Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony STR-DN860

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Surroundförstärkare (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra förstärkare som ger mycket funktion för pengarna. Ersatte en 5 år gammal Yamaha och ljudet var minst lika bra! plus att man fick stöd för 4k, mulitroom och Spotify. Rekommenderas varmt.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra förstärkare. Var ute efter en förstärkare för runt 3 000 kr med stöd för AirPlay, Bluetooth och med bättre uteffekt än vad min gamla Technics SA160 hade (40W p kanal).

  Min första reaktion efter att jag öppnade förpackningen var att den var väldigt välbyggd och tung. Den kändes verkligen rejäl.
  Installationen gick lätt genom att koppla in en skärm eller TV i HDMI utgången med ett mycket simpelt gränssnitt som påminner om Sonys standard gränssnitt de använder i både PS och Bravia.

  Mina positiva reaktioner:
  - Välbyggd, robust och stilren. (Min kom med några klistermärken på framsidan vilket jag faktiskt tyckte lyfte hela utseendet)
  - Bra ljudkvalitet för priset. Hela 95 W per kanal i stereoläge (6ohm, 20Hz-20kHz)
  - Många bra extra funktioner - användarvänlig nätverksinstallation, Airplay med Spotify Connect.
  - En väldigt trevlig app att ladda hem till mobilen vilken dessutom låter dig strömma din lokala musik till förstärkaren utan behov av tredjepartsappar.
  - Är en av de få i denna prisklass som har Bluetooth 3.0 och Aptx.
  - Många utgångar för vardera koppling.

  Mina negativa reaktioner:
  - Fjärrkontrollen är simpel vilket både är positivt och negativt. Jag saknar några knappar, t.ex. en knapp för att så simpelt som växla mellan kanaler istället för att behöva hoppa. Det finns t.ex. inget snabbval för bluetooth och jag måste då gå fram till förstärkaren för att ställa in detta, alternativt använda mobilappen.
  - Hade föredragit ett 2.1 A eller 2.4 A USB uttag på framsidan så att man kan ladda mobilen utan att behöva vänta tre gånger så länge jämfört med en vanlig mobilladdare.
  - Saknar stereouttag (3.5mm på framsidan för t.ex. hörlurar).
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  För de 2000 kronor jag gav för den kunde jag inte ha fått något bättre.
  Den har under de 9 månader jag haft den fungerat så gott som felfritt, förutom en gång då jag var tvungen att köra en reset då den vägrade uppdatera sin mjukvara.

  2 poängs avdrag för att den inte klarar 4K60P YCbCr4:4:4, något som Sonys hemsida påstod att den skulle göra, men som deras support senare bekräftade att den inte gör.
  Den har HDMI 2.0 och stöd för 4K, men då Sony snålat och använt en pixelklocka på 300MHz är den begränsad till YCbCr 4:2:0 i 4K60P. Detta gäller även DN1060.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdaterade till denna när min närmare 20 år gamla HK-förstärkare började lukta väldigt bränt, och som surround/tv-förstärkare tycker jag att den är bra. Och den är modern med allt man kan tänkas vilja ha bortsett från atmos.

  Men ett avgörande argument (vid sidan av priset, jag betalade 2500 kr) var omdömet i what hifi och de positiva kommentarerna kring stereoljudet - som i mina öron saknar engagemang och precision. Med tanke på priset är det väl ok, men...

  Kanske är den för klen för att driva mina fronthögtalare (B&W Matrix 3s2), trots att jag bi-ampat dem. HK-n klarade detta galant trots att den saknade stöd för bi-amp - men så var den nästan dubbelt så tung också, vilket kanske säger något om strömkapaciteten. Jag ska nog prova ta in ett par andra högtalare som är något sämre, men också mer lättdrivna.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ett litet lyft från min gamla Onkoy HDMI-receiver i samma prisklass. Gott att få 1080p från HDMI och Dolby Plus till Chromecasten. Enda jag kan anmärka på är varför man går ifrån HDMI1 HDMI 2 osv i menyn och fjärrkontroll och istället kalla dem för annat som ska likna apparater man ska koppla. Ena HDMI går inte komma åt med snabbknapparna på kontrollen utan man får ta fram en meny. Samma om man använder Logitech Harmony.

  Jag är nöjd med denna Receiver.