Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Nintendo Switch

 Lägg i lista  Jämför
 • Spelkonsol som fungerar både ansluten till tv:n och handhållen.
 • Upplösning i full-HD, men saknar HDR-stöd.
 • Två handkontroller medföljer.
 • Saknar många appar som Xbox och Playstation har.
 • 32GB inbyggt lagringsutrymme.
 • Lanserades under 2017.
Stäng
 • Spelkonsol som fungerar både ansluten till tv:n och handhållen.
 • Upplösning i full-HD, men saknar HDR-stöd.
 • Två handkontroller medföljer.
 • Saknar många appar som Xbox o...
Läs mer
Jämför pris på alla Nintendo Spelkonsoler (47)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.37)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har nu haft min Nintendo Switch ett tag och kan skriva ihop en liten review.
  Först wow, vilken fantastisk bra skärm den har, skarp, klar, ljus och bra färger. Fast den bara är i 720p är den otroligt skarp. (1080p i TV mode)

  Första gången man packar upp den så blir man lite förvånad, wow är den så liten? Otroligt vad mycket man har lyckats packa in i denna lilla manick. Vad man sett på bilder så tar batteriet upp nästan halva innehållet.

  Switchen var lätt att installera, man får bra hjälp att komma igång. Snabb firmware uppdatering och enkelt att komma igång. Switchen har snabba och bra menyer, ljusår snabbare en Wii U.

  Switchen är nästan helt tyst vid användning, den har en liten fläkt i sig men låter inget vid använding.

  Switchen är en hybrid så den fungerar både som en stationär tv konsol och en bärbar. Du kan "Switcha" snabbt mellan dessa två lägen genom att bara ta ut eller sätta in Switchen i "Dockan" som är i sin tur kopplad till tvn via HDMI.

  Switchen har en handkontroll som heter Joy Cons, den består av 2 sepparata kontroller som du kan fästa på sidan om Switchen för bärbar läge eller sätta in i en Joy Con grip och använda dom som en traditionell handkontroll.

  Jag hara dock spelat mest med en Pro Controller som är helt fantastisk bra. Rekommenderas.

  Spelen kommer på mycket små kasetter och ingen för installation behövs. Spelen laddar snabbt. Spel kan även köpas digitalt i eShop och laddas hem.

  Switchen har bara 32GB lagringsminne men kan enkelt utökas med microSDXC kort. Jag satt in ett 64GB. Kommer räcka rätt länge för mig.

  Batteriet ska hålla ca 3-6 timmar beroende vad man spelar, har mest spelat i TV läge.
  Har spelat Zelda i rätt många timmar nu och det spelet kan rekommenderas starkt!

  WiFi är snabbt, det finns hastighetstest att göra under systeminställningar.

  Rätt lite "övriga appar" så som Netflix och sådan, men det ska komma lite senare.

  Det finns redan nu rätt många spel att köpa och även ladda hem och det är massor på väg, över 150 st ut annonserad.

  Tack för mig!
 • Bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hårdvaran och mjukvaran känns mycket mogen och responsiv. Allt flyter på bra och kontrollen är skön att använda.

  Tyvärr finns bara ett ordentligt spel och det är Zelda: Breath Of The Wild som iofs verkar vara riktigt bra av det lilla jag hunnit testa, men kom igen? Ett ordentligt releasespel?

  Priset? All ny hårdvara kostar mer pengar än när det landat. Så är det bara.

  Jag ångrar inte att jag köpte den, men kanske ska genomsnittsanvändaren vänta tills det finns lite fler spel. Jag gillar att leva på "the bleeding edge". ;-)

  Kan bli bra, men det är för tidigt att säga just nu.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdaterat betyg:
  Jag tror att switch är värt att höja sitt betyg från mitt gamla!
  Efter att ha lagt ner ett par 100 timmar i spel som Zelda: mario tennis, Mario Rabbids, Octopath samt hyrule warriors kan jag säga KÖP KÖP KÖP.

  Switch kommer nog bli en av de största RPG konsollerna genom tiderna. Väldigt många Japan-rpg släpps via shoppen. Stora spel som dark souls och skyrim adapteras till switch.
  Inte nog med det utan även nintendos E-shop håller priserna nere!
  Två spel jag köpt till detta har båda varit billigare än billigaste sidan lanserat här på prisjakt.
  Det enda negativa är väl att man måste köpa ett micro SD till switchet.

  Problematiken med små kontroller som sitter lite havlkasst och inte känns stabilt är kvar. men i helhet så är det värt!

  Gamla recentionen:

  Nintendo Switch är innovativt och prisvärt.
  Den är familjevänlig i sitt sätt att kunna spela på en bärbarskärm och inte endast på tv. Funkar bra för samboförhållanden ;) eller i familjeförhållanden då flera personer kanske vill olika saker med tv:n.

  Som helhet gillar jag den och gillar man nintendo är det lätt värt att köpa!

  Men det finns några neråt sidor:
  -Wiiu kontrollen kommer vara som jämförelse här. Wiiu kontrollen var både stabil och mer ergonomisk att hålla i än vad jag förstår trodde. Nintendo Switch däremot... den känns plastig. Skärmen är väldigt tunn. Poängen jag försöker göra är att som vuxen känns det för "bräckligt" att hålla i. Den känns dålig. Som om minsta stöt kommer spräcka skärmen.
  Kontrollerna är även oergonomiska. Trånga knappar och man får in i fingrarna.
  Köpte en pro kontroller dag 2.
  Ångrar mig inte.

  Kontrollerna är gjorda för barn!

  Detta gör att det får ett "ok" i betyg. Även att få spel är lanserade vid start och få spel är bekräftade för framtiden.

  Pumpar nintendo ut spel kan detta bli en riktig hit!
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  10 dagar sedan
  Skön konsol men alldeles för dyr 2021 och forrfarande över 3000kr
 • Dålig
  6 mån sedan
  Efter knappt två år slutade konsolen att fungera, utanför garanti. Konsolen visar inte bild genom dockan och dockan blinkar bara grönt. Vanligt fel som inte går att fixa utan ev. reparation.

  Otroligt att den inte ens håller mer än två år, när konsolen och alla tillbehör i princip aldrig sänktes i pris.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra och rolig plattform. Bra grafik!

  Kontrollerna slutade fungera och tappat ständigt kontakt med enheten. Antagligen blir det blir glapp mellan skärmen och kontrollerna då dessa går att ta av och på. Ingen vidare bra lösning. För övrigt väldigt bra!
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bräcklig konsol. Det är inga fel på spelen, men konsolen håller inte alls samma kvalitet som tidigare konsoler som WII U, WII, 3DS o s v. Vi har en Switch som "slutade ta laddning", det visade sig att ett stift på USB-C kontakten var böjt. Tydligen ett vanligt fel, dockningstationens design är undermålig och förstör med tiden porten. Till saken hör att sonen nu är 11 år och rädd om grejerna, det finns inte en repa på konsolen. Switch:en är väldigt lite använd och vi har bara använt den i Nintendos docknings-station. Men Nintendo, eller snarare den svenska agenten Bergsala, hävdar att det är ett "hanteringsfel" och vill ha 2500 kr för en utbytesenhet. Felet är lätt att fixa, det finns lösa laddkontakter att köpa, så vi lagar själv. You have been warned.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Den bästa konsolen nånsin. Så enkel och smidig. Fungerar utmärkt vid tv eller bara plocka upp och spela vart som helst. Finns otroligt många spel nu. Har ägt den sedan första dagen den släpptes då jag förbokade ett halvår innan den kom ut. Barnen älskar den också.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Portabel och fungerar bra. Jag rekommenderar dock att du köper en Deluxe Case om du inte vill att den ska bli skadad när du reser.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Har verkligen gillat mitt Switch under dom månaderna jag ägt det. Jag föredrar att spela på stor tv då bilden känns mycket skarpare. Roligaste jag haft på konsollen är att dela ut kontroller till vänner och spela Mario Kart samt lägga alldeles för många timmar i Zelda BOTW.

  Nintendo vet verkligen hur man gör intressanta och nyskapande konsoller och spel. Tyvärr, trotts enormt tredjeparts stöd från utveklare känner jag att det är främst Nintendos egna spel som verkligen platsar på platformen.

  Köp Nintendo Switch om du:
  1. Gillar du tanken av att kunna ta med dig fullvärdiga spel på resor ect.
  2. Gillar indie spel och RPG då Switch har enorma mängder av båda.
  3. Vill spela Nintendo titlar(dom är så bra som du tror om inte bättre)

  Köp INTE Switch om du:
  1. Tycker grafik är viktigt för att ett spel ska vara bra
  2. Vill spela online(då Nintendo valt att inte lägga energi på ett eget nätverk som te.x Xbox Live för att undvika troll's och folk som förstör för andra, säger dom.)
  3. Inte kan tänka dig att lägga 700kr på en Pro Controller då jag anser att det är ett måste ifall du ska spela längre stunder(personligen så är det den bästa kontrollen jag hållt i och är värd 700kr)

  Överlag en bra konsoll men lutar mot att sälja min och vänta in någon slags Switch Pro variant som är ryktad att komma sent 2021.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag droppade 3000kr på en Switch, 720kr på en Pro Controller och 700kr på Mario Maker 2, och inget... INGET fungerar som det ska.

  Jag kör Switchen i table top-läge och skärmen är under all kritik. Den har ordentlig med motion blur mellan frame:sen vilket gör att det blir svårt att se fiender ordentligt när man springer snabbt (som man behöver i MP). Skärmen är tydligen kassare ju nyare de är, vilket bekräftats av användare på nätet, som jämfört de nyaste skärmarna med de som kom när switchen släpptes, och det är skillnad. "Dry bones"-fienden ser ut som en grå blobb om man springer snabbt, plus att den är mindre "bright", dvs. lyser mindre eftersom skärmen är så kass.

  Pro controllern fungerar inte som den ska heller, utan trots att jag alltså har den bara några CENTIMETER från skärmen så förlorar jag ibland inputs. Jag gjorde en inspelning av detta där jag tryckte 2ggr till vänster, sen 2ggr till höger i en meny, och visade att den ibland dubbeltryckte och ibland inte registrerade 1-2 tryck. Det är undermålig kvalité.

  Spelets multiplayer-läge, som är det roligaste NÄR DET FUNGERAR, fungerar otroligt dåligt, och är enligt mig anledning att kunna lämna tillbaks spelet och få pengarna tillbaks. De flesta känner till det, men det laggar otroligt, och ofta, utan att Nintendo ens erkänner problemet eller säger att de håller på att fixa det. Jävla kasst helt enkelt. Och så har de MAGE att ta 100kr extra för spelet för att det numera kräver en prenumeration.......
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har haft min Switch i två år nu och är ganska besviken. Hade Wii-U innan och Switch är inte något jättelyft vs Wii U. Det tråkiga var att första åren så släpptes det nästan bara repriser på Wii U-spelen, men from 2019 kom det en drös med nya unika Switch spel så det blev ett lyft. Om man tycker de tär viktigt att kunna bära med sig Switch så är det ett stort plus.

  Positivt
  + Det går att bära med sig den lättare, (men man måste ändå ta med dockan om man ska spela hos någon annan på TV)
  + Tyst
  + Bra skärm (även om jag hade önskat lite större)
  + Går att spela i 1080p
  + Cartridge (bättre än DVD-skivor)

  Negativt
  - Inte särskilt bra prestanda vs övriga konsoler (inte vs WiiU heller)
  - Inte bärbar så man kan ta med den i fickan som en 3DS
  - Runt 3.5 timmars batteritid
  - Inte så mycket lagringsutrymme
  - Joy-Cons är ganska dålig kvalité och inte supersmidiga att ta loss
  - Dyr konsol och dyra spel vs övriga plattformar
  - Kostar att spela online! (vilket var gratis på alla tidigare Nintendo konsoler)
  - Inget Netflix (vilket jag tog för givet och var en av anledningarna till att jag köpte Switch)
  - Lätt att repa skärmen i dockan (Har inte hänt mig men andra)

  - Väldigt dyra tillbehör, tex Joy-Cons eller Pro kontroll.

  För mig är Switch som en "Wii-U Second Edition", ingen stor skillnad mellan dem förutom att Switch är helt bärbar. Switch är för dyr enligt mig, den borde ligga runt max 2.500 kr
 • Perfekt
  2 år sedan
  Inte marknadens bästa prestanda såklart, men det är verkligen en underbar maskin. Använder den i bärbart läge MYCKET oftare än vad jag hade trott.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Mina barn älskar det så då älskar jag det!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bra pris med tanke på allt man kan göra med switch!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Kul och rolig konsol
 • Perfekt
  2 år sedan
  Roligt och nytänkande!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  *Uppdatering 9/4-19*

  Haft mitt Switch lite mer än 2 år och tänkte uppdatera lite.
  Betyget står kvar då jag anser att Switch är en riktigt rolig och bra spelmaskin. Jag själv spelar inte så mycket nu för tiden men har ändå kul när jag väl spelar.
  Min son på 4 år däremot spelar desto mer och han älskar sina Lego spel jag köpt till honom.
  Det som jag fortfarande tycker är dåligt är att en lös USB-C sladd borde ingått i paketet eftersom jag själv spelat mestadels i bärbart läge. Problem nummer två som säkert många går uppleva är drifting på kontrollerna (pro och joycons), detta är något som inte ska hända 2017-2019.

  Spelutbudet är riktigt bra men för varje bra spel det finns på e-shopen finns det 5 skräpspel. Dvs bör man vara uppmärksam på vad det är man ska ladda ner.

  ------------------------------------------------------------

  *Ursprungligt betyg som dessutom saknar en del ab okänd anledning*

  Skulle gett 10/10 om det medföljt en usb sladd så man slipper ha den i dockan för att ladda.
  Annars älskar jag min switch. Sjukt bra konsol.
  Visst finns det saker jag stör mig lite på men inget som drar ner helhetsbetyget.
  Batteriet kunde ha lämnat lite att önska men ändå, att kunna sitta med Zelda i lite mer än 3 timmar i bärbart skick finns det nog inte mycket som slår.
  Ett givet köp, har du inte köpt än så gör det nu ????????
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Spelkonsolen i sig är fantastisk bra och rolig som enhet. Men efter ett par månaders användning så slutade den ta emot laddning.
  Enheten skickades in till Bergsala via CDON och jag fick då veta att laddporten (USB-C) hade böjda/deformerade stift.
  Vi har alltid bara laddat via den medföljande dockan så hur detta skulle ha kunnat ske är bortom min vetskap.
  Kontentan av det hela blev en prislapp på nästan nypris.
  2600:- kostar reparationen, så jag vet inte om det är konstruktionen av enheten jag är missnöjd med eller om det är den s.k. garantin via CDON.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Hur bra som helst! Används flitigt av barn och vuxna hos oss.
 • Perfekt
  2 år sedan
  En riktigt fin liten spelkonsol. Erbjuder en riktigt trevlig, bärbar, spelupplevelse kombinerat med samma, trevliga, upplevelse sittande i soffan med spelet på en stor skärm.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  En härlig liten maskin. Gillar att man kan spela på så många olika sätt. Och Mario Party, Kart., Odyssey är ju helt underbara. Perfekt för barnfamiljen, även med små barn.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Trevlig maskin, orkar dock inte med alltid rent prestandamässigt. Sjukt dyra spel tycker jag.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Från en PC-gamers perspektiv:

  Jag har alltid spelat datorspel, men då och då har jag köpt konsol men ofta sålt denna efter jag spelat igenom 1 specifikt spel.

  Ofta tycker jag konsoller har haft extremt dålig "inmatnings-mekanik" för att spela tex FPS spel, där mus och tangentbord är klart överlägset.

  Vad skiljer sig då Nintendo ifrån övriga konsoller? Egenligen helt orelavant fråga då Nintendo skapat något helt unikt med Nintendo Switch.

  Istället för att konkurrera med PC, XBOX och PS har Nintendo riktat in sig på något annat.

  Nämligen:
  -iPad. Sluta spela mikrotransaktionsspel där allt är "gratis" men egentligen är inget "gratis". Dessutom har Switch extremt mycket bättre input än touch skärmar. Jag betalar hellre 400kr för ett spel än att ladda ner något "gratis" och köpa in-game currency för flera tusen.

  -Steams-indiespel. Många av populära indiespel på datorer finns tillgängliga på Switch E-shop.

  -Exclusiva titlar. Nintendos egna titlar är låsta till deras egna konsol och som vanligt är Nintendos spel Zelda och Mario extremt välgjorda och roliga.

  Som PC-spelare trodde jag inte att jag skulle använda Nintendo Switch som jag gör. Jag köpte den med anledning till att ha något roligt när man vill sitta vid TVn och spela, men det har slutat med att jag köpte ett fodral och laddare och spelar mestadels av tiden "on-the-go", i sängen eller toaletten. Visst att man kan köra på TVn i högre upplösning, men Nintendo Switch är verkligen gjort för att ta med, överallt. Detta har faktiskt gjort att jag spelar mer än förväntat, istället för att den hade stått och dammat 6 av 7 dagar i vardagsrummet.

  +Batteritiden
  +Extremt portabel, men går även att docka till TV
  +Väldigt bra titlar från utvecklare, men framförallt Nintendo själva
  +Hög produktkvalitet (Tillverkad på samma fabrik som Apples produkter, Foxconn)
  +Extremt bra Ui och funktioner, tex Sleepmode som fungerar som en iPad
  +Finns att köpa till en extra docka för att ansluta till fler TV-apparater
  +Spelen är relativt billiga

  +/- Skärmen kunde varit 1080, men bildkvalitén är extremt bra för att vara 720p, samt att batteritiden blir bättre pga av lägre upplösning
  +/- Originalkontrollen är ganska liten, knapparna kunde varit större (om man har stora händer)
  +/- Tillbehören är ganska dyra, men håller hög kvalitet
  +/- 4K i all ära, men dagens datorer är knappt där ännu om du inte kör dubbla RTX 2080Ti. Mario i 1080p ser fantastiskt ut.

  -Inget Ethernet-uttag (kräver adapter för 400kr)
  -40kr i månaden för att kunna spela Online. (Ingår lite annat)
  -Ingen bluetooth (måste använda trådade hörlurar)
  -Ingen portabel laddare medföljer
  -Displayen kunde varit ljusare (behövs i dagsljus, utomhus)
  -Ganska få andra appar, utöver spel. Man hade ju gärna haft tex Discord och/eller Skype
  -Kickstanden kunde varit stabilare
  -Placering av ladduttag är under konsollen, så det går ej att köra kickstand och ladda samtidigt, utan docka.

  Utöver de negativa sidorna som är ganska små i förhållande till vad de positiva aspekterna, så väger det positiva över det negativa i detta fallet. Produkten är extremt bra och värt ett köp för alla som älskar spel, proffs som casuals.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastisk konsol. Som PC ägare ville jag ha något lättsamt att spela och ha kul med kidsen.. samt att jag själv alltid gillat Nintendos spel och var nyfiken på nya Mario, Smash och Zelda (men senaste Nintendo konsolen jag ägde var en NES). Spelat sjukt mycket Mario Kart och Super Mario Party i jul med familjen och jag känner redan att jag fått valuta för pengarna. Att den är portabel gör den tillgänglig för barnen som växt upp med iPad. Köper du en konsol som vuxen osv för att spela exclusives eller online osv kanske det här inte är för dig.. men vill du ha kul med familjen.. ja då är den bang on target. Får ett litet minus för att jag kan tycka kontrollschemat och hur man ska hålla i kontrollerna kan bli rörigt ibland för 5-7 åringar. Konsolen är även allt annat än billig, essentiellt samma hårdvara som en Shield. Massor av plus för att Nintendo inte har någon tröttsam in app köp och skit.
 • Dålig
  2 år sedan
  I only made this account to warn others how shitty of a company Nintendo is.

  First of all the online service they offer on the Switch is shit.
  There is no easy way to find your friends and add them. You have to look up a friend code on your switch and send them to them on some other service.
  There is no chat our voip. So you can not communicate with your friends or any one else. There is also no universal party system or group system for friends.
  So I can't add my friends to a group and join a server on Mario kart together for example.

  Nintendo prefer to re release games from the wii or wii u so they don't have to do anything.

  Nintendo have a no refund policy. Even if the product doesn't work. I asked for a refund for a game that was so laggy it was unplayable. While asking for the refund I complained that there is no review system on the nintendo switch shop. They told me they don't refund. Then they told me I should google the game I'm about to buy to read reviews.

  The switch itself is fun. There are some great games but most of them are indies or re releases.

  All in all the switch is a decent device if you don't mind paying full price for re releases and don't plan on ever having any issues with it so you have to contact their support.

  Btw Nintendo is being taken to court due to anti consumer practices.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Har inte mycket att tillföra från övriga recensioner förutom:

  Inget in-app purchase vad jag sett. Lysande. Jag hatar in-app purchase. Har man en gång köpt spelet i Nintendo Switch store är det mitt!
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Konsolen har nu funnits på marknaden ett bra tag men fortfarande är de sparsamt med exklusiva(och non re-releaser) top spel.

  Bästa tipset jag kan ge är att titta på spelutbudet och jämför med andra konsoler för att se om det är tillräckligt för dig.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Väldigt bra spelkonsol, köpte den till min son och han gillar den.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Kul att spela, använder mer än mitt xbox one
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Alla exklusiva titlar gör att det är ett bra köp. Roligt att kunna spela både handhållet och via tv.

  Minus för att utbudet fortfarande är lite klent
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mario lever än...klart skönt komplement till PS4an

  Har dock tappat en av handkontrollerna i golvet vilket gjort att tryck knappen på denna inte riktigt vill fungera. mao lite tveksam bygg kvalite

  Spela med den bärbara skärmen - briljant!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har du Kids i yngre ålder? Är då ett givet köp (kanske även för pappa).
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nintendo har gjort en skarp U-sväng från den dystra Wii U eran till en mycket lovande framtid med Switch. När jag fick min konsol vid premiären förra året var den främst en Zelda-maskin, det fanns då runt 10 spel. I april började det med jämna steg annonseras fler spel och biblioteket växte. Nintendo lägger även mycket fokus på indiespel och med tanke på dess portabla natur tycker jag passar Switch väldigt bra. Idag finns det över 500 spel och fler släpps varje vecka. Enheten i sig är mycket snygg med skärmen som visar mycket fina färger i 720p. Otroligt att man faktiskt kan spela Zelda eller Mario när man sitter och sk*ter, tekniken har gått långt på tio år! :)

  Det råder en ytterst unik situation kring Wii U ports under början av 2018, då många missade spela Wii U kommer Hyrule Warriors, Donkey Kong och Captain Toad släppas under året. I min mening är det förståeligt att de väljer att ta den vägen.

  Svagheter:
  [-] Ingen Virtual Console. De har så mycket potential med det här, det är helt galet vad jag hoppas på möjligheten att spela GC spel på Switch. Det verkar som att VC är på väg nu till höst inbyggt i deras onlineservice på något sätt, vi får se hur det blir.

  [-] Vänner. Man kan fråga sig vad vänner på konsolen fyller för funktion. Om jag idag lägger till en vän som jag möter online finns det inget sätt att få kontakt med dem, eller universellt bjuda in dem till fler matcher. Det är tråkigt att inbyggda sociala funktioner som tas för givet på andra plattformar saknas helt på Switch.

  Styrkor:
  [+] Spelen. 2017 var det bästa året på länge för spel Kvalitén på första parts spelen är mycket hög. Breath of the Wild, ARMS, Splatoon 2, Odyssey kom bara första året. De verkar ha lärt sin läxa och sätter nu fokus på att släppa spel med jämnare mellanrum.

  [+] Portabel. Den främsta anledningen, att du kan spela vart du vill börjar tala sitt tydliga klarspråk. Alla gånger jag flyger, pendlar eller ligger i sängen kan jag spela konsol-spel. Det sparar så mycket tid, men framför allt är det bekvämt. Att konsolen följer efter din vardag istället för tvärtom, betyder så mycket.

  Slutsats:
  Med tiden tror jag det här blir en konsol med en varm plats i hjärtat hos många människor. Kan inget annat än rekommendera Switch till de som uppskattar god spelglädje!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köptes mest för att kunna spela tillsammans med familjen och barnen på 11, 9 resp. 6 år istället för att alla sitter med sitt. Så detta blir mest hur det fungerar för dem. Var först helt inne på Xbox eller PS4 men spelutbudet för lägre åldrar är ju obefintligt där så det blev denna.

  Allt fungerar jättebra och Nintendo fattar verkligen att spelglädje är viktigare än lite snyggare skuggor och texturer. Det de däremot inte riktigt prickat är att det är en hel del plockande med kontroller som ska plockas av huvudenheten och ihop sen med en grej för extra knappar, och det går rätt trögt så det klarar inte den minsta av. Spelen som spelats mest av barnen är Mario Cart, Just dance och Rayman Legends.

  Jag har mest spelat Mario Oddesey och är helt såld på Zelda. Dessa är lite för avancerade motoriskt för barnen så de tröttnar rätt snabbt när de dör hela tiden. Speciellt på Mario hade man tyckt att det borde finnas olika lägen på kontrollerna och svårighet på monstren, där de minsta kan få lite hjälp med avancerade moves och mer hjälp vad de ska göra. Som de gjort i Mario Kart.

  Men, det hade de nog kunnat lära sig, men då kommer vi till det som inte jag tänkte på som är det stora problemet, att de inte förstår. Odessey, Zelda och många andra spel är väldigt historiedrivna med långa filmsekvenser, vilket är jättekul om man förstår. Men allt är ju på engelska, och många svåra ord. Det gör att de helt enkelt tappar intresse för de blir inte engagerade i storyn. Detta är den största problemet. Ett större språkstöd, även om det varit på rak google translate-nivå hade ökat intresset och målgruppen något oerhört för t.ex. odessey, som ju ändå inte innehåller talad dialog. Hur svårt hade det varit...

  Att den är bärbar har inte använts över huvud taget, och tror inte det kommer det heller.

  Så, bättre generiskt språkstöd, rimlig prissättning på tillbehör samt om det inte vore så mycket plockande med delar hade det varit full pott. Nu blir det en sjua och jag tror tyvärr livslängden kommer att vara ganska kort.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  jätte bra. bästa konsollen just nu.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nintendo Switch har snabbt seglat upp till att bli den konsollen jag lirar mest, inte pga. att den har mest eller bäst spel eller bäst grafisk utan helt enkelt för smidigheten som den erbjuder.

  Känns gedigen och välbyggd, bra skärm och ser bra ut på min 65 tummare hemma, kan hålla med om att några fler A titlar från andra utvecklare än Nintendo behövs (många är på ingång) men förutom det så är det en fantastisk konsoll.

  Rekommenderad!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Trevlig konsol med klassiska spel som passar även lite yngre barn. Vi hade kunnat undvara portabiliteten, men den är å andra sidan inget problem.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skön spelkonsoll!

  Kunde önska 4K upplösning men spelen är trots allt riktigt bra.
  Något ömma handkontroller, fick byta en redan efter ca 10 dagars spelande då tryck knappen slutade att fungera.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Toppen!
  Älskad av hela familjen.
  Inte bästa grafiken (1080p) men med många bra spel
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt härlig liten sak, Nintendo lyckades vända floppen med WiiU till dundersuccé med Switchen.

  Nintendo har pumpat ut riktigt bra spel redan om jag än tycker att både Zelda och Mario har fått oförtjänt höga betyg (Speciellt Mario).

  Switchens stora potensial ligger i alla indie-spel som pumpas ut, gamla som nya.
  En helt ny värld öppnades upp med Switchen och vad man kan spela på resande fot.

  Nintendos egna titlar är grymt snygga och oftast är indie-spel lättdrivna saker som tuffar på i samma grafik som på tex PC.

  Trots skärmens upplösning på 720P ser allt fantastisk ut då det är hög kvalité på panelen.

  Det enda riktigt negativa jag har att anmärka på är minnet som är 32gb bara, men går givetvis att utöka med minneskort.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hej deta va bäst
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Älskar den! Lätt att använda, bra gränssnitt och perfekt att kunna spela när man har en stund över. Aldrig haft några problem med batteritider osv. Spelen är fantastiska där fokus är på spelupplevelse och inte främst grafik. Väldigt nöjd och rekommenderar den varmt till andra!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  10/10
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nja, det här var inget för mig. Batteritiden sänker betyget mest. Men även den tråkiga skärmen och att den väger så mycket, inte alls så portabel och trevlig att ha på bussen, gick ganska snabbt tillbaka till mobilen.

  Hemma så slåss den mot en PS4 Pro och jag är lite bortskämd med 4K och HDR. Efter att ha provat några spel känner jag att det var ett felköp och prisbilden är lite i överkant med så undermålig prestanda, speciellt på mjukvara och tillbehör, så mitt betyg är ändå rätt generöst. Den kunde varit bekvämare att spela på och jag undrar hur folk kan ge den maxbetyg här, för perfekt är den då inte. Som någon sa så känns den verkligen inte premium på något sätt. Knappt godkänd, på gränsen till dålig. Trodde den skulle ligga bättre i handen än WiiU och inte vara lika plastig.

  Hade gärna prisat den som många andra här, men känner mig lite lurad på hypen. Har redan packat ner för att sälja, uppdateringen lockar inte att behålla, mest för att jag har en S8+ nu som är betydligt roligare att ha på bussen och att den nostalgiska ådran inte var så stark när det kom till kritan. Hade förväntat mig mycket mera efter all hype.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Wow! Vilket år för Nintendo och de som spelar deras spel. Jag är säker på att Switch kommer gå ner i historien som mångas favorit konsoll någonsin!

  First party spelen är det främsta som lockar, bärbar och hemkonsoll i ett, grafiken och prestandan är förvånadsvärt bra när man tänker på att det essentiellt är en tablet som de optimiserar för, väldigt många indie släpp och stora publishers har verkligen börjat falla för den nyligen också så det kommer många större 3rd party spel i framtiden!

  Jag ser verkligen fram emot att få veta mer om 2018 releases! Enda nackdelarna som gör att betyget inte är perfekt är relaterade till hur out of touch Nintendo är när det gäller online upplevelser. Friend codes? Varför?! Att spela socialt på nätet är näst intill icke existerande för tillfället men jag har sparsamma förhoppningar på deras kommande online subscription service. Önskat att man kunde välja ifall man vill ha alla dessa säkerhets skydd och så vidare ifall man inte är ett barn eller någon som vill vara privat av sig. Ska inte behöva gå någon annanstans på nätet för att hitta lite online vänner att spela med och sedan ett annat program som discord för att kunna prata i voice chat. Skärpning på den delen Nintendo :'(

  Overall 9/10 dock, älskar min Switch och kommer aldrig att sälja den! Stör mig bara på att säkerhet för barn tvingas på alla istället för de som vill.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt läcker konsol (med bra spel! inom många olika kategorier så den passar hela familjen).
  För oss som växt upp med Zelda spel...köp!
  Klart enklare att förstå sig på än ex Xbox och PS4 tack vare ett enklare användargränssnitt
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder min Nintendo switch nästan dagligen. Perfekt att kunna spela både hemma vid sin tv och ta med och spela när man är iväg.

  Det finna just nu ett väldigt bra utbud av spel till alla åldrar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt enkelt perfekt!

  Nu kan Sambon ha tv'n medans man själv kan lira i soffan :)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktig bra konsol, funkar utmärkt som en vanlig eller portabel konsol. Kontrollerna är bra, var lite konstigt i början då mina händer är stora men efter ett tag så kändes det helt okej.

  Skulle gett 10/10 om det bara hade funnits mer spel, utbudet är inte så stort än men blir bara större och större.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  jätte bra. bästa konsollen just nu.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sjukt rolig enhet. Tyckte kontrollen var larv när jag läste om den, framförallt att man kan dela på den och spela två personer. Men nu när jag gjort det med frun och dottern så måste jag bara säga, vilken fiffig idé! I de flesta fallen spelar man själv och då är kontrollen klockren. Men de få gånger man spelar två, så vill man inte köpa en till kontroll.

  Dock lite dyra spel