Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Urbanista Boston

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Urbanista Hörlurar (22)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (3.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  24 dagar sedan
  Mina skönaste hörlurar någonsin! Har aldrig haft några in-ear som känns bra tidigare, men de här både känns sköna och sitter kvar i öronen.

  Mitt första par dog i tvättmaskinen, inte så konstigt kanske. Mitt andra par har jag haft i 1,5 år och nu när ena luren börjat glappa så har jag beställt ett tredje par.

  Hade batteritiden varit bättre hade jag gett en femma. Nu ser jag till att ladda dem efter användning varje gång istället och det funkar helt okej för mig att göra så.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köp ej! ljudet försvinner hela tiden. Det går helt enkelt att inte lyssna på någon musik
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Allt e skit. Ljudet e jättedåligt. I vissa låtar försvinner vissa ljud för att dom suger. Batteritiden e dålig 1-2h. Glappar hela tiden när man e ute med dom. Bluetoothen är kass
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bara nackdelar tyvärr. Kort batteritid. Ljudet glappar hela tiden. Strular när man parar med telefon eller dator. Uselt.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra att promenera eller styrketräna om du har telefonen på dig eller väldigt nära. Men svettas du mkt är de värdelösa. 2st har jag använt och de tålde inte mkt svett. Eftersom det satt bra och funka vid promenad och styrketräning har jag köpt ett tredje par som inte används vid löpning, då har de funkat bra. Ok ljud, batteri 3-4timmar för mig 2-3 träningspass. Tycker dock inte de är värda 700 köpte mina för 450 som jag tycker är ett rimligt pris.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering 2:
  Nja, batteritikapaciteten sjönk väldigt fort...nu håller de knappt 2h...mycket dåligt!
  Blutoothproblemen som jag haft tidigare återkom och räckvidden är extremt dålig nu (mindre än 1 m). Är fortfarande nöjd med ljudegenskaperna och passformen men överlag är jag inte nöjd med produkten längre på grund av dålig batteritid och dålig räckvidd på blutooth.

  Rekommenderas ej!

  Betyget sänks till 3.

  Uppdatering:

  Efter ytterligare några laddcykler där jag använt AC adapter istället för datorns USB anslutning har jag betydligt bättre batteritid. Uppskattningsvis ligger jag på mellan 10 och 30 h lyssningstid och det är jag väldigt nöjd med! Blutooth problemen finns kvar i form av mycket korta avbrott, men det är såpass sällan att jag inte stör mig på dem.
  Jag är mycket nöjd med lurarna!

  Efter en dryg vecka med dessa lurar är det dags att sätta betyg:

  Kvalitén överlag verkar vara god, den platta kabeln är ganska smidig och utförandet på anslutningar till batteri, kontroll och hörlurar ser robust ut.

  Hörlurarna sticker inte ut så mycket utanför örat, bra för mig som har cykelhjälm då det inte blir något tryck. Dock är den hårda delen mellan kabeln och själva högtalarelementet ganska lång och kan fastna lite varstans, jag har dock inte stört mig nämnvärt på detta utom precis om jag t.ex. kränger en tröja över huvudet.

  Totalt medföljer 3 par olika utföranden av silikonmuffen som sitter i örat, två av dessa har en öronvinge (bygel?) för att hålla hörluren på plats även vid häftiga rörelser. Öronvingen finns i två olika storlekar, men jag hade önskat ytterligare en större storlek för perfekt passform i mitt öra. Passformen är annars mycket god och även fast jag upplever vingen som aningen för liten sitter hörlurarna bra och jag har inte behövt justera dem alls någon gång under användandet. Muffen är inte en sk. in-ear utan liknar mer traditionella "hörsnäckor" och släpper således igenom en hel del av omgivande ljud. När jag cyklar i motvind brusar det ganska mycket och jag får höja volymen ett snäpp eller två för att höra tydligt, men annars fungerar det mycket bra (fastän jag är van vid in-ear som utestänger det mesta omgivningsljudet).

  Ljudstyrkan tycker jag är mycket bra med min LG-G2 och det känns som det finns gott om kraft i dessa hörlurar. Ljudkvalitén är mycket bra och jag tycker ljudet är ganska balanserat, lagom mycket bas för min smak (lyssnar gärna hårdrock, pop och ljudböcker). Om man är kräsen när det gäller ljudkomposition så bör man definitivt provlyssna dessa innan köp!

  Batterimodulen sitter ungefär mittemellan hörlurarna och ska således vila mitt i nacken, den hålls på plats med en liten klämma (som klämmer runt kabeln) som man sätter i kragen på klädesplagget. Klämman kan flyttas längs med kabeln och i mitt tycke glider kabeln för lätt i klämman för vid några tillfällen har batterimodulen "vandrat" mot höger öra och kabeln till vänster öra blir då för kort och sträcks. Laddningen sker genom en micro-USB port som täcks med en liten inbyggd lucka när den inte används. Batteritiden som anges är 100h standby eller 3,5h taltid. Jag vet inte riktigt vad man menar med standby (att lyssna på musik?) men batteriet i min lurar håller för ca 3-4h musiklyssning (återkommer efter fler laddningscykler då jag förväntar mig bättre kapacitet).

  Bluetoothanslutningen fungerar överlag bra, jag får dock då och då problem med att ljudet hackar i några sekunder men vad jag har läst så ligger detta problem i android eller i min telefon. Att göra om parkopplingen hjälper alltid och att rensa data/cache för blutooth på min telefon har minskat ner problemen markant.

  Sammanfattningsvis:

  +
  Välbalanserat ljud
  Smidig utformning
  Sitter bra i örat även på löppasset
  Vattenskyddad
  Bra pris (499+frakt på Webhallen)
  Snygg! (den orangea varianten)
  Batteritiden

  -
  Hade gärna sett ytterligare en storlek större silkonmuff
  Lite klen infästning av klämman på kabeln
  Lite strul med bluetooth (små korta avbrott)
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Helt värdelösa. Kort batteritid; dålig Bluetooth täckning; samt inget vidare ljud. Med tanke på att man tar 699 kr så är det en skitprodukt.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  ++ Sitter bra i öronen - för mig sällsynt och viktig egenskap.
  + Bra ljud.
  +& - Bra "medhörning" och dålig dämpning av omgivande ljud.
  -- Usel räckvidd på BT - måste ha mobilen i bröstficka för att lyssna störningsfritt.
  - Kort batteritid
  - Uppspelningsstyrning av iPhone från knapparna fungerar sådär.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fixar dom blåtanden så är det helt klart prisvärda hörlurar, men nu skulle jag inte lägga pengar på dessa.

  -------Så usel blåtand så man inte ens kan träna med dom. Måste hålla mobilen så nära.
  Testat blåtanden på flera olika mobiler dessutom.
  -Batteritiden är inte det bästa

  +Bra ljud för dom pengarna
  +Sitter skönt (går att headbanga med dom!)
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Dags att lägga in ett omdöme efter ett par månaders erfarenhet av dessa lurar. Tyvärr blir det riktigt kasst betyg på grund av:

  Negativa egenskaper

  * riktigt dålig batteritid (mer om detta nedan), då hjälper det inte hur många goda egenskaper produkten i övrigt har, eftersom det blir tyst!
  * lurarna är rätt känsliga för störningar. Att gå på promenad var ett problem - det hackade rejält (batteriet var nyladdat).
  * batteriluckan går inte fast helt, ens på en spillrans ny produkt. Det är oroväckande eftersom den utsätts för rejält med svett då det ligger i nacken under träningspass.

  Positiva egenskaper:

  * Bekväma i örat,
  * Ljudkvalitén e OK (jag lyssnar dock på podcasts mycket, och annars inte speciellt kräsen vad gäller ljudet heller)

  De första lurarna jag köpte hade en batteritid på (uppskattningsvis 4-5 h i början). Detta började dock gå ner rätt snabbt. En jobbig sak är också att det inte finns nån indikator på huruvida batteriet e laddat, tomt...Efter två månaders användning löpte jag en runda med nyladdade lurar, och det blev tyst efter 13 minuter. FIck nya lurar på garanti, men idag blev det tyst efter endast 8 minuter. Visade sig dock att lurarna tappat kontakten till Iphonen som låg i en ryggsäck 3 meter från löpbandet. Men, det gick inte att fortsätta uppspelningen, stänga av lurarna eller nåt - de reagerade inte på någonting. Så man blir ju inte glad direkt.

  Nej, håller mig till trådlurar i fortsättningen! Funkar alltid och behöver inte laddas.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  == Uppdatering Maj 2016 ==
  Har nu sänkt betyget 2 steg pga den oacceptabla batteritiden. Tyckte jag fick ladda ofta så testade att ladda fullt och sen tog tiden hur länge jag kunde lyssna på podcast via iPhone. Det blev 3 korta löprundor och totalt 177 minuter. Inte ens 3 timmar?! Väldigt kass. Jag kommer behöva förbättra mitt personbästa med 45 minuter på maraton om jag vill ha musik hela loppet, inte ok. Kan verkligen INTE rekommendera dessa lurar!

  == April 2016 ==
  + Bra pris, "acceptabel" kvalitet med tanke på pris, men längre sträcker sig tyvärr inte de positiva omdömena

  - Ganska dålig ljudkvalitet, vilket blir väldigt mycket sämre av att det inte finns något skydd mot vind. Blåser det ute hör man i princip ingenting, ingen idé att försöka lyssna på podcast under löprundan en blåsig dag.

  - Obekväm passform, skaver mot örat, kan trilla ut ibland. Svårt att få batteriet att ligga still, hoppar rätt mycket vid löpning. Även fjärrkontrollen vid höger öra hoppar mycket och sliter ibland ut öronsnäckan.

  - Kass batteritid, måste laddas väldigt ofta. Varningen för lågt batteri dessutom helt meningslös då den varnar ca 1 minut innan hörlurarna dör. Borde haft en varning 15-30 min innan batteriet är slut så man har någon chans att ladda det.

  - Begränsad kontroll av iPhone, bara höja/sänka volym samt byta låt. Ej möjligt spola i låt eller aktivera Siri.

  Jämfört med mina tidigare bluetooth-hörlurar, Sony SBH80 så är Urbanista Boston sämre på alla punkter.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag registrerade mig här endast för att skriva detta.
  -väldigt dåligt ljud för priset(699).
  -kort batteritid
  -lång laddningstid
  -sändaren som man har bakom nacken är väldigt svag, använder du tjocktröjor+underställ så har den för dålig mottagning och ljudet börjar hacka.
  + stryktålig ,snygg design, klämma som håller lurarna på plats, olika val av "öronmuffar"

  Avråder samtliga att köpa denna produkt.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Överprisad produkt med grötig ljud.

  Hörlurarna satt bra i mina öron och det är det enda som är positivt med dessa lurar.

  Lät dem spelas in i 72h totalt innan jag började lyssna på dem. Hörlurarna har en alldeles för varm ljudkaraktär, låter som en tjock skumgummi-filter ligger ovan på. Man hör inga detaljer i musiken, rösterna låter grötiga och man hör bara en ihålig bas.

  Mikrofonen är kass, mottagaren hör ingenting fören du stoppar den princip i munnen.

  Batteritiden är inte det bästa, måste i princip ladda efter varje pass för vara säker på att batteriet räcker till nästa träningspass.
  Batteriluckan är en svag länk, som kommer att gå sönder med tiden. Min batterilucka börja sitta dåligt efter en månads använding. Risk för att svett tränger in i usb-porten.

  Äger nuvarande 4 Urbanista-produkter och har inte varit nöjd med någon av dem. Urbanista är ett märke ni kan hålla er borta ifrån. De spottar bara ut en massa överdesignade produkter och struntar i ljudkvalité.

  Hörlurarna är inte värd några pengar. Köp något bättre istället.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra allround hörlurar som jag från början köpte för att använda till träning.
  Valde den svarta modellen som är lite mer diskret och den fungerar lika bra till träning som till vardags utan att se ut som en träningshörlur.

  + Bra batteritid
  + Bra pris
  + Perfekt passform
  + Fungerar till både träning och till vardags
  + Stänger inte allt ljud ute vilket är perfekt när jag cyklar till jobbet
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  ** Uppdatering 160110 **
  Efter några månaders användning så kan jag inte rekommendera de här lurarna till någon. De negativa punkterna nedan står fast plus att man kan lägga till:

  * usel batteritid
  * lika usel räckvidd på blåtanden.

  Med en så stor klump som du måste bära i nacken så är det märkligt att lurarna inte levererar bättre. Tar du tex på dig en halsduk och jacka så börjar ljudet hacka.

  Nej, det här är ren skit och tar lätt hem priset som sämsta inköp 2015.
  **

  Det är tydligt att det inte går att hitta det perfekta BT-headsetet.

  Det enda som är bra med de här lurarna är att de inte är in-ear och därmed sitter skönt i örat länge. I övrigt så är de mediokra på många sätt.

  * Ljudet är urvattnat och inget att hänga i granen om du är van vid bra lurar. Trummor och bas låter som att man lyssnar i en plåtlåda. Någon annan skrev att basen är grym. What!? Det är den inte.
  * Man kan inte koppla upp sig mot två apparater samtidigt. Dvs, du kan inte koppla dem till tex datorn och telefonen samtidigt.
  * Magneterna som håller ihop lurarna runt halsen är smarta men de är alldeles för svaga.

  För dig som letar efter ett liknande trådlöst headset, och som har in-ear-kombatibla öron, så kan jag rekommendera Jabra Rox Wireless. Det slår de här lurarna på alla plan, alla dagar i veckan.

  Ett litet plus i kanten kan de förresten få för att ingen ännu har klagat på att de inte hör vad jag säger under telefonsamtal, så micken verkar fungera bra.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra ljud från dessa lurar och dom sitter riktigt bra på mig! Har haft dom nu på ett par springrundor och ett antal mountainbikerundor och dom sitter perfekt hela tiden! Grym bas är det också!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra för träning. Men det slutar. Dålig Bluetooth-räckvidd. Kan inte ha din mobil (LG G3) i fickan med Bluetooth-mottagare bakom nacken i tjock jacka utan att få avbrott.

  Du bör ha god ljudkvalitet bör du använda en equalizer. Jag använder Viper ljud (rot) på min Android. När ljudet är ganska bra. Verkar som om detta är något urbanist borde ha låsta under produktionen.

  Detta headset är för mig bara används för utbildning och samtal, när mikrofonen är också mycket bra.

  + Sitter bekvämt i öronen
  + Bra mikrofon
  + Vattentät

  -Bad Ljud utan equalizer
  -Inte tillräckligt bra utbud på bluetooth
  -inte mycket ljudisolerade