Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Mora Armatur MMIX Tronic Tvättställsblandare 720080 (Krom)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Mora Armatur Tvättställsblandare (93)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.90)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  7 mån sedan
  Grymt bra och prisvärd blandare!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Inget att klaga på. Batteriet har räckt sedan hösten 2018(!) i ett hushåll med 2 vuxna och 3 småbarn 👍
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Denna kran är bättre än min förra då denna har "mjukavstägning", den förra hörde man i hela villan när det slog på/av vattnet (det slog i vattenledningarna)
  Stort plus att den är "programerbar"
  Gillar skarpt funktionen att man kan hålla fingret vid sensorn i någon sekund så har man vattnet påslaget i 30 sekunder (underlättar när man skall fylla eller rengöra handfatet)
  Enda nackdelen skulle kunna vara att den inte går tillräckligt långt ut i vissa handfat, men i vårt handfat passar den perfekt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag fick blandaren installerad för ett par veckor sedan. Det är en mycket bra produkt, med bara ett par små detaljer som kunde förbättras.
  1) Som flera har påpekat, är 2 sekunder lite väl länge som kortaste spolintervall efter att man tar bort händerna. Det hade varit bra med 1 sekund som alternativ.
  2) Jag hade gärna sett en möjlighet att ställa vattentrycket också, så att man Unde ha en mindre kraftig stråle generellt, med möjlighet att öka trycket vid behov.

  Bortsett från dessa småsaker, är det en utmärkt blandare. Vi har extremt hårt vatten och det blir kalkfläckar på blanka blandare omedelbart när en droppe landar och lufttorkar på det blanka. Med denna, är det inte ett problem, så länge familjen inte skvätter runt allt för mycket.

  En intressant iakttagelse, som möjligen någon annan har märkt, är att om man har en röd handduk/tröja på sig (klarröd) så verkar inte sensorn förstå att man har tagit bort händerna(?).

  Bra, köp!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt prisvärd och smidig blandare med sensor.
  Blandaren är nästan för fin för garaget men passar utmärkt med sensor när man meckar i garaget :-)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Enkel installation och konfiguration. Mycket smidigt att ställa in sensorn efter installationen

  Funkar mycket bra, skönt att undvika kladd när man kommer med oljiga händer, bara att stoppa did händerna så kommer vattnet :)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jättesmidag att använda. Borde vara vattenbesparande också för det blir ju inget tomgångs spolande. Dessutom så är den snygg att se på.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Såå smidigt att tvätta av geggiga händer när man varit ute och pysslat i trädgården eller mekat med motorer utan att gegga ner kranarna på blandaren, som förr.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har testat denna under sommaren. Stor fördel när man kommer in med barn och kladdiga händer efter allt som barn kan hitta på.
  En nackdel som jag inte fått kläm på är att när man spolar så försvinner kallvattnet i kranen och det blir väldigt varmt. Fått lära barnen att vänta med att spola. Kan vara termostaten för den förra blandaren, en FM Mattson, gjorde ej så.
  Men tror att det kommer att lösa sig under hösten då jag ska renovera hela VVS systemet.

  Överlag så är hela familjen jättenöjda och det blir 2 till när vi gör om det stora badrummet.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiskt att slippa sätta på kranen med kladdiga händer. Supernöjda hela familjen, barnen bjöd in grannbarnen för at testa den så helt plötsligt har det blivit roligt att tvätta händer och borsta tänder.. Lätt att städa, vattensnål och dessutom snygg. Har funkat felfritt nu under tre månader som vi haft den. Var orolig att batteriet inte skulle hålla men hittills så...Får nog skaffa en till andra badrummet också, den är vanebildande :-). Rekommenderas! Bästa blandaren ever!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Denna blandare fungerar över förväntan. Känner för det mesta av när man sätter något framför sensorn och stängs på samma sätt av när föremålet tas bort. Fungerar egentligen klockrent på allt förutom tandborstar som man kan få vifta med ett tag innan något vatten kommer. Ibland slutar heller inte vattnet flöda men det tror jag beror på at den känner av att man står för nära så backar man ett steg stängs det omedelbart av. Det går lätt att höja och sänka temperaturen på vredet vilket även gör det enkelt att ta kallvatten i glas till exempel. Det går även att göra inställningar på hur starkt vattenflödet ska vara och hur länge det ska spola men jag tycker grundläget fungerar optimalt så jag har inte ändrat.

  Största fördelen är ändå att barnen helt plötsligt tycker det är roligt att tvätta händerna och efter två månaders användande tycker de fortfarande det är lika roligt. Kombinerat med en automatisk tvålpump kan även min tvååring sköta handtvätten helt själv och dessutom glöms inte kranen på. Själv tycker jag det är praktiskt och enkelt och hoppas att det snart släpps en köksblandare med samma funktionalitet. Var till en början lite orolig för att batteriet inte skulle hålla då det verkar vara lite krångligt att byta men det har hållit för oss som är en familj på sex personer i över två månader så det behöver jag inte oroa mig mer över känner jag.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En väl fungerande blandare där automatiken är vanebildande. Något stor och klumpig men den har ändå en snygg design.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  en lätt använd blandare med bra funktioner
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har nu testat denna blandare i drygt en månad och den fungerar utmärkt. Behändigt när man är kladdig och hjälper till att spara vatten, speciellt om man har barn som annars står med kranen öppen. Smidigt med att den drivs av ett batteri så man inte behöver dra el, ska bli intressant att se hur länge batteriet räcker dock.

  Något svår att programmera hur länge den ska spola efter man tar bort händerna, den kortaste intervallen på 2 sekunder känns lite lång, skulle föredra om det gick att sätta 1 sekund. Hade fått full pott om det gick att ha kortare tid efter att man tagit bort händerna.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa blandaren jag har köpt. Enkel sparar vatten och snygg.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har använt denna i drygt en månad och är supernöjd! Den är fantastisk efter en dag i trädgården när man har påtat i jord och har smutsiga händer och inte vill smutsa ner kranen. Installationen av kranen var dessutom enkel vilket är ett plus!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har testat denna i ett par månader och kan bara ge 2 tummar upp. Enkel installation, clean design och extremt lättanvänd!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har testat denna under en period och är helnöjd med den. Det bästa är att man slipper oroa sig för kranar som står och rinner när barnen gått ifrån toaletten. Det som är bösta att man kan ställa temperaturen och sedan se till att den är på den. Kommer definitivt att skaffa en till på den andra toan.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vi har nu testat denna blandare (Mora MMIX Tronic) ett tag, och kan inte annat än att rekommendera den! Stilren kran som är lätt att både installera och använda. Sensorstyrning som går att programmera. Vi har dock bara testat grundinställningen, men det funkar för oss gällande spoltid. Denna drivs på batteri (inkluderat) vilket är väldigt bra eftersom man inte behöver anlita någon elektriker, hoppas bara att batteritiden är bra! Finns dock med nätadapter som tillval. Rekommenderas!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  För vår familj kommer denna att göra stor förändring i både vardag och för ekonomin. Det är superenkelt att få lill-grabben att tvätta händerna då det plötsligt blivit roligt att starta vattenkranen. Efter nyhetens behag lagt sig så kommer det även märkas på vattenräkningen då det redan märks att vi inte spolar så mycket i onödan.
  Själv gillar jag att man har möjlighet att få en längre spolsekvens under rakningen.
  Sensorn är lagom känslig och reagerar redan på en liten tandborste.

  Att kranen dessutom har en snygg och bra design gör ju inget.

  Kan absolut rekommendera ett inköp. Ingen kan bli besviken tror jag. :)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snabb installerad och kan inte vara mer en nöjd, spar vatten då den stänger sig själv och vid behov kan man aktivera längre spolning. Grabben var missnöjd först när han skulle ha kallt vatten (hade inte informerat han om temperatur spaken :-)) men nu älskar han den, nu måste jag köpa en automatisk tvålpump också för de klagar på att den är manuell idag.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vi är nöjda med blandaren. Dock önskar vi att den kunde slås av snabbare, slås av helt och att man kan ställa på den så att den rinner konstant.
  Fler val alltså. Annars en toppenblandare. Bra kvalitet.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helnöjd. Fungerar som den ska. Ingen lort på blandaren fast man ska tvätta skitiga händer och så sparar vi på vattenförbrukningen.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snygg design och våra vänner blir glatt överraskade av den! Men jag anser att den spolar vatten för länge. En sensor som stänger av direkt eller en som går tidsstyrt på ex 5 sekunder hade varit bra. Mao fler val i programmeringen. Annars är vi nöjda.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Överlag mycket nöjd med blandaren. Den är snygg och var enkel att installera. Mjuka PEX-slangar gjorde installationen enkel mot mina befintliga kopparrör. Vi har ingen el framdragen och använder batteridrift istället. Det funkar jättebra.
  Smidigt att man inte behöver röra blandaren när man har riktigt skitiga händer.
  Dock tycker vi att intervallen är väl långa. Det lägsta intervallet är 2 sek och det är ganksa lång tid efter att man tagit bort händerna. Känns lite onödigt. Jag hade vilja kunna ställa in vattenflödet så det inte spolas så mycket vatten, men det går inte att justera tyvärr.
  Vid något tillfälle har sensorn varit lite för känslig och fortsatt att spola efter att man tagit bort händerna. Men detta är vid ytterst få tillfällen.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min Mora MMIX Tronic monterad nu i ett par veckor och den är underbar! Barnen har lättare för att starta den och låter inte den stå på för att leka med vattnet!
  Kladdet runt kranen och på den har minskat/försvunnit. Och eftersom den saknar handtag så minskar risken att föra bakterier och annat vidare med kladdiga händer.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bytte egentligen till en sensorstyrd blandare för att barnen lättare skulle tvätta händerna. Men som en bonus konstaterar vi att det går åt betydligt mindre mängder vatten när man tvättar sig nu. Tidigare blev handfatet ofta fullt med vatten p g a långsam avrinning.

  Det enda negativa är att den inte finns i fler ytbehandlingar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vi hade länge önskat en sensorstyrd blandare, men inte kommit oss för att köpa en. Nu fick vi chansen att prova denna och är så nöjda, så mest troligt blir det fler till de andra badrummen.
  Den gör det smidigt att tvätta händerna, utan att låta kranen stå i evighet och rinna. Sonen fick mindre "chans" att leka med vattnet, till vår tacksamhet - både för att slippa vatten överallt och slöseriet med vatten.
  Den självklara fördelen är ju att man inte få så mycket klet av diverse saker på själva kranen och därmed slipper torka av och städa den så mycket.

  Supernöjda med denna kran!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa blandaren hittills! Den både sparar vatten och är smidig då den är sensorstyrd!
  Perfekt när man har målat, bakat, meckat eller bara gått på toa du behöver bara stoppa under händerna! Perfekt för barnfamiljen då barn kan låta kran stå på länge. Vi är så nöjda!