Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft Lumia 640 LTE

 Lägg i lista  Jämför
Microsoft Lumia 640 kommer med en 5" display med upplösningen 1280x720 som ger en pixeltäthet på 294. 8GB lagringsminne och stöd för utökning via MicroSD kort. Batteristorlek på 2500mAh. Finns i färgerna svart, orange, vit och blå. Lanserad 2015 Stäng
Microsoft Lumia 640 kommer med en 5" display med upplösningen 1280x720 som ger en pixeltäthet på 294. 8GB lagringsminne och stöd för utökning via MicroSD kort. Batteristorlek på... Läs mer
Jämför pris på alla Microsoft Mobiltelefoner (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.56)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Känns som om jag äntligen har hittat hem - har inte varit så nöjd med en en mobiltelefon sedan min första (en Motorola MicroTac Classic från år 1992).'

  Sedan 1992 har det blivit dussintals mobiler och på senare år Iphone och olika Androidmobiler. Gillade inte Iphonens känsla av "instängdhet" och koppling till Itunes, Applestore och inloggningar med Apple-ID. Erfarenheten av Androids gränssnitt har varit bättre, men utan undantag har mobilerna efter ett år blivit sega. Inte minst pga av alla förinstallerade appar (som man ofta inte vill ha och dessutom inte kan flytta över till SD-kortet) som måste uppdateras och bara blir större och större. Och det hjälper inte att ominstallera telefonen - de fast installerade apparna tar allt mer av telefonens inbyggda minne.

  Så köpte jag tidigare i år, av nyfikenhet, en Nokia 530 (med Windows Phone) på ICA Maxi för 499:-. Vilken upplevelse! Snabbare än någon annan smartphone jag tidigare haft. Fungerat helt fläckfritt. Och så käckt den samarbetar med Windows på datorn. Jag har t.ex. börjat använda Microsoft OneNote både i mobilen och på datorn - och gissa, det har blivit roligt att göra listor och pricka av saker man har gjort. Sådant som frugan har tjatat på mig i åratal om: "gör en lista"...... Och till på köpet har jag börjat uppskatta Windows 8.1. på min stationära dator och på Asus surfplattan.

  Bestämde mig därför för att överge den dyra Androidmobilen och skaffa en lite större Windowsmobil istället. Ville ha en större skärm och bättre kamera än vad som finns i Nokia 530. Dessutom nyfiken på LiveView, vilket förutsätter inbyggd kompassfunktion.

  Microsoft Lumia 640 LTE var svaret på mina önskningar. Skärmen är lagom stor för att kunna göra lite "kontorsarbete" (främst min nya passion för Microsoft OneNote). Microsoft Office-paketet ingår även (12 månaders prenumeration om jag förstått saken rätt) och det kommer säkert väl till pass.

  Visst är det lite tunt med 3:e-partsappar; men de flesta som jag behöver finns. Spelar inga spel, så där vet jag inte vad som saknas, men det jag behöver i form av bank-app, nyheter (inkl RSS feed reader), TV-appar (bl.a. Telia Play+) finns att ladda ned.

  Och jag höll på att glömma: gratis och mycket kompetent navigations. och kart-app är förinstallerade (HERE Drive+ och HERE Maps) med gratis vägkartor över hela världen och dessutom lokalt sparade kartor på SD-kort (dvs behöver ingen internetuppkoppling om man t.ex. bilar i Europa, USA osv).

  Mitt enda minus är ett privat minus och det är att dessa stora smartphonar känns bräckliga. Hade en Motorola Razer Max för ett par år sedan och det tog två dar tills jag hade krossat skärmen. Jobbar mycket fysiskt och med telefonen i skjortfickan trillar den ofta ned på golvet/marken. Min nuvarande CAT-mobil (Caterpillar) kan man krossa betong med - det kan man inte med Microsoft Lumia 640L LTE, det kan jag nästan lova. Har beställt ett antkross-skal från amerikanska amazon - hoppas att det skall hjälpa till att förlänga mobilens livslängd.

  För den som vill ha en snabb och kompetent telefon och kanske inte behöver varenda lek-app som finns, men mer ser sin mobil som ett arbetsredskap och en förlängning til sin dator, så är Microsoft Lumia 640 LTE en nobrainer. För mig är det helt obegripligt att folk betalar 7-8000:- för en Iphone eller Samsung, när man i princip får samma funktioner - och i längden kanske t.o.m. snabbare gränssnitt - för 1695:--
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En väldigt kompetent telefon som inte alls känns seg (som spideer nedan påstår. Vet inte vad han/hon försökt göra, men allt jag hittills kört har flutit på som en dröm!). Skärmen är skarp och absolut tillräckligt högupplöst för en 5" skärm. Man ser med andra ord inga kantigheter eller irriterande pixeleffekter. Kameran är kanske inte den bästa, men med handen på hjärtat, vilken mobilkamera är bra egentligen? Så för 1700 spänn så får du verkligen en riktigt bra telefon som är både snabb och smidigt och med en rejäl skärm. Det enda som jag funnit som jag inte gillar är att den är något för kantig och att minnet är lite snålt tilltaget (8Gb). Hade en HTC 8X innan och den var skönare att hålla i, men det är en petitess. Minnet är inget egentligt problem heller då man enkelt trycker i ett SD minne och så vips har du som mest 128Gb till.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Absolut underbart Windows Phone operativsystemet. Snabb som sjutton å optimerat som attans. Inga fel på hårdvaran alls och till ett väldigt bra pris. Bankid finns och det är det ända jag är i behov av i form av appar.

  Ringer, sms, mailar och kör skype samtal och surfar för det mesta så är windows phone supérb.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  2 år sedan
  Tyvärr fungerar inte mobilt bank id, facebook eller Messenger på denna lur. Dålig kamera. Laggar och full av buggar. Funkar bra att ringa med.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Det här är utan tvekan den sämsta teknikprodukt jag någonsin använt. Förmodligen den sämsa elprodukt jag någonsin använt, inklusive billiga lödkolvar och designbefriade brödrostar från Philips. Utrymmet här räcker inte till för att lista alla problem, men kort sagt är det en kombination av ett helt fruktansvärt operativsystem med ogenomtänkt hårdvara. Här är några:

  Hårdvara
  - Högtalaren är placerad på baksidan nedtill...så att du lätt täpper till den med fingret medan du använder telefonen.

  - Ljudkvaliteten på högtalaren på låg volym låter ungefär som när ett litet barn precis har upptäckt volymreglaget på stereon och vrider det upp, ner, upp, ner. Helt olyssningsbart.

  - Ström- och volymknapparna sitter intill varann på samma sida och har samma form. Trycker du på volym eller strömknappen? Det vet du inte förrän du tar upp den ur fickan. Och om du försöker hantera telefonen med en hand så stänger du oundvikligen av skärmen av misstag eftersom strömknappen sitter precis mitt på högersidan.

  - Om du sitter med telefonen på lägsta ljusstyrkan (att faktiskt ställa in ljusstyrkan ordentligt i Windows 10 Mobile är ett helt projekt i sig och en annan historia) och inte rör telefonen på ett tag så stänger skärmen av sig själv. Helt ok beteende, eller hur? Grundläggande batterisparande. Men gissa vad telefonen gör precis innan? Självklart drar den upp bakgrundsbelysningen till 100 % och bländar skiten ur dig. Sen stängs skärmen av, som för att önska dig "godnatt". Detta problem ligger nog i topp fem på idiotskalan.

  - För stor för att kunna användas bekvämt med en hand. Visserligen är nästan alla telefoner på marknaden det, men ändå inte något positivt. Du råkar omväxlingsvis tappa telefonen eller stänga av skärmen. En smaksak såklart.

  Mjukvara, allmänt

  - Jag stänger uttryckligen av wi-fi via snabbinställningarna. Tjugo minuter senare är wi-fi aktiverat igen, av sig självt. Detta händer om och om igen. Om jag lyssnar på strömmande musik när detta händer så blir resultatet tystnad, vilket var hela anledningen till varför jag stängde av wi-fi från början. Microsoft förbjuder mig uppenbarligen att arbeta runt det problemet genom att tvinga på mig wi-fi med järnhand. Ord saknas.

  - Mejlappen tar upp 1,5 GB och går självklart varken att ta bort eller återställa för att den är "inbyggd". Microsoft har enligt dem själva bara en plan B när något sånt här inträffar och det är total återställning. Blås ut Windows när en app krånglar, bra genomtänkt. Kanske, om de bara låtsas som om att produkten har kvalitetstestats, så försvinner alla fel så att de slipper göra sitt system det minsta flexibelt?

  - Ljudlöst läge existerar inte i snabbinställningar. Du får sänka volymen till noll istället. Det närmsta som finns är knappen "Vibration på/av" som du enkelt hittar genom att justera volymen åt något håll och sedan snabbt trycka på den lilla pilen högst upp. Enklare kan det inte bli, uppenbarligen. Fast vänta! Ibland finns det en knapp "Ringsignal på/av" där! IBLAND. Vem vet när den dyker upp nästa gång? Den har då inte varit där när jag behövt den. Det enda som hade varit sämre än avsaknaden av funktionen är ifall den skulle dyka upp sporadiskt så att man inte har en jäkla aning om vad som händer. Microsoft valde självklart det senare. Det är som om någon designer frågade sig själv hur de kunde ta användarnas frustration till nästa nivå.

  - Snabbinställningar har en knapp med bilden av en måne och den hjälpsamma titeln "Inaktiverad". Vad gör denna knapp? En normal person skulle gissa att den aktiverar något slags nattläge, dvs. "stör ej" och eventuellt ger varmare färger på skärmen. Vad den faktiskt gör -- och detta är inget skämt -- är att öppna sekretessinställningarna i appen "Sök". Okej Microsoft, ni behöver inte fortsätta, ni kan inte underträffa er själva längre.

  - Microsoft Store. Pinsam app. Den är lika responsiv som en seg webbsida. Du försöker bläddra till "Relaterat" i detaljvyn för en app, och provar självklart att svepa för att rulla mellan rubrikerna. Nej, det går inte. Det du *egentligen* ska göra är att vänta 3 sekunder extra för att en knapp (högerpil) som inte syntes ska laddas in (ja, laddas in, som en webbsida), och sen trycka på den. Varför använda standardiserade rullningsgester när vi kan lägga in osynliga knappar istället?

  - Installation av appar... Funkar knappt. Det kan stå att app xyz "Laddas ner...", men de ger ingen förloppsindikator som faktiskt fungerar, ger ingen hastighetsinfo i majoriteten av fallen, och bredvid står den jättebeskrivande texten "92 kB" -- inte "kB/s", bara "kB". Jaha? Skulle den siffran säga någon nånting? Hur som helst lyckas Store inte ladda ner en 40 MB stor app och installera den på de 3-4 timmarna den haft på sig. Under tiden mäter bredbandskollen stabila 20 Mbps och jag kan surfa och strömma musik. Detta hindrar inte Microsoft Store från att spotta ur sig lögner som "Laddar ner...", "Kontrollerar filer...", "Snart klart..." eftersom i nästa sekund står där "Påbörjar nedladdning..." -- alltså vad i helvete?

  - Vi behöver inte gå in på att det varken verkar finnas BankID eller bankappar att ladda ner. Och Sveriges radio-appen är ett nedlagt hobbyprojekt som inte går att starta.

  - Kameraappen var helt ok tyckte jag först och jag var faktiskt nöjd med både appen och bildkvaliteten. Sen dök den upp. Popupen. Japp, när du är inställd på att använda kameran så dyker det upp en notis som frågar om du inte är NÖJD men kameraappen och kanske vill ge ett BETYG? Så de tror att när jag precis startat kameran så vill jag direkt lämna kameran och gå till affären, istället för att ta ett kort? Okej... låter som att designteamet glömde ta sin medicin den dagen. Hur översätts "needy" till svenska? Klängig? Detta är nämligen det mest tragiska av alla drag de gjort hittills. Jag föreställer mig fr.o.m. nu Microsoft som en hund som står och gnyr tills jag klappar dem och berättar hur bra deras absolut mest grundläggande appar är. Såja Microsoft, här får ni några små guldstjärnor.

  - Jag filmar två videor med kameraappen. Hur många nya videor har jag nu i galleriet? Om du svarade två så har du fel. Rätt svar är tre. Två original, och en lågkvalitativ kopia av en av dem. Jag tar bort kopian som tar upp 1/20 av utrymmet av originalet. Hur många videor har jag nu i galleriet? Två? Fel! Tre. Förstod du inte att i samma sekund som jag tog bort videon så dök en kopia av DEN ANDRA videon upp? Jag har tagit bort kopiorna två gånger nu men jag sitter ändå här med tre videor. Vid det här laget kan jag inte längre avskriva den här produktens totala sugighet till att Microsoft bara är ett allvarligt fall av Dunning–Kreuger och är totalt inkompetenta, utan börjar ana att de gör detta med flit. Det finns inte på kartan att de är så dumma i huvet att de tror att detta slumpbeteende är vad folk vill ha, eller att de av misstag gör såna här typer av fel genomgående i varenda mjukvara de rör vid. Jag misstänker att de egentligen bara försöker frammana en reaktion, vilken som helst, även om det är avsky. Jag har vuxit upp med Windows, men jag kommer att vika mig för deras strategi här och undvika Microsoft som pesten från och med nu.

  - Vet inte varför jag ens blev överraskad över denna punkt, men: det går inte att överföra bilder från telefon till valfritt skrivbords-OS. Hahahahaha! Nej, jag är egentligen inte road, eftersom Microsoft är den tråkiga typen av clowner.

  Webbläsaren (edge)
  - Att man inte kan interagera fritt med vanliga webbsidor är bara en av många pinsamheter de lyckats klämma in. Om sidan du besöker använder sig av svepgester åt höger/vänster så kommer du inte tro dina ögon när du inser att allt du åstadkommer är att bläddra i historiken. Att faktiskt använda webbsidorna du besöker kommer uppenbarligen i andrahand för Microsoft.

  - Att navigera framåt i historiken kräver att du öppnar en undermeny (!) och trycker på "Framåt". "Svepgest vänster" säger någon -- ja, det funkar om du redan befinner dig så långt åt höger som möjligt på webbsidan, annars funkar det inte. Smidigt...

  - Edge går att använda mellan 5-10 minuter och uppåt 30 minuter innan den oundvikligen fryser och måste startas om. Detta händer dagligen.

  - Bilderna och videorna man tar är inte sorterade kronologiskt i Foton, bara nästan. Den senare av två bilder kan hamna till höger om den andra, på samma rad. Det är inte kronologiskt.

  Har något fungerat felfritt? Ja, miniräknaren och väder, samtal, sms och väckarklocka. Eventuellt internetdelning. Den har även varit förvånansvärt stryktålig (förmodligen pga att de designat den så att den far i tre delar så snart den nuddar golvet) och den är även mycket enkel att öppna och skruva isär. Men det spelar liksom ingen roll om något som inte fungerar och som knappt går att använda från första början är svårt att ta sönder och lätt att reparera.

  Jag ser ingen anledning att ursäkta såna här nybörjarfel. Detta har inte kvalitetstestats, och då blir betyget därefter. Sniket av ett så stort företag. Attityden från Microsoft är tydlig: vi behöver inte vara så noga. Vi kan packa på de intet ont anande en halvfärdig produkt och fixa till den allt eftersom för det har vi råd med. Fast handen på hjärtat så kommer vi nog bara lägga ner hela skiten såsmåningom, för det är enklare. Men säg det inte till någon.

  Efter all tid och frustration denna produkt kostat mig är det goda nyheter för världen att Microsoft har lagt ned verksamheten, för jag skulle inte önska denna produkt till min värsta fiende. För alla som tycker det är helt obegripligt att folk betalar 7k för Android/iPhone så har ni nu svaret. Mycket nöje med er tusenkronors tegelsten som övergivits av BankID och vars operativsystem är "End of Life" i december i år.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  +
  *har 2 kameror
  *kan användas i regn
  -
  *dåliga kameror
  *svag ficklampa
  *dålig skärm
  *få appar
  *väger nycket
  *hal
  *dålig batteritid
  *dålig design
  *4g funkar knappt
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna lur till svärmor baserat på absolut max bang per buck enligt div omdömen bla här. Hennes första "smartphone" och ja gissa vem som får supporta när det tjurar. En besvärlig ekvation... särskilt som även jag själv har noll erfarenhet av Windows Phone.

  Men jag tänkte vad fan. Bara att testa särskilt till 1190 spänn som de såldes för nyligen. Plockade upp en med orange skal till henne.. litet kaxigt :)

  Prestanda visade sig vara suveränt när jag pillade litet med hennes lur Jäklar vad allt flyter på helt utan lagg. Har klagats på att det inte finns så mycket appar men nja... ?
  Det mesta av vad man kan vilja ha finns. Allt vad epost-konton man kan vilja koppla. Fb för de som vill köra det, browsers i div tycke och smak, bankId, Swish... vad saknar man om man ska vara ärlig. Till och med Candy Crush finns om man gillar sånt... och en del andra spelgrejer. Allt går som tåget, utan lagg.

  Faktum är att jag blev så imponerad av den här luren så jag köpte en till mig själv. Dock i svart utförande... mes som jag är :)

  Ajöss med gammal trött superlaggig Android med några år på nacken, Sony Xperia S som borde pensionerats förrförra året men orkar inte bry mig i onödan. Skillnaden är så stor att det är löjligt att försöka jämföra ens. Jag bara sitter här och leker med nya luren med ett brett leende... oj vad snyggt och slick det kan vara. Installerade Lync - "Skype för företag" - nyss och ja det bara flyter på. Galet fin batteritid. Bluetooth funkar perfekt mot grejerna över hela kåken, superstabilt och med kvalitet som jag aldrig sett/hört förut. Wifi superstabilt, 4G LTE med smått otroliga hastigheter. Kameran på 8 MP helt ok bildkvalitet för allt jag använder en mobilkamera till.

  Kan säga att det var väldigt länge sedan jag känt mig så totalnöjd och... genuint glad. Över en simpel tusenkronorsgrunka. Allt det där Android-grejs om launchers etc... irrelevant. Behövs inget sånt. Allt känns mer eller mindre helt intuitivt rakt ur boxen.

  Sorry om jag låter som en fanboy här men ibland blir man liksom bara tagen på sängen. Jag trodde jag hatade Windows, migrerat til OSX för länge sedan men... kul att man fortfarande kan bli litet glad över fräscha prylar som är riktigt genomtänkta. Här har dom verkligen lyckats tycker jag. Ganska modest hårdvara men den nyttjas på ett ypperligt sätt, superfin batteritid och flytande prestanda vad mer kan man begära.

  Ska säga att jag kört den OS-version den levererades med, Windows Phone 8.1 Update 2. Funkar så bra att jag kommer att vänta med att uppgradera till Windows 10.
  __
  Glömde några saker som inverkat på min lovsång... 1) utbytbart batteri (en rejäl 2500 mAh-platta i original), 2) att man kan trycka i valfritt mikroSDXC-minne... jag hittade några bra 64 GB Scandisk Ultra cat 10 för ca 170 spänn per styck som givetvis funkade fint i min och svärmors lurar. 3) Att man kan ladda hem kartor för var som helst i världen för navigeringsfunktionen, bara att tanka ner ingen extrakostnad. Så slipper man trafikavgifter när man kör efter navigatorn utomlands.
  4) ... batteritiden. Sorry att jag tjatar om det igen. Bara så förvånad av vad jag inte trodde jag skulle få se i verkligheten. Kanske var min gamle Xperia bara usel på den punkten... men oj vilken skillnad. Vi snackar om ett antal dygn utan laddning och det var ju ett tag sedan för den som varit med från GSM-tiden.
  __
  Tillägg 2016-05-27 (svårt att se inläggsdata på tidigare men det var typ i vintras jag skaffade luren).

  Funkat mycket bra för mina behov. Extremt bra batteritid, ofta tre-fem dygn utan vidare. Synkar sömlöst mot min organisations Exchange-epostserver, alla mötesförfrågningar osv landar rakt in i kalendern med alla detaljer tillgängliga helt automagiskt. Tex länkar till "skype for business" (fd lync), bara att klicka på länken i kalendern och man kopplar upp sig direkt till mötet.

  Superfin och snabb uppkoppling av div tillbehör som tex ett Jabra blåtandsheadset jag gärna kör vid telefonkonversationer, skype etc. Bara att koppla på och det funkar direkt. Likaså i bilen, handsfree kopplas upp direkt och utan åtgärder från min sida. Hotspotgrejer osv funkar perfekt. Superbra ljud när man snackar med folk oavsett kanal.

  Detta är utan tvekan den bästa och mest användarvänliga lur jag haft någonsin. Litet tråkigt att "market share" för detta OS nu kryper under en procent, närmast obegripligt om det är så att man behöver riktigt bra och tillförlitliga prylar i jobbet som bara ska funka rakt av utan att behöva ladda ner och konfigurera diverse specialare. Här funkar allt direkt, inbyggt och byggt för att automatiskt koppla ihop sig mot alla kontakter man har. Kontakthanteringen är helt suverän eftersom allt länkas ihop mer eller mindre automatiskt, Facebook och vad det nu finns för respektive kontakt allt integreras.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nöjd med köpet, rätt storlek på skärmen bra batteritid ,billig i inköp ,bra kamera ,bra ljud
  windows 8,1 gillar jag, laggar inte
  men saknar fysiska kameraknappen och blixten kunde vara bättre
  har sen tidigare en Lumia 520 och en Lumia 1320 så jag är inkörd på windows
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Oslagbar i prisvärdhet.

  För 1490 ordinarie och med tanke på vad man får är det löjligt billigt. Med Win10 som släpps viken dag som helst är det ofattbart att man kan välja något annat.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Förhållandevis prisvärd. Batteriet räcker i flera dagar, skärmen har skaplig upplösning och operativsystemet fungerar väl. Kameraapplikationen är mindre bra... (Finns inga andra användbara att ladda ned.)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Om man tittar på själva telefonen är den otroligt prisvärd. Den känns snabb samtidigt som batteritiden är helt fenomenal. Laddar den högst två gånger i veckan. Sen det här med Windows Phone. Jag gillar enhetligheten där allt ser ut och hanteras på samma sätt. Nackdelen är såklart att vissa appar fortfarande är lite eftersatta, eller saknas helt. Jag använder min i jobbet, dvs mail, surf, OneDrive och Office-applikationerna. Där funkar den helt klockrent. Skulle jag haft den som spelplattform eller kört mycket sociala medier hade jag inte gett den 10 stjärnor för där är inte Windows Phone riktigt på banan.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  edit. uppdaterat betyget nedåt 5 stjärnor:
  - Tappar mobiltäckning med surf titt som tätt. (tvingas växla mellan 3g och 4g eller ibland omstart)
  - Många appar saknas och de som finns fungerar mycket dåligt (Nordea, Sveriges Radio)
  - Javastöd saknas och javascript stödet är dåligt vilket medför att de flesta webbformulär (fält där du ska logga in eller skriva nåt) är mycket svåra att ha o göra med.
  - Kamerans färgkalibrering är helt fel. När jag använder videochatten i Line så ändras färgen titt som tätt (huden går från knallgul till likblek etc.).
  - Skalet som medföljer är väldigt plastigt och man bör köpa Microsofts Flipcover som skyddar skärmen och baksidan har en s k "matte-finish" på baksidan som gör den lättare att greppa.
  - När man tagit ett foto vänds bilden automatiskt 90 grader fel och det är asjobbigt att rotera den efteråt.

  + bra skärm även om jag hade föredragit en mindre skärm eftersom denna är svår att knappa med med en hand (borde ha kollat upp det innan köp)
  + Går att installera alla möjliga språk och byta tangentbord med en knapp precis som på iPhone förutom att backsteg och enter har bytt plats. Farväl Androids värdelösa språkhantering!
  + mobil e-leg och Swish fungerar bra och Endomondo fungerar mycket smidigt jämför med Runkeeper som saknas
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Zte Tania | Lumia 520 | Lumia 532 | Lumia 640 LTE
  10/10 would windows phone again
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har just nu både en Microsoft Lumia 640 LTE och en iPhone6. iPhones kamera är bättre, men i övrigt föredrar jag Lumian. Den är märkbart snabbare än iPhone6 på i princip allt och funktioner är lättare att hantera än på iPhone. Appar finns inte för allt men för de flesta behov.

  Ett minus är att tangentbordet blir trögt ibland och det kräver en omstart av telefonen. Förhoppningsvis är den buggen borta när WP10 kommer.

  En enormt bra telefon till ett enastående bra pris!
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  U stabil fungerar inte som det ska,helt plötsligt webbplatsen stängs ner,Windows appar fungerar inte som det ska.Brist med appar.
  +batteriet håller längre.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra telefon i sin prisklass.

  De saker som sticker ut för min del:

  +
  Intuitivt interface, Windows fungerar lika bra som iOS eller Android, men har förstås färre appar
  Bra batteritid; med låg användning håller den nästan två dygn
  Enkel, snygg och stabil design

  -
  Platsen för microSDHC sitter otillgänglig bakom batteriet
  Hanterar vissa hemsidor dåligt, exempelvis ratsit.se och atg.se (den stora merparten fungerar dock utmärkt)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nöjd med i princip allt utom att den kunde varit lite mindre, annars en 10:a.
  Jämfört med 520 jag hade tidigare så är den bättre på allt utom storlek. Och då var jag rätt nöjd med 520 också förutom kameran.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Som en riktig Androidräv måste jag säga att jag är glatt överraskad av hur Windows Phone 8.1 fungerar. Allt flyter på bra med hårdvara som Android skulle fnysa åt.

  Fortfarande några minus med Windows, att man är låst till deras medelmåttiga tangentbord osv. Sen dessa omstarter som dyker upp för varje ny funktion man tittar på, tror jag startat om 10 ggr nu första kvällen.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Underbar mobile, min Lumia 920 som jag haft i 3år batteri blev kass så köpte jag denna mobilen.
  Lagom stor, klar, skarp skärm.
  Fin design.
  Snabb.
  Jag är jätte nöjd ;) KÖP KÖP
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är helhöjd med mobilen. Har tidigare använt alltifrån Motorola till Samsung och Huawei men den här är den första telefonen som varit kul att använda. Trivs verkligen med att man känner igen sig från Windows. Snart har man dessutom Windows 10 både på denna och på PC:n.

  En del användare saknar att det inte finns så många appar till Windows Phone men de som finns räcker mer är väl till för mig.

  Troligen en av de bästa mobiler som man kan få för under 1500 kr (jag betalade 1490 kr).
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  För de här pengarna har jag svårt att tänka mig en bättre telefon!
  Bästa instegstelefonen till Windows Phone. Dessutom MER än tillräcklig för 90% av användarna av mobiler idag. Denna ska jämföras med I-lägrets 3 gånger dyrare telefoner och Android lägrets dyrare modeller. Detta är definitivt ingen lågpristelefon vad jag har märkt annat än på priset!

  +
  Stor tydlig skärm
  Bra ljud
  Känns väldigt snabb med 8.1(2)
  Priset är outstanding!
  Fantastiskt OS, snabbt och stabilt
  Office ingår som alltid (så för alla med office behov så är detta köp en nobrainer)
  Utbytbart skal
  Utbytbart batteri
  Snygg
  Väldigt lättanvänd för alla, från nybörjare till såna som ska fingra på allt!
  Plats för Micro SD kort! varför har inte alla mobiler detta!

  -
  Inga direkta minus än förutom avsaknaden av dedikerad kameraknapp....ffs.
  Möjligen kamerans upplösning , men det är för att man varit bortskämd på
  de dyrare Lumiorna med fantastiska kameror (men de kostar dubbelt upp med)
  Kameran är definitivt inte dålig, men den är medel + (bättre än de flesta i camp Android)
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt bra budgettelefon, tycker också att den laggar en del, framförallt när man använder webb-läsaren.

  Köpte den egentligen för att jag är sugen på att testa windows 10 på den (men ms har ännu inte lyckats hitta en uppgraderingsväg för telefoner som har en för "ny" version av 8.1).
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket telefon för pengarna, kameran är duglig för priset.
  Bilderna blir "bra" vid bra ljus och ganska gryniga vid dåligt ljus men man kan inte förvänta sig för mycket från en budget enhet. 4G anslutning är även ett plus för en budget telefon. CPU:n gör att telefonen kan köra WP8.1 ganska mjukt, finns lite fördröjningar här och där men väldigt mjukt överlag. Samt att enheten är Windows 10 ready, har testkör preview build på enheten och om man bortser från de buggar som fortfarande finns där så fungerar det kommande operativet mycket bra.

  Kan rekommendera denna enhet till någon som vill ha en bra enhet för ett bra pris. En grej man bör tänka på är app utbudet för windows phone som är betydligt mycket sämre än för android och iOS. Men de flesta stora och vardags appar finns tillgängliga.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Detta är en budgettelefon som för sitt pris är fullt fungerande att läsa epost och ringa med, lite seg är den å kameran är så där i kvalitén