Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Edifier R2730DB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Edifier Datorhögtalare (41)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kör Spotify premium över ChromeCast Audio in i optiska ingången. Inget bakgrundsbrus. Rent klart ljud högt upp på dB-skalan i 25m2 kök. Ska ett större antal gäster ha ryggmassage kan man komplettera över sub-utgången. En aning oflexibelt med den fasta kabeln till den passiva högtalaren, men prisvärt för 2st 3vägs aktiva med optiskt intag 2x68W . Det gamla köket fick nytt njutbart liv.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte dessa för att ha i köket kopplat ihop med en chromecast audio via optisk kabel. Funkar klockrent och ljudet är verkligen över förväntan! Riktigt fylligt ljud med bas så det räcker och blir över. För vanligt casual lyssnande när man lagar mat har jag fått ställa ner basen en bit, men när det är dags för fest kommer jag ställa basen i mittenläget. Pumpar på riktigt bra! :)

  Ger denna full pott då den låter mycket bättre än prislappen säger!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Rent och klart ljud
  + Bra värde, mycket för pengarna
  + Bluetooth
  + Mycket och tight bas.
  + Bättre än vilket 2.1 plast-system som helst för musik.
  + Aktiv (Inbyggd förstärkare)
  + Många anslutningsmöjligheter, subwoofer kan anslutas.
  + Känns stabilt byggda
  + Rattar för justering av diskant och bas på den aktiva högtalaren

  - För mycket bas, man får ställa ner basen maximalt -6db på den aktiva högtalaren för att få en neutralare återgivning.
  - Stora och tunga
  - Väldigt liten kontroll som nog tappas bort lätt
  - Får dåligt producerad musik att låta illa

  En sak jag reagerade över är att jag inte lyckades slå på högtalarna framme på högtalaren när jag slagit av standby på kontrollen, möjligt att det är jag som inte lyckas bara men om det är så att det inte går så är detta en stor miss av Edifier, då blir det problem om man skulle tappat bort kontrollen. I övrigt mycket bra ljud till dator eller tv sett till priset, kan varmt rekommendera framför valfritt 2.1 system i plast om man har plats för dem, speciellt för att lyssna på musik. Dialog och sång låter mycket rent och tydligt och eftersom dessa högtalare är aktiva är det bara att ansluta direkt till dator eller tv med tex optisk kabel eller ansluta via bluetooth med mobilen.

  Uppdatering: Haft dessa ett halvår nu och får väl anses som inspelade. Riktigt bra ljud ändå måste jag säga. Tight bas och bra mellanregister, med basen nedställd på max (-6db) och diskanten uppställd ett kvarts varv ungefär (+3 eller +4) så får man ett hyfsat neutralt och mycket klart ljud som får välproducerad musik av alla slag att låta riktigt bra. Stor skillnad mot det 2.1 system jag hade innan vilket i jämförelse fick sång att låta grötigt och mycket sladdrigare bas och ljudet var inte i närheten av så klart och detaljerat.

  Det är bra tryck i dem och det finns bas så det räcker och blir över om man tex skulle få för sig att skruva upp på +6 så är det sjukt mycket bas och man utan problem kräma på så grannarna börjar krevera. De kan lätt funka för att mixa musik också om man ställer ner bas och upp diskant i och med att ljudet är klart och detaljerat, kanske inte för proffsen, men kan lätt duga för nybörjaren.

  Till film och actionfilm speciellt är nog kanske ett 2.1 med en fet subwoofer och lösare bas att föredra ändå, men jag tycker personligen att dessa funkar till film också. Jämför man med ljudet direkt ur tv'n så är det självklart mycket bättre. Till actionfilm ställer jag oftast upp basen till +/- 0 eller mer. Dialog låter mycket bra och det är mycket lättare att urskilja dialogen ur dessa än det 2.1 jag hade innan.

  Till musiklyssnade är dessa bättre alla dagar i veckan, hela året om. De har lite soundstage och separation även om de självklart inte kan mäta sig med ett par finare golvare. Spelade dem lite för en kompis som har dyrare golvhögtalare och han var smått imponerad och tyckte de lät riktigt bra med tanke på vad de kostade samt att de är aktiva och bluetooth; vilket på egen hand drar upp priset ett antal hundringar. Blåtanden har funkat bra för mig och musiken låter helt okej när man kör via den. Vill man inte förlora kvalité via bluetooth finns även möjlighet att ansluta telefon eller annat med 3,5mm. Edifier skickar faktiskt generöst nog med en 3,5mm kabel för detta syfte och de skickar även med optisk kabel och alla de kablar man behöver för de olika anslutningsmöjligheter som finns.

  Mycket prisvärda och då jag är ytterst tveksam till om det ens är möjligt att få mer för pengarna höjer jag med en stjärna!