm att använda, kan sitta med dem i 8tim utan att bli besvärad av den.
  Rekommenderas varmt!
 • Utmärkt
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  Behagligt ljud. Sitter bekvämt, känns gedigna och skärmar av omgivningen mycket bra.
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
 • Mycket bra
  13 år sedan
  Uppdaterat: 13 år sedan