Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Aerobie AeroPress

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Aerobie Kaffebryggare (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.95)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Är inne på min andra Aeropress, älskar den! Nu är gummiringen för liten igen. Tror jag köpte min första 2011 och använder den dagligen, så 2år per maskin..

  Innan Aeropressen använde jag mokabryggare för att göra morgonkaffe samt det jag tar med mig i termosen (blandat med mjölk). Aeropressen gör ett mycket godare kaffe som dessutom är helt fritt från partiklar. Bara dom bästa kaffebarerna i Stockholm kan göra lika gott kaffe som jag får från Aeropressen, såklart utan crema då :)

  Använder billiga Italienska bönor (Caffé Marollo "miscela Italia" ~50kr/500g) som jag maler i en Kitchen Aid kaffekvarn nästan lika fint som kaffet till en Espresso-maskin. Har en Krups vattenkokare med 85°C inställning som jag använder.
  Fyller kaffe precis under 2-strecket och fyller sakta på med lite vatten i taget och får ut ungefär 110ml starkt, väldigt svart och väldigt välsmakande kaffe. Sötar med 3st Suketter(3 sockerbitar) och blandar oftast med mjölk i proportionerna 33/66 (kaffe/mjölk).

  Om gummiringen bara höll bättre så skulle produkten få en 10:a!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Vet inte om det är något fel på min AeroPress (nya versionen) för trots att den är helt ny så känns det som att det går ovanligt lätt att pressa vattnet genom filtret. Har laborerat med mer finmalet kaffe och dubbla filter utan någon märkbar skillnad.

  Kaffet blir dock helt okej. Aningen rundare, mindre bränd smak och mindre bitterhet jämfört med vanligt bryggkaffe. Dock krävs det lite tålamod innan man får till den rätta blandningen. Manualen är nämligen väldigt dålig på att förklara hur mycket kaffe och vatten man ska använda, men det beror såklart på vad för kaffe man föredrar. Tack o lov finns det en hel del bra guider på nätet.

  Däremot är jag lite tveksam till folks ohämmade hyllningar på prisjakt, för så fantastiskt stor skillnad blir det inte. Den största skillnaden mot traditionell bryggning är att det sker vid en lite lägre vattentemperatur och att alla bönor kommer i kontakt med vattnet. Den längre temperaturen gör säkert att man upplever kaffet som godare eftersom man inte "bränner" munnen och därmed känner smakerna bättre. Dock är detta också AeroPress största nackdel, nämligen att det färdiga kaffet har en ganska låg temperatur och måste drickas direkt. Att förvärma koppen är därför ett måste.

  För kaffeintresserade så är det trots allt ett givet köp. Framför allt inspirerar det till att laborera och hitta något som smakar ännu bättre.

  En varningens finger! Det kan låta billigt med drygt 300 kr, men snart sitter du där med snordyra kaffebönor och måste ljuga för din sambo för att du inte vågar berätta hur mycket pengar du har lagt på den där dyra kaffevågen och kvarnen som alla säger att man måste ha. :)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastiskt enkel och smart pryl! Lätt att använda och rengöra, och kaffet blir riktigt bra!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Klockren produkt. Jättebra till en kopp och räcker nästan till två om man nöjer sig med lite.
  Enkel att rengöra genom att skölja med vatten. Jag rekommenderar den uppochnervända mentoden för bryggning som är mycket smidig när man har vant sig.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har ägt denna Aerobie AeroPress under ca 7 års tid. Och känner mig nu mogen att recensera den.

  Innovativ och enkel.

  Det är en presskanna som är enkel att använda. Bryggar bra espressos men jag använder den huvudsakligen till att brygga en vanlig kaffekopp till frukosten.
  Det är enkelt att föreberda kaffebryggningen, inte svårare än en vanlig kaffebryggare. Dock så krävs det en tvätt efter varje bruk samt så kan man endast brygga en kopp åt gången.

  Så är man två till frukostbordet som dricker kaffe, så brygga det istället med en kaffebryggare.
  - Så markant skillnad blir det inte.

  Läste i andra recensioner att "gummiringen" krympt. Så har inte fallet varit för mig trots brukat den för mer än 500+ kaffekokningar. -Jag diskar den inte i diskmaskin så min gummidel utsätt aldrig för högre temperaturer än de ~95 grader, som jag använder när jag kokar kaffe.

  Jag skulle rekommendera denna till kaffeentusiaster. Dock inte till någon som aldrig dricker kaffe ensam.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En bryggare som klarar av att göra riktigt gott kaffe. Men den största fördelen med aeropressen är att du kan göra kaffet som du vill ha det. Du kan välja vattentemperatur och bryggtid helt efter tycke och smak.

  Visst, vill du absolut ha espressokaffe, då måste du köpa en espressomaskin. Men aeropressen klarar av att göra riktigt starkt kaffe utan bittra undertoner (sänk temperaturen!).

  Som med all kaffebryggning tjänar du mycket på att använda nyrostat, nymalet kaffe. Men även med ett nyöppnat paket fulkaffe kan du få till häpnadsväckande resultat om du jämför med vilken annan kaffebryggare som helst.

  Jag rekommenderar varmt den inverterade metoden och att du köper till filter i rostfritt stål eftersom kaffet höjs ännu ett snäpp med ett sådant.

  De enda jag inte rekommenderar aeropressen till är för de som vill ha sitt kaffe så enkelt som möjligt. Vill du bara trycka på en knapp och vänta på att kaffet blir färdigt är det här nog inte ett verktyg för dig.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kan bara instämma med tidigare recensenter. Denna brygger helt suveränt kaffe och är ett måste för de som gillar enkelheten med presskaffe men vill ta byggandet till en ny nivå. Gör lika stor skillnad på kaffet som att gå från färdigmalet till att mala själv inför varje bryggning.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Älskar den. Ger jättegott kaffe.
  En stor fördel för mig eftersom jag är ensam i hushållet om att dricka "riktigt" kaffe, den är idealisk för att göra en kopp i taget. Ska man göra flera koppar blir det lite blaskigt.
  Kör med färdigmalet espresso, men skulle va kul att mala själv, men då blir det ju lite bökigare.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ett utmärkt sätt att göra en eller två koppar välsmakande kaffe på!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Rätt okej faktiskt, hade väl min i 4-5 år, nu går den inte längre att använda för det svarta gummimaterialet har krympt eller genom åren nöts bort så den är numera för liten för röret. Jag använde den bara upp-o-ner-vänd då jag tyckte det blev bäst resultat.

  En grej som är tråkig är om filtret ligger lite fel och kaffet går rakt igenom, av någon anledning är det relativt lätt att man lägger det någon mm fel eller att det flyttar sig någon mm, det blir lite enklare om man blöter filtret i vatten först så det inte flyttar sig. Har klantat mig ett antal ggr och fått kaffe över hela bordet och to.m fått skållhett kaffe rakt i ansiktet en gång.

  Inte riktigt lika smidigt som att brygga kaffe på det vanliga sättet, men visst blir det bättre kaffe än från en billig kaffebryggare.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har helt tagit över jobbet från mina mockabryggare och espressomaskiner. Möjlighet till stor variation av kaffet med lite finlir. Använder mig mest av "den upp-o-ner vända" metoden.

  Det enda som kan ses som negativt med den är att plasten blir missfärgad efter några månader.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Inleder med att skriva att enda anledningen jag skaffade en Aeropress var för jag vann en elektrisk kaffekvarn. Min kaffe erfarenhet är minimal! Druckit kaffe max 5 gånger i mitt liv, så jag är nog den absolut sämsta recensent man kan finna, men ändå vill jag skriva vad jag tycker om Aeropressen!

  Beställde den ifrån Amazon för 250 kr inkl frakt. Bra pris! Leveransen tog 1 vecka, och fick SMS avi, trots beställningen var ifrån England. bra!

  Aeropressen i sig är gjord i rejäl plast, som garanterat inte kommer gå sönder om man tappar den. Rejäl och rubost! Andas kvalité. Dock är den inget visuellt underverk, men som jag brukar säga, hellre en funktionell produkt än en produkt vars enda uppgift är att se bra ut och leverera mediokert.

  Hur smakar kaffet då? Enligt mig, som inte dricker kaffe normalt så smakar det helt förjäklit. :-) Men personer jag gjort kaffe åt har sagt att det var ett mycket smakrikt och starkt kaffe. Jag kan endast tala för hur det smakar med mjölk i, och det var helt klart drickbart. Därför borde personer som planerar att köpa denna produkt inte gå på detta stycke! :-)

  Jag gillar att Aeropressen är mycket enkel att diska, och snabbheten det tar att göra en kaffe, samt alla de möjligheter man har som exempelvis bryggtid och vattentemperatur.

  Kaffekvarnen jag använder är en Wilfa CGR-1 och kör den på FINE malet. Längst åt höger.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Denna, en kvarn (Wilfa CGR-1 funkar absolut) och ett kvalitetskaffe. Där har du receptet på en ypperlig kopp bryggkaffe. Detta är absolut en av de enklaste vägarna till en kopp riktigt bra kaffe.

  Resultatet är en väldigt "ren" kopp, det är lätt att plocka fram kaffets aromer.

  Rekommenderar denna metod som utgångspunkt:
  http://www.johanochnystrom.se/pdf/Bryggmanualer.pdf

  Sedan är det bara att labba vidare... :)
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Kaffet blir mycket bra och helt fritt från sediment p g a pappersfiltret. Superenkelt att brygga rakt ned i koppen. Jag har även en espressomaskin men använder ofta Aeropressen p g a dess enkelhet och snabbhet, och när man vill ha en lite större kopp kaffe. Jag har egen kvarn och mal kaffet rakt ned i Aeropressen, på med vatten, rör om, pressa, klart!

  Perfekt att göra kaffe till sig själv med, men inte optimal om man ska göra till flera personer.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Levererar alltid bra kaffe. Gör det lätt att leka med bryggtid, kaffemängd etc
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Gör riktigt gott kaffe (även jag som är petig tycker det). Kaffet blir väldigt lent i smaken, och karaktären på bönorna kommer fram. Även om kaffet råkar stå en stund så smakar det gott - det får inte besk smak som kaffe från många andra bryggare ger.

  Det som är negativt är att man inte kan göra så många koppar på en gång, men å andra sidan går en bryggning rätt så fort. Men om du har många gäster så är nog en stor bryggare ett bättre alternativ.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Köpte min av Charles på Koppi i Helsingborg (rekommenderar ett besök dit för alla er kaffeälskare förresten). Han visade mig den "upp och ner vända metoden" som går ut på att man maler bönorna som till pressokaffe. 18 gram för hela tuben. Stoppa i "pressen" i röret så att det sitter fast precis i början av röret. Vänd allting upp och ner och häll i bönorna. I med vatten ända upp och låt stå 1,5 minuter. Pressa!

  Kaffet jag får till med aeropressen är som pressokaffe fast utan syra, väldigt lent och fint att dricka! Helt utan kafferester i sig också pga pappersfiltret.
  Rengörning innebär bara att man sköljer det lite snabbt. Eller i mitt fall så drar jag med diskborsten lite snabbt också. Väldigt lätt hur som helst!

  Enda anledningen att denna inte får full pott är för att man inte får mycket kaffe ifrån den. Den är tänkt att pressa igenom espresso och då får du 4 koppar. Om man använder den som jag gör så får du ut en liten kaffekopp med kaffe ungefär. Lagom till mig iofs men om man ska bjuda andra så får man göra det i omgångar.

  Alla som gillar kaffe och har en kvarn hemma, köp denna! Ny smakupplevelse för mig!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fick en till juli OCH har hunnit Göra OCH DRICKS kanske 10-15 koppar. Passionerade som Långt Mycket Nöjd!

  + Mycket gott kaffe! Going Inte ATT jfr med min Braun Kaffebryggare FÖR 400 kr.
  + Lätt sammansättning, få "rörliga" hanterbara grupper, passionerad nog Svårt ATT förstoras den.
  + Ett par Hundra filter Ingår.

  - Det ÄR Mycket lite jobb för ATT Göra en kopp kaffe. Jag ÄR iofs nybörjare har Bara skaft det i en vecka, du gott hander ATT man blir mer van. Det ÄR Inte Så mycket däremot jobb ATT Haller mig from ATT Göra en kopp kaffe.
  - Den går Bara ATT Göra en kopp åt Gangen. Ska du Fixa kaffe i en liten Större sällskap så Måste du förbereda dig ATT spendere mkt tid Köket eller få ett Större Bryggare.

  Tillfället till ATT Inte det blir 10/10 Ar under ATT Jag Bara skaft det en vecka. Måste prova lite mer Först. Men eftersom det ÄR nu Rekommendarar rusar det heta!