Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Harman Kardon HK 990

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Harman Kardon Stereoförstärkare (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.39)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Inget negativt att säga, har ägt den i väldigt många år.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En mycket prisvärd förstärkare! Om den kombineras med fina strömkablar, fötter, strömfilter, grendosan etc kan man få en riktigt audiofil-kvalitativ musik! Jag fick min hk 990 spela bättre än en föstäkrare i prisklassen 40000- 60000
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte mig en sån här på Blocket då jag suktat efter en sen de kom, det lät sådär tyckte jag som integrerad förstärkare, det blev lite väl mycekt av det goda, dock ska tilläggas att jag spelade med mobilen och utan kalibrering, men som rent slutsteg så levererar den en helt otroligt jämn och fin ljudåtergivning, riktigt trevligt mellanregister som aldrig tycks bli essigt hur mkt man än höjer, basen är riklig men saknar lite krispighet, inte sådär härligt krut torr som jag gillar, och diskanten bara finns där utan att sticka ut precis som det ska vara, Byggkvaliten är oklanderlig förutom den plastiga volymratten, byggd som en stridsvagn och otroligt tuff med kylflänsarna som kikar fram på ovansidan
  Kan inte annat än ge denna maskin full pott, känns som det kommer bli mkt dyrt att få en ljudmässig uppgradering från den här
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har nu haft det här kraftpaketet i min ägo i mer än ett år och det är en fröjd att låta kraften strömma till mina Klipsch rf82. Känns verkligen som H/K har lagt ner resurser och tankar bakom denna produkt och i mitt tycke har dom lyckats till 100%. Så efter än del funderande och lyssnande på andra förstärkare va det den här som va den bästa enligt mitt tycke.
  Så jag kan varmt rekomendera.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Rimligt för vad man betalar för i både kraft och rent funktionsmässigt.
  Saknar lite finess i ljudmässigt.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra ljud (klart, kontrollerat, tredimensionellt) och fantastiska kraftresurser. Även kvalitetskänslan är utmärkt - tung, gedigen och fin finish. Högtalarterminalerna uppskattas särskilt då känslan är som smör när bananerna sticks in, men samtidigt sitter de som berget. Därtill bra med ingångar och finesser. Denna förstärkare har en riktigt bra samling av egenskaper till ett mycket attraktivt pris.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grymt underbart ljud med 990+DLS R66! Men lider tyvärr av lite mjukvaru/värme problem - tappar en bokstav i displayen samt skiftar språk av sig själv (franska?) då och då när man använder den fasta volymratten.. (dags att lämna in den på en koll kanske) Problemet är att den för det mesta funkar alldeles utmärkt så känns inte tillräckligt motiverande att skicka iväg den & va utan ett bra tag. EDIT! Problem löst: on the front there is two buttons you have to press and hold in standby mode. Push in the "Level settings"button and the "speaker 1" button in standby mode, when you do that you reset the firmware. Efter detta har den fungerat utmärkt.

  Har den till musik & för frontarna i hemmabion & testat att driva r66'orna med avr 460'n som inte är direkt en klen reciver men det blir skillnad i ljudet som natt & dag. 990'n öppnar upp en ljudbild som heter duga medans 460'n ger ett ganska platt/neutralt? ljud ur högtalarna (med eq på, utan den låter det betydligt bättre?!) men inte med den närvaron man får från en bra inspelning & 990'n
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Driver ett par B&W 683 med den. Det finns kraft i överflöd och enligt min bedömning är mellanregister och diskant väldigt klart i ljudet.
  Gillar skarpt att man kan köra den i processorläge som slutsteg. Skönt att ha slutsteg och reciever i samma design.

  Rumskorrigeringen fungerar bättre än i deras recievrar upplever jag. Dock är det negativt att man inte själv kan göra de korrigeringar i manuellt läge som görs i automatik.

  Alstrar mycket värme men det är bara kylflänsarna som blir varma, till skillnad mot min AVR255.

  Inte haft några som helst bekymmer med den.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Förmodligen en av de mest underskattade förstärkarna på marknaden och ställt till priset nu runt 12', mycket prisvärd. Spelar med både kraft och finess. Visar en stor ljudscen när så finns på inspelningen. Har kompetens att spela mycket komplex musik på hög ljudvolym utan tappa dynamik och precision. Skall absolut kopplas med HRS-linken till sin egen CD. Byt gärna ut både nät och RJ45-kabel till Supras och komplettera med ferritkärnor, så händer det grejor. Bland annat försvann den olyckliga synkproblemet hemma hos mig. Väldigt användbar processoringång från min receiver, där extra kraft behövs. Jag har ganska krävande 4-vägs högtalare, men dessa hanteras i klass med mycket dyrare elektronik. Mycket, mycket prisvärd och underligt att H/K inte marknadsfört den bättre.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  vilken kraft
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Vilken kraft ! Stilren !
  En av dem mest prisvärda stereoförstärkaren på marknaden.

  + Digitala ingångar
  + Processor - omvandlar HK990 till ett rent slutsteg som driver frontarna.
  + Magisk kombo med HD990 via HRS-LINK
  + Dimmer funktion
  + LP ingångar MM/MC
  + Balanserade kontakter

  - Blir ganska varm..bygg inte in den.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ett monster av kraft!
  + Digitala ingångar/DAC
  + Rumskorrektion som faktiskt fungerar
  + Hemmabiofunktion

  - Blir ordentligt varm, skall ej byggas in.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Oh my god vilket rent ljud även vid HÖGA ljudnivåer! Och full pott för finesserna, inte minst HRS LINK som är en gudagåva för alla oss som inte gillar att slänga bort tusenlappar på kablar!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt nöjd!

  Driver mina Dynavoice Challenger M-85 EX perfekt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket nöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Den är mycket prisvärd och är ett riktigt kraftpaket.
  Vilket 3D ljud
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Gör all det den skall =:-)
  Oppo BDP95 (Coax via dsp-korr), Panasonic TX-P50G10 TV:n (optiskt) och Panasonic DVD-inspelaren (optiskt) kopplade till digitala ingångarna. Kunde haft nytta av en optisk ingång till, då PS3 ljudet nu får gå över HDMI till TV:n och sedan optiskt till HK:n.
  Oppo BDP95 även kopplad via XLR och Direct path.
  Låter mycket bra via interna DAC:en, men ytterligare bättre över XLR ingången, ljudet grymt bra och tystnaden tyst!
  Blir varm när den får stå på, var tvungenatt ta bort bakstrycket på racket och lämnar alltid glasdörrar öppna vid spelning för att medge tillräcklig kylning. Dock inget stort problem för mig, då fläktljudet bara hörs när man står vid stärkarn, är betydligt lägre än tex TV:ns. Vet inte om den interna RIAA:n (mm) till fullo ger LP12:an de bästa förutsättningarna att spela ut, men resultatet är i mitt tycke tillräckligt bra.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt fantastisk!!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Det finns ju många stolliga lösningar man kan sätta ihop i hifi-träsket men detta verkar i alla fall vara en av de klokare. Det är en prisvärd och driftsäker maskin som har pallat mina högtalare som varit på 89 respektive 86 dB/w. Den är läckert byggd förutom volymratten och fjärrkontrollen som kunde vara mycket bättre ergonomiskt sett. Vad gäller ljudet så kan man få ett riktigt skönt hifi-ljud med denna maskin utan att det behöver bli prisvärdhet nolla. Personligen tycker jag inte att denna integrerade lösning ger något avkall på ljudet alls. Rekommenderas!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Den spelar allt! Och gör det fantastiskt :) Rent, snyggt, kraftfullt! Passar mig utmärkt som gillar allt från skir körmusik och kammarmusik till fläskig orgel och hårdrock. Många ingångar och inbyggd högklassig D/A-omvandlare, som gör att man kan använda både optisk och koaxial digitalsignal.

  Jag avråder dock ALLA att handla från Hiwayhifi.com. Jag och en kompis köpte varsin HK990 och fick dem levererade. Tyvärr hade transportföretaget inte varit så försiktiga så det var lite transportskador på den ena förstärkaren. Vi mailade bilder till försäljaren och de sade att det inte skulle vara några problem. Sen var det tyst. Inte ett svar. Jag tog kontakt med Konsument Europa, som lade fallet i händerna på sin engelska systerorganisation. De fick inte heller något svar från firman. Förstärkaren fungerar dock klanderfritt med skönhetsfelet den fick i transporten.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Vilken skillnad mot min onkyo 876!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grym förstärkare++++++:)en best.Den blåser ut Focus 140,vilka högtalare fixar denna best???????
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Den växer i mina öron för varje dag. Det slutar nog bra.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Finns inget jag saknar. Mycket kräm och massor med anslutningsmöjligheter.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Måste sätta 10 poäng på detta monster! Till priset så är denna en av dom bättre integrerade, driver i stort sett alla högtalare oavsett vad. Med nästan 200amp så räcker det och blir över, nu ger denna inte det typiska H/K-ljudet heller. Mörkt och hårt, nej tvärtom. En väldigt kontrollerad och lugn spelstil, men fortfarande behåller aggressiviteten som H/K är kända för. En helt annan klangrealism och precision med öppenhet. Med högre volymer så sitter den bara och ler mot en, och ber dig höja ännu mera.

  En mycket rolig förstärkare, med kanske inte det allra yttersta i toppen - Dess mainfocus är mer helheten och vad den vill göra! Alltså vräka ut sig massiva resurser och bara ha kul. Vill man ha mer precision på småsakerna så finns det andra alternativ, dock till det dyrare.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Driver frontarna betydligt bättre än min gamla HK670
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kan inte ge annat, den e grym helt enkelt.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag kan inte ge annat än 10/10 trots att jag har långt från järnkoll på alternativ inom prisklassen. Vad jag däremot vet, är att denna maskin gett mig ett enormt lyft på alla punkter jämfört med min gamla Marantzreciver; SR6200.Jag har använt B&W DM602s3 (i väntan på mina beställda XTZ 99.38) samt HTPC med digital Coax till HK:n (även analog ut från X-fi elite pro) när jag provat den. Paradigm subbas har även använts vilken fungerar utmärkt tillsammans med subbaskontrollern i 990.

  Uppdatering, ca 6 mån senare:

  - Saknar triggeringång vilket kan vara mycket användbart om man tänkt använda enheten som rent slutsteg.

  - Tidiga(?) exemplar som i mitt fall kan/kunde(?) drabbas av "knäppningar" vid digitalanslutning och på/avstängning av annan el-apparatur, t.ex. vid tändning/släckning av lampor, dvd-spelare mm. Jag känner inte till detaljer avs här/hur/om detta är löst på nyare modeller men eftersom jag känner till ett par andra som råkat ut för samma sak tycker jag att det är värt att nämnas. Enligt uppgift löser en mjuk(?)-och hårdvaruuppdatering problemet helt och hållet (jag har inte fått tillbaka min enhet ännu). Hårdvaruuppdateringen innebär att enheten måste lämanas till verkstad för åtgärd. Idag finns ingen frimware tillgänglig (för konsumenter) på harmans sida.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag tyckte den lät bra redan från första stund, men det va inget mot när den fått arbeta några månader. Tro mej, den blir bara bättre med tiden. Om du använder den tillsammans med HD 990 så är mitt tips att
  kasta bort nätverkskabeln och köp tex. CHORD Chameleon Silver Plus. En otroligt detaljerad kabel som plockar fram och separerar instrumenten på ett vis jag aldrig har hört maken till. Ljudet blir så detaljerat och rent på ett behagligt sätt. Lyssnings trötthet är något som inte existerar. Klockren 10a.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Provlyssnade på den en hel del innan, tycker det är en fantastisk stärkare. Saknar inget på den
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Pure genius
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Outstanding
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kraft och finlir i underbar harmoni och dessutom till en acceptabel kostnad. Låter i mitt gym perfekt.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kontroll, byggkvalitet, flexibilitet, suverän i alla lägen
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har haft många bra dyrare förstärkare, letade nu efter en strömstark integrerad till mina Magnepan högtalare, sprang på denna och köpte den via nätet ohörd. Har spelat på både Maggisarna som äter ström, och på mina Reference 3A DeCapo ( Lättdrivna ), jag tyckte i början inte att ljudet var något speciellt, utan kunde konstatera att denna förstärkare blir inte långlivad i vårat hem. Har nu spelat i en veckas tid och ljudet har blivit så mycket bättre, trodde att det skulle vara en slam/bang förstärkare, men icke...Ljudet kan jag bara beskriva som oerhört rent, ljudet flödar oansträngt, lyssnar man som jag mycket på sing&song writers så ger denna stärkare gåshud, den målar upp allt i ljudbilden med en säkerhet, närvarokänslan är mer än övertygande på bra inspelningar, bredd och framförallt djupet känns väldigt bra, tredimensionalliteten är klockren. Trodde att jag hade köpt grisen i säcken, men det skulle visa sig vara precis tvärtom.
  Har inte ägt någon HK produkt tidigare, och är generellt emot massa lull,lull som denna kloss innehåller, men jag kapitulerar, denna pjäs har kommit för att stanna ! Enda som stör mig är volymratten på fronten, så otroligt oskön, tog ett fult lock från en barnmatsburk och tryckte på ( tillfälligt ), känslan är så mycket bättre, men snyggt är det inte...Men som förstärkare får den min varmaste rekommendation, grym är bara förnamnet...
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har varit emot HK innan då jag har tyckt att ljudet haft en slöja framför sig...
  Här är det dock skillnad, och HK har hittat tillbaka till sitt gamla Hifisound igen. Ljudet är åt det varma, lite mörka hållet.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  brukar inte gilla h/k men detta var mäktigt! lagt en beställning och tänker tämja denna best nu!