Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha GL1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Ukulele (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Jag köpte denna mest som en rolig grej i samband med att Coolshop sålde ut ett visningsexemplar. Jag hade funderat en tid på att köpa mig en ukulele som plinkobjekt istället för att plocka fram en av de fullstora gitarrerna. Guitarlele var ett helt nytt koncept för mig, men det verkade lockande.
  Jag tog mig tid att gå igenom en massa videos på Youtube för att se var det egentligen innebar, men fick väl en halvklar bild. Mest recensioner snarare än instruktioner och förklaringar.

  Jag gav 449:- för mitt exemplar och tänkte att om det visar sig vara skräp så är det ingen stor summa som gått åt. Med facit i hand hade jag inte tvekat att betala fullpris.

  Kvalitén är alldeles ypperlig med ett varmt och behagligt ljud.
  - Stränghöjden är helt perfekt och avståndet är som på en helt vanlig akustisk gitarr.
  - Den är utrustad med nylonsträngar (de tre övre av stål som på vanliga nylonsträngade gitarrer), men med avstånd som på en stålsträngad.
  - Låg vikt som går hand i hand med storleken och storleken till trots är det egentligen bara halsens begränsade längd som gör sig påmind. Om ens det.
  - Halsen i sig har inte visat på några problem. Inga besvär med "buzzing" eller missljud. Den är spelbar ända ner till sista bandet. Den enda begränsningen sitter i att det, precis som på alla andra gitarrer utan cutaway, är svårt att nå. Således inget nytt.
  - Jag fingerplockar mest när jag spelar och då bör det tilläggas att jag vanligtvis (till 99%) är en plektrumspelare. Det känns behagligt och närmast naturligt att plocka strängarna. Plektrumspel är inget hinder. Det går alldeles utmärkt och ljudet är fortsatt felfritt.

  - Rekommenderad stämning är A D G C E A vilket motsvarar en capo på det femte bandet. Det går, enligt andra källor, att stämma till standard E, men gör det inte om du bryr sig om instrumentet och dess livstid.

  Jag rekommenderar varmt denna Gutalele som substitut till en vanlig gitarr. För min del främst vid träning/uppvärmning. Begränsningarna sitter såklart i storleken. Kort hals, liten kropp medför ett mindre ljudhål och därför även, helt uppenbart, en annan ljudbild. Samtidigt är det väl det du/ni letar efter. Varför annars leta efter detta instrument?