Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung UE55JU7005

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung TV (500)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.54)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt prisvärd TV. Fick den för 9990:- på Komplett under Black Friday och värd varenda krona. Hade dock en svart fläck (som en dimma) i storlek med en tumnagel på skärmen. Fläcken syntes mest på ljusa bilder. Men Samsung Service gjorde hembesök och bytte hela panelen på 20 min. Nu har jag fullt fungerande TV med bra bild och dessutom var ramen på den nya panelen svart (när jag köpte TV'n var den grå) vilket jag blev glad över!

  Den är väldigt snabb i menyerna och växling mellan apparna går fort. En vän köpte 48"-versionen av denna, men där var menyerna påtagligt långsammare. Utbudet på apparna (Tizen OS) är inte så stort, men många av de viktiga finns och funkar riktigt bra, bl.a. Plex, Netflix och Youtube för att nämna några. Det är nästan så att min Chromecast2 har blivit överflödig, speciellt eftersom även denna TV kör med WiFi ac-standarden. Som utvecklare tycker jag det verkar intressant med Tizen dock (det blir nog att testa att utveckla en app för TV'n).

  Smart-fjärrkontrollen (den lilla) är riktigt bra, med pekare på skärmen som följer fjärrkontrollen bra. Gillar även att jag kan köra mina trådlösa bluetooth-hörlurar med TV'n och att TV'n känner av när de aktiveras och frågar om jag vill köra ljudet genom dem.

  Kör även Skypekameran och det funkar bra med Skype, bra kvalité.

  Hänger bra på väggen också.

  TV-fäste, Deltaco ARM-425: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1522023
  Skypekamera, Samsung VG-STC5000: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3058213
  Hörlurar, Philips SHB7250: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2955353
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra TV, fick den för 11890kr hos Webhallen under en kampanjhelg.

  4K material från den inbyggda Netflix-appen ser mycket bra ut med massvis av detaljer och mycket bra skärpa.
  Likaså youtube i både Full-HD och UHD.

  Mycket bra svärta med "Precision Black (Local Dimming)" och "UHD Dimming" faktiskt i klass med min plasma som jag hade innan.

  Dubbla fjärrkontroller ingår, en liten och en av mer normal typ.
  Den lilla påminner om en Nintendo Wii kontroll och funkar mycket bra.

  Enkel installation och mycket rapp smart-tv.
  Saknar TV4 play appen i utbudet men det kanske kommer.

  Kort sagt är jag nöjd :)
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppdatering: Enligt Samsung support så är det så här:Första gången man
  startar"smarthub" godkänner man(vem orkar läsa alla användarpolicys) att "information" får visas på skärmen, och den reklam jag fick gällde spel till smarthub, och då är det inte reklam utan information.
  Vill man slippa det här så återställer man smarthub, och ger fan i att använda den funktionen på tv'n.

  Tråkigt nog verkar användare "XaaR" ha rätt, har haft tv'n i 10 dagar och varit helnöjd tills i kväll, då en reklambanner börjar rulla i överkant på skärmen när jag kollar på fotboll från datorn.
  Ska ring supporten och höra om det går att stänga av, om inte så lämnar jag tillbaka en annars mycket prisvärd tv.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Som alla andra så köpte jag den här på en av de många reorna. 10k pix. Rimligt.

  Svårt att hitta något att klaga på egentligen. Tröttnade rätt fort på den inbyggda "smart-tv"n. Även om tizen var överlägset föregångarna så var det fortfarande sirap och segt med uppdateringar.
  Har investerat i Apple och det kom ju med stöd för 4k och HDR nånstans på vägen så det fungerar ju fint.

  Det är ju inte perfektion, men för det priset vid den tiden var det väldigt prisvärt.

  Gå nu och köp en tv med OLED istället
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Mycket bild för pengarna.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Som TV är den mycket bra. Bilden är fantastisk och ljudet är bra för att vara en platt tv. Men så var det detta med "smart". I praktiken är det en inbyggd, ganska dålig mediaspelare man får. Riktigt seg, dåligt utbud av appar och klumpiga gränssnitt. Dessutom är man helt utlämnad åt Samsungs godtycke och det visade sig inte vara så gott. Tvärtom är de ganska snåla mot sina kunder. I TVn finns tex en Skype app men den kommer man att ta bort. För att kunna kunna använda den appen så måste man köpa en speciell webbkamera från Samsung. En dyr kamera som alltså snart blir helt värdelös. Det är mycket smartare att köpa en bra tv utan smartfunktioner och istället komplettera med en liten dator. Dessutom är det så att värdet av olika apparater kommer numera allt mer från de virtuella tjänster (appar mm.) som kopplas till apparaterna via internet. Då blir det viktigt att man kan lita på att tillverkaren fortsätter att stödja och vidareutveckla tjänsterna. Samsung visar tydligt att de inte är att lita på. Därför är de ett varumärke som man bör undvika.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Beställde från Netonnet som hade snabb och smidig leverans för 9990 kr. Bra färger och spelar Xbox One och bilden och flytet är bra på fps spel.

  Jag har heller inte märkt av någon reklam.

  + Ingen clouding

  - Finns inget snabbval för att välja spelläge
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag köpte denna TV av Hi-Fi klubben på Frölunda Torg strax efter jul på 9990 SEK. Jag råkade tyvärr få ett måndagsexemplar med stora problem med Clouding men den hade förvånansvärt även problem med Vertical Banding.

  Viktigt att veta! Köper ni en Samsung TV som ni inte är nöjda med (t.ex. problem med clouding) måste ni höra av er inom 2 veckor så att butiken kan skapa ett ärende hos Samsung. Hinner ni inte finns risken att Samsung inte accepterar reklamationen men det finns givetvis många saker som spelar roll här.

  Denna modellen sålde slut över jul men jag fick en ny efter att ha väntat i ca 4 veckor (utan några som helst problem bör tilläggas). Den nya tvn hade mycket bättre svärta och cloudingen var avsevärt mycket mindre.

  Jag anser dock att den inte riktigt håller måttet gällande svärta då den aldrig blir tillräckligt svart. Det märks inte lika mycket i ljusare omgivningar men är tydligt då rummet är helt nersläckt. Då märks även hur tvn "dimmar" bilden när textraden kommer upp och halva bildskärmen lyser upp. Betraktningsvinkeln är heller inte den bästa men den fungerar OK för en normalstor soffa.

  Jag har fortfarande problem med Vertical Binding, vilket märks tydligt (kanske bara om man vet om det) vid svepningar då bakgrunden är ljus och homogen (väldigt tydligt under filmen Kontiki). Det är kanske inte ett stort problem, men ett irritationsmoment när man vet om det. Min sambo bryr sig t.ex. inte.

  Flash finns inte vilket är horribelt. Svenska appar som SVTPlay, TV4Play, Dplay eller ens Spotify finns inte vilket jag anser är under all kritik. För övrigt anser jag att smarhub fungerar bra och reagerar snabbt. Användargränssnittet är lättarbetat och tvn fungerar bra med de appar som faktiskt finns.

  Smart-remote kontrollen är ärligt inte den bästa rent ergonomiskt. Knapparna är väldigt platta och det är lätt att trycka fel om man inte kollar vart man har handen. Knappen för att peka sitter för högt upp vilket gör att man får ont i handleden om man t.ex. surfar på nätet. Den alternativa kontrollen ser ut som något man fick till sin billiga VHS i slutet av 90-talet.

  Bildmässigt måste jag säga att denna TV är grym. Här finns nästan inte något att klaga på och den som gör det har fått ett måndagsexemplar eller så har han alldeles för höga förväntningar på en tv i denna prisklass. Grym på alla plan gällande färger, skärpa och dyl. Det enda problemet som jag har märkt är när jag t.ex kollar på introduktionen av Blacklist via Netflix-appen, då hänger inte bilden med i snabba panoreringar. Jag vet inte om detta möjligtvis har att göra med materialet, men just vid snabba panoreringar anser jag att bilden kan lagga eller ge upphov till motion blur.

  Mini-connect har sina fördelar, men att den inte har inbyggd mottagare gör den nästan lite överflödig då du ändå måste dra fram en antennkabel till din TV. Annars har den de moderna kontakterna men inte scart, eller VGA/DVI etc.

  Slutdom:

  Denna TV har så klart brister, men för priset är den helt klart värd investeringen. Jag ångrar verkligen inte mitt köp. Alternativet hade varit en OLED men det känns inte riktigt som att den tekniken är på sin plats samt att HDR är på ingång. Därför känns det inte lägligt att investera mycket pengar i en tv då tekniken hela tiden gör så stora framsteg. Det du betalar dyrt för idag är billigt i morgon. Så var det inte för ett par år sedan då en dyr TV var dyr av en anledning samt att utvecklingen var långsam.

  /Daniel
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har själv denna Tv och är nöjd men man får jobba på inställningarna...Jag redovisar mina inställningar nedan. Dessa fungerar om du brukar ha mörkt i rummet och mest tittar på serier och filmer.

  Bildläge: film

  Bakrundsljus: 10
  Kontrast: 90
  ljusstyrka: 45
  skärpa: 20
  Färg. 50
  Ton: 50/50

  BILDSTORLEK :
  Bildstorlek: 16/9
  Anpassad till skärm: På

  AVANCERAT BILDLÄGE:
  Dynamisk kontrast: Av
  Svärta: Av
  Hudfärg: 0
  Läge endast RGB: Av
  Färgområde:. ursprunglig
  Vitbalans: 10p = På Intervall 80% resten på 0
  Gamma: 1 denna kan ändras till 0 eller -1 beroende på rummet.

  BILDALTERNATIV:
  Färgton: Varm 2
  Digital rensad vy: Av
  Mpeg-brusfilter: AV
  HDMI Svärta: Auto
  HDMi UHD color: Av
  Filmläge: Av
  Auto Motion Plus: Av
  Analog rensad Vy: Av
  Smart LED: Av

  Detta ger den mest korrekta bilden.

  Om man skall hitta något dåligt med Tv:n så är det betraktningsvinkeln...Så tänkt på placeringen av Tv:n även på höjden..Så ha inte TV:n för högt. Tänk på att om Tv:n står på en Tv-bänk så är underkant av TV:n vanligast mellan 50-65 cm ifrån golv. Om man hänger den på väggen brukar man ha den lite högre, men max 80-85 cm ovan golv.

  Apparna: har provat Youtube, Tunein, Netflix, Hbonordic och Cmore..Alla fungerar bra för mig, kör nätverkskabeln direkt i Tv:n. Tänk på att man kan "Nåla" fast de appar man använder mest. Om ni kör Netflix så uppdatera till 4k-abonnemanget, de filmer/serier som sänds i det formatet blir otroligt bra. Detta funkar bara genom Tv:ns app inte genom exempelvis Apple-Tv eller datorn. De andra filmerna/serierna håller oxå högra kvalitet och bättre ljud (5,1).
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt bra tv för pengarna!

  + Bra bild, skärpan är superb och färgerna otroligt fina.
  + Snygg design.
  + Smart TV funktionen har förenklat min vardag markant.

  - Ljudet är inte världens bästa men det är bara att utöka med en soundbar så är det klart!

  Har ej märkt av några reklamer som tidigare recensioner nämnt men det är nog för att jag avbockade alternativet första gången jag startade TVn.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket nöjd med tv;n inte märkt av några konstigheter. Ingen clouding eller bleeding.
  Enkel installation och fungerar mkt bra.
  (använder inte tv;ns smart funktioner utan bara chromecast)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  köp den! grym tv köpte den 7/2 -16 på netonnet har letat efter tv i en månad efter flera testandet i butiker samt köpt hem ett antal olika,, och testat phillips sony lg samsung,

  senast testade jag samsung suhd ue55sj8005 , det var inget speciellt alls samt att svärtan var sämre än 7005 , lite mer färger kanske men inte stor skillnad, så det som gjorde att jag ångrade mig var att den kantbelyst man såg också en tydligt clouding! designen var kanske snyggare ,men det är innehållet som räknas.

  Så nu till 7005 an

  1.Mycket bra svärta tack vare bakbelyst ! så svart att man tror tven är avstängd :)
  2.Ger kristall klara tydliga färger,
  3.Hänger bra med i spel på ps4
  4.Smart tv funktionen snabb smidigt netflix funkar perfekt,
  5.Fotboll är nu roligt att kolla på då man ser en boll inte flera som följer med bakom :)
  som på min gamla sony.

  Ett minus bara att webläsaren saknar adobe flash :/ kanske kommer något uppdatering till detta hoppas jag .

  Den här tven behåller jag synd bara att 65 tummaren är så dyr annars hade jag tagit den ist.

  Så ni som tänker köpa den så rekomenderar jag starkt att slå till ni kommer inte bli besvikna lita på mig jag är ganska petig när jag ska köpa elektronik.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra tv
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte Tv n på Sibas hemsida under mellandagarna för 9990:- bara någon dag senare höjdes priset igen med 2000 kronor.
  Nöjd såhär långt i alla fall bra bild.
  Något som är surt är ju detta med webbläsarna på många apparater idag, nämligen att det inte längre går att se film klipp pga avsaknaden av Adobe flash. Riktigt surt då nästan alla webbsidor kräver programmet.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket TV för pengarna (9990:-)

  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Min första UHD/HD-TV jag har haft och kan säga att bilden är ruskigt bra. Jag har å andra sidan bara kollat på en äldre 32-tums lågpris HD-TV så det är en rejäl uppgradering.

  Mycket har hänt i TV-värden och jag har inte lyckats hänga med alla nya ord och funktioner på de nya apparaterna. Därför kan jag inte skriva så mycket i mitt omdöme om denna TV än att den är värt pengarna.

  Det ända som är tråkigt är att SVT-play inte finns bland app-utbudet. Men det kommer förhoppningsvis då jag endast har internet anslutning via 4G, fungerar förvånansvärt utmärkt med Netflix appen.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna på Black Friday.

  Har ännu inte hunnit gå igenom allt men än så länge är den riktigt bra. Sjukt bra bild och lättanvänd.

  Bra gränssnitt när de kommer till smarttv funktionen. Och att den har stöd för plex gjorde mig
  Överlycklig.

  Enda anledning till att den inte får full pott är pga av att de inte va med några 3D glasögon.

  Annars tiptop
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har nu hunnit kalibrera grundläggande grejerna. Roligaste var att inställningarna var i princip redan rätt i film-läget. Trevligt! Köpte den billigt hos webhallen och kan säga att den känns mycket prisvärd. Finns en enda lite, liten nackdel med denna TV och det är "cloduing" men det är så löjligt lite på min TV så det är knappt värt att nämna: längst ut i hörnen, vi snackar 1-2cm kan man se att det är en aning ljusare än resten av bilden. Sedan finns det clouding på bilden men den är så svag att jag mest kan se att finns, men kan eg. inte se mönstret i den.

  Vår gamla plasma har ganska dålig svärta, men denna är nog på cirka samma nivå. Fördelen med denna tv är ju att man delvis kan imitera plasma/CRT rörelsehantering med "LED clear motion" som är blackframe insertion. Tyvärr funkar det dåligt med ljusa scener vilket blir extremt flimmrigt.

  I övrigt så är bilden väldigt skarp, till och med så skarp att man märker att man behöver nya glasögon! Dock fick jag superont i huvudet efter bara en korts stund tittande, men jag tror det berodde på för ljus bild på kvällen när det var mörkt.

  Efter en månad kan jag säga att jag absolut inte ångrar köpet. För 10000 är det ett kap! Det enda som irriterar är smarttv-funktionalitet. Ibland har netflix och youtube stora problem att strömma saker. Men det är svårt att veta om det är TVns fel eller apparnas fel. Netflix går i princip alltid att starta om (hålla exit-knappen länge) så börjar det fungera igen, men youtube är mer instabil. Funkar betydligt bättre på chromecasten men då får man ju inte 4K :)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kan bara instämma i lovorden tidigare, har haft den i en månad nu och kan inte klaga på något ännu, jag jämför med min tidigare Sharp 42" full HD som inte var så dum den heller men här är allt bara bättre, många trevliga och lättanvända funktioner.
  Hade dessutom turen att köpa den 19 okt. 9990:- :-)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sanslöst bra bild! Sprudlande färger och knivskarp skärpa. Snabb panorering.

  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grym TV som har ALLT jag behöver och lite till!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna TV för 2 dagar sedan och måste säga jag gillar den mycket. Har inte pillat så mycket på alla inställningar än då jag inte upplever att jag behöver det. Dock stod jag i en butik och jämförde denna samsung med en Sony tv och upplever nog att Sony hade bättre bild. Samsung tv apparaterna (typ alla jag kollade på) har som en blå hinna över bilden om man jämför med Sony. Nu var den sony tv jag ville ha lite dyrare så valet föll endå på denna och som sagt jag är mycket nöjd. Bilden är riktigt bra men som vanligt gäller det skit in skit ut. Tittar man på YouTube med 4K så är det fruktansvärt bra bild!

  Apparna fungerar bra. Netflix är mycket snabbare på denna TV än i min TivoBox. Dock saknar jag några appar då de ej finns till Samsungs nya OS än. Hoppas på att de släpper Plex snart.

  Kort... bra tv för pengarna och snabb i menyerna. Köp!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bildmässigt är jätte bra inga clouding alls snabb som är blixt 4k från youtube ser jätte bra ut.
  Spotify finns inte allt annars mycket nöjd
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vår gamla tv, också en Samsung, är säkert 8 år gammal och det är klart att det är skillnad mellan dessa två. Den här är väldigt snabbstartad och snabb överlag i menyer med mera med tanke på hur teknikspäckad den ändå är. Hälften av alla funktioner kommer säkert aldrig användas i vårt hem, men det går inte heller att välja en enklare/billigare modell och samtidigt få samma panel och bildkvalitet.

  Jag har läst på en hel del och alla skriverier om diverse olika problem som många tar upp med den här sortens paneler tycker jag att man ska ta med en nypa salt.
  Det här är mina egna högst personliga åsikter, jag tycker den har grym svärta och allt material som jag har tittat på hittills har sett grymt ut. Krispigt och bra med fina levande färger. Det är klart att det inte går att få dvd-material eller sd-material att se ut som 4k. Överlag håller bilden väldigt hög kvalitet.
  Det var det jag ville ha, alla andra funktioner är egentligen sekundära, men man får de ändå på köpet så att säga.
  Det ska tilläggas att jag inte ens har ändrat på några inställningar än, med tanke på att man verkar kunna pressa ut ytterligare prestanda ur tidigare paneler så förväntar jag mig att även den här panelen kan prestera ytterligare några snäpp bättre.

  Ljudet då, jo det är helt ok. Men som de flesta säger så är det inte fel med en separat ljudanläggning. De flesta som är intresserade av ljud och bild har nog redan en sådan.

  Allt som allt, en fantastiskt bra bild. Prisvärd, ja det tycker jag ändå med tanke på att vi kommer ha den här tvn i många år framåt. Övriga familjemedlemmar tycker att den är fantastisk stor och fin och att allt ser bra ut, de bryr sig inte om allt lull-lull och det är ju egentligen bra. 😊

  Köp en, jag har en själv! 😉
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  I mina ögon en mycket bra tv med bra bild. Okej användargränssnitt, även om det är lite långsam. Visuellt är det mycket trevligt. Lätt att montera på väggen med god väggfäste. Man måste tyvärr ha en extern låda för att ansluta till t.ex. dator eller spelkonsol.

  För användare som inte har TV-signalen är det något irriterande som det är med "inga kanaler funna" eller något liknande när du slår på TV: n.

  TV har ännu inte Plex, HBONordic och Spotify. Plex kan hämtas och installeras via USB, medan HBO och Spotify (åtminstone HBO) visas nog att komma. För vår del var det en stor nackdel och TV är därför inte mer än medellång poäng. Om detta hade varit på plats hade tillräckligt fått 9.8.