Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Lenovo TAB 2 A10-70 ZA00 16GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Lenovo Surfplattor (100)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.86)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  (OBS! VIKTIG INFO om ett hastighets-problem längre ner, och hur man löser det!)

  Superstark surfplatta för sitt pris, och det säger jag mars 2017. Lenovo Tab 2 A10-70's egenskaper påminner en del om vad man fick i "Galaxy S4" med sin Full HD skärm (fast IPS istället för AMOLED) och 2GB RAM, samt en Systemkrets (Mediatek MT8165) som ungefär är lika stark som Galaxy S4'ns Snapdragon 600.
  Det ger än idag en riktigt bra upplevelse!
  Högtalaren är dock i mitt tycke lite skrällig, och jag håller inte med om att den är super på nått sätt. En Ipad har mycket bättre ljud i mitt tycke.

  Ett PRESTANDA-PROBLEM finns dock med denna surfplatta, och det har blivit lite ramaskeri på vissa forum om detta... Men det går att lösa.
  När man kör Android 5 på denna platta så blir skärmen och webbläsare, menyer, hemskärm, vissa videos, osv slöa. Skärmen uppdaterar inte tillräckligt snabbt så bilden blir ryckig. Webbsajter beter sig "trögt" i webbläsaren, och plattan känns som att den är överdrivet ansträngd bl.a... Dessutom så sugs batteriet lite snabbare än vad det borde.
  För att lösa detta så måste man stänga av skräpfunktionen AAL. En funktion som påverkar ljusstyrkan men som inte gör någon nytta, utan den äter bara systemresurser. Den inställningen hittar man dock inte i dom vanliga menyerna utan man måste gå in i Kontakter / Contacts och knappa in en kod i sökfältet: *#*#3646633#*#*. Efter att man stängt av AAL i "engineering mode" måste man starta om plattan.

  Googla på:
  tab 2 mediatek aal
  Eller kolla på youtube videon: "MediaTek's AAL is bad, disable it"
  (för mer information)

  När detta är gjort så blir plattan mycket snabbare igen, och skärmbilden flyter på mycket mjukare, och som det ska. Problemet var inte lika stort när plattan hade Android 4, men i Android 5 måste man göra detta för att allt ska bli bra.
  Detta är den viktigaste ändringen jag gjort på denna surfplatta.

  Tack vare att problemet går att lösa ger jag denna version av Lenovo Tab 2 ett högt betyg, och jag är helt nöjd med hastighet och specifikationer.

  UPPDATERING 2017-03-19: Man kan få högtalaren att låta bättre med det inbyggda DOLBY-programmet. Min preferens blev att ställa in "Custom 1" på maximal bas och minimal diskant & mellanregister (Jag drog upp dom 5 vänstra EQ-spalterna till toppen, medans alla spalter till höger om det körde jag ner i botten, och aktiverade volume leveler). Volymen blev lägre med dessa inställningar, men mycket behagligare, och det väser mycket mindre i öronen iaf, så det var en uppoffring som i mitt tycke var värd att göra. Så med justeringarna gjorda så kom min Lenovo Tab 2 iaf lite närmre min Ipad i högtalarkvalite,
 • Bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En prisvärd platta (1690 kr) som utsatts för det mesta när barnen använder den.
  Batteritiden och ljudet var positiva överraskningar,
  Jämfört med vår dyrare Samsung Galaxy Tab Pro, så är det här en bättre platta på alla punkter.
  Noteras är att Lenovos version av Android 5, inte stödjer flera användarprofiler.
  Men det löste vi med appen Personal launcher för att skapa en begränsad miljö för de yngre användarna, inte riktigt samma sak men det fungerar för våra behov.
  Tycker att skärmen är bra för denna prisklass.
 • Bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Prisvärd! Bättre än galaxy tab 4 för mindre pengar! Dock klipper blåtandsuppkopplingen lite när man lyssnar på musik eller kollar film, kan vara nåt med mitt exemplar som strular. Jag använder den för surf och Youtube och liknande och till detta fungerar den utmärkt, hur den är för spel kan jag inte svara på då jag inte spelar på den. Gissningsvis finns det snabbaste och bättre plattor om man planerar att spela mer krävande spel.

  Edit: Första exet jag fick slutade vibrationen fungera helt, efter att ha återställt plattan och startat om den ett par gånger blev det reklamation, fick en ny direkt i butik av webhallen och efter det inga problem förutom blåtandsuppkopplingen som hackar till lite då och då.

  För priset oslagbar prestanda för en 10' platta...

  Uppdatering igen. Bluetooth uppkopplingen var i början ostabil och det klippte till ibland med jämna mellanrum, detta problem åtgärdade sig med en uppdatering och funkar nu perfekt.

  Ännu en uppdatering, det går mot ett år nu sedan jag köpte denna platta, nu i sommar har jag haft den ett år och den funkar fortfarande bra och inga nya problem. Det som störde mig ganska mycket var precis i början att blåtandsuppkopplingen var instabil och det laggade/hackade till med ca: 5 minuters mellanrum hela tiden, testade och koppla upp mot flera olika enheter och samma sak överallt, men det blev bättre efter en uppdatering som kom relativt snabbt efter jag köpt den och efter det har det inte varit några problem alls. Batteritiden upplever jag som bra och den går mycket snabbare att ladda upp igen jämfört med Samsung Tab 4 som tog evigheter på sig att ladda upp igen. Om den laddat ur sig på morgonen så fick man räkna med att vänta tills kvällen innan den var full igen. Denna tar också en del tid att ladda men inte i närheten av så lång tid som den tog att ladda. Samsung tab 4 hade å andra sidan bättre batteritid, men det var sjukt enerverande att den var obrukbar under en hel dag när den väl var slut och man ville ladda den helt full igen. Dessutom var den tyngre och sämre respons på touchscreen när man skriver tex. Ingen vibration och sämre kameror...

  "Man får vad man betalar för", heter det, men faktiskt är det ofta också så att man betalar för ett märke och får sämre prestanda än vad man får om man köper ett mindre känt märke i exakt samma prisklass. Det behöver inte alltid vara så att man får det bästa i prisklassen för att man köper ett visst märke. I detta fall var det enligt mig precis tvärtom. Ett minus jag kan kan nämna på rak arm är att ljudet direkt ur plattan inte är någon höjdare, det är låg volym och låter inget vidare, men jag kopplar alltid upp till en JBL Go! eller ett par hörlurar i alla fall så det spelar mig ingen roll, ljudet brukar aldrig vara nåt vidare direkt ur telefon eller platta...

  Kudos till 'LastNinja' för tipset om att stänga av AAL, responsen på skärmen blev verkligen mycket bättre av detta, all delay och lagg när man swipar och scrollar försvann! Rekommenderas verkligen!

  Fortfarande mycket nöjd. :) Höjer till 9/10 stjärnor. Utmärkt price > performance ratio! Denna är fortfarande KLART mest prisvärd, för 1299 spänn kommer mig veterligen ingen annan platta i närheten av denna prestandamässigt.

  Edit: Ytterligare en detalj jag kan lägga till på minussidan är att plattan är ganska seg när man startar upp den från från avstängt läge och efter man gjort en uppdatering är den ännu mer; läs: väldigt seg, efter varje uppdatering jag gjort och efter man ser den gröna Android roboten och enheten uppgraderas så blir skärmen helt svart i ca: 10 minuter och man tror enheten hängt sig. Det har den inte, det bara är så i ca: 10-15 minuter innan den hoppar igång, även en bekant trodde hans platta hängt sig så jag tror inte detta enbart gäller mitt exemplar. Nu är det inte så ofta man uppdaterar så det stör mig inte nämnvärt, men nämner detta i alla fall.

  Nu två år senare så har denna gamla trotjänare blivit ganska seg och buggig, men den var riktigt bra nästan hela vägen i början, förutom Facebook messenger som aldrig funkade som det skulle och Bluetooth som kärvade mellan varven till och från. Har nu bytt till en Samsung galaxy tab a istället som är märkbart snabbare. Mitt slutliga betyg är mellan sju och åtta av tio stjärnor.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En fantastiskt prisvärd platta!
  Kom med Android 5.1 förinstallerat men det fanns ändå en 1,3 GB stor uppdatering tillgänglig, som installerades utan problem (men oklart vad den gjorde för skillnad).
  Riktigt fin skärm och förvånansvärt bra ljud, med väldigt bra Dolby-equalizer. Lite synd att den inte verkar ha någon inbyggd ljussensor (man kan dock använda appar som utgår från kamerans ljusinsläpp istället, men detta drar batteri och blir aldrig riktigt lika bra).
  Jag har precis köpt ny mobil (Honor 8) också och medan installationstider och liknande givetvis skiljer sig mellan enheterna så har jag inga som helst problem med lagg eller liknande på den här plattan.
  Den väger ungefär lika mycket som andra plattor av samma storlek (ca 50g mer än motsvarande iPad).
  Största minuset är att Lenovo (som så många andra tillverkare) gett sig på att begränsa/ändra i Androids standardfunktionalitet. Att begränsa befintlig, färdigutvecklad funktionalitet är i mina ögon fullkomligt vansinnigt och två stjärnor ryker pga detta (kan framförallt förstå att alla som vill ha flera konton för familjen blir besvikna vid köp).
  ANGÅENDE WIFI: Jag har inte upplevt några problem, men har läst att de problem som många har beror på att routern är inställd på att automatiskt byta kanal. Om man istället ställer in en specifik kanal slipper man problemen. Appen "Wifi Analyzer" kan användas för att hitta bästa kanalen hemma.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Usel byggkvalite.
  Jag och sambon köpte fyra stycken samtidigt till hennes barn. Senare kompletterades hushållet med en till, samma modell. Av dessa 5 enheter har 3 st varit inne på service minst en (1) gång. Två stycken har varit inne två gånger och en tredje har varit inne tre gånger för reparation. Dålig batch med enheter kanske nån tänker. Nja, den femte paddan som inhandlades långt senare och har ett helt annorlunda serienummer än de andra fyra som liksom "hör ihop", har även den varit inne på service en gång. Och, nej, det beror inte på våldsamma, oförsiktiga barn. Faktum är att den telning som det är mest "slit-och-släng" om, hans padda har faktiskt INTE gått sönder.
  Symptomen är att paddan helt plötsligt blir svart... och sen är det slut! Man kan inte göra ett dyft efter det. Spelar ingen roll hur mycket eller lite batteri man hade kvar, den tvärdör tillsynes utan anledning. Går inte att starta upp efter det, totalt stendöd, utan minsta förvarning eller konstigt beteende.
  Returneringsprocessen (hos Elgiganten) har gått smidigt och bra och vi har inte behövt betala något extra utöver kostnader för att ta sig fram och åter till butik. Heder åt dem för det. Vi har inte fått någon förklaring om vad det kan vara för fel men det byts lite grejer vid varje tillfälle så som moderkort, batterier, kontaktdon med mera.
  Enda anledningen att den inte får en (1) stjärna i betyg är att ungarna tycker om den när den väl fungerar. De klagar inte nämnvärt över lagg, dåligt lagringsutrymme, dålig kamera eller annat, de verkar nöjda med den för de saker de använder paddan till. Hade inte byggkvaliten varit så usel hade det varit ett riktigt prisvärt köp då jag anser att vid tid för inköp var det bra prestanda på den i förhållande till priset.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket platta för pengarna klarar allt 60fps full hd, wifi dual band osv. Neg ingen indikation hur mycket batteri man har kvar, plus kan inte döda appar på en gång utan en och en. Det va allt. OK ,update nu har plattan fått marshmallow 6.0 vilket gjorde att plattan blev ännu bättre nice. Är supernöjd. Glöm indikatorn som jag skrev innan det är åtgärdat nu.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag köpte den här plattan för skärmens skull och det är verkligen det enda som är bra på den, i totalt mörker alltså, annars ser man inte ett dugg på den.
  Den laggar hela tiden och hänger sig med jämna mellanrum.
  Efter att ha felsökt hela nätverket upptäckte jag till slut att det är surfplattan som inte orkar köra Bluetooth och WIFI samtidigt.
  Bluetooth fungerar sporadiskt och tar en evighet att koppla upp sig, den kopplar dessutom inte upp sig automatiskt utan det måste man göra manuellt varenda gång.
  WiFi tar en evighet att koppla upp sig, räkna med att få vänta med upp till en minut innan den hittar nätverket.
  Högtalarna är jättedåliga, det hörs knappt någonting från dom, dessutom är dom riktade bakåt, som att dom har tänkt att man ska höra så lite som möjligt och störa sin omgivning så mycket som möjligt.
  Och så vidare, jag skulle ha köpt en dyrare platta om jag hade vetat det här.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering: Då jag följde LastNinjas tips nedan och stängde av AAL så funkar allt mycket bättre. Inklusive touch-responsen. Höjt betyget ett snäpp.
  Riktigt prisvärd platta. Fantastisk skärm, bra prestanda (jag spelar inga avancerade spel) och hyfsad batteritid.
  Men den har en stor brist. Touchskärmen är märkligt trög. Då jag skriver fort på tangentbordet tappas bokstäver och i spel måste man trycka "långsamt" ibland för att det ska funka. Efter ett par veckors användande har jag vant mig, men i början var jag nära att lämna tillbaka den. Jag har två plattor köpta med 6 månaders mellanrum, så jag tror inte det är ett fabrikationsfel.
  Men då jag nu anpassat mig till till touchen så är jag på det hela taget mycket nöjd med denna
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra platta för pengarna (1690 kr).
  + 2gig ram
  + 10"
  + helt ok mjukvara

  - känns tjock
  -extremt dåligt kvalité på ljudet över bluetooth
  - tung
  -högtalarna är placerade bakåt. Så ljudet blir lågt för användaren och andra i rummet tycker det är högt.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Produkten är inte helt kass men jag sätter ändå ett lågt betyg p g a ett par stora varningar:

  1. Trots att Android stödjer att ha fler användarkonton på en tablet sedan v4.2 går det inte att få till på denna platta med v5. Lenovo har på något sätt förhindrat det i sin version. Stor besvikelse.

  2. F n går det inte att lägga på den senaste officiella uppdateringen som har skickats ut. Under all kritik. Läs gärna Lenovo användarforum: https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-Android-based-Tablets-and/Tab-2-A10-70F-update-failure-S000123/m-p/3481130#M31387
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Inget att klaga på. Mycket platta för dom pengarna.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag var inte speciellt imponerad av denna. Hade en Nexus 9 som överpresterade denna enormt. Oacceptabelt stor skillnad mellan denna som ändå inte kostar så mycket mindre.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Okej padda, men kommer inte i närheten av kvalitet jämfört med en två år gammal Samsung Tab Pro 10.

  Extremt ljus skärm på lägsta styrka, bra för utomhusanvändning.
  Helt oanvändbart om du vill kolla film när det är mörkt. För att inte tala om hur påfrestande det är att läsa e-böcker på den.

  Tjock och skålformad rygg. som består av konstig gummiplast vilket ger den en konstigt, oljigt hal känsla.

  Ingen fysisk home-knapp och kombinationen med mycket plastiga power/volym-knappar som är svåra att känna och hitta gör det svårt att slå på den. Barnen blir förbannade.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket platta för priset (1550:-) Display är tydlig och Touch på skärm funkar bra.
  Laggar inte vid filmtittande och surf .
  Bluetooth anslutning till andra enheter fungerar sådär. Saknar led avisering för laddning. En mini hdmi anslutning hade varit önskvärt...
  Hoppas på en officell android 6 uppdatering som förmodligen aldrig kommer.
  Trots "brister" så har jag svårt att tro det finns en mer prisvärd platta för pengarna just nu.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Måste rekommendera denna produkt. Jag har kört på lite olika Android-enheter och detta är den första jag tycker fungerat mycket bra. Hyfsat snabb uppladdning, 3-4 h. Lång batteritid, lätt 8 h skärmtid. Enheten är tillräckligt snabb för att man inte ska irritera sig på något. Tummen upp! Och priset är löjligt om man t.ex. jmf med en ipad.

  Jag köpte 2 st för 10 dagar sedan då elgiganten sålde ut för 1490 kr st. Köpte dem för att barnen skulle kunna ha något att göra i bilen då vi skulle köra en 60-mils resa.
  Kan även rekommendera följande skydd: 360 FODRAL LENOVO TAB 2 A10-70 (ZA00) (SVART) (köpt på billigamobilskydd). Den passade bra och skyddar enheten jättebra. Lät inte barnen få leka med surfplattan förrän vi skaffade skydd till dem. Efteråt kändes det ganska säkert (barnen är 2 och 4 år).

  Summa summarum, som en surfplatta för barnen där dem ska rita, spela toca boca/bamse/se på film så fungerar den ypperligt.

  Edit: PS. Kom på att jag även kan skriva att den kör Android 5,0,1 Det första jag fick göra när vi startade upp dem var att uppdatera in 2 st säkerhetsuppdateringar. DS.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Måste rekommenderas med tanke på vad som fås till priset. Enkel att root:a med KingRoot (inget krav på byte av bootloader) om man vill få den extra kvick och reklamfri. Hade tidigare en av de första Nexus-plattorna och Lenovo:n är som natt och dag jämfört med Nexus:en som var obrukbart slö de sista åren.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den till dottern som har den till spel och film. Verkar funka hur bra som helst, bra batteri (räcker hela dagen), bra ljud och fin färgåtergivning med bra svärta och djup. Kvalitetsmässigt och estetiskt ger den också ett riktigt bra intryck. Kan inte annat än rekommendera den här surfplattan!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den här för 1490:- efter att ha testat Lenovo Tab 2 A7 16GB som jag köpte för 699:- för ett tag sedan. I likhet med A7 så är första intrycket av denna A10-70: fantastiskt mycket surfplatta för pengarna!

  + Fin högupplöst skärm
  + Bra högtalare
  + Ganska bra kameror
  + Flyter på fint vid vanlig användning
  + Verkar relativt robust

  - Lite tjock
  - Plastig
  - Trist design

  Särskilt prisvärd för den som tänker använda paddan till att se på video hemma i soffan.

  Rekommenderas.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Enda minuset är att den är slö när man surfar med den.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köptes för 1690 för 3 veckor sedan! Hade inte kunnat vara mer nöjd med en platta för pengarna jag lagt på den! Klarat alla spel jag provat hittills, bla hearthstone. Aldrig något lagg eller så. Batteritiden räckte under en 12 timmars flygresa när jag kollade på 5 st filmer samt spelade lite spel.

  Extremt mycket platta för pengarna!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Wow! Prisvärd. Går från en ipad air, denna är bättre och halva prset.
  Komminucerar snabbare med sonos, chromecast osv.
  Lite tyngre än ipad och annat format.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Första egna surfplattan, efter ett dygn så kan jag konstatera att det är en bra skärm, hygglig kvalitetskänsla allmänt.
  Minimalt med bloatware.

  Betalade 1990 på elgig.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra billig tablet, över förväntan. Lenovo har dessutom släppt en bra lollipop uppdatering som verkar fixa deras tidigare release. Släpptes jul/nyår 2015 så vitt jag kunde se.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  A whole lot lot of tablet for the money. Got it on sale for 1500sek. Couldn't ask for more from a tablet in the price range. The screen is bright and sharp. Speakers are nothing to brag about but good enough for movies and YouTube. Battery life is quite good. I use it a few hours daily and i need to charge it every 4days. The touch sensitivity is less then optimal as it often doesn't register touches the first time. This will hopefully gonna be fixed with a later update. Advanced games like Asphalt 8, run quite laggy.

  All in all, a lot of bang for your buck.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Suverän platta.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En billig och bra budgetplatta som inte gör en besviken.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kostade 1290 från Netonnet. Man kan ju undra om en del inte skriver recension på gamla A10-70 som är en betydligt sämre platta.

  Denna har bra skärm, bra ljud och flyter riktigt bra. För pengarna är den vansinnigt prisvärd!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har två st av denna modell som jag köpt i augusti och september.
  I början var det mycket uppdateringar främst Android 5.
  Efter detta har dom funkat mycket bra min fru använder den för surf och lättare spel, min dotter för Streama tv och lite medel tunga spel.
  Mycket bra batteri tid
  Superfin grafik full HD
  Familjen är mycket nöjda, kommer köpa en till sonen.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra pris men efter en tids användning så skulle jag bestämt avråda från köp av denna.

  Väldigt plastig, krångel med vissa uppdateringar och glappande laddarkontakt.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte en sån när Elgiganten hade kampanj för några månader sedan.
  Efter alla uppdateringar och omstarter verkade den ok för priset 1590kr. Något plastig/rackig, men som sagt, för priset kändes det ok.
  När vi väl började använda den visade det sig att den tappade uppkopplingen stup i ett. Ibland gick det uppåt 5 min och ibland kopplade den faktiskt upp av sig själv igen. Men ofta behövde man stänga av WiFi och sätta på det igen.
  Det är troligen att den inte klarar roaming mellan accesspunkter och jag körde den mot 5GHz-bandet där jag har 2st och när den tyckte den andra var starkare och bytte så sket det sig.
  Plattan funkar säkert om man bara har en accesspunkt och aldrig tänker använda den någon stans där det finns flera, typ flygplatser, hotell, konferensanläggningar, företag etc.
  Googla lite så finns wifi-problem beskrivet på flera andra håll från flera länder.

  Elgiganten var i alla fall som vanligt bra att ha att göra med. Inget krångel vid returen. Snabbt och lätt.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En billig produkt, åtminstone sett till vad man får. Priset (~2000) känns i högsta laget:

  Den första fick jag lämna tillbaka då den hade grafikfel.
  Andra försöket ger följande reaktioner:
  - Plastig budgetkänsla, inte helt oväntat kanske. Och inte det viktigaste om resten funkar.
  - Powerknappens spänst och klickkänsla gav upp efter 10:e trycket.
  - Skärmen är förvånansvärt oskönt trög och smutsas lätt, har aldrig upplevt så dåligt taktilt skärmgränssnitt på någon mobil.
  - Ljudet är verkligen inte bra, det får man väl ändå erkänna hörni? Höj era preferenser ett snäpp eller fem.
  - Jag letade länge och väl efter kanten på någon sorts avdragbar skyddsplast på kameralinsen, men det visade sig bara vara en kamera med osedvanligt suddig bild.
  - Snabbheten kunde varit några snäpp bättre, jag upplever att grafiken hackar mer än på mina halvgamla smarttelefoner som jag brukar köra tills de är 2-3 år.
  - Den klumpigaste mobilladdare jag haft. Strömintaget känns inte alltför stabilt, och är det verkligen vettigt att alltid leverera 1-meters laddkablar? USB-längdbegränsningar i all ära, men man måste inte ha USB draget i laddkabeln. Även om man är stationär vid köksbord eller i tevesoffa eller säng, hur ofta hanterar man sin platta inom 1 meter från ett vägguttag?
  - Androidgränssnittets svenska (jag antar att det är Lenovos språkpaket) är inte ens fullständigt översatt, och har många helt felaktiga automatöversättningar. Det hade kostat c:a 1 dags arbete att få det rätt, men varför kosta på sig det när man bygger sitt nya fina skräpmärke Lenovo?
  - Kompletta systemuppdateringar behövde göras 6 gånger när man började använda produkten. Andra lämpliga alternativ vore exempelvis 5, 4, 3, 2 eller kanske rentav 1.

  Köp på egen risk, håll förväntningarna låga. Tur att det inte var jag själv som skulle ha den, för då hade jag blivit besviken på riktigt! :-)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Betalade 1790 på netonnet. För priset är den fantastisk! Lenovo har släppt uppdateringar löpande och den är betydligt rappare än vår iPad 3e generationen
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tunn, lätt, snabb och bra prestanda. Bra batteritid, varar mellan 6-7 timmar normalt användande, surf och Youtube, inte en massa spel.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köp inte! Har haft två flikar i mitt liv. En Asus och här. Köpte detta eftersom asus var mega långsam och fattiga. Inte ta lång tid innan detta också var det. Jag kan inte titta på filmer på spel film app eftersom det bara hackar. Det tar en evighet att ladda program. Återställ tablett x antal gånger utan att det har förbättrats.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  OK, i fråga om pris.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastiskt tablett för priset. Körs lager android också.