Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bluegaz Z-1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bluegaz Grillar (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte grillen i maj 2016 grillen pga att den fick bäst i test 2016, kvaliten kändes bra och grillen var lättmonterad, 1 månad senare(när detta skrivs) har en dörr slagit sig och blivit skev, skruvarna till hantaget som sitter på locket har lossat 2 ggr. Det som är ett stort minus är är att gallret är gjort av rostfritt och av runda stavar, allt man grillar fastnar på gallret och är väldigt svårt att få bort, flamtämjarna i grillen är inte tillräckligt breda, vid medel och maxvärme kommer lågorna utanför flamtämjarna och bränner maten.
  Hur denna grill har BÄST I TEST 2016 är för mej en stor gåta.
  Tidigare har jag haft GrandHall och Weber gasolgrill utan några som helst problem.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Max temperatur är ca 250 grader. För att komma dit tar det lång tid. Utesluter viss grillning och svårt att bränna rent gallret. Kvalitén känns ok, men weber Genesis är en annan klass.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Billigare en flera konkurrenter, men klart sämre än t ex Weber. Köpte den pga ”bäst-i-test” vilket måste vara nån slags bluff.

  Minussidan:
  1. Mycket ojämn värme även om det är vindstilla vilket alltså beror på konstruktionen. Innersta delen av grillytan är betydligt svalare än fråmre. Glest mellan brännarna ger kallare zoner vilket märks på allt man grillar. Tunt grillgaller gör det svårt att få fina ränder då dom snabbt tappar värmen när man lägger på kött.
  2. Svår att värma upp. Blir max 250-260 grader på fullt blås med locket stäng länge, ca 20-30 min sommartid. Enkelplåt i locket förstås avgörande, liksom tunn plåt i grillen i stort.
  3. Tunn icke rostfri plåt på flamtämjare/flavourizers. Rostar snabbt om man inte är noga med att rengöra efter grill och blir sedan omöjliga att hålla rent.
  4. Relativt jobbigt att rengöra. Droppar landar inte bara ned på dropplåten utan på massa andra ytor och skarvar i grillen.
  3. Dörrarna var skeva på min grill.
  4. Hål i golvet för glasflaskan som ändå inte får vara i skåpet. Gör det svårt att utnyttja ytan där optimalt.

  Så nej, jag skulle aldrig köpa den här igen. Skänkte med den när vi sålde huset i fjol, och nu blir det något annat.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket kvalitet för pengarna! Alltid haft kolgrill tidigare men är nu helt såld på gasolgrill sen jag köpte min Z1:a. Grillen är lätt att laga mat på och får mig att vilja grilla oftare. Stilren och inte för stor. Är jättenöjd!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jättenöjd! Haft i ett år och den funkar super. Kan rekommendera.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte min Z1:a förra året och är hur nöjd som helst! Får väldigt bra och jämn värme och aldrig haft några problem när
  jag grillar. Känns som det är hög kvalitet på grillen. Skadar inte att den är väldigt stilren också. Definitivt prisvärd, inga klagomål!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag har haft min Z-1 i två år, använder den flera ggr i veckan, och den är i skick som ny.

  Kvalitetsmaterial rakt igenom.
  Bra effekt på brännarna. Kommer snabbt upp i temperatur.
  Har haft Weber tidigare och denna är fullt jämförbar i alla avseende förutom priset.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Jag har haft min Z1:a i drygt 2 år och är riktigt nöjd. Grym kvalitet och riktigt robust. Lagom stor grillyta så man får plats med mycket när man har många över på middag. Har inget att klaga på!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  För en grill med 4 brännare och en bra effekt, finns det inte någon grill som slår den inom den prisnivån. Bra stor grillyta på 64 * 50 med två stora avlastningsytor. Denna grill är ett bra köp. Snygg och gedigen pjäs. Det ända som är negativt är att det är lite svårt att hitta tillbehör till den med mera.