Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Braun Series 7 790cc

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Braun Rakapparater (126)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.63)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min sen 2008! Funkar helt perfekt! Jag är en arab och mitt skägg ser ut som de flesta araber gör, riktigt mycket och tjockahårstrå men ändå tar det max 4 min att raka bort allt helt och hållet! Helt j***la magiskt! Och jag har en känslig hud så jag kan inte raka mig med en vanlig hyvel för då blir min hy tomatröd(Bokstavligen!) svider och kliar i minst 12-18 timmar efteråt! Men den här, oj oj oj, bästa köpet nånsin! NÅNSIN! Så funderar du på att skaffa en sån, FUNDERA INTE! köp köp köp! :D

  EDIT: Nu har jag haft den här i snart 10 år and still going strong!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Köpte en Braun 790cc-3 igår, och efter 2 rakningar så måste jag säga att jag är väldigt nöjd med resultatet, har kört Gillette i 14 år o har varit nöjd, men när en rakapparat kliver in o tar över resultatet på 2 försök då blir man imponerad.. ;)

  Senaste tiden har jag kört Gillette Fusion Power Stealth, och den rakar betydligt sämre med missade "delar" på halsen så fort det blir lite slack i huden och man har bråttom.

  Har läst alla omdömen här innan jag köpte den, är väldigt nöjd bara med kvalitetskänslan av att hålla i den, helt i metall med gummiliknande skydd på baksidan för grepp, snygg svart laddningsstation.

  Något jag reagerade på var att den jag köpte på en lokal järnaffär här på ön var att den hade en extra beteckning bakom 790cc som var -3 alltså (Braun Series 7 790cc-3) vilket visade sig ha en trevlig överraskning i form av en annan reseväska till den, länkar den här.

  http://www.theessentials.com/images/us/local/products/detail/R7030-721_dt.jpg

  Har bara kört en gammal Philips för en 14 år sedan o var aldrig nöjd med den, men denna är riktigt nice. ;)

  + Snygg
  + I metall
  + Känns som kvalite
  + Ingen plast i apparaten
  + Inte så högljudd som jag trodde
  + Snabb rengöringen är verkligen snabb

  - Priset kanske?
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  2020-12 uppdatering: köpte en ny series 9 som jag körde i ett år. Denna fick ligga i lådan. Plockade upp denna igen och insåg att denna är mycket bättre och är tillbaka igen till min trotjänare

  Efter tio år funkar den lika bra som när jag köpte den. Trotts min tjocka skäggväxt.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Supernöjd med denna rakapparat
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Sanslöst bra rakapparat!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Mycket bra rakapparat. uppgraderade från 370cc och denna är klart värt uppgraderingen.

  + Rakar väldigt bra, snabbt och precist
  + Väldigt bra batteritid som håller efter många år

  - Polisongklipparen var bättre på 370cc, bredare och man såg vad man gjorde.
  - Rengöringsstationen tätar inte alkoblandningen och därmed avdunstar lösningen och på så sätt slösar man bort sin alkolösningen. För att undvika detta sätter man själv på locket på alkoblandningen mellan varje rengöring.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Bytte från Braun 3-series till denna.

  Som natt och dag. Tidigare behövde jag använda trimmern för att ta det värsta, med denna skär jag igenom allt utan behov av förtrimmning.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter att ha haft en Philips rakapparat och ALLTID blivit röd i flera timmar efter rakning så föll valet på denna. Är mycket nöjd, rengöringen fungerar bra och min röda hals är ett minne blott.

  Uppdatering: Efter 3,5 års användning är jag fortfarande supernöjd. Till och med skärbladen håller sig fortfarande vassa! Rekommenderar köp!

  Uppdatering 2: Efter 6 års användning känns rakapparaten fortfarande som ny. Dags att beställa nya rakblad till den, men har fortfarande inga tankar på att byta bort den!
 • Bra
  1 år sedan
  Bra, men krävs flera strykningar för att den ska ta allt om man har lite grövre stubb. Priset är ganska högt 1375:- för vad man får och rengöringsstationen kunde jag varit utan.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Har haft den i ett par månader nu och tycker den är sämre än den Philips med tre individuellt flexande skärhuvuden som den ersatte. Jag får gnugga den över huden betydligt fler gånger än Philipsen och det är lätt att det blir en massa strån kvar.

  Bra:
  - Lättanvänd, spillfri rengöringsstation.
  - Trimmern är ok.
  - När man väl fångat alla stråna så känns huden slät.

  Dåligt:
  - Får gnugga den en massa gånger över samma hudparti.
  - Dålig på att fånga tunna, liggande strån.
  - Man måste inspektera hela ytan för att se att den inte missat något.
  - Mekanismen för huvudet som man öppnar för att tömma ut strån känns bräckligt och gjort för att gå sönder.

  Tycker det verkar vara en onödigt komplicerad apparat med tanke på att den är så dålig på sin primära uppgift.

  Nästa gång blir det en Philips igen.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Om detta är bland det bästa som finns i rakapparatväg så förstår jag inte att någon över huvud taget använder en apparat som är sämre.
  De första månaderna fungerade den ganska bra, men inte i närheten av Gillette Fusion. Med rakapparaten är jag lika sträv i ansiktet efter en dag, som efter två med hyvel.
  Rengöringsmätaren är ett skämt. Det spelar ingen roll hur väl du rengör apparaten manuellt, för så länge du inte använder den speciella rengöringsvätskan och tvättstationen så blinkar mätaren på rött, det vill säga kritiskt smutsig.
  Apparaten börjar dessutom bli märkbart slöare efter omkring ett halvår.
  Min främsta anledning för köp av rakapparat var att det skulle bli billigare i längden än att köpa hyvlar från Gillette, men om jag måste köpa rengöringsvätska varannan månad och nytt rakhuvud varje halvår så blir det inte speciellt billigt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering april 2018
  Efter många års användning fungerar det fortfarande utmärkt (rakar mig dock bara 1-2ggr per vecka så ta med det i beaktande av din egen situation). Har ej behövt byta knivar hittills. Rengöringen med station är utmärkt, tar tillbaks tidigare kommentar att bara rengöra ibland. Den hålls mycket fräschare om man rengör efter varje gång, och jag låter även rengöringsvätskan vara inkopplad konstant. Har under denna tid inte använt mer än kanske 10 dosor, så det är ingen större peng. Väl värd investering denna rakapparat!

  Ursprunglig recension
  Har tidigare använt en Philishave (minns ej modellnumret) i många år, och har alltid haft problem med att den nypt mig under halsen med fula röda prickar och sår, vilket lett till att jag bara rakat mig ca 1ggr/vecka, och då endast på sambons uppmaning. ;-)

  Jag var en aning vaksam första gången jag satte denna Braun 790cc-4 mot halsen, men det hade jag ej behövt vara. Jag kan stå och gnida och köra hit och dit över halsen utan att den nyper en enda gång! Helt underbart bra rakare. Det som drar av en stjärna är att den inte tar riktigt så magiskt bra som Brauns vill påskina, utan man måste faktiskt köra ett par gånger för att få med alla strån.

  Jag har också ett litet problem då håren växer horisontellt under halsen, och inte upp/ner. Det gör att jag måste köra tvärs halsen för att ta dem mothårs, vilket det platta rakhuvudet inte lämpar sig helt bra för. man får alltså krångla lite åt olika håll, och Philips huvuden passar faktiskt bättre då de kan köra i cirkelrörelser, men jag tar hellre denna och slipper prickarna. :)

  Rengöringsmaskinen känns mer som ett sätt att öka förbrukningskostnaderna än något annat. Den fungerar i och för sig bra, men hygien-detektorn går ner på hälften efter bara några minuters rakning vilket inte känns rimligt. Jag kommer följa tidigare recensents råd och bara köra den ibland, och sedan ha tanken med alkoholen stående separat med lock på för att ej dunsta.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte på black friday till ett riktigt bra pris.

  Väl värt pengarna och rakar bättre än min gamla philps (10 år gammal)
  Bara använt den ett par gånger ännu men återkommer med mer när jag använt den längre.

  Fördelar:
  -Rakar bra
  -Bra tillbehör.

  Nackdelar:
  -Högt ljud både maskin och rengöringsstationen
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det är en bra rakapparat, inte tal om annat, men den är inte i metall som Gotlänning nedan skriver, utan den är helt i plast förutom själva huvudet. Bytte upp mig från en 350cc som fungerat fint under 5 års tid (använde rengöringsstationen till den en gång, helt onödig sak, precis som till denna). Skillnaden mellan 350cc och 790cc är dock märkbar, det blir en betydligt närmare rakning på betydligt kortare tid, även om den också låter betydligt mer.

  + snabb
  + mycket bra rakning
  + etui medföljer, bra för att ta med på resa

  - helt i plast
  - för oväsen
  - onödig rengöringsstation
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppgraderade nyligen till denna apparat från en Braun 5 serie med många år på nacken. Vilken skillnad! Tidigare körde jag rakhyvel 75% och Braun 5-serie 25% men nu är det tvärtom, tycker den nya 7:a ger en skönare, mer skonsam, rakning med minst lika bra eller bättre resultat än hyveln. Lite mer menyer att förstå, så lite inlärnings/nybörjar-problem med menyer och knappar, men tvätt-burken förefaller vara smartare än den gamla, så man har alltid en laddad och ren maskin i handen om man låter den sköta sig själv!
  Återstår bara att lära sig de manuella rakläges-inställningarna, jobbar på det. Bottom line den bästa rakapparat jag någonsin haft eller provat.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering: 8 år senare är jag fortfarande EXTREMT nöjd. Kostade lite extra, men jag har inte köpt en endaste rakprodukt sen det här köpet, förräns nyss. En ny kassett som ersätter rakbladen, och det kostade mig 230kr på eBay. Underbar produkt. Förmodligen den bästa av alla produkter jag någonsin ägt. Ökar betyget till 10 stjärnor. KÖP!

  Gamla recensionen (wow, jag var så pass mycket yngre att mitt språk var helt annorlunda):

  Efter ungefär ett halvårs användande kan man bara konstatera att rengöringsstationen == le crap. Blir ingen märkbar skillnad från att skölja den i vatten.

  "Hygienmätaren" är extemt löjlig också. Jag vet inte vad den går efter, men den går ner kanske 1-2 steg (av 6) efter varje rakning och står sen där och blinkar på steg 1 efter 2-3 dar. Konsekvent så får jag som kommentar "Vad ohygienisk rakapparat du har, Drexon", varje gång det är besök. :P
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte en 790cc-4 från Webhallen.

  Den här ersätter min gammla Braun 5895 där "power" knappen slutade fungera trotts att den fungerade förövrigt? När den gick igång kunde jag inte stänga av den. När den var av kunde jag inte starta den... (Och varför innehåller min rakapparat en mindre dator?)

  Men men, hoppas på att den här ska hålla längre än min tidigare.

  Första intrycket:

  + Kraftfull och slitstarkt reseskydd/"väska"
  + Bekväm i handen
  + Batteri indikator med 6 steg
  + Hygien indikator med 6 steg (vad mäter den exakt? Gissningsvis hur mycket effekt motorn drar jämfört med referens)

  - Huvudet känns ömtåligt. Hoppas den inte går sönder...
  - Dyrt folie (om den går sönder som på min gamla)

  Plockar jag loss huvudet ser jag all komplicerad mekanik som finns i huvudet. Tror det gäller att hålla den här ordentligt ren, annars håller den nog inte så länge.

  Uppdaterar om några veckor...
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fösta rakningen gjord! Fruktansvärt nöjd redan nu!

  Kommer en uppdatering efter ett tags användning.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Är väldigt nöjd med denna rakapparat.
  Min sambo märkte inte ens skillnad gentemot hyvelrakning så det får man väl ändå se som ett väldigt gott betyg.
  Har inte haft den speciellt länge men har en känsla av att intrycket inte kan bli sämre än toppbetyg. Skulle väl möjligen vara priset, men med tanke på vad man får med så är det ändå prisvärt.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  I särklass en av dom bästa maskinerna på marknaden idag, jag har provat många olika maskiner men denna är klart bäst. Funderar du på att köpa en? Sluta med det, KÖP DEN!

  Man ångrar sej inte, helt klart
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Rakar snabbt o rent. Praktiskt med rengöringsstationen. Bästa rakapp:en jag haft.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt klart den bästa rakapparaten jag har teatat. Hade tidigare en Panasonic som jag var nöjd med men batteriet började ge sig. Har inget direkt att klaga på för utom laddstationen som ör klumpig och svårplacerad.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Braun series 7 har gett ett väldigt imponerande intryck. Det går snabbt och skägget blir nästan lika kort som med rakhyvel. Jag har tidigare använt olika Philips-apparater men för mig så är Braun helt överlägsen. Med Philips behövde jag trycka hårt mot huden och upprepa rakningen gång på gång för att få resultat. Med Braun behöver jag bara en lätt touch mot huden och i princip allt skägg försvinner direkt. Jag har tjockt självlockande hår och haft problem med att Philips rakapparater rycker ut hår vilket är väldigt obehagligt. Braun ger inte detta problem över huvud taget. Detta är den nästintill ultimata rakapparaten!

  + Snabb rakning
  + Nära rakning
  + Klarar även halsen
  + Stark (klarar tjockt hår)
  + Ingen irritation på huden
  + Luggas inte
  + Kvalitetskänsla
  + Snabb laddning

  - Priset
  - Rengöringsrekommendationerna är överdrivna och det blir dyrt om man ska följa detta slaviskt.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft en i mer än ett halvår nu, och är inte imponerad. Den gör sitt jobb, men inte mer. Tar inte bättre än min förra (billigare Braunmodell) och har samma problem med mina halsstrån som alla andra apparater jag haft under 20 års tid (100% Braun, bör kanske nämnas).

  Tenderar att luggas när jag rakar nära skägg/mustasch, vilket ingen annan apparat någonsin gjort. Både irriterande och smärtsamt.

  Klarar heller inte riktigt av att användas som mustachsnaggare (jag menar inte trimmerfunktionen nu, utan vanliga rakfunktionen), vilket den förstås inte är tänkt att användas till, men det har alla mina tidigare Braunapparater fixat utan problem. Den verkar helt enkelt för vek, och tenderar att haka upp sig tillfälligt.

  Men visst, kanske är det jag som har pansarskägg. :P

  Trimmern fungerar bra.

  Rengöringsfunktionen är trevlig och funkar fint, men hygienmätaren sjunker löjligt fort, så det slösas en hel del rengöringsvätska. Det kan ju omöjligen vara för att Braun tjänar fett på påfyllningarna? ;)

  Medioker pris/prestanda.

  Lika bra resultat som med rakhyvel? Ha ha ha. Inte en chans.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra rakapparat som rakar nära och det går snabbt att raka då den inte fastnar när man drar snabbt. Jag har väldigt känslig hud, men får knappt någon irritation. Rengöringsstationen är riktigt smidig och ser till att rakapparaten presterar som bäst. Köp inte en rakapparat utan rengöringsstation!

  Det negativa med just denna versionen är att du får en sämre reseförpackning, i skinn istället för hårdplast. Inte så kul om den går i gång i resväskan och gör slut på batteriet.
  Den svarta ytan gör även att fingeravtryck å smuts syns väl och gör att den ser lite billig ut. Orsaken till att jag ändå köpte denna var att den var på erbjudande för 1500kr.
  Tyvärr var min rakapparat lite defekt vid köpet, då låsfunktionen inte fungerar, och det är lite motstånd när huvudet svängs. Orkar dock inte skicka tillbaka.
  Trimmern är riktigt usel ergonomiskt sätt. Skär bra, men man måste hålla på ett obekvämt sätt och det är lätt hänt att den fälls in.
  Rengöringsvätskan avdunstar snabbt om man låter den vara i stationen, men det är enkelt att ta ut å stänga. Du blandar lätt egen vätska, allt finns på ebay. Ett testat recept är: 155ml Isopropanol (70% Isopropanol, 30% Vatten!), 5ml Glycerin, 2ml d-Limonene, 8ml Vatten.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Första riktiga apparaten sedan misslyckande med Philips hs8060. 790cc rakade riktigt bra första veckan, nu efter 3 veckor behövs det dubbla tiden på att nå samma släta resultat så komplettering med hyvel behövs (gillas av tjejen). Svårt med rakning av nacken med mina få, mjuka strån där. Dock ingen irritation som med Mach3 :D
  Låter högre än förväntat, rengöringen bör inte göras i samma rum/närheten om man vill behålla fokus.
  Plastig laddningsstation.

  Praktisk med fodralet
  Ingen irritation
  Bra batteritid
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tar bort skägget sjukt bra men låter lite mycket. Köpte denna för 2995:- och är väl nöjd men betalade nog lite för mycket....
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastisk! Kört både rakkniv och nu senast saftey razor, och blir lenare på halsen och i resten av ansiktet med denna maskin. Dock tog det några veckor innan huden anpassade sig. Var inte alls lika nöjd i början, men nu är den underbar! Den hade gärna fått vara lite tystare, och tycker inte trimmern fungerar så jättebra, och dåligt att det är så påfyllningsvätskan är så dyr!

  Mycket nöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det här är en väldigt bra rakapparat, bästa jag hittat hittills under 30 års rakande. Jag jämför med min gamla Braun 7515, som i sig var väldigt bra.
  790:an rakar närmre huden och missar sällan strån. Med min gamla apparat fick man oftast köra över huden flera gånger för att få bort alla strån. Detta ger en snabbare och mera noggrann rakning, och huden känns slätare än med den gamla.
  Det är skönt att kunna ladda fullt på bara en timma, och att det är Li-Ion batteri. För min förra apparat tog det 6-8 timmar. Användningstiden är ungefär samma för bägge.
  Toppen att kunna skölja rent med vatten och tvål när man är på resa!

  Det finns ett par nackdelar som man bör vara medveten om:
  1. Den låter lite mycket. Inte direkt så att man blir döv, men betydligt mer än min gamla. Detta kan jag leva med när rakegenskaperna är så bra.
  2. Trimmern är ganska klen... hade den varit i samma nivå som den på 7515, hade det nog blivit en 10:a i betyg.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  skit. tar inte på halsen...
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Klart bästa rakapparat jag använt. Nästan lika bra som hyvel.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Finns inget att klaga på, helt perfekt!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  oj vad den låter.men det känns manligt att ha en motorsåg mot ansiktet.
  köpt denna och vad gäller själva rakningen så är jag väldigt nöjd.
  men har du den på högsta plus-inställning så sliter den bort hud och lämnar hudflagor,så jag ställde ner den på lägsta(vad nu det betyder,lägre hastighet,högre rakhöjd .. vet ej).

  men priset känns så otroligt högt på något sätt.jag har en series 3 sen tidigare och jag vet inte om det blir så otrolig skillnad mot den.

  men visst,den känns exklusiv.
  och boss-väskan... väldigt onödig. bara den drar upp priset runt 500 kr.
  utöver det så råder jag samma sak som andra skrivit,att bara använda rengöringsvätskan vid rengöringen,sen plocka ur den.jag gjorde inte det på min series 3 och allt är nu bortdunstat.det förklarar citronlukten i köket ..
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  bästa lyx rakapparaten du kan få, punkt slut.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Maskinen är suverän. Den rakar lika bra som en hyvel om man ger den nån minut extra. Fick denna av min fru som sommarpresent och jag måste säja att denna är lite bättre än den jag köpte veckan innan (Braun 5 5050cc som jag ska skicka tillbaka och utnyttja nöjdhetsgarantin) som och var fantastisk bra. Men denna 790cc-4 rakar lite bättre känns det som, man känns mjuk efter varje rakning, huden blir inte irriterad än fast man gnuggat lite extra på vissa svåra ställen som halsen t.ex men den tar skägget där också. Trimmern funkar bra och känns bra att jobba med. Har rakat mig sex dagar i sträck nu och batteriet har sjunkit 25 procent enligt displayen (om den inte ljuger). Rengöringsstationen fungerar också bra och apparaten känns fräsch ren när man tar den från stationen, synd att Braun ska vara så fruktansvärt dyr på vätskan, och att den kräver rengöring av rakapparaten så snabbt men det är upp till var och en att rengöra den varje gång, jag brukar tvätta den under vatten, efter 3 fyra gånger så sätter jag den i stationen och rengör den. Men som helhet är denna apparat super, jag ger den fullpott, rakapparaten är snygg, känns bra att hålla i när man rakar sig, kort sagt en maskin som passar mig. jag rekommenderar denna verkligen. Denna apparat är kvalité.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte den i julklapp till mig själv som ersättning för en Philips i 500kr-klassen med snurrande skärhuvuden. Jag har haft problem med irriterad hud efter rakning så jag har bara kunnat raka mig en gång i veckan ungefär och då var håren lite för långa för att Philipsen skulle klara av att klippa dom, så jag fick oftast köra med en hårtrimmer först för att få ner längden.

  Med Braun 790cc kan jag raka mig varje dag utan att få irritation. Det märks att det är en helt annan kvalitet, däremot kan jag inte säga hur Philips i motsvarande prisklass uppför sig.
  Jag tycker att den rakar mycket nära, även om det är SM i grimaser varje gång den ska förbi kindbenen och på halsen. Första veckorna provade jag att raka mig med olika långt skäggstubb upp till en dryg vecka, och det har inte varit något som helst problem även om vissa strån varit på gränsen för långa. De har dock försvunnit efter att ha kört över samma område ytterligare en gång eller två.

  Jag valde BOSS Limited edition tack vare att det följde med en väska som passar mig bra då jag vill kunna ta med den när jag reser.

  Rengöringsstationen tar rätt mycket plats i badrummet och helst borde man ha en bänk med eluttag för att den ska göra sig riktigt bra. "Hygienmätaren" går ner direkt när den startar och är nere på noll efter bara ett par mornar. Jag brukar skölja huvudet i vatten och ställa på tork istället för att köra rengöring varje gång. Alkoholen dunstar om den förvaras öppen i stationen som Braun har tänkt, men om man istället tar ut patronen efter varje rengöring (jag försöker rengöra ca en gång i månaden eller när batterinivån sjunker under 50%) och sätter på locket så håller den sig länge. Nu har det gått tre månader drygt och nivån är fortfarande full enligt rengöringsstationen. Antar att jag blåser Braun på dyr rengöringsvätska genom att göra såhär, och det känns bra bara det. Vätskan verkar bara innehålla alkohol, citrondoft och symaskinsolja, så det är främst för oljans skull som jag kör rengöringen, även om det inte skadar att den blir "ren" på kuppen.

  När jag valde bland djungeln av rakapparater kändes 2500kr väldigt mycket för en rakapparat, men nu känns det som en bra investering som förhoppningsvis håller i många år. Ett nytt rakhuvud går på drygt 500kr, ungefär som en billig rakapparat, och förväntas hålla 18 månader enligt Braun. Jag köpte den under en kampanj så jag fick tillbaks 300kr från Braun efter att ha skickat in en papperskupong med posten.
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Identisk med Braun 790cc förutom lite extra lull-lull i form av en läder-resväska. I övrigt endast lite annan design (färg) och stämpel med Boss.

  Vad gäller funktion osv så läs omdömena för 790cc.

  Har använt denna i ca 3 månader nu och måste säga att det är ett rejält uppsving mot Philips Nivea-rakapparaten. Det enda maskinen går något bet på är haka/hals där man får köra bra länge innan allt är borta.

  Stort plus för att maskinen INTE ALLS irriterar huden. Förstår inte hur Braun lyckats med detta då den verkligen rakar bort håret ordentligt!

  Anledning till att maskinen inte får högre betyg är att den, trots att jag inte har särskilt bred/tät skäggväxt, inte lyckas så bra på haka/hals.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag tycker absolut att produkten var bra och enligt tidigare kommentarer verkar det ta lite olika lång tid innan man vänjer sig vid maskinrakning efter att tidigare hyvelrakat. Hur som helst valde jag att utnyttja Brauns ångergaranti och skicka tillbaka min apparat och få pengarna tillbaka.
  Jag tycker att till det priset som jag betalade så förväntar jag mig en nästintill felfri rakning och tyvärr upplevde jag inte detta. Det var ofta ett ojämnt resultat och ibland missades strån, vilket jag inte accepterar till det priset. Rengöringsstationen är bra (låter dock mycket) men behöver ändå kompletteras med manuell rengöring.
  Trots allt tycker jag att man ändock kan rekommendera produkten. I synnerhet så länge Braun kör sin kampanj där man kan skicka tillbaka produkten efter att ha testat den. För mig fungerade returen perfekt. Pengarna fanns på kontot mindre än tre veckor efter returen och inget tjafs.
  Jag överväger nu att köpa en Braun igen, men då en billigare modell där jag kan acceptera ett inte helt perfekt resultat i förhållande till pris.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kommer från en Philips nivea rakapparat och det är bara skräp i jämförelse med detta.

  Har ingen jätte grov skäggväxt men vill ändå ha det bästa och det känns som att detta är det bästa, den är kompakt, har trimmer, rengör sig själv, bra batteritid etc. Till skillnad mot Philips sunket så blir jag inte röd, inte ens en antydan till rodnad efter rakning.

  Kan bara rekommendera den, den har allt som alla andra rakapparater INTE har.

  Kan dock instämma på att den är lite larvig när det kommer till "hygien-mätaren", efter 3 min användning (1 rakning) så¨går mätaren från 6/6 staplar till 3/6 staplar och det känns lite halv B.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Måste hylla denna fantastiska rakapparat.

  Haft en Phillips nivea rakapparat innan denna och det är en enoorm skillnad. Kommer aldrig mer tillbaka till Phillips.

  Kvalite rakt igenom , Rakningen, komforten, och rengörningssystemet är bara helt underbart.
  Hade förut lite problem med röd rodnad på halsen men det är som borta med denna rakapparat.
  När man kör rengörningssytemet så både laddar den och gör den helt ren och tar bort bakterier , luktar även väldigt frächt efter i en citrus doft.

  Batteritiden är hur bra som helst även trimmern funkar kanon.

  Kan inget mer än bara rekkomendera denna otrolig apparat.
  Värd varenda krona
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Woah vilken pryl! Har kört med hyvel hela mitt liv och kände att jag borde testa det där med elektrisk rakning.

  Kan direkt säga att jag var otroligt missnöjd de första två veckorna. Apparaten missade många strån och för att få en ok rakning tog det längre tid än med hyvel varpå jag ringde till Braun och frågade vad felet var. Enligt dem tar det tid innan skägget växer utåt då man övergår från hyvel till apparat och de bad mig ge den lite mer tid - och det är jag glad att jag gjorde!

  Fördelar:
  - Mycket hög kvalitetskänsla
  - Extremt bra rakning...
  - ... utan irritation
  - Riktigt bra batteritid
  - Rakt rakhuvud gör rakningen enklare
  - En rengörningsladdning håller i en månad, är inte dyr, rengör och smörjer samtidigt (att själv slippa rengöra känns på morgonen fantastiskt)och gör att apparaten luktar fräscht av citron varje dag!

  Nackdelar:
  - Hygienmätaren känns lite löjlig då den minskar med en av sex pluppar oavsett hur länge du rakar
  - Låter extremt högt både vid användning och ännu högre vid rengöring
  - Trimmern sitter på ett lite ologiskt ställe

  Update: Rengöringstationen har gått sönder för andra gången nu. Det är dålig kontakt mellan rakapparatten och laddplattorna på baksidan så man får fippla mycket för att få den att laddas. Kör med kabel numer när det fortfarande rakar riktigt bra! När man aktiverar rengöring brukar den ändå hoppa ur och avbrytas.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag har använt, Phillips, Panasonic och andra Braun-apparater, men aldrig varit så nöjd som nu. Detta var den dyraste hittills, men väl värd sitt pris. Rakar bra, irriterar inte, håller batteriet hur länge som helst och till och med rengöringsstationen var en trevlig bekantskap. Rekommenderas absolut!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har använt den i lite över en vecka nu och är väldigt nöjd.
  Rakar sjukt bra överallt förutom hals där det blir lite stubb men för mig ger den ingen irriterad hud vilket jag alltid annars får med billigare rakapparater eller hyvel. Synd att Braun vill mjölka kunderna på pengar för rengöringsvätskan, Elgiganten tog 200kr för 2st kassetter vilket känns lite överpris. Men jag kommer att köra rengöring efter var 5:e använding hoppas vätskan inte dunstat bort efter 30 dagar :)
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte denna modell fast i svart. Lite snyggare och mer maffig. Rakningen överträffar mig men inte överraskar. Braun har blivit bättre och bättre. Själv har jag tätt, tjock och virvlat skägg som var svårt att racka t.o.m, med de bästa rakhyvlar. Om 360 Complet var en bra lösning hittills, då 7900cc-4 LE svart är överlägsen på allt. Köpt på eBay för 1990 kr inklusive transport. Kollat med Braun och 60 dagar prova på samt 24 månader garanti gäller mot kvittot, oavsett vilket land du köper apparaten med reservation att apparaten modellen säljs i Sverige.
  Summa summarum: Tidigare raknings tid ca 5-7 min nu är det bara knappa 2-3. Inga irritationer, otrolig nära rakning, klarar halsen galant och glöm inte att i svart är det så j---a snygg!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Blir len och skön :)
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft min i 18 månader nu. Funkar fint. Nån som vet var man köper nytt blad och kniv?
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Efter 14 år med hyvel snubblade jag över denna recension (http://www.idg.se/2.1085/1.384958/en-skonare-rakning, 2011-05-11, Digitala Hemmet) och bestämde mig för att prova en rakapparat. Det fick bli Brauns flaggskepp (790 cc) istället för Phillips med hänsyn till att Braun har 60-dagars returgaranti (no questions asked).

  Resultat är enastående. Det tar mig ca 3 minuter att få len hy och ljudet är inte värre än en hårtork (uppskattningsvis 60-65 db). Rakapparaten har lite svårare för halspartiet men man lär sig hur man ska göra och efter ett tag växer skäggstråna "rätt".

  Jag var först lite tveksam till rengöringsstationen eftersom det mycket väl går att använda vatten, vilket i och för sig är bra när man reser m.m., men som någon skriver nedan blir maskinen som ny, luktar gott, och sist men inte minst så smörjs rakapparaten i samband med rengöringen.

  Hygienmätaren är förmodligen någonting som en person på Brauns sälj- och marknadsavdelning har kommit på för att vi ska göra slut på så mycket rengöringsvätska som möjligt, vilket drar ner helhetsupplevelsen lite.

  Frågan man ställer sig är om det är värt priset. Svaret är att om du rakar dig dagligen så ska du tveklöst köpa denna maskin.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Klart bättre än min gamla rakapparat. Får återkomma med en uppdatering när jag använt den ett tag. Har ännu ingen åsikt om tex rengöringsfunktionen.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Första rakapparaten. Inköptes då mina tonårsdöttrar började sno alla mina rakhyvlar. Har alltid varit skeptisk till rakapparater. Jag tycker att den fungerar minst lika bra som en rakhyvel. Batteriet verkar nästan aldrig ta slut. Laddningsstationen är bekväm.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Recension efter ca. 3 mån. användning. Jämför den med Braun 7570 (typ. 1 gen. ur denna serie som fungerar felfritt i över 10 år!)

  790cc rakar lite närmare och irriterar huden något mindre än 7570. Den är desto mer tekniskt komplex, dvs mer saker som kan gå sönder. Jag antar också att utbyteshuvud är betydligt dyrare.

  Trimmern på 7570 tycker jag har bättre ergonomi och storlek samt rakar bättre än 790cc. Laddning/rengöringsstationen på 7570 tycker jag är bättre då man själv väljer när maskinen ska laddas. Detta har medfört att mitt batteri håller för ca. 5 rakningar än idag. Dessutom rengör och torkar den apparaten bättre, utan att lämna en oljig hinna som på 790cc.

  En bra produkt har blivit lite bättre. Hoppas att den håller lika länge som min gamla 7570.
 • Knappt godkänd
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Måste tyvärr dra ner betyget lite.

  Jag gick från en nästan tio år gammal Braun som jag precis skulle byta skärhuvud på, men Braun 790 rakar SÄMRE än min gamla!

  Om jag rakar mig direkt efteråt med min gamla rakapparat så tar den mer, trots att skärhuvudet nästan är utslitet. Hur är det möjligt?

  Jag kommer att ge den två veckor till, sen blir det nöjd-kund-garantin.

  Jag kände direkt att jag inte kommer att använda rengöringsstationen. Den har ju aldrig behövts förut så varför lägga en MASSA pengar på det?
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har haft Philips apparater i budgetspannet 700-1000 kr och måste säga att denna Braun rakar överlägset bättre än mina tidigare rakapparater. Dock skall man egentligen inte jämföra äpplen och päron då priset skiljer så pass mycket, men för att jämföra mot något så.

  Jag får riktigt len hy när jag rakat utom vissa delar av halsen och under hakan som jag har problem. Får dra rätt många gånger för att det skall bli bra på halsen. På alla andra ställen räcker det att dra 2 gånger för att få len hy. Jag tror att en av anledningarna till att den inte rakar lika bra på halsen/under hakan är att rakhuvudet är så brett och bara reglerbar i en ledd.

  Till det negativa hör också att apparaten låter och vibrerar förfärligt mycket (rätt manligt att ha som en motorsåg mot ansiktet). Philips är knäpptyst och vibrationsfri i jämförelse. Det var nära att jag lämnade tillbaka apparaten och tog en Philips, men jag orkade inte göra det. Vet inte heller hur Philips i motsvarande prisklass rakar.

  Riktigt grymt med rengöringsapparat, alltid laddad och rengjord. Tycker dock att det är något dyrt med rengöringsvätskan.

  Rakapparaten hade fått 9:a i betyg om den hade varit tystare och vibrerat mindre.

  Har använt rakapparaten varje dag i ca 4 månader. Har kraftig skäggväxt.