Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Gigaset Elements Starter Kit

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Gigaset Styrenheter för smarta hem (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra, enkel att installera och komma igång. Har många bra funktioner med bra tillval. Bra att det inte är några månadskostnader.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Smidigt system. Har använt det i 2 år nu. Senaste tillskottet är brandvarnare som anslut och snart kommer vattenläckage sensorer
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte startpaketet på Dustin Expo mars 2015 för 1000 kr och har sedan dess kompletterat med fler sensorer, bland annat sirenen. För några dagar sedan köpte vi även till kameran, den recenserar jag på den produktens Prisjakt-sida när jag har kört den ett tag.

  Med den här typen av produkt måste man först vara inställd på vad för produkt man köper, vilken slags trygghetskänsla man är ute efter. I mitt fall var det glasklart. Vi sover på övervåningen och vill veta om någon bryter sig in i huset nattetid medan vi sover, ett klassiskt skalskydd med andra ord. Pratade med olika larminstallatörer innan men de ville ha 299-399 kr/månaden, vilket inkluderar väktarutskick förstås men kändes ändå dyrt för ändamålet. Jag började kolla på olika hemmalarm och på Dustin Expo 2014 så fick jag en demo av detta larm och tyckte det såg ok ut (och köpte det som sagt året senare, på samma mässa).

  Enkelt förklarat: du kopplar en basstation till din router med internetuppkoppling. Sen parar du ihop sensorerna med basstationen. Sensorer man vara "Motion" som läser av rörelser, "Door" och "Window" som ska känna av misstänkta inbrottsförsök. Dessa drivs av batterier och jag har inte behövt byta ännu på snart ett år. Larmet slår man sedan av eller på via mobilen (eller datorn) med ett reglage. Det finns tre lägen, men vi använder "Hemma" eller "Arbete", dvs av eller på. Fungerar för det mesta bra, men i början hade vi bekymmer med att vi slog av larmet men det trodde det fortfarande var på och oljudet (vi har köpt till sirener) lät. Nu har vi lärt oss att vi byter vy i appen och sedan tillbaka för att se om larmet verkligen slogs av innan vi går in. Så en viss lagg som inte stör om man är beredd på det, och det handlar om sekunder.

  Vid larm går det att ställa in olika saker. Man får notifikationer och e-post om man så vill, och så ljuder sirenerna hemma förstås. Men man kan även ställa in att ett telefonnummer ska ringas upp om larmet går. Däremot är det inget väktarbolag som vill ansluta den här pass enkla lösningen till sin tjänst.

  + Billigare än larmabonnemang (som i sin tur har fördelar, framför allt bättre hårdvara och utskick av väktare). Ett komplett Gigaset Elements-paket inklusive tillägg som kamera och ytterligare sensorer kostar lika mycket som en årskostnad av ett larm från Verisure m.m.

  + Snorenkelt att installera

  + Sladdfria sensorer. Kräver batterier som man behöver byta ut, men inga fula kablar eller behov att ett eluttag är nära.

  + Helt okej app som är lätt att förstå. Installerade åt svärmor som passade huset när vi var borta och hon klarade det galant.

  + Går att variera larmet ganska mycket i och med att det bara är att köpa till fler sensorer. Och så länge sensorerna har kontakt med basstationen (över wifi) så går det utmärkt att ha sensorer i andra byggnader som uteförråd, lekstuga m.m.

  - Seg svensk marknad för produkten. Nya "Plug" och "Button" lanserades i Tyskland i höstas men har fortfarande inte hittat hit till Sverige, och svenska Gigaset svarar inte på frågor när de kommer.

  - Tysk leverantör. All information av värde från Gigaset släpps först på tyska och det är uppenbart att det är deras hemmamarknad. Googlar man på de nya sensorerna och kollar på filmer på Youtube så är det bara att damma av skoltyskan för att kunna hänga med.

  - Kräver en fungerande internetanslutning för att kunna kommunicera, det är en slags molntjänst så det går inte att slå på eller stänga av larmet om internetanslutningen inte fungerar.

  Summa summarum, jag är nöjd med larmet och hoppas de släpper fler sensorer som brandlarm, inomhustermometer m.m.