Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

FM Mattsson 9000E Duschblandare 82501000 (Krom)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla FM Mattsson Duschblandare (60)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  22 dagar sedan
  Usel kvalitet och felaktig information om hur droppande blandare ska åtgärdas. När man läser på diverse forum tycks det som att många av dessa går sönder strax efter att garantitiden går ut. Så har även mina gjort. Ca 6 år höll de innan de började läcka/droppa.

  Enligt FM mattssons manualer till blandaren, samt på deras hemsida, står det uttryckligen att felet ligger i överstycket, som på denna modell av blandare måste bytas i sin helhet för att läckaget ska åtgördas.

  Det stämmer förvisso att läckaget åtgärdas vid byte av överstycket. Men det framgår inte att felet kan vara (såsom i mina fall) en liten o-ring inne i överstycket som går att byta själv på 30 sekunder och till en kostnad av mindre än en krona. Anledningen till att o-ringen går sönder är att den sakta nöts ned då materialet inte är hållbart. Därmed känns det som att konstruktionen inte är skapad för att hålla särskilt mycket längre än garantiperioden.

  Att köpa ett helt nytt överstycke istället för att byta den lilla o-ringen känns allt annat än hållbart och schysst.

  Jag är tveksam till att köpa några fler varor av FM mattsson om de konstruerar samt instruerar om sina VVS-artiklar på detta undermåliga sätt.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Min gamla FM Mattsson som förmodligen var köpt i början av 90-talet slutade hålla jämn värme vid tryckförändringar (bostadsrätt) så chansade att köpa en ny. Nu är temperaturen mycket stabil, kan slappna av och behöver inte vara beredd att hoppa ur för att undvika att bli skållad och har därmed ett bättre morgonhumör.

  Efter att justerat rören lite (lossat lite på "rörhållaren" och drog ner rören ~1/2cm) så kunde jag använda samma vägghål som den gamla FMM blandaren förutsatt att jag bara använde 1 skruv istället för 2 som manualen säger. Men sitter som berget ändå med rören fastskruvade, så smidigare kunde det nog inte bli.

  Lite tråkigt att den inte var i rostfritt stål eller liknande som den gamla, därav minusstjärna. Ogillar plast men den känns ändå som bra kvalitet och har ett snyggt utseende så jag är inte superbesviken.