Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AC51U

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (92)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.68)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kan bara säga Wow om denna router!

  En otroligt billig router som har AC-standarden.

  Mycket lätt att installera och levererar verkligen snabbt trådlöst internet. Jag har 100Mbit/s fiber hemma, och med min gamla router fick jag på sin höjd ut 20-30Mbit/s trådlöst. Med denna ligger jag på ca 80-90Mbit/s på 2.4Ghz bandet och 107Mbit/s på 5Ghz bandet. Imponerande!

  Antennerna går givetvis att rikta för optimal trådlös anslutning till dina trådlösa enheter!

  Routern är mycket liten och smidig och får därför plats på eventuella trånga utrymmen.

  Enligt mitt tycke finns det absolut ingen anledning att betala mer för någon annan router, såvida man inte har extrema krav då möjligtvis..
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  För att använda som ren accesspunkt rekommenderar jag denna router, men inte om man ska köra några gigabit-enheter via nätverkssladd. Detta eftersom den bara har en 100mbits switch. Använder RT-N56U som huvudrouter då den har grym WAN-LAN throughput. En billig uppgradering av trådlösa nätverket helt enkelt.
 • Usel

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vilket skräp! (Älskar Asus, men i det här fallet har man inget att hitta).

  Noll täckning och mycket störningar i hastigheten, trots mycket kort distans.
  Mycket känslig för andra wifi-kanaler.
  Köp den billigaste No-Name du kan hitta istället, fungerar antagligen bättre.

  Reklamerades, vågade inte chansa så bytte till en annan, dubbla priset men 10 ggr så bra!
  Kjell och CO kan ta hand om sina kunder: Returnerades och ersattes av en Asus RT-AC1200g+ istället. Vilken best!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Hade en N56U ca 10 år tills wifi slutade fungera och den har räckt till allt jag behövt med runt 15 anslutna enheter, de flesta trådlösa, i en 3a.
  Denna är ju väldigt lika men har dessutom gästnätverk, mobilapp och framförallt H-bandet, U-NII-2 där inga grannar i närheten ligger och stör! De flesta ligger i U-NII-1, vilket också var det enda min gamla router hade, så var en glad överraskning som jag inte kollat innan. :)
  Man behöver absolut ingen dyrare router om man är 3-4 personer och kollar 4k-film och surfar och wifi har jag testat i alla rum dl 55-95 på 100-lina.
  Suverän router till rätt pris! speciellt om den håller minst hälften så länge som min gamla. :)
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Usel enhet för den som har Fiber. Klarar bara 100mbit WANLAN .

  Så för mig blir det soporna för denna. Jag borde så klart kollat upp detta i förväg.

  För den som har max 100mbit är det däremot en helt OK enhet för riktigt lågt pris.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Då har man precis slängt iväg denna och uppgraderat till en bättre pjäs efter drygt två år!
  Den har fungerat hur bra som helst! Aldrig något avbrott eller strul! Den har bara tuffat på i två år utan minsta konstigheter. Funkar fint om du har max 100Mbit (saknar Gigabit Ethernet) och inte har för stora krav på räckvidd och trådlös hastighet. Men för 399:- har jag varit hur nöjd som helst. Ett fynd!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Riktigt bra router för pengarna. Bra räckvidd och enkel installation.

  Till er som har problem med räckvidden och hastigheten, sluta använda 5 GHz. Den nya standarden är till för korta avstånd i hög hastighet utan några hinder ivägen. 2.4 är till för längre avstånd eller där det finns hinder.

  Tappar du kopplingen mot routern hela tiden och får 3000 ms i ping så ska du reklamera routern för då har du fått ett måndagsexemplar. Det gäller alla routrar såklart, inte bara den här.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag använder den i sommarstugan där jag inte har några jättestora krav på hastighet och räckvidd. Har man det ska man givetvis inte köpa något i den här prisklassen.

  Den fungerar klockrent med 4G-modem anslutet. Mycket smidigt att den har både VPN-server och klient inbyggt så jag kan länka ihop den smidigt med hemma-routern och lätt komma åt nätverket utifrån när jag behöver.

  Mycket stabil och blir inte varm. Bra användargränssnitt, exakt samma som t ex AC66U. Till skillnad från många andra tillverkare är Asus är bra på att hålla den uppdaterad.

  Extremt prisvärd.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bor i en fyra-rumslägenhet med betongväggar och kör enbart på 5 ghz via fiber. Routern, som är placerad mitt i lägenheten, ger bra täckning i hela lägenheten. Mycket enkel installation via wifi och webbaserat gränssnitt. Priset 362 kr inkl frakt på CDON är heller inget att klaga på! Som det ser ut nu är jag väldigt nöjd med routern som verkligen gör sitt jobb! Litet och nätt utförande som gör routern lättplacerad. Rekomenderas!
  Edit 180727: Avråder från denna. Har numera räckviddsproblem på 5 ghz, svajig i signalstyrkan, verkar känslig för störningar från andra 5 ghz-routrar, verkar koppla ifrån wifi-anslutningen till främst mobiler. Kan bero på dålig räckvidd i kombination med den svajiga signalstyrkan. Har sedan enbart ett begränsat antal 5 ghz kanaler så möjligheten att lägga sig ensam och störningsfri är mindre.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  2.4GHz fungerar perfekt. 5GHz har märkbart sämre räckvidd, men fungerar bra också.

  Överlag rätt dålig räckvidd, men täcker ändå hela min lägenhet så jag har inga klagomål. Men det tar inte många steg utanför lägenheten innan täckningen är borta.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Jag har ofta ganska bra täckning (förutom på balkongen, men då ska man ha i åtanke att jag bor i en tvåa på 63 kvadrat och det är ca 7 meter till routern), men det går riktigt segt att surfa alldeles för ofta. Jag letar efter en ny och rekommenderar dig inte att köpa denna.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett ord, katastrof! Sjuk känslig för störningar, urusel räckvidd och instabila hastigheter, trots att routern endast är placerad i en liten sommarstuga.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar bra. Billig och stabil, ingen konstigheter!
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft denna router i vår 80kvm stora lägenhet i över 2år. Det sämsta med den tyvärr är täckningen, ligger jag i sovrummet eller vardagsrummet så blir det genast störningar och jag får ingen bra connection.. Har tills nu inte orkat göra något åt det. Men man får faktiskt bra uppkoppling när man är några meter från den och utan några väggar i vägen. Så om du bara ska ha den i en liten lägenhet så funkar det med tanke på priset. Annars hade jag rekommenderat att köpa något bättre.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Usel. Trodde först det var mina usb-adaptrar som orsakade den dåliga pålitligheten. Får paket loss och 3000ms fördröjning på vart fjärde paket som skickas. Måste köpa en nya. Har slösat ca 800 kr i onödan nu inklusive den adapter jag köpte. Den var billig iaf. passar väl dom som bara surfar och laddar ner. Funkar absolut inte för gaming. Min dator är bara 3-4 meter bort också.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra hastighet, bra administrationsmjukvara, men har vid två tillfällen drabbats av att ethernet portarna slutat svara medan wifi fortfarande fungerat. Känns lite knepigt att trådlöst är stabilare än sladd.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snabbt gränssnitt.
  Börjar bli dålig nu efter ett år.
  Tappar kontakt med internet.
  Tvingas att köra den i AP- läge.
  Tappar inte kontakt lika ofta då.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar utom problem i en mindre lägenhet. Har massor med prylar uppkopplade på både 2.4 och 5 Ghz, streamar till Chromecast och streamar spel till TV. Kan egentligen inte begära mer för det priset men det är lite synd att jag inte får KTHs vpn att fungera direkt i router.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Superb router sett till priset.. lätt att konfigurera och även övervaka/styra trafiken med androidappen.. får inte högre betyg då man hastigheten är 100 och jag har 250 nu... RÖV
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungera bra, kör padavan firmware och den täcker en 3a på 77 kvm i hyreshus hyfsat. På toaletten i andra änden av lägenheten, jämntemot vart router står, är mottagningen inte alltid så bra, men så är det också flera väggar och dörrar i mellan. Kunde vara några fler ethernetuttag.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En riktig skitig router, man får det man betalar för helt enkelt.

  Ville ge Asus en chans när det gällde router men...Asus datorer får räcka för min del.
  Routern står vid ingången av lägenheten och i v-rummet där jag oftast sitter har jag jätte dålig mottagning, kommer upp till 5-10mbit/s trådlöst.....står jag under routern så 98Mbit/s.

  Måste starta om routern varje dag också, ush vad dålig! Trots uppdaterad mjukvara!
  Testat olika portar på inställningar också, men nej.

  Min gamla 50mbit Dlink är ju snabbare!

  KÖP EJ! Lägg dubbla och köp en bra router.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft denna router i ca 1 år, fungerade finfint tills efter 4 månader.

  Wi-Fiet kan haverera ibland, det bara slutar fungera av någon anledning. Räckvidden är jättedålig, man kan knappt sitta på sin trädgård (ca 3 m ifrån hallen) och använda Wi-Fiet.

  Kör man via kabel fungerar det som det ska, men vill helst slippa krabbet med kablar så kör om möjligt allt på trådlöst. Har 50/50 fiber.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade ett uppkopplingsproblem med datorn vilket denna maskin löste med svartmagi. Nu kan jag fortsätta trolla på nätet. Det var dock dåligt att USB porten satt för nära antennen, så jag som använder mobilt bredband måste ha en annan modul för att få in signal och denna för att sprida ut den till enheterna.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Föräldrarna behövde ny router i samband med fiberinstallation. Efter att ha läst alla omdömen om denna router var förhoppningarna höga. Tyvärr möttes de inte riktigt beträffande räckvidd och hastighet. Dock får man nästan skylla sig själv som köper en router för 400 spänn därför ger jag ändå medel i betyg.

  Räckvidden är, trots sina externa antenner och AC, sämre än den trötta Thomson-routern från Telia som slitit i fyra år.

  Den sitter i mitten av en tvåplansvilla på ca 170m2 med träväggar.

  Hastigheterna på Wi-fi skiftar kraftigt. Allt mellan 4 - 29 Mbit / s. Thomson TG789 är mycket mer stabil på hastigheterna över wi-fi. Får ut kring 26-31 på tptest. (Kör fortfarande VDSL 30 då fibern inte satts igång).

  Stort plis för gränssnittet och konfigurationsmöjlighetrna.

  Minus på räckvidd och hastighet, vilket är det viktigaste.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Enkel att komma igång med
  perfekt med stödet för 4G modem - har denna med mig till landstället
  Användargränssnittet ej på svenska
  Smidigt att ansluta skrivare via USB porten
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kör denna som AP till min pfSense-router.
  Fungerar utmärkt och snabbt.
  Som vanligt många bra inställningsmöjligheter, i alla Asus-produkter.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gör sitt jobb men räckvidden är inte som jag hade tänkt mig utan ganska dålig för att vara en premium router. Nu är detta visserligen en instegs AC router men min andra instegs AC router för samma pris har bättre räckvidd trots mindre antenner.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket enkel och snabb installation , fungerar perfekt i hela min lägenhet samt bra pris ( 349 SEK ) . Svårt ge annat än full pott .
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Skickade tillbaka min eftersom det gick snabbare med min telia router. Må ha snabbt wifi men dock bara 100mbit på wan och lan portarna så kunde inte maxa mitt fiber varken med eller utan kabel. Annars verkar den va ok. Hann inte testa så mycket mer men har man inte så snabbt internet eller nöjer sig med att inte kunna utnyttja allt så är det nog ett bra köp med tanke på det låga priset
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Routern leverear en felfri upplevelse med snabbaste standarden i nuläget och själva konfigurationen av inställningar är mycket simpel och samtidigt kraftfull.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Routern är ju kanonliten. Skulle kunna vara ännu mindre då den knappt väger någonting. Superenkelt att sätta upp, behövde inte ens antennkabel för att fixa login.

  Admingränssnittet är gjort för den vanliga användaren som inte är speciellt tekniskt intresserad.

  2 antenner, antingen 2.4ghz för många enheter och långa avstånd eller snabbare 5ghz-bandet för optimal hastighet men färre enheter och kortare avstånd. Kör 5ghz och kommer upp i full utlovad hastighet.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket router för pengarna.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt billig, stöd för 802.11ac, verkar ha bra inställningsmöjligheter i firmware, ganska snygg och diskret. Fungerar utmärkt för mig och har än så länge inte märkt av några trafikstockningar eller meltdowns när man börjar belasta linan eller har många connections.

  Kan inte uttala mig om hur den klarar competitive gaming eller längre avstånd men för normalanvändaren med det lilla hemmet och endast några få enheter behöver man nog inte gå dyrare än så här.