Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Hövding 2.0

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Hövding Cykelhjälmar (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.29)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har nu använt hövding i 2v och är nöjd så här långt.

  +
  Frihet att cykla utan hjälm (jag upplever det som mindre instängt)
  Enligt Trygghansa betydligt säkrare än vanlig hjälm
  Bra batteritid och bra indikator
  Relativt sval
  Bra on/off knapp

  -
  Dyr! Speciellt då den är förbrukad vid en olycka. (Hemförsäkringen skall dock täcka en ny)
  Vikten ej jämt fördelad så det känner att man har något kring halsen (framförallt i början)
  Övre delen av hövding är svår/ej möjlig att tvätt. Kan bli ofräsht.
  Hörlurar/headset med nackbåge kan ej användas samtidigt som hövdingen

  Pris:
  Förutom denna site kan det även vara ide att kolla priser hos försäkringsbolag som inte indexeras på prisjakt

  Detaljer:
  När jag testade den för första gången kändes den baktung pga batteripacket. Hasade lätt bak och dragkedjan fram tryckte på adamsäpplet. Det blev dock bättre när man satte sig på en cykel då man har en framåtlutad position (hybrid, men även mer upprätt cykelställning).
  Efter att jag har använt den ett tag så vänjer man sig att den hasar bak när man står upp, och man glömmer bort att man har den, tex när man snabbt går in i butiker och inte tar av den.

  Trodde att det skulle bli varmt och nacken med hövdingen, men så här långt farhågan inte fallit ut.

  Valde M i storlek som funkar bra nu på sommaren, frågan är hur det blir i vinter när man har en jacka. Har ni tänkt använda den på höst/vinter, pröva gärna i butik med mer kläder/annan halsduk.

  Skyddsfodralet får OK i betyg, standard överdraget är lite styvt i början och behöver användas för att mjukas upp.
  Oklart hur ofräsch hövdingen blir efter något år av användning då det bara är överdraget som kan tvättas. Speciellt som 1/4 av hövdingen (ovansidan där airbagen kommer ut) inte täcks av fodralet. Dvs fett och smuts från håret kommer fastna på en del av tyget som inte kan tvättas, känns lite sådär…

  Batteritiden upplever jag som helt ok. Cyklar bara 1 mil/dag och efter två veckor har jag 1/3 laddning kvar. Batteriindikatorn är tydlig och lätt att aktivera.

  On/Off knappen fungerar riktigt bra och man kommer lätt in i att slå på och av när man sätter sig på cykeln. Vidare så glömmer man inte att stänga den när man tar av sig hövdingen då on/off knappen sitter fast i dragkedjan, smart.

  Att tänka på är att man får problem med vissa headset/hörlurar som går bakom nacken. Tex. AfterShokz Sportz M3 som är utvecklade för cykling (dämpar inte ut trafiken), bågen tar i hövdingen.

  Stort plus är dock att det är fantastiskt skönt att slippa hjälmen.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bökig att använda ihop med jacka med krage och/eller huva. Man måste ta av skyddet för att komma åt kontakten för laddning.

  Plus:
  Bra idé att slippa hjälmen på huvudet

  Minus:
  Dyr
  Begränsade möjligheter i klädval
  Inte genomtänkt när det gäller laddning
  "Engångsprodukt"
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Plus:
  * Slipper hjälm
  * Säkrare än hjälm
  * Bra att någon tar hjälmkonceptet vidare

  Minus:
  * Inte jättebekväm, mer än vad som kanske framgår på bilder man ser (finns väl ingen bild på baksidan, vad jag kunnat se).
  * Känns lite mer begränsat att titta åt sidorna då den tar i både mot haka, hals och bakhuvud. jag har large, samt har jag kort hals vilket såklart kan inverka.
  * Dyr
  * Ser okej ut med jacka, måste se rätt lustigt ut på sommaren, och folk kommer säkert glo.

  Slutsats: rekommenderas endast om man vet med sig att man kommer strunta i hjälmen för man ogillar att ha på sig det av olika anledningar. Jag kommer ha den på mig när det är lite kallare och man kan ha jacka, men troligen inte annars. Man kan ifrågasätta designen på olika sätt. Te.x att den trycker upp mot bakhuvudet, hade önskat att den satt längre ned där bak så den inte trycker mot bakhuvudet. Kanske passar den bättre för de människor som har jättelång hals.

  Update: av någon anledning så smällde min av när jag skulle ta på mig den. Det blir en ordentlig smäll som säkert kan ge hörselskador, det är som ett pistolskott nära örat. Jag fick dock en ny vilket var seriöst och bra gjort av företaget. Den nya har en lite nättare design, gillar den bättre. Dock är man numera lite rädd när man tar den på sig, jag antar dock att det som hände mig är något som definitivt inte hör till det normala. Fick ingen klarhet i varför den blåstes upp.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Har använt den sen i somras så cirka 3 månader nu.

  + skönt att slippa hjälm på huvudet
  + enklare att ha på sig en bra mössa
  + bra batteritid- inte behövt ladda än och använt flera ggr i veckan (cyklar ca 3 km/dag)
  + man slipper ha halsduk, hjälmen funkar bra.
  + den ska ju skydda bättre än en vanlig hjälm
  + än har den inte löst ut spontant

  - helt värdelös om man har ryggsäck. Om jag har en 30l väska på ryggen och vill att ryggsäcken ska sitta bra, högt upp, så tar Hövding emot och gör att jag måste sitta väldigt framåtlutad och har svårt att titta upp.
  - svårt med storlek. Beställde på nätet storlek M men fick skicka tillbaka och ta stolen S istället. Tyckte inte att Hövdings storleksguide var så bra.
  - tung, väger ändå en del. Både att ha på sig och sen att släpa runt på varje dag.
  - man måste bära runt på den. Vilket gör att jag tar min vanliga hjälm ibland ändå, den kan jag låsa fast på cykeln. Och den väger mindre om jag måste bära med mig den.

  På ett sätt är jag ändå nöjd med köpet. Det finns inte supermånga födelar med en vanlig hjälm heller. Har man en dyr, vanlig hjälm vill man klart inte låsa fast den på cykeln heller.

  Använder man inte hjälm sen innan så kan jag förstå att Hövding är tilltalande. Trivs man däremot med sin vanliga hjälm så hade jag nog tvekat på att lägga ut 2500 på en Hövding.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdaterad se längst ner.

  Exploderade bara en månad gammal utan att ens vara aktiverad, företag vägrade reklamation och verkade inte ens intresserade av att ha tillbaks den för att se vad som var fel.

  Ett riktigt dyrt köp som inte känns särskilt säkert.

  Uppdatering: Företagets chef återkom efter sommaren, tog in produkten för analys, bad om ursäkt för deras kundtjänstoch skickade en ny model som känns stabilare och har en annan aktiveringsmekanism. Hoppas den fungerar :)
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köp i april 2019 för 2250 kr, på 25% rea, då är den värd priset, men det visar sig inte förrän den dag jag trillar.

  Svårt med rätt storlek, köpte dock M för att kunna ha den med halsduk under på vintern.
  Används när jag scootrar. Har ännu inte löst ut utan orsak, även fast att jag ofta ”hoppar” runt med min scooter.
 • Dålig
  1 år sedan
  Löste ut för mig utan anledning när jag satte ner foten. Försämrar sikten avsevärt bakåt då det blir svårare att röra på huvudet. Med hövding så kan jag inte se mig runt på samma sätt som med vanlig hjälm. Kan faktiskt inte rekommendera hövding till någon då produkten inte upplevs som färdigutvecklad.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  +
  *Slipper förstöra frisyren
  *Tar liten plats att packa ner
  *Använder hellre denna än cykelhjälm till vardags
  *Bra batteritid

  -
  *Dyr
  *Har vid ett flertal tillfällen satt på sig när jag hållit den i handen för att något magnetiskt kommit nära där man klickar på den. Läskigt.
  *Omöjligt att återanvända efter den löst ut och relativt långsamt förfarande att få en ny efter att den löst ut, men med tilläggsförsäkring (200kr/år ish) får man det gratis i alla fall.
  *Varmt runt halsen
  *Tung bak, vilket gör att den ofta trycker fram på halsen vilket är obekvämt
  *Dragkedjan hakar ofta upp sig när man ska ta av den. Störande.
  *Skyddar inte om man skulle köra in i något utstickande som ex. en skylt, stolpe, persienn etc. Skyddar bara mot själva fallet.

  Rekommenderas endast för den fåfänga stadscyklisten.
 • Dålig
  1 år sedan
  Fuktigt. Inte skön att ha på sig när du är nyrakad. Löste ut när jag gjorde en häftig inbromsning. Ljudet från explosionen fick mina öron att ringa. Ganska värdelös produkt som kan vara livsfarlig och ge permanent hörselnedsättning. Svindyr att köpa ny efter att den löst ut.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Är nöjd, smidigare och ser bättre ut än vanlig hjälm.
 • Dålig
  1 år sedan
  Rekommenderas verkligen inte om man inte har en cykel med väldigt rak sittställning. Min hövding kändes bra i affären men komforten är fullständigt urusel med min stadshybrid som ej har aggressiv sittställning. Piggen i nacken tar emot så man får kämpa för att hålla upp huvudet, alternativt vara nöjd med att cykla med ögonen mot marken. Att komforten är så beroende av cykeltyp framgår inte i produktbeskrivningen eller på hemsidan, står endast att komforten kan bli sämre med en racer (vilket min pendlingscykel definitivt inte är). Returer accepteras ej då produkten är aktiverad.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Jag vet att det är säkert och smart att ha hjälm men man kan inte annat än att känna sig som en tönt när man möter nån. Med Hövding 2.0 är det 8 gånger säkrare och man kan ha lite värdighet när man cyklar. Jag har bara använt min på vintern när det varit smällkallt. Jackans krage går inte att stänga helt men jag använder en buff om halsen och stänger kragen så gott det går.
  Det är lite känslan av att ha stelopererat nacken och man glider runt med stödkrage. Borde vara bättre ju mindre kläder man har.
  Jag är i alla fall nöjd än så länge.
  Den är rätt dyr ändå så släng inga onödiga pengar på skal, det följer med ett svart.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte till både mig och sambon.

  Sambon krockade med annan cyklist och slog kullerbytta över cykeln och hövding blåste upp. Bästa med hjälmen är att den skyddar kinderna och lite av ansiktet som inte en vanlig hjälm gör.

  Vi är evigt tacksamma! och med försäkringen 249:- om året var det inga problem att få en ny.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra! Hade aldrig använt cykelhjälm om det inte vore för denna!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Rekommenderas starkt för den urbana cyklisten.

  + Ser bra ut.
  + Skön att använda.

  - Lite stökig när man hoodie med huva på sig.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Skitsnygg på sommaren tillsammans med tisha och shorts. Eller nej.. det är den inte.

  Annars ok!