Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung U28E590D

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Datorskärmar (378)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.15)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kanske är bortskämd och kanske ska man inte jämföra en TN skärm för 4300 kr men en IPS som kostar 3 ggr så mycket men med tanke på det jag läst trodde jag att nyare TN skärmar skulle vara bättre. Köpte en billig kontorsskärm för att koda på så färgåtergivning är lite skit samma och den här fanns på lager. 28" är dock tillräckligt för att betraktningsvinklar ska bli ett problem även om man sitter rakt framför, speciellt i vertikalled. Vit är svår att få vit utan den blir lätt gulaktig. skärmen är heller inte homogen i färgtonen som skiljer från höger till vänster.

  Slutsatsen är att den duger till att koda på (om man är lite tolerant) men bör undvikas till alla andra sysslor. Så här i efterhand hade jag betalt lite till och fått en IPS eller liknande.

  + 28" UHD för under 5 kkr
  + VESA
  + HDMI 2.0

  - Bildkvalité (duger till att koda på om man är tolerant)
  - Ingen USB hub.
  - Lite instabilt stöd som inte går att reglera upp och ner
  - Sladdar sticker rakt ut på baksidan vilket hämmar användningen av VESA

  Återkommer när jag använt den lite längre.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Svårt att fån bra bildkvalitet, så fort man trycker på med inställningarna börjar det blöda över och konstiga artefakter börjar synasprovat med tre datorer samma problem. Jag är inte nöjd.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Sunkig
 • Dålig
  2 år sedan
  Extremt missnöjd med prestandan på denna skärm.
  Använde den med min MacBook Pro och fick aldrig till bilden på något tillfredsställande sätt. Färgerna är helt fel och avmattade. Enda sättet att få någorlunda ok bild är med något autoläge och den gör något extremt märkligt med video. FreeSync drar ner uppdateringsfrekvensen till 30 eller 25hz vid film tittande. På tal om filmtittande, på grund av att denna skärm saknar dhcp 2.2 så kan ni glömma 4k på Netflix etc...

  Nä... det finns bättre alternativ. Tex LG med IPS panel som kostar lite mindre tillochmed.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Är ingen expert på skärmar på något vis men är väldigt nöjd med denna skärm efter 1 månads användning, köpte den på rea för 3500kr.

  Prisvärd 4k skärm som jag använder till gaming, allt flyter på riktigt bra och man märker skillnad med Amd freesync, aldrig haft någon "tearing" med denna skärm som jag brukade få med min förra skärm.
  Kör denna tillsammans med Amd r9 290.

  + Prisvärd 4k skärm till gaming
  +stor
  +bra färger och skärpa, bra inställningar
  +bra fot som den står på
  +Amd freesync med Displayport

  - inte så bra betraktningsvinklar
  - går ej att fästa på vägg om någon skulle vilja det.

  uppdatering: efter 3 år så höll en sig felfri men tycker man behöver en snabbare skärm till gaming (bytade till en acer predator 165hz)
  Annars inget att klaga på förutom att en bananfluga tog sig innanför skärmen som inte gick att få bort utan att då behöva öppna upp den. Sålde den dock på blocket som den var.
  screenTearing sker extremt mycket om man inte använder Freesync!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt OK skärm – 4K med Ubuntu fungerar endast med DisplayPort, har inte testat den med Windows. (GPU = GTX 1060)

  Uppdatering: Avstängning genom "joystick" på baksidan har säkert kunnat lösas på annat (enklare) sätt ..
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar utmärkt som en produktivitetsökare, otroligt skönt att jobba i spreadsheets/koda i 4K. Köpte den till ~2.4k, vilket är bra value. Något sämre färgåtervinning än mina ordinarie 1080p skärmar, men ingen connoseuir så störde inte mig något särskilt.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En size (28") som jag uppskattar och är lagom stor på skrivbordet.

  Dock liter denna skärmen av alltför dålig färgåtergivning. Upplever också skärmen som något ranglig och mitt ex är lite sned, lutar åt höger.
  Uppvisar också tydliga ojämnheter i ljusstyrka över själva skärmbilden.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kört den nu en dag och man slås ju av hur stort 4k är t.ex om man inte skalar om gränssnittet i windows. Allt blir skit-litet och ytan är enorm utan skalning. 150% skalning känns väldigt lagom.
  Detaljrikedomen är även den slående och jag kan sitta i timmar och beundra 4k-videos.
  När jag första gången satt igång skärmen reagerade jag dock på hur blek och dassig kontrasten var, men efter lite pillande i inställningarna så känns det nu helt ok.

  Jag har bara kört skärmen i 24 och 30Hz hittills för jag har inte hunnit få min nya dator med grafikkort som har displayport (som krävs för UHD i 60Hz). Jag har spelat lite men endast i upplösningar långt under 4k och som sagt endast i 30Hz. Det lilla jag kört känns det bra. Flyter på och har inga anmärkningar Återkommer efter jag fått nya datorn så jag kan testa spela i 4k.

  Överlag så får vad man betalar för, allt är alltså inte tiptop, men det är en helt ok budget-4k-skärm för pixelgalna som jag och som vill köra UHD för en billig peng.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra upplösning på skärmen, dock upplevs skärmen plastig och billig. Skärmens menyer är föråldrade och svåra att hitta i. Priset är något av det bästa för 4k-monitors i 28-tumsklassen, men det är värt att lägga till några kronor för att få en mer kvalitativ skärm. Känslan av produkten kan jämföras med en produkt från Andersson eller Thomson och håller inte den standard man brukar förknippa med Samsung.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Underbar skärm. 4K och 28 tum fungerar toppen med windows 10 och skalning på 150%.

  Trots att detta är en TN panet så upplever jag färger och betrakningsvinkar som mycket bra. Hade folk sagt till mig att detta var en ips skärm hade nog jag trott de, iaf vid en första överblick.

  Ende egentligen nackdelen jag ser är att skärmfoten inte går att höja/sänka men det är såklart något man vet redan vid köp.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  För det aktuella priset 3500:- är det mycket monitor för pengarna. Absolut, detta är en TN-panel så förvänta dig inget annat än att man behöver sitta framför skärmen. Vid spelande är det inte ett lika stort problem som när man tittar på stillbilder eller läser på webben och flyttar sin sittposition mellan olika lägen.

  Vet inte om det finns olika revisioner men det här är helt klart den bästa TN-panelen jag stött på av de tidigare tre jag ägt och 4k innebär verkligen att bilden är knivskarp.

  Summering:
  För 3500:- kommer du bli glatt förvånad över skärpan och upplösningen som skärmen ger. Du kommer också att reagera på att det är en TN-panel men att det definitivt är en av de vassaste.

  Inför köpet skulle jag säga att din budget styr allt. Har du runt 3500:- att spendera så gör det på denna och i sånt fall välkommen till 4k-världen.

  Har du 8000:- eller mer i budget så kommer en IPS ge bättre bild men med samma skärpa som denna.