Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech MX Master

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Möss & pekdon (106)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt bra! Passar perfekt för mig som har lite större händer (strl. 9-10). Den fullständigt osar kvalitet, inget som sitter löst eller så. Knapparna är precisa och lätta men utan att man riskerar att klicka av misstag. Tumknapparna är små, men går bra att trycka på. Sensorn verkar riktigt bra och musen är väldigt lätt att använda med hög precision, men det var ju väntat. Unifying-mottagaren verkar ha bättre tillförlitlighet/räckvidd än den som följde med den M705 som jag har på jobbet. Funkar bra out-of-the-box på Linux, har dock inte testat på Windows så kan inte kommentera inställningsmöjligheterna där.

  Jag är dock inget större fan av Free Scroll eller vad man kallar det, men det här är i alla fall lätt den bästa versionen jag har stött på (den aktiveras automatiskt om man scrollar snabbt nog eller med en knapp). Bronsfärgen ser bättre ut i verkligheten än på bild, men jag vet inte om det var det bästa färgvalet. Är den värd 999? Mja, kanske.
 • Bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering 2016-05-17
  Om skrollhjulet slutar fungera som det ska (free spin alltid aktiverat) finns en enkel fix.
  Under de två stora friktionsminskande etiketterna på undersidan sitter 4 st kryss-skruvar. Skär försiktigt i etiketterna med skalpell eller liknande så att skruvarna syns men resten av etiketterna sitter kvar. Väl synliga framtill på undersidan sitter ytterligare 2 st torx skruvar (TX5). Skruva bort alla 6 st skruvarna. Ta av locket. Direkt bakom skrollhjulet sitter en liten elmotor (eller vad det är). På axeln sitter en liten plastbit utformad lite som en halvmåne. Tryck till på halvmånen så den åker ner på axeln igen. Nu ska skrollhjulet funka bra igen. Skruva tillbaka skruvarna försiktigt, det är plast man drar i så man kan lätt dra sönder gängorna.
  Bild: http://s32.postimg.org/4dee4es45/DSC_1000_mod.jpg
  Bild: http://s32.postimg.org/o9ru064t1/DSC_0999_mod.jpg
  Gör detta på egen risk!
  ---------------------------
  Var först väldigt nöjd med köpet. Efter 2 dagar så började skrollhjulet bli mjukare o mjukare och en dag senare så var den fast i free spin mode. Man kan höra att free spin läget aktiveras när man snurrar snabbt på hjulet men hjulet låses inte igen när man snurrar sakta (eller inte alls). Finns hur många trådar som helst om detta men Logitech verkar inte känna till någon fix på problemet men de hänvisar till återförsäljaren och garantiutbyte. Min gamla Revolution MX har funkat i många, många år så det är en besvikelse att en ny mus går sönder efter 2 dagar.
  Har två stycken, båda gick "sönder" inom några veckor.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Som för många andra så slutade scrollhjullet att fungera som det ska. Endast freespin fungerar.

  Skön mus i övrigt, men det känns ju sådär att köpa en "kvalitetsmus" som man måste pilla isär själv efter en vecka.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  7 dagar sedan
  Uppdaterat: 7 dagar sedan
  Toppenmus.

  + Vertikalt skrollhjul, super när man redigerar film. Snabbar upp flödet för mig i Premiere pro och Resolve.
  + Bra batteritid, jag håller ej med de som klagar på tiden. laddar dessutom snabbt.
  + knapp för att växla mellan datorer (vill man använda en mus till flera datorer och byta ofta rekommenderar jag programmet ShareMouse, som låter musen fara fritt mellan datorerna som om skärmarna vore kopplade till samma dator)
  + Extremt bra ergonomi

  - Kass placering av tumknapparna på sidan. den "undre"/bakre kan jag ej nå utan att justera hela handens position. rekomenderar mx 3 då denna äntligen satt knapparna rätt
  - "knappen" i bottenplattan för tummen som man kan göra gestures med är underbar... tills ett år gått och den gick sönder. Sönder = den fastnad ofta i bottenläge ifall jag trycker in den. och så måste jag lyfta musen, "dra" upp den med nageln för att lyfta upp gummiplattan som klibbat fast så att knappen slutar vara intryckt. detta har gjort den oanvändbar. Vet ej om senare modeller fixat detta, mx2s ser dock ut att ha samma konstruktion.

  Angående batteri: lithium batterier blir dåliga efter 3 år som tumregel, ofrånkomligt (givet att det är inbyggt snarare än att de kör AA batterier). googlar man "mx master upgrade battery" finns dock gott om guider för hur man byter. detta planerar jag att göra när batteriet blir för trött, det är dock fortfarande bra för mig som sagt.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  +++
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra mus, inte riktigt perfekt dock. Håller skapligt länge ett par veckor (efter haft den i 2år)
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Efter att ha haft den här musen i 2+ år kan jag inte rekommendera den, av en anledning. Batteriet blir dåligt och det går inte byta ut. Det drar ut jättefort och i praktiken måste jag ha laddkabeln i hela tiden för att använda den.

  Utöver det är det en bra mus, riktigt synd att kassera den bara för batteriet har blivit dåligt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Suverän hårdvara. Men musens mjukvara tar upp ca 30% av min cpu (i5 4670k@4.4ghz) tillsammans med windows 10 och jag är inte ensam om problemet. Deras kundsupport säger att det är så deras mjukvara ska vara
  Så nej, jag kan verkligen rekommendera produkten.

  https://community.logitech.com/s/question/0D53100006V8cw0/logioptionsmgrexe-very-high-cpu-usage-30-part-2?t=1493146350721

  Edit: senaste drivrutinen fixad. Uppdaterade betyget från 2 till 8:a.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grovt felgjord på många sätt. Usel placering av knapparna, dålig mjukvara och ett uselt skroll-hjul. Ganska medioker batteritid med tanke på vad de lovar. Och vem vill vända musen och och ner varje gång man ska byta vilken dator man ska styra? Idiotiskt! Undvik.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra men inte jättebra. Knapparna på tummen är alldeles för svår att komma åt, och att klicka med hjulet med pekfingret är för svårt - hårt klick som gör att man ofta missar. Kan fortfarande rekommenderas, men inte till det priset.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt bra mus! Rekommenderar! Något trög ibland när man väcker upp datorn från viloläge. Det tar en liten stund innan musen kommer igång. Kan även bero på datorn.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tar tid att vänja sig vid.
  Tyvärr upplever jag denna design och känsla, framförallt vid spel, att man inte får till bra hastighet, den är helt enkelt för klumpig.
  Och skulle inte välja trådlöst igen.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Använt denna i ca 1 år. Inga problem alls. Uppdaterade från en MX Laser som var ca 7-8 år gammal.

  En bra sak som man löste från den gamla MX-musen var att denna är enklare att ladda medan man använder den.

  MX-musen hade docka som man fysiskt placerade musen i. Denna går med liten USB-kabel på framsidan så den känns som en vanlig trådbunden mus under tiden den laddar.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt riktigt bra för alla professionella. Underbar känsla med hög byggkvalitet. Många funktioner. Däremot så är priset kanske lite väl högt... Det kostar att ligga på topp!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har en Mac och den knäcker fullständigt t.ex. magicmouse, apple trackpad, logitecs andra möss och allt annat jag använt!

  *Mycket fler knappar och funktioner som är riktigt enkla att anpassa genom Logitecs program inkl. att öppna egna vissa mappar direkt, trycka på specialknappar, spela nästa låt o.s.v.
  *Mycket skön i handen
  *Batteriet håller kanske 30-40 timmar för mig vilket är good enough. Bara det också håller den prestandan i ett par år så är jag skitnöjd, men verkar som det torde gå att byta batteriet själv annars :-)
  *Vissa har klagat på att mjukvaran drar på prestandan. För mig drar den 0-0.4% av CPU samt 20mb av ram, alltså 0,25%. (Har en 2.9ghz intel core i5 mac late 2016 med 8 gig ram som då kostade 22 000kr).
  *För ett par år sedan hade jag problem med frihjulet från Logitec, men numera detta hjul fungerar suveränt. Har den alltid på "dubbelläge" så att det är freespeen om man scrollar snabbt och precision man scrollar långsamt. Sjukt bra och den byter läge riktigt snyggt.

  Hur jag konfigurerat de avancerade knapparna av musen inkluderar bl.a.
  *Bak mittenmusknapp: Öppna min "screen shot" mapp
  *Vänster scrollhjul: Zoom in/ut, perfekt i t.ex. photoshop.
  *Vänster/höger sidoknapp: Forward/back (t.ex. vid browsing: föregående/nästa sida)
  *Tumknapp: Öppna annan viktig mapp jag använder ofta
  *Tumknapp intryckt med olika drag:
  -höger/vänster, scrolla höger/vänster
  -framåt = nästa låt
  -bakåt = Öppna annan viktig mapp.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Musen ligger riktigt bra i handen. Jag kan inte vara utan Logitechs free spin för scrollhjulet, det är en underbar feature!
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Batteriet räcker några timmar vilket innebär att du har den på laddning hela tiden.
  Tappar anslutning ofta och jag tycker därmed inte att denna produkt uppfyller de krav jag har i förhållande till pris.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Supernice mus. Jag har haft MX Performance en massa år innan. Denna Master-modell är dock enligt mig bättre på alla sätt, både i ergonomi & i funktion. Även mjukvaran. Batteritiden är dessutom extremt mycket bättre än Performance.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har använt den i en månad och än så länge är den fantastisk. Jag har lite av en claw-grip och det fungerar riktigt bra med stödet för tummen.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra mus. Jag har inte haft några problem med skrollhjulet ännu efter några veckor, även om många andra klagar på det.

  Jag uppskattar mycket tumhjulet för horisontell skroll.

  Det som kunde ha gjorts bättre är gesture-funktionen. Den kan användas bl a för att snäppa fast fönster på höger eller vänster halva av skrivbordet. Men då måste först gesturetangen tryckas ner med tummen vilket är ganska tungt. Och så ska musen röras en alldeles för lång bit åt endera hållet.

  Men det är så mycket annat som är bra, så det blir ett högt betyg.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den bästa mus jag haft. Alla knappar jag vill ha, där jag vill ha dem, med en form som passar min hand perfekt och en batteritid som jag aldrig sett i en annan trådlös mus. Jag skulle självklart ge 10/10 om det inte vore för faktumet att en av de bästa funktionerna, sidoscrollhjulet, inte stöds av många program och därmed är lite av en besvikelse.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Switched from older MX version. Perfect mouse for larger hands.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket trevlig känsla i denna mus, passar mina lite större händer och svarar snabbt och exakt på rörelser.

  Inget att klaga på så här långt efter någon månads användning.

  (Bytt från en billigare Microsoftmus som gav upp i förtid.)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har använt den i ca 1 vecka och har utsatt den för alla möjliga underlag och den är helt amazing på alla tester, bästa musen någonsin utan tvekan för redigering av foto och film. Black laser sensorn är bästa idén funkar verkligen på alla ytor utan problem älskar den!
  Funkar utmärkt till gamling iaf bättre än alla dessa billiga Kina möss som kostar runt 50kr.
  Extremt bra prestanda till det priset ångrar inget
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra mus, helnöjd.

  Ett minus dock, väldigt få program visar sig stödja horisontell scroll. Så det hjulet är i princip värdelöst.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Absolut bästa datormusen jag har skaffat! Om den hade gått sönder av någon anledning så hade jag definitivt köpt en likadan till!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter 6 mån:
  Den här musen är väldigt bra, egentligen borde det vara punkt slut här men det är det inte riktigt.

  Positiva saker som sticker ut:
  1. Freescroll: Det är fruktansvärt smidigt att bara växla lägen på scrollen
  2. Fungerar extremt bra på alla möjliga olika ytor
  3. Koppla 3 olika enheter till musen
  4. Trådlösa biten fungerar utan problem
  5. Batteritiden är mycket bra
  6. Batteri indikator på musen
  7. "Glidet i musen" fungerar bra på alla möjliga ytor
  8. Premium känslan i musen (Material val och kvalitets känslan är hög)

  Negativt:
  1. Personligen så tycker jag tum skrollen och bak/fram knapparna sitter på omvända platser (det är dock logiskt om man använder den till en bärbar dator och har inzoomat).
  2. Under tum skrollen så sitter en knapp för att växla fönster, hade gärna sett en till knapp där. Och totalt 2 mer knappar än musen har, men det är vad jag önskar mig.
  3. När den är inkopplad och laddar så känns musen extremt stel och klumpig, går dock snabbt att ladda.
  4. Musen är hög, även för mig med enorma händer som gillar lite större möss så tog det ett tag att vänja sig, inget jätte problem men ändå något att tänka på inför köp.

  Slutsats:
  Byt ut sidoskrollen mot 2 knappar och musen är i princip perfekt.
  Jag gav ~600 kr för min och för det priset så är den ett självklart val.

  Notis: Jag använder 4 st möss till samma dator: Razer Naga 2014, Corsair M65 Pro, Razer Mamba och Mx Master. Lite väl många kanske men alla är klockrena på sitt sätt. Mx Master används till stationära, bärbara och min tab.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft den i ca en månad och den funkar perfekt. Mycket skön mus att använda och riktigt bra att själv kunna bestämma vad knapparna ska göra. Dock tycker jag att höger och vänsterklick är något för lätta att trycka ner - men det är endast en personlig åsikt.

  + storlek
  + knappar
  + batteritid
  + går att anpassa

  - fram/tillbaka knappen är lite konstigt placerade
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt bra datormus de första dagarna. Nu efter ca en veckas användning har skrollhjulet gått sönder, detta ska inte hända för det här priset! Kan inte rekommendera.

  Uppdatering:
  Fått ersättningsprodukt och den har fungerat i några veckor nu. Höjer betyget.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  goa grejer detta de!
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Designfel på denna musen.
  Det tog en vecka innan den slutade "fungera" för mig, och sett flera som skrivit om samma problem.

  Det som går sönder är scrollhjulet, som fastnar i läget där den spinner fritt.

  Detta är ett uppenbart hårdvarudesign fel.
  Hittade följande post om vad som orsakar det och hur man fixar det (tillfälligt).
  toemat.com/logitech-mx-master-fix/

  Så skippa denna produkten, vill du ha en liknande mus så finns den förra modellen MX Performance fortfarande som jag haft i över 2 år utan bekymmer.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jätteskön och trevlig mus om det inte hade varit för att scrollhjulet slutar fungera efter en viss tid. Jag har gått igenom tre möss vid det här laget som klarat mellan 1-4 veckor var innan scrollhjulet övergår till att bara vara i fritt läge.

  Jag saknade tilt-läget på hjulet också, brukar använda tilt för att byta tab vilket tyvärr inte var lika smidigt med tumhjulet.

  Utan problemet med scrollhjulet skulle jag nog satt 6-7/10.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Musen tillhör de bästa jag använt, så om det var för det skulle den få full pott.

  Men nu var det detta med scrollhjulet, efter 4 veckor upphörde det att fungera. Eftersom det tycks vara ett vanligt fel så trodde jag i min enfald att det var fixat nu när musen funnits ett tag, men icke...

  Finns bra Youtube filmer som visar hur lätt det är att fixa, men ändå. Musen är ju inte direkt billig.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter två månaders användning kan jag säga att det är den bästa jag använt. Bra tyngd och passar stora händer, har 11-12 i handskar. Hjulet som många klagar på har hittills fungerat bra, bekvämt för att navigera långa webbsidor. Mycket bra batteritid, har bara laddat om den två gånger. Skulle gärna ha en på arbetet med.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Visste inte att scrollfunktionen på denna var något jag saknat hela livet. Älskar funktionen med att kunna flytta fönster med tumknappen.

  Kan inte rekommendera denna nog mycket!
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gick från MX performance till denna. Var väldigt nöjd med köpet. Efter 2 dagar så började skrollhjulet bli mjukare o mjukare och en dag senare så va den fast i free mode. Skrollar lite hur som upp och ner. Finns hur många trådar som helst som detta och Logitech skiter i problemet. Blir att lämna tillbaka.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  EDIT: Mitt andra exemplar fastnade i också i freescroll läget efter ca 1 vecka vilket resulterade i att jag lämnade tillbaka musen mot pengar. Väldigt tråkigt.

  Har nu ägt den i ca en vecka, inte jättelång tid men vill ändå dela med mig av min åsikt.

  **Komfort**
  Sitter mycket bra i handen för mig som har relativt stora händer(10-11). Musen har en stor båge över ryggen som gör att den håller upp insidan av handen på ett skönt sätt.

  **Placering av knappar och scrollhjul**
  Det horisontella scrollhjulet sitter mycket bra placerat och jag använder det oftare till att zooma in/ut än just horisontell scrollning, detsamma kan dessvärre inte sägas om bakåt/framåt knapparna som är ganska små och känns lite inklämda bakom scrollhjulet. Detta är dock okej i mitt tycke då bakåt knappen ändå är ganska lätt att hitta(och hur ofta använder man framåtknappen?).
  Vertikalscrollhjulet är gudomligt skönt, lite högljutt enligt vissa, jag tycker man vänjer sig snabbt. Hur har jag någonsin kunnat leva utan att ha möjlighet till freescroll?
  Knappen under tummen är bra och taktil, många användningsområden som underlättar för produktivitet.

  **Övrigt**
  Tyvärr var mitt första exemplar från elgiganten ett måndagsexemplar som efter en dag låste sig i freescroll-läget. Efter ett snabbt byte i butik kan jag inte säga att detta påverkar mitt betyg
  Mjukvaran Logitech options som är speciellt gjord för musen fungerar bra. Att kunna ställa in specifika inställningar för specifika program är ett stort plus.

  Jag köpte min för 839kr, kändes som mycket pengar då men nu känns det värt varenda krona.

  **Slutsats**
  Söker du en mus för produktivitet med bra möjligheter för personliga inställningar och vill betala för att få kvalité?
  Då är detta musen för dig.

  /Ejje
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag började med Microsofts Intellimouse Explorer och har sedan ägt nästan alla i Logitechs MX serie och min favorit just nu är MX1100. Jag ser MX Master som en fortsättning på den serien. Jag har använt den i ca ett halvår så har bildat mig en ganska god uppfattning.

  Först det negativa.
  - Formen. MX Master är egentligen inte direkt dålig men det är något som gör att det inte känns helt rätt. Kanske är det det "futuristiska" lite kantigare som gör att den känns kallare, hårdare och mindre ergonomisk än föregångarna.

  - Scrollhjulet vid tummen är helt meningslöst. Har verkligen försökt göra något vettigt med det men nä, det är en gimmick. Så väldigt sällan jag behöver scrolla i sidled och att knyta andra funktioner blev inte så bra då jag ibland råkar komma åt det av misstag.

  - Fram/bak knapparna vid tummen är dåligt utformade och dåligt placerade. Hade lätt föredragit att ta bort det meningslösa tumhjulet och ha två (eller fler) bra placerade och utformade knappar istället.

  - Kunde funnits fler bra placerade knappar, t.ex. pekfingerknapparna på MX1100 som är perfekta för t.ex. page up/down.

  - Vanliga scrollhjulet har ganska högljudda klick när det inte är i frånkopplat läge.

  - Batteriet. Jag gillar inte inbyggt batteri. Laddningen vara inte lika länge som vanliga batterier och det slits med tiden så att laddningen vara kortare och kortare. Jag hade hellre sett att man kunde använda vanliga utbytbara batterier.

  Också det positiva.
  + Byggkvaliten. Ingenting känns billigt eller ömtåligt.

  + Den automatiska frikopplingen av scrollhjulet är väldigt praktisk och funkar mycket bra.

  + Sensorn. Den registrerar snabbt och pålitligt på de underlag jag provat.

  Tja, det var allt positivt jag vill nämna. Egentligen är där mer som är bra jämfört med många andra möss, men då jag jämför den med MX1100 så ser jag tyvärr mest saker som blivit sämre så som formgivningen, knapparna och deras placering, batteriet.

  Skulle jag köpa ny Logitech mus idag hade jag hellre valt en G700s även för arbete. Jag har dock turen att ha en extra MX1100 så att jag klarar mig några år i väntan på att Logitech hittar rätt igen med någon framtida modell. :)

  En medioker 6'a blir det på denna.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag var nöjd med den musen, förutom att den saknade funktioner för programspecifika knappar, vilket var en dealbreaker för mig. Jag fick returnera produkten efter en vecka. Jag hade inga riktiga problem med hårdvarubiten med musen, utan det var helt och hållet mjukvarumässiga tillkortakommanden.

  Hur bra än musen var, kändes det som en nedgradering från MX revolution/performance. Jag förväntade mig att den skulle köra genom Setpoint, men den körde via sitt eget gränssnitt Logitech Options, som då saknade massor med funktioner vid release.

  De implementerade dock stöd för programspecifika knappar, drygt 6 månader efter release. Många problem kanske har fixats vid det här lagret.

  Jag är besviken på att Logitech tillhandahöll en sådan undermålig produkt vid launch. Hur kunde de ha missat sådana viktiga funktioner? De måste medvetet ha gjort det designvalet, att begränsa customization i förmån till simplicitet. Jag tror inte folk betalar 1000 kr för att få en simpel produkt med sådana begränsningar.

  Emellertid verkar de succesivt ha fixat de uppenbara problem som gällde mjukvaran. Musen är nog nu i bättre skick än den var vid release.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Läst på Sweclockers om denna och hade rejäla förväntningar!
  Men det var många negativa kommentarer här på prisjakt om denna. Så jag blev lite osäker om det var värt 1000kr att testa.

  Tidigare har jag kört med MX Revolution. Haft 2st och nu när den andra dog så kändes det naturligt att köra på senaste versionen.

  Hursom så litar jag ju på Sweclockers

  Bra:
  * Kvalitetskänslan
  * Precisionen
  * Free Scroll, nu förbättrad och fungerar mycket bättre än på Revolution
  * 3 olika enhetskopplingar!
  * Bättre ergonomi än tidigare MX

  Dåligt:
  * Lite för små/dåligt utformade framåt/bakåt knappar

  Såg att någon klagade på vikten på denna, enligt mig är den inte ett gram tyngre än MX Revolution, så är du van vid och gillar lite tyngre, då är det inget problem.
  Är du däremot van med lite sämre och plastigare grejer så kanske du ska leta vidare efter något i 100kr prisklassen..

  Återigen, läs testet på Sweclockers, det var utförligt och korrekt!
  Är du ett fan av MX serien så är detta något för dig!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den här som ersättare till min gamla trotjänare Logitech Performance MX. Ligger skönare i handen och jag upplever att den levererar ännu mer precisa rörelser.

  Många tycker nog att priset är lite väl saftigt, men använder man musen 8h+ om dagen på jobbet som jag så är det inget att bråka om.

  Jag hade förhoppning om att Bluetooth skulle gå att använda med lika bra resultat som deras medföljande USB-adapter. Tyvärr så var musrörelserna knappt godkända med min Early 2015 Macbook Pro. Hade de kunnat lösa det så hade musen varit perfekt i mina ögon, men jag är inte säker på att det är möjligt med Bluetooth-standarden så jag ger 10/10 ändå.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade tidigare Microsoft sculpt och köpte sedan den här för att jag vill ha en ny mus, men lämnade tillbaka den samma dag för att den var så oergonomisk.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra mus!

  Lite ovant att gå från en liten till en större som denna är.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna från Webhallen men gick tillbaks bara 2 timmar senare och de var snälla nog att låta mig byta ut den trots att plomberingen var bruten.

  Fördelar:
  -Kvalitet. Detta är en gedigen mus som osar kvalitet.
  -SmartShift-funktionen för scrollhjulet. Jag gillade hur man kunde ställa in känsligheten på när den går över från stegvis till fri scroll.

  Nackdelar:
  -På tok för tung och klumpig. Jag gymmar redan 3 dagar i veckan. Det räcker för mig med det.
  -Relaterat lite till förra punkten: Baksidan av musen som vilar mot handflatan är för brant och höjden på musen är för stor. Handen böjs upp för kraftigti handleden och känns inte alls ergonomisk. Hälsorisk!
  -Tumknapparna och den "dolda" knappen på kanten nedanför tumgreppet. Tumknapparna var pinsamt små och på tok för nära placerade varandra. Man fick känna efter ordentligt för att kunna trycka på rätt knapp. Den dolda knappen var en bra idé, men dess tröghet gjorde det till ett sådant besvär att trycka på knappen att man hellre inte gjorde det.
  -Sidoscrollhjulet. Även här, tanken är bra men varför är den så otroligt trög?

  Ska detta verkligen vara en top of the line-produkt från Logitech? Den fullkomligt bubblar av designfel och är rakt ut obehaglig att använda. Gör om, gör rätt!
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gick från en liten lätt och ergonomisk VX Nano till denna.

  Bra
  • Bra precision och skön att navigera mer.
  • Bra skrollhjul där uppe med cool switch funktion för att byta från stegvis skroll till "infinity".

  Dåligt
  • Den är helt klart så mycket större och klumpigare, och man kan inte bara lyft upp den sådär enkelt utan att behöva greppa tag om den när musmattans kant är nåd, eller någon annan kant/hinder.
  • Väger mycket, det är inte bra för ergonimin.
  • Skrollhjulet på sidan är rätt värdelös i precision oavsett olika inställningar, dess friktion/motstånd är nog problemet.
  • Knapparna på sidan är lite av något man får gissa sig fram till.

  Lämmnar tyvärr tillbaka min och väntar in dess "lillebror" MX Anywhere 2 som är en uppdatering i evolutionen av VX Nano.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  9/10

  Det är vad jag hade gett en MX master som fungerar som den ska.

  Det ex jag fick hade något problem med bytet i scroll-funktionen som gjorde att den blev låst i ett läge (Ja jag provade allt med inställningar och drivrutiner och ominstallationer och omstarter osv osv).

  Efter lite läsning i forumen verkar det vara mjukvarurelaterat. Oavsett anledning är en felfungerande mus oacceptabel och jag lämnade tillbaka den. Det blir nog en ny så fort varuhuset jag köpten på får in fler.

  För er som är tveksamma kan jag iaf råda att köpa den. Det är bra skit, när det fungerar. Logitech är enligt forumen medvetna om problemet med scrollen och kommer nog att rätta till det genom uppdatering av mjukvaran.

  För er som behöver tänka lite mer ekonomiskt skulle jag råda att hellre köpa en MX Performance, som har lite mer kvalité per krona värde. Om du vill ha mer knappar så kör på en G602.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gillar utformningen skarpt! Ligger bra i handen för mig som har storleken större...inget krångel att installera den, gick så fort att jag trodde jag gjort fel. Utseendemässigt är den slående vacker. Är lite längre än MX Performance och det gör den skönare i längden. glider fantastiskt bra på min steelseries musmatta. Ända negativa är väl priset och att knapparna vi sidan är små. dock går det utmärkt att använda bakåtknappen men framåt-knappen är lite och svår att nå för mina händer.(men sen använder jag den så pass lite att jag inte bryr mig). Sidescroll hjulet är ett under att jag klarat mig utan innan!?

  Ett bra köp! Om ni inte vill slänga ut tusen pesetas för en mus, kan ni ju vänta två år så har den nog gått ner till 500:- hehe ;) ;)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den funkar, bättre än touchpaden på min lenovo x230
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bästa musa jag någonsin har använt och jag har använt mycket! Bra ergonomi och fungerar på de mest otroliga ytorna. Ok batterilivslängd.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mushjulet bröt efter 2 veckor av normal användning och blev inlåst i freescroll. Musen är bekväm. Den programvara som logitech ger är dålig eftersom den inte låter du håller ner några knappar och gör dem att fungera som en kort klick och hålla ner gesten knappen hindrar dig från att flytta markören. Detta är fruktansvärt för spel, men okej om du bara vill hantera datorer och fönster. Sensorn är bra och det spårar på glas om du råkar ha ett glas skrivbord.