Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AC3200

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (71)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.85)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Då var det dags med att uppgradera min router till denna. Jag gick från ASUS RT-AC68U till RT-AC3200. Behovet har varit att ha flera band för olika grupper enheter.
  Precis som vanligt så gick installationen smidigt och inga problem. Det ända som jag upptäckte var att min Netgear mediabridge inte fick samma hastighet som med RT-AC68U. Tog därför RT-AC68U och gjorde om den till mediabridge och får nu 98 av 100 Mbit.

  Interna hastigheten mellan datorer och andra enheter har också ökat lite.

  Rekommenderar att flasha om den med RMerlin mjukvaran eftersom den är mer stabil och har lite mer funktioner.

  För den som vill styra på vilket band resp. enhet skall kopplas upp på så finns funktionen SMART RULE under WIRELESS tabben. Där kan man ställa in olika regler och parametrar för hur de tre olika banden skall agera.
 • Alla omdömen

 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Nu har jag kört i ett par år och har nog hittat det mesta av felen som finns, och även gett en chans för ASUS att genom firmware förbättra produkten. MEN, det här är nog den sämsta routern jag har använt, den är helt enkelt genomrutten. Några highlights...

  - WIFI, övergav jag snabbt för det har jag aldrig ens fått fungera ens korta stunder, använder en annan AP istället. Testade räckvidden också och det är knappt att man tror att det är sant hur dåligt det är med så många antenner, då är min gamla D-Link modell enkel bättre.
  - Uppstart, ja om man har all tid i världen så kan man ju gärna vänta några minuter, för så instabilt som den fungerar så har det blivit många omstarter, OCH
  - Ändra inställningar, ja här är det ungefär samma tid som när man ska starta om och de flesta inställningar ger ett evigt ekorrhjul.
  - Minnesbrist, ja vem hade kunnat tro det men jag har konstant varning för minnesbrist. Hur det påverkar kan man ju undra men bara det faktum att de släpper en produkt som får minnesbrist direkt, hur seriöst är det?
  - WAN-inställningar, fick gå från ADSL till 4G-modem/4G-telefon. Hur många timmar man har lagt på inställningar och felsökning vill jag inte ens tänka på. Fortfarande så krävs det omstarter flera gånger i veckan för att det ska fungera. Support för 4G-modem är ett skämt, bara några få i förvalet, jämför med ex.vis Dovado som har hundratals.
  - VPN-client, här är det mest ekorrhjul man får se och det finns noll intelligens trots att man skriver in flera servrar, när en server dör så kopplas VPN ner helt utan någon varning eller spärr, vilket skämt.

  Så nu åker den snart ut och jag ska bränna upp den tills bara aska är kvar. Tyvärr är nog alla ASUS-routrar lika usla och de som gillar dem har inte jämfört tillräckligt mycket med andra routrar i klassen. Så om ni vill ha en bra router som ni kommer vara nöjda med, köp inte ASUS för allt i världen!
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Overall a good router. Nice clean interface works as expected.
  Problems start if you expect to do a lot of configurations and/or use OpenVPN.

  It is not really possible to script this router at least not without some workarounds and a steep learning curve. Every time you have entered something in the settings the router needs to do a restart. It means waiting for up to 30s and then logging in again. Then go on to do the next setting and start all over again.

  The router has support for OpenVPN but if you use it you will put a to heavy workload on it.
  In order to encrypt decrypt the processor will have to work very hard and the cooling is insufficient that means overheating and an unstable router.

  So to sum it up excellent router for ordinary home use and fast gaming, filetransfers. But if you expect something more from it you are looking at the wrong product. Asus are marketing this router as a little to able to support different protocols and configurations. It will not!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Snabb som rackarns och tackar för stödet på dubbla 5Ghz
  Extra intressant för stöd för mobilt bredband => den får följa med till landstället där jag inte har fast lina in i huset.

  Lite rörigt UI
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Grymt nöjd. Snabb att sätta up och installera. Bra mjukvara
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Så det här ska vara premium versionen av deras routers inriktad till hemmaanvändare som kräver mer (dvs jag) eller small business som inte kräver så mycket.
  Jag måste tyvärr säga att den fungerar "bra" men inte perfekt.

  Att köra med ett SSID för hela nätverket är en strålande idé! Bara ett nätverk och låda routerna och enheten hantera vad den klarar av etc. Tyvärr fungerar inte det här alls. Det fungerar att sätta upp det men några dagar så slutar det fungera. Och en del enheter fungerar inte alls på det här sättet, så det blir ett "långsamt" och 2 "snabba" nät med unika SSID. Inte så snyggt men hur ofta ser man det :)

  Det jag gillar mest med den är "traffic analyzer". Du kan se gaska bra vilken enhet som pratar mycket på internet och du kan se vilka siter/tjänster som drar mest bandbredd. Tummen upp för den funktionen.

  Så ja, den är dyr och bra. Jag hade hoppats på utmärkt men den är bara bra...
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är inne på tredje enheten och har fortfarande problem med 5GHz band 2 som tappar kontakten med WAN i korta perioder. Har stängt av Smart connect eftersom det var mycket problem. 2,4 och 5 GHz band 1 funkar fint men det är inte det man betalar för.. Även flertalet buggar i mjukvaran som inte borde finnas på en high-end router som varit på marknaden relativt länge.

  Kommer bli återlämning på denna och en ny modell av annat fabrikat...
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Designmässigt ser routern ut som den arga slutbossen som aldrig fick vara med i Space Invaders. Det var kungligt i slutet av sjuttiotalet men känns helt fel idag.

  Annars riktigt bra router. Kan jämföra med mina tidigare Apple, 3com, Netgear och Belkin. ASUS slår dem med råge både utifrån prestanda (har inte jämfört med samma generation routers så kanske lite orättvist) och gränssnitt (genomtänkt och grafiskt bra).

  Täcker in hela huset, merparten av tomten och garaget med 2.4GHz och dubbla 5 GHz band. Vi kör fiber 100/10 Mbit och det trycker på bra. Inget i routern stoppar vad jag kan märka.

  Har allt jag vill ha och mer när det gäller inställningar och trafikövervakning i nätverket.

  Det kommer firmwareuppdateringar ganska ofta så någon verkar ge den kärlek på ASUS!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick från att ha 40mbit på ung. 10m avstånd på min gamla router till att vara vartsomhelst I huset och ha 100mbit. (100/100 fiber)
  Lätt installation och bra att den även är vägghängd.
  Mobilappen är riktigt bra!
  Får inte 10 för att den är ganska stor. Hänger hemma på vardagsrumsväggen. Ser ut som en jakttrofé med alla antenner.

  Rekommenderas varmt. Värt de extra pengarna.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket enkel att installera! Mycket bra täckning. Har enligt bredbandskollen 100mbit trådlöst i hela huset! Har fiber 100/10
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft denna router en gång i tiden och kan inte förstå varför folk skulle kunna ge den en 10:a den är inte 100% perfekt då den saknas MU-MIMO.

  + Beamforming
  + Stabil nog
  + Lösta antenner
  + Älskar Asus mobil app även om den saknar möjlighet för delning av gäst konto
  + Älskar gränssnittet asus.

  - Saknar stöd för MU-MIMO
  - Tycker den tar lite väl mycket plats på bordet.
  - enligt mig så tycker jag router priset inte värt dessa belopp utan MU-MIMO
  - Inte så värst mycket avancerade router inställningar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Otroligt bra router tillsammans med app'en som går att fjärrstyra routern med.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymt
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket nöjd. Betyg kommer inom kort.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ruskigt nöjd, har 250 fiber hemma och den här ger verkligen nytta för hastigheten. Enkel installation trots att vi den sitter bakom ett krångligt Telia modem. Blev en IP konflikt men routern löste det själv. Enda är väl priset som är rätt saftigt men man får vad man betalar för... =)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt klart grym.
  Inga strul vid installation.
  Uppdaterar sin firmware själv när man klickar en blinkande symbol som visar att det finns uppdateringar.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Bra vägar, bra fart, många funktioner. Bra täckning ligger mitt i huset. Ger 500 Mbits av en 500 Mbits linje till en iPhone 7, 4 meter bort genom en 30cm tegelvägg och lite träverk. Ersätter två äldre trådlösa routrar. Bra och tydligt gränssnitt som gör att vårt kabelmodemgränssnitt ser ut som DOS. Låter dig också skapa din egen molntjänst. Det finns många av dem, men trevliga att kunna överföra rätt hem till sig själva. Du kan spara till en USB-stick / -disk som du sätter i routern eller en nätverksenhet. Möjlighet att skapa flera separata nätverk och blockera lokal nätverksåtkomst. Okej med ett separat nätverk för alla saker som ska styra saker. Bra mobil version av användargränssnittet också. Frekventa uppdateringar. Nöjd.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte detta för att ersätta Asus RT-N66U, främst för att få bättre täckning i huset. Här var jag lite besviken, det var lite bättre men inte så mycket bättre att jag tyckte det var värt att byta. Frågan om huruvida jag skulle ha ökat med AC-5300 i stället, men prisskillnaden var för stor för det tydligen var värt det, med tanke på olika tester jag har läst.

  Annars ge produkten ett gediget intryck, men min huvudsakliga prioritet täckning (vid 2,4 GHz-bandet) så jag blev besviken.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Otroligt häftigt router, stabil och har en hel del möjligheter. Rekommenderas vid den högsta av de övriga IT-Freaks som kan finnas där ute! : D