Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ubiquiti Networks UniFi Security Gateway

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Ubiquiti Networks Routrar (27)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.58)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Använder 2st på två olika siter.
  Site to site VPN mellan 3st siterna, prestanda är inte som pfsense, men klarar runt 60-70MBit/s.
  VOIP porten satt som LAN2, USG tar hand om dessa två olika nät perfekt.
  Allt styrt med CloudKey.
  Det jag saknar är OpenVPN klient att ge till en eller flera maskiner på LAN och inte ett helt nät för ut access och komma förbi tex SMTP begränsningar.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Ubiquiti Networks UniFi Security Gateway är ett fantastiskt lyft för nätverket hemma hos mig. Efter att ha gått från en traditionell router-lösning från Asus till den här + en Unifi-switch och två accesspunkter så är nätverket mycket stabilare.

  Konstant höga hastigheter över WiFi, mycket bra kontroll med hjälp av Ubiquitis egna controllermjukvara (på en Raspberry Pi med UnifiPi) och utmärkt stabilitet. Det här är en produkt jag helhjärtat kan rekommendera.

  Tänk på att det här inte är en konsumentvänlig produkt för normalanvändaren. Den är knepigare än den traditionella routern och för trådlös anslutning krävs tillköp av accesspunkter. Så prislappen springer snabbt iväg bortom kostnaden för bara Ubiquiti Networks UniFi Security Gateway.

  Kör VPN på min för anslutning till mitt hemnätverk utifrån och det fungerar utmärkt. Det enda lite krångliga var att köra PiHole på en Raspberry Pi och få USG:n att använda denna för DNS till alla prylar i nätverket – det var knepigare än jag väntat mig.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 mån sedan
  Verkligen ingenting att klaga på. Krävs dock lite kunskap för att sätta upp separata vlan. Gör precis det den ska.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grymt nöjd. Perfekt för hemmet.

  -Dock mycket som kan förbättras. Har en en CK i mitt LAN och denna har ibland problem att prata med CKn, detta leder till att du OFTA måste peka den mot CKns IP, då den hamnar i Adoption-loop.

  -Produkten blir väldigt varm.

  -Fixar bara 85Mbit med IPS påslagen.

  -Jag kommer i framtiden sälja denna, en 8port unifi switch samt med CK gen1 och byta dessa mot en Unifi Dreammachine Pro, där du har allt i samma låda och mer! Dreammachine saknar dessvärre POE men har bara två APs hos mig, så kan köra adapter eller dra en större switch i framtiden.

  -Bara 1x LAN ut. (Går att konfigurera Voip-porten)
  -Ingen SFP

  1350kr för denna idagsläget
  1000kr betalade jag för CK, idag 2300kr för gen 2
  2200kr för 8port 150W switch
  5850kr totalt, en Dream Machine Pro ligger på 5500kr, så i min värld bättre att köra detta då du även har stöd för 10Gbit med SFP
 • Perfekt
  1 år sedan
  Lätt att sätta upp, enkel att administrera och har bra throughput.
  Har bara haft den några dagar, men än så länge fungerar allt perfekt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Stabil, bra täckning, bra support/community.
 • Dålig
  1 år sedan
  Mycket missnöjd med Ubiquitys support! Jag lyckades inte installera denna produkt själv, förmodligen på grund av något misstag från min sida (tyvärr måste man gissa en del då instruktionerna som följer med inte stämmer eftersom de har uppdaterat sin mjukvara). Ubiquitys support verkar inte ens läsa felbeskrivningen, utan insisterar på att felet måste ligga i min dator ("eftersom det fungerar i deras lab"), och att jag måste prova på en annan dator, trots att jag berättat att jag inte äger någon annan dator. De föreslog till och med att jag skulle fråga datortillverkarens support! Jag har upprepade gånger bett dem precisera instruktionerna, men de svarar inte ens på frågan. Har tyvärr inget annat val än att returnera produkten.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Övervägde en edgerouter först men lockade att ha endast UniFi-enheter så blev denna och en 8-60W switch till sist. Gör sitt jobb som brandvägg men har inte lyckats ställa in LAN2 att fungera som jag vill ännu men har inte arbetat så mycket med nätverk förut så jag lär mig väl så småningom. Funkar ju utmärkt med LAN1 iaf.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Extremt trevlig produkt som gjorde att jag blev sugen på att uppgradera mina switchar också. Nu är hela mitt nät unifi o jag har koll på allt som händer. Har två vpn:er och har öppnat upp portar för tjänster samt dynamisk dns. Ingenting krävde cli eller custom fw. Vem som helst läskunnig borde kunna göra detta. Att kunna övervaka och konfigurera i app på telefonen är guld.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Flyttade till större hus och behövde någon smidig och stabil lösning för ett hus i flera våningar (och alla dess vråer).

  Blev till att byta ut min Asus RT-AC68U mot en USG och två (än så länge) Unifi accessounkter.

  Jag kommer med största sannolikhet aldrig att använda något annat märke igen. Supersmidig installation, snygg hårdvara och svinbra konfigureringsinterface.

  Om du går i valet och kvalet, så sluta med det och köp dessa produkter. Du kommer inte att ångra dig.

  Stort plus till inet som skickade sakerna snabbt!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kanonbra produktfamilj, som inte är helt amatörvänlig vid större installationer med ssh inloggningar på enheten vid installation när cloudkey är på annan plats. Till och med jag som är ganska nördig körde fast men fick bra hjälp med lite googlande samt av Ubiquitis 24/7 support på en lördagkväll! +!

  Har i juli 2018 satt upp 3 kompletta sites med USG + US8-60W + UAP AC PRO samt en Cloudkey som styr allt från site 1. Hade småbuggiga problem att två enheter var disconnected i unifi men lösningen på alla mina problem var att ssh:a in i respektive enhet med putty och skriva set-inform 5 gånger i rad.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  I kombination med AP'n och switchar får man ett enhetligt sätt att styra alla enheter vilket är oslagbart!

  Målgrupp: För den som vill ha något enkelt som alltid funkar!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppgraderade mitt hemmanät med USG:n. Missade att man fortfarande behövde ha contollern installerad separat. Blir troligtvis en cloud key senare.

  USG:n ersatta en Netgear Nighthawk R7800.
  Inget fel på Netgearn men ville köra komplett Unifi-nät hemma.

  Har sedan tidigare 3 st AC PRO-puckar monterade.
  USG:n gjorde allt komplett. Med 100/10 så märker jag ingen skillnad i performance mot Netgearn, Båda är väl egentligen överdimensionerade för normalt hemmabruk.
  Jag har ca 5-6 st enheter via LAN och ca 7-8 enheter på det trådlösa och allt fungerar perfekt.

  Hemmanätet (mitt UniFi-nät) har kostat ca 7-8000 SEK att bygga vilket är mer än de flesta konsumenter någonsin drömmer om att betala men nu har jag perfekt täckning och hastighet i hela huset (3 våningar) samt Wifi över hela tomten utomhus.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har installerat denna med 2st AP AC-LR vilket var enkelt och smidigt.
  Instalerade controller på min Ubuntu server och allt fungerade bra.
  Är bara detta med wirless och att använda 1 SSID för både 2,4ghz och 5ghz bandet att vissa klienter som har 5ghhz kopplar upp sig på 2,4ghz
  Men det var enkelt fixat att skapa ett eget SSID för 5ghz och nu fungerar det bra tycker jag så jag är nöjd.
  Har testat både Asus router och Linksys router vilka jag har lämnat tillbaka !
  Kan bara rekomendera denna router !
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har installerat två sites med off-site controller på en windows server.

  Otroligt enkel installation och configuration trots off-site med L3 adoption. Prestandan såhär efter någon månad tycker jag är stabil och bra. Controllern ger mig bra information om hur gateway fungerar och det är enkelt att konfigurera olika saker när man väl förstått hur de lagt upp det i Unifi controllern. Fokus är på presentation och användarvänlighet vilket gör att vissa saker inte benämns eller ställs in på det sätt man är van vid från andra produkter.

  Har nu en setup/site hemma med USG, en dumswitchar och en AP. Rullar på stabilare och snabbare än tidigare setup med Apple Airport extreme och Express.

  Andra siten är på ett BnB med en USG, Netgear managed switch och 3 APs. Här krävs några VLANs och flera WiFi vilket var busenkelt att få igång med Unifi. Experimenterar även med att lägga till en Captive portal från min off-site controller vilket fungerar bra men inte kört det live under längre period än. Återigen enkel configuration. Jag delar sedan access till min controller med BnB-ägaren som kan göra enklare justeringar och se statistik för användningen på nätverket i sin Padda/dator.

  Summa summarum så en smidig produkt tack vare mjukvaran (controllern). Mjukvaran är gratis så det är väl den som motiverar de extra 500kr över Edgerouters motsvarighet. Är det hårdvaran och inställningsmöjligheterna man vill ha så är EdgeRouter ett bättre val i min mening. Hårdvaran skall dock vara densamma på USG och EdgeRouter Lite och man kan använda alla EdgeRouter kommandon via CLI vad jag förstår. Bara testat något kommando "för att" vilket har fungerat.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har kört med 6 st unifi AP under lång tid med cloud key och trivts mycket bra med uppsättningen. Kan förstå att svensson inte köper unifi eller om man "bara" har 1 st enhet MEN när jag nu bytte ut min ena edge max router mot usg öppnades en ny värld. Appen exploderade med nya saker att pilla på och grym statistk. Dock knapert med inställningar i GUI, tror inte man kommer åt brandväggen alls där (mer än port forward). Förhoppningsvis kommer unifi ikapp edge routers gui tids nog så man inte behöver sitta i cli/consolen - vilket jag ogärna gör.
  Det var aningen bökigt att adoptera usg in i befintlig ip-plan men när det var klart fungerar allt out of the box.
  Det jag använder är vlan, dyndns, port forward, gästnät, peer-to-peer vpn mot en edge max. Fungerar klockrent!
  Det enda jag hoppas blir bättre är: eftersom det endast kan finnas 1 st usg per site måste jag börja använda siter (om jag byter ut även mina andra två edge mot usg) vilket gör det jobbigare i konfigurationen, upprepningar vid förändringar. Hade varit coolt med default inställningar över sitegränser. Vet att fler efterfrågar detta i ubnt forumet så vi får väl se...
  Ps har tyvärr inga unifi switchar i nätet, endast netgear gs108, dessa fungerar helbra (utom en sak som har med vpn att göra). Skulle gärna vilja ha unifi switchar men de är så dyra och jag har MASSOR med switchar. Skulle vara grymt att slippa allt VLAN-pillande i varje switch. Har dock hört att unifi switchen skall bli otroligt varm och sånt gillar jag inte.

  update: du kan visst managera brandväggen nu via en beta-funktion i kontrollen (sorry!)
  update: med usg så försvann problemet jag hade förrut med att inte nå första netgear switchen i nätet från VPN, Magiskt!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Voip porten går att använda som LAN 2 istället (kräver lite pill) - Välkommet . Trevligare GUI än till Edgerouter serien.
  USGn hade fått full pott om den haft inbyggt wifi, men det handlar såklart om merförsäljning.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har denna tillsammans med Unifi switch och Unifi AC-APs.
  Hela installationen fungerar klockrent både trådat och trådlöst.

  Själva USGn är inte så mycket att orda om. Unifi controllern erbjuder inte jättemycket inställningsmöjligheter men fullt tillräckligt för mina behov. Det läggs till funktioner kontinuerligt men tar tid.

  Avdrag två stjärnor för denna borde inte vara dyrare än edgerouter!
  Med 1st av vardera billigaste Unifi switch och AC-AP blir det i dagsläget knappt 4000kr vilket är ganska mycket för hemanvändaren.

  En motsvarande allt-i-ett AC-router från ASUS och liknande tillverkare <1000kr