Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ROG Spatha

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Möss & pekdon (38)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt riktigt cool mus. Har verkligen väntat på denna länge nu och äntligen har jag den nu!
  Har tuggat igenom ett par möss under min tid. Denna blev en direkt ersättare till min logitech G700s som vart min Go-To mus väldigt länge. Den åker ut på försäljning redan efter en timmas användning av spatha musen..

  Varför?
  Fräcka ljus och spicad design? Nej.. Sånt bryr jag mig inte någonting om.. Jag bryr mig enbart om 2 saker: ergonomi och funktion. Är 30 år och de coola lamporna hade lika gärna kunnat kvitta, dock måste jag medge att dom är fräcka. Detsamma gäller designen... Den är speciell och har hört många gnälla på den men jag tycker den ser skön ut och det står den för.

  Jag har inga jätte stora händer men de är absolut inte små. Har alltid velat ha en större mus av ergonomiska skäl och spathan är mycket större än t.ex. g700 och g700s typens möss. Den är absolut den mest ergonomiska mus jag testat. Tummen vilar bra på den lilla plattan, och så gör även ringfingret. Det enda som släpar i mattan är lillfingret.. Det är inte så det är värt ett poängavdrag direkt men hade önskat att de hade nån liten lösning för det med. Dock har jag aldrig testat någon mus där alla fingrar faktiskt ligger på musen, så vem vet. Hade kanske inte ens velat ha det så ändå.

  Laddstationen är perfekt! Vart så less på att ständigt behöva koppla in sladden för min g700s flera gånger om dagen då batteriet aldrig höll en halv dags användning ens på powersaving profil. Jag har inte använt Spathan tillräckligt länge för att prata om dess batteritid men från vad jag läst och hört så har den bra batteritid och bör hålla nästan ett dygns användning. Då utan RGB lamporna igång. Men det jag älskar med laddstationen är att det bara är att lägga på musen vid varje paus. Det går så smidigt för den landar helt rätt med magnetismen. Bara lägga på den när man ska käka eller göra något en stund så laddar den under tiden. Kan ju inte bli bättre! I absolut värsta fall så får man ha sladden redo och koppla in så kör man trådat bara.

  Kvaliten är topp klass.. Jag har inte använt G700s till spelande och inte heller kommer jag använda Spathan till spelande. Kanske om man kör något MMO eller strategispel men den verkar inte vara för FPS spelande. Det visste jag redan.. FPS spelare vill ha en mindre och lättare mus då denna är lite för stor och väger lite för mycket för det. För spelande så gick jag från min klassiska Mx518 till en asus rog Gladius istället för ca 6 månader sedan. Då märkte jag direkt vilken fruktansvärt bra kvalite de håller. Så jag hade rätt mycket förväntingar på byggkvaliten på denna spathan, och kan absolut säga att de första intrycken är väldigt solida! Byggkvaliten är riktigt riktigt bra! Allt från musknapparna till sidoknapparna till chassit.. Otroligt grym helhet!

  Några har klagat på sidoknapparna i youtube reviewsen. Det kan kännas som att det är några knappar för mycket för tummarna men för de som verkligen behöver dom så är det ju bättre att de finns där än inte.. Jag behöver bara 4 stycken för mitt vardaliga användande så jag kör på dom 4 mest lättåtkomliga, och det funkar utmärkt så jag har inget att klaga på där.
  Är man ute efter mycket funktion där så bör man jämföra med något som razer naga men samtidigt så tror jag att man inte skulle ha något problem med dessa knapparna ändå.. De bör vara fullt möjligt att använda de med bra precision och snabbhet..

  Jag Köpte precis en asus rog Whetstone musmatta till för att jag hört att de funkar riktigt bra ihop. Eftersom jag även använder asus Gladius till flesta spelen så passade jag på att köpa den med. Jag kan bara intyga att Whetstonen flyter riktigt bra ihop med spathan så de ihop är definitivt rekommenderat! Gick från en tyg matta från steelseries som jag använt i alla tider (inte samma musmatta utan samma modell jag bytt ut flera gånger :) )

  Jag fick ett problem i början när jag testade i trådlöst kom jag på nu. Varje gång jag stannade musenpekaren efter att ha förflyttat den någonstans så rörde den sig 2 pixlar upp och vänster eller ner och höger osv.. Varje gång. Dessutom var scrollen laggig i websidor. Då hade jag kopplat wireless laddaren/receivern till en USB hub. Kopplade om den till min front USB på datorn och då funkade det en stund sedan kom det tillbaka. Tillslut kopplade jag den till en bakre USB3 port på chassit och nu funkar den 100% felfritt! Ifall någon stöter på liknande så vet ni, bara att byta USB port och undvik USB2 portar och hubbar.

  Om jag upplever nackdelar med musen i framtiden så kommer jag att redigera min recension här, annars så kan ni bara anta att den fortfarande håller sin 10 poängare från mig!

  ****** EDIT 2016-06-17 *******

  Har nu stött på lite problem som jag behöver uppdatera min review med.
  Märkte ett tag att jag svettades väldigt mycket i handen. Var väldigt störande och har aldrig upplevt det innan vid datoranvändning. Visade sig att det var en dum ide att ha loggan vid handflatan till max belysning. Detta verkade värma upp handen eller materialet runt loggan som ligger vid handflatan. Sänkte ljusstyrkan till 25% och upplever nu inte detta längre.

  Andra problemet har med mjukvaran att göra. Drivrutinerna släpper och krånglar mycket på det trådlösa användandet. Ibland laggar den som jag nämnde i min ovan review, musen stannar inte upp helt utan att röra sig nån pixel hit och dit, samtidigt som musscrollen blir slö. Detta kan lösa sig av sig självt efter en stund eller så har det funkar att trycka in pair knappen och låta den para om sig med mottagaren.
  Dock har jag märkt ett nytt problem nu där musen hackare till lite då och då samtidigt som mottagaren släpper sitt gröna sken i några sekunder. Sedan kommer det tillbaka igen. Detta händer då och då..

  Dragit av 2 stjärnor pga de senare problemen med att mottagaren tappar koppling med musen ibland. Inte pga att ljuset vid handflatan värmer upp.. Detta känns inte som ett "fel" utan det är så det blir om man vill ha en stark ljuskälla vid handflatan i flera timmar.
  Övertygad om att asus kommer uppdatera sina drivrutiner snart och lösa dessa problemen. Eller att det kanske visar sig att problemet ligger på min sida.. Skall utforska mer. Återkommer

  EDIT:
  Postade mina problem på rog asus globala forum (då asus sverige bara hänvisar till återförsäljare vid support, de erbjuder inte support för datormöss), fått råd om att uppdatera firmware. Tydligen kom det en ny version för några dagar sedan och sen update så är alla laggproblem borta! Den har inte tappat anslutningen en enda gång nu och den flyter flawless efter 2 dagars användning! Inte ens problem när mjukvaran är öppen längre.
  Lägger till 2 stjärnor igen! Ser faktiskt inget negativt med musen just nu förutom ASUS Sverige som inte ens kunde säga till mig att uppdatering precis släppts (som inte hittas via mjukvaran utan man får söka på den manuellt på deras support site). Att de inte kan vidarebefodra mig till t.ex. asus US där dom faktiskt erbjuder support.. Utan tillbaka till återförsäljare där jag hade fått lämna in allt på reklamation när det är ganska uppenbart att det är mjukvaru relaterat...

  EDIT 21/7 - 2016
  Har nu fått ett jobbigt problem.. Mouse1 squeekar... Alltså ibland när jag trycker på knappen, särskilt nära scrollhjulet, så ger den ifrån ett gnisslande ljud. Otroligt jobbigt.. Vet inte om jag haft otur med mitt ex eller om de är byggda lite fel från fabrik.. Kommer troligen reklamera den och se hur nästa beter sig.. Värsta fall får man väl kanske öppna upp den och fila lite med en fil på insidan av mouse1 .. Jobbigt... Drar av en stjärna tills vidare..

  EDIT 27/8 - 2016
  Har pga mouse squeek lämnat tillbaka musen till butik och fått en ny (props till webhallen i göteborg ekelundsgatan, inget tjaffs bara reproducera felet där och de godkände på sekunden).
  Den nya musen har INGET squeek än så länge. Men, det jag på förra musen trodde vara mjukvaruproblem pga ny produkt/drivrutiner har löst sig hellt 100%. Förra musen kunde tappa kopplingen till basstationen i en halv sekund då och då. Det var värre i början när jag hade musen men blev bättre med tiden. Men det hände ändå då och då.
  Nya musen har inte haft ett enda problem en enda gång med detta. Blir nu utan tvekan 10 stjärnor!

  REKOMMENDERAS
 • Alla omdömen

 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Asus ROG Spatha lyx bäst men jag har använda 3,5 år mus rullar trasig. Dyra och förlora pengar. Jag hade gammal Logitech G400 använda 10 år. Jag köpa ny mus Logitech G MX518, billig 333 kr nöjd. Modell samma Logitech G400 och Ny G MX518.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Nästan perfekt och så bra på så många sätt.

  + Bygg kvalitén känns bra, ladd stationen är bra och magnetisk så man bara lägger den där så står den och laddar och väldigt snygg design, glider jätte fint på musmattan.

  + Mycket utrymme för att ställa in olika knapp funktioner för diverse saker.

  + Väldigt bra för stora händer, man kan även printa ut en del för "pinkie rest" om man inte vill ha lillfingret hängandes.

  + Du kan använda den både trådad eller trådlös helt upp till dig.

  + Snabb reaktion på allt, sensor och knappar.

  - Tyvärr alldeles för tung för shooter spel.

  (Skulle man kanske ha ett mindre batteri i eller nått så skulle det kanske lätta den lite men den är alldeles för tung för shooters, det står visserligen i beskrivningen på deras hemsida att den är i princip gjord mer för MMO spel)

  Kommer tyvärr lämna min tillbaka och hoppas på att det kommer en uppföljare som väger mindre eller som man skulle kunna justera vikten på.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Tumknapparna är slappa och sitter fel för min hand. Den är lite för stor och klumpig. Gillar dock känslan på huvudknapparna.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Svinbra mus! Sitter som ett smäck i handen
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grym, störtskön och snygg, finns det mer att säga? Använder mig både utav "clawgrip" och "palmgrip" båda funkar utmärkt. Tog mig någon dags användande innan jag blev van med den eftersom jag hoppat från en Logitech MX Master. Ångrar mig inte en sekund, och den passar in med min "ASUS ROG setup". Jag har haft turen att slippa återlämna min mus eller inte heller haft problem med mjukvaran som tidigare "omdömare", så den får 10/10 av mig!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft razer ouroboros. Men denna slår allt. Bra grepp. Bra batteri, mycket bättre än razer.

  Uppdatering- Använt musen i lite över 1 månad nu och jag kan inget mer säga än ett bra köp. Brytaren har fallit mig mer och mer i smaken. Har även testat att byta brytare men håller mig till originalet.