Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Thermaltake Versa H15 (Svart)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Thermaltake Chassin (130)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska dålig
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Lägg pengarna på något annat.

  Det positiva är att chassit är lätt, och det passar mig också bra att powerknapp och USB-portar sitter ovanpå frontstycket. Layouten är inte dålig egentligen, vad gäller kabeldragning och sånt. Inga vassa kanter att skära sig på. Hyfsat nätt i måtten. Och priset är lågt, men det kommer med konsekvenser.

  Plåten är löjligt lövtunn vilket inte var bra då jag tänkt skruva ett handtag i toppen. Det känns litet som att lådan kan bli bucklig om man håller för hårt i den. Tabbarna som håller sidorna är veka som frimärken.

  Chassifläkten som följde med såg suspekt ut, jag kopplade aldrig inte den för jag har rätt svala komponenter. Det gör förvisso att jag inte lider mycket av den ämliga ljuddämpningen i den skramliga plåten, men har du litet vildare saker så gissar jag på oljud och resonanser.

  Två av tre 2.5"-platser går inte att använda för kontakterna interfererar med annat. Endera kläms de mot plåten, eller så tar de i en väggkant, eller så möter de rakt mot SATA-portarna utan mellanrum, åtminstone med mitt moderkort.

  Det går inte att ha en 5 1/4" drive med ett µATX-moderkort, upptäckte jag. Inte med mitt i alla fall, bayen är för grund för en normaldjup BR-läsare. Med mini-ITX funkar det nog.

  Man får montera mobo-stosarna själv, de använder metrisk skruv (som för optiska läsare) - vilket visserligen fungerar, men det "vanliga" skruvar man använt sen Hedenhös (för HDD, kort, och allt annat) är tumgängade. Det blir lätt att man drar i fel och pajar gängorna. Det är inte markerat på plåten vilka hål som är för µATX och vilka som är för mini-ITX.

  Tassarna under lådan är av hårdplast. PSUn går inte att vända upp och ner om man nu skulle vilja kunna göra det (för man har en fläktlös Silverstone och vill låta luften stiga uppåt.

  Så man tänkte nog bra när man ritade upp layouten, men sen blev det hattigt utfört i praktiken. Den funkar, förstås. Men den är påtagligt skruttig. Jag blev så besviken att jag omgående beställde ett Cooler Master Silencio S400 istället, vilket är huvud och axlar över denna låda på alla sätt. Se recension.