Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bosch SKS62E22EU (Vit)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bosch Diskmaskiner (247)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt prisvärd bänkdiskmaskin.

  Har precis bytt ut min äldre trotjänare emot denna. Den diskar närmast kliniskt rent och är väldigt tyst för att vara en bänkdiskmaskin. Det är svårt att göra en jämförelse eftersom min tidigare faktiskt inte var speciellt bra även när den var ny, det var någon budgetvariant tillbaks sex år i tiden.

  Ljudnivå 5/5
  Användarvänlig 5/5
  Kapacitet 5/5
  Kvalitet 5/5
  Effektiv 4/5
  Snabbhet 3/5

  Jag kan inte klaga på så mycket än att de normala programmen tar lite tid på sig att diska, nu är min även kopplad till varmvattnet vilket maskinen klarar galant upp till 60°c vilket förkortar disktiden lite.

  Det snabbast programmet kör på 45°c och tar 29 minuter, resterande program ligger upp emot 2 timmar när det kommer till disk som är väldigt nedsmutsad, men man kan även korta ned dessa genom att köra på "Vario Speed" eller "Auto" utan att det påverkar diskresultatet. Dock så är den lite dålig på att få disken torr. Men i allt en fantastisk trevlig maskin som jag verkligen kan rekommendera.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Rekommenderas starkt. Haft denna i över ett år nu och den klarar i princip allt, även disk som är väldigt väldigt smutsig. Den låter inte särskilt mycket och det ljudet som finns är inte särskilt irriterande. Går att sova med den på utan problem. Perfekt för 1-2 personer, studenter och andra med begränsat utrymme.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Lite ironiskt att det står Silence Plus på en maskin som är så högljudd. Ersatte en gammal no-name maskin från Siba som gick mycket tystare och diskade nästan lika bra. Det är i och för sig mest ett ganska rogivande plask-ljud men tyvärr även, periodvis, ett minst sagt irriterade "tinnitus-pip".

  Kvalitetskänslan är bra tills man börjar trycka på knapparna. De är extremt plastiga och svampiga och drar ner den totala kvalitetskänslan till noll. Trist när maskinen i övrigt är känns välbyggd.

  Men bortsett från det så diskar och torkar den bra. Den har aquastop på anslutningsslangen vilket inte är självklart på bänkdiskar. Uppsättningen av program är bra och det finns snabbläge för att korta tiden och extra torkning. Startfördröjning är en annan bra finess.

  Diskkorgen är rymlig och det är inga problem att få in 27cm-tallrikar. Däremot är den inte helt optimal för koppar och glas.

  En sak som jag fruktar kan bli problem i längden är att botten av diskutrymmet är av plast. Misstänker att det kan bli problem med dålig lukt när den så småningom blir repig och smutsen biter sig fast. Men det återstår att se.

  Snålt att det inte följer med någon 1/2" till 3/4" adapter för vattenanslutningen. Det behövs ju nästan alltid i Sverige.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hmm, vi har haft en i 4 år som nu gått sönder. Verkar vara något med värmen/pumpen, vattnet blir inte varmt och spolarmen verkar ha slutat rotera/trycket i vattnet är dåligt.

  Innan detta gick luckan sönder, någon plastgrej i gångjärnet hade spruckit och började bukta ut nedtill så den inte gick att stänga ordentligt, vi fick den utbytt/reparerad dock.

  Tycker nog att maskinerna ska hålla mer än 4 år, det är ju i princip ett slutet system, man fattar ju varför garantitiden är satt till 3 år...
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar över förväntan! Märker ingen skillnad från större maskiner. Kör halva tabletter och 40 graders program med variospeed tar det knappt en timme. Är jag inte hemma Eco 50 graders program på 3 timmar.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra!
  Snabbprogrammen fungerar kanske om man inte fyller upp maskinen helt, med disk som inte är så smutsig. Jag fyller upp den varje gång, och kör 70-gradersprogrammet med en halv disktablett - med perfekt resultat! Programmet tar 2 timmar. Bra kvalitet på maskinen, går tyst också. Rekommenderas!
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte ut min gamla Bosch bänkmaskin som gått i 18 år.

  Den här nya diskar bra på intensiv-programmet,
  men det är stört omöjligt att lasta in disken.

  Diskkorgen rymmer en hel del om man lyfter ut den helt ur maskinen och fyller på bakifrån, vilket är minst sagt bökigt.

  Hur man ska diska småprylar har jag inte lyckats räkna ut, de faller gärna genom korgen.

  Så kort sagt, kanonmaskin i sig - diskkorgen drar ner betyget.