Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AL-KO Highline 51.5 SP-A

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AL-KO Gräsklippare (65)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  1 år sedan
  Lättstartad maskin som klipper helt okej. Ömtåliga plastdetaljer här och där, som lyckats gå sönder för mig. Bland annat fälgar/navkapslar och sidoutkastet. Gillade uppsamlaren man fick med.

  Den självgående hastigheten skulle dock behöva trimmas, det är mitt största problem med denna klippare, efter 2 somrar. Tycker det kryper fram jämfört med en Klippo jag haft innan.. Hade jag valt idag hade denna inte hållt måttet pga det, tar 15-20 minuter längre att klippa än det gjorde innan.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Testvinnare i "råd&rön" vilket vägde tungt för mig. Där jag klipper med den är gräset ofta långt och tjockt. Med facit i hand hade jag valt en med starkare motor. Det är svårt att hitta uppgifter om olika gräsklippares hastighet på drivningen. Denna modell gör 3,6 km/h (gps-mätt) för egen maskin. Detta är i långsammaste laget för min smak men den har åtminstone frihjulsfunktion så det tar inte emot om man skjuter på snabbare med driften aktiverad. Om man ställer höjden lågt hamnar ett stag mellan hjulen så lågt att det släpar i marken och bromsar. Handskar rekommenderas. Utan dem är det lätt att klämma skinnet på händerna mellan reglagen där man håller. Fjädern som håller drivremmen spänd har lossnat några gånger.

  Negativt:
  Lite svag.
  Lite långsam.
  Lite svårmonterad.
  Olämpligt konstruerat länkage.
  Klämrisk.
  Dålig fastsättning av spännfjäder.

  Positivt:
  Allmänt lätthanterlig (möjligen lite tung).
  Lättstartad.
  Bra klippresultat.
  Verkar vara ganska bränsleeffektiv.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte gräsklipparen för att den blivit testvinnare i råd&rön. Köptes i början av maj och jag har hunnit med att klippa gräset ett antal gånger i sommar. I slutet på sommaren gick plastskyddet för remdriften sönder när jag körde på en större kvist. Personligen tycker jag att en gräsklippare ska hålla för sånt.

  Det positiva:

  - Bra pris. Den är förhållandevis billig och man får en gräsklippare som känns rejäl.
  - Lättstartad, startar oftast på första draget om inte gräsklipparen står i högt gräs.

  Det negativa:

  - Instruktionerna för ihopmontering av uppsamlare är under all kritik.
  - Den är tung, min hustru orkar inte riktigt använda den överallt. Det är dock något man får acceptera med tanke på materialval.
  - Plastskyddet under gräsklipparen är för dåligt. Nu har det blivit två hål där gräs kommer in och lägger sig på remmdriften för kniven.

  Slutsats: Jag skulle nog ha tittat på gräsklipparen i butik innan jag handlade den över nätet. Plastdetaljerna under gräsklipparen känns som om de inte hör hemma på en gräsklippare. De borde vara av ett tåligare material. Nästa gång blir det nog en Honda.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är otroligt nöjd på alla sätt och vis. Köptes i början av sommaren och har klippt felfritt och lättstartat sen dess.
  Bra och kvalitativ klippare till rätt pris!