Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Raspberry Pi 2 Model B

 Lägg i lista  Jämför
En komplett dator, stor som ett kreditkort. Fyrkärnig processor, 1GB RAM, 4 USB-portar, 1 HDMI-port. Möjlighet att köpa "appar" i Pi Store. Uppföljare till Raspberry Pi Model B+. Lanserad 2015. Stäng
En komplett dator, stor som ett kreditkort. Fyrkärnig processor, 1GB RAM, 4 USB-portar, 1 HDMI-port. Möjlighet att köpa "appar" i Pi Store. Uppföljare till Raspberry Pi Model B+. ... Läs mer
Jämför pris på alla Raspberry Pi Enkortsdatorer (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.18)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Wow, den är extremt mycket snabbare än föregångaren!
  Jag följde noobs guiden på hemsidan och installerade sedan OpenELEC väldigt enkelt! Jag stötte dock på problemet att min hårddisk ville ha en extern strömkälla, men det fixade jag lätt genom att gå in i en config.txt fil :)!
  Jag gjorde också en extremt amatör-gjord guide som ni kanske vill ta del av :)
  http://youtu.be/3R5UMVTsEE8
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket värde för pengarna! Perfekt att köra XBMC på och göra TVn lite mindre dummare.
  Upplevs märkbart snabbare än första upplagan.
  Notera att man har bytt från SDHC till micro SD-kort.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra. Kom ihåg att använda denna tillsammans med ett microSD-kort med snabb läs- och skrivhastighet så får du bättre prestanda. Fyra USB-portar gör att man slipper koppla in en extern USB-hubb.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Extremt prisvärd och väldigt användbar enkortsdator!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra enkelkortsdator. Har använts för att köra Kodi tack vare OSMC.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Delikat produkt, inget att klaga på. Fixar Logitech Unify enheter (trådlösa tangentbord/mus) out of the box i Raspbian, vilket underlättar hantering. Köpte min för snart ett år sedan. Den gör en suverän emulator, och så mycket annat. Enbart fantasin sätter gränserna, ungefär som i Minecraft. Ser nu att RPi 3 har anlänt, så lär väl pejla den också, så snart prislappen stabiliserat sig vill säga.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  För den tekniskt kunnige fungerar denna produkt utmärkt som bas för en mediaspelare (Kodi) kopplad till TV:n med HDMI (du behöver också ett yttre skal, en strömadapter, minneskort, ev. Wifi-dongel). Det lilla formatet gör att datorn lätt kan gömmas undan. Produkten kändes revolutionerande när den lanserades och är fortfarande mycket relevant, trots att Raspberry Pi 3 kommit.

  Det sämsta med denna produkt tycker jag är det dåliga analoga ljudet, som inte åtgärdades med Raspberry Pi 3. Så det blir både krångligt och ganska dyrt att använda denna produkt som bas för hemmamusiksystem, eftersom du behöver köpa till en del udda hårdvara.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kan inte annat än att älska den här!

  Var på jakt efter en mediaspelare som är ljudlös, strömsnål och samtidigt tillräckligt kraftfull för att spela 1080p utan problem. Och det fick jag, för under 500kr! Jag som var nära att köpa en NUC för 2k.

  Kör OpenELEC på ett microSD, går som klockan! Bootar snabbt, flyter på fint i menyer och Avatar i en 12gb mkv var inga problem. Kör film/serier direkt från en usb-disk som jag även kommer åt från datorn tack vare Samba. Perfekt!

  Vad som enligt mig gör RPI2 helt överlägsen (för sitt syfte), förutom pris, prestanda och lilla storlek(!) är CEC! Sjukt smidigt att styra den med tv-fjärren, det är inget som går att få till med pc.

  Kan tillägga att jag till en början hade stora problem med att OE inte ville mounta min externa usb-disk. Följde wirlez grymma guide men det fungerade inte för mig. Vid reboot försvann disken igen. Lösningen på det är att lägga in följande rader i autostart.sh;

  mkdir /var/media/NamnetPåDinDisk
  mount /dev/sda /var/media/NamnetPåDinDisk
  (sleep 1 && sh /etc/init.d/31_mount-disks)&

  Nu är disken alltid mountad, även vid omstart :)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vilken grym liten pryl detta är. Köpte för att ha lite och experimentera med. Började med att att installera plexmedia server men trodde aldrig att det skulle funka så här bra. Den klarar mkv filer 9gb 1080 + transcoding utan några problem. Funkar lika bra att streama till surfplattan eller att skicka upp det på chromecast. Kör med en 5v 2a adapter då den inte pallar att köra med endast USB när man pressar den. Kopplade in en extern HD och sen installerade jag samba så jag kommer åt raspberryn i nätverket. Detta så jag kan tanka ner filmer direkt till rasberryn externa HD. Tyvärr funkar inte plexmedia server utanför mitt eget nätverket men jag ska titta på det senare. Blir tvungen att köpa en till raspberry som jag kan experimentera med då denna blir kvar som plexmedia server :)

  En bra länk för plexmedia server att börja med:
  https://www.youtube.com/watch?v=qUzXV6fpON0&index=3&list=PL8Hs02OlWuftaxOqCVRMRlfTgxjdpcqw7

  Har nu även fått den att funka som en portabel plexmedia server. Fyll den externa SSD eller USB stickan med filmer, koppla sedan in den i tex cigarettuttag i bilen sen är det bara att koppla upp sig mot raspberryns WiFi och börja streama film. Har testat att streama till två plattor och en mobil samtidigt utan några problem och detta från samma film. Hade massa strul med WiFi USB stickan innan jag fick det att funka så kolla olika guider och köp sticka efter det. Fick även plex att fungera utanför mitt nätverk.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte den för att köra Kodi, kortet kodar av 1080p utan anmärkning (har hänt någon gång ibland att det ryckt till i bilden lite, främst vid panoreringar. Misstänker att det kan vara ett 23.976 fps problem, så nu har jag ställt in variabel bitrate i Kodi så försvinner nog det problemet).

  Blev positivt överraskad när jag insåg att kortet stödde CEC (http://kodi.wiki/view/CEC), så nu kan jag styra Kodi med enbart en fjärrkontroll (TV:s).

  Sedan är kortet så litet och sött att bara det nästan är värt en stjärna ;)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna för att styra tellstick duo.
  Funkar precis som den skall och roligt att ha en ny liten dator att mecka med :)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra server för hemautomationen. Bootar bra mkt snabbare än ettan.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  bra produkt, använder till glo film på tv.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  HTPC dödaren
  Vet inte hur många ggr jag haft ngt strul med min förra HTPC eller att det kommer en uppdatering fastän man stängt av sådant.
  windows har aldrig klarat att få till HDMI CEC dvs att du kan kör allt från TVns fjärr.
  Min är kopplad mot en NAS fast nätverk, har ej provat WIFI (eftersom jag inte gillar trådlöst vilket krånglar förr eller senare enl min åsikt)
  Denna med HIFIBerry och Open Elec 5.9.5 har aldrig hängt sig!
  Ljudet är urkasst ur HDMI så har du några som helst krav på det området rek en separat men integrerad I2s (digital utgång) eller DAC.
  Det finns speciella lådor där HIFIBerry får plats.
  Nu tänkte jag montera en till Pi till TVn på övre vån.
  1080p videouppspelning funkar klanderfritt.
  En sak till som de lyckas bra med är riktigt flyt i bilden vi snabba rörelser, där win datorer misslyckas när vi jämförde mot en nyare pc, vi testade på olika håll och båda kom fram till samma slutsats.
  Tips: koppla Pien mot en fjärrströmbrytare och vid rätt konfig så när Pi går igång så startar TV:n och slår om till rätt HDMI, slår även av TVn när man stänger av i KODI.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Klockren produkt. Skapade den perfekta smart TVn med denna och har den på ständigt. Grymt plus att man kan använda sin fjärrkontroll till denna om man har en smart TV.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Enkel att komma igång med, kraftfullare än sin föregångare. Finns inget att klaga på för det priset!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grymt snabb. Kör musicbox och får då ett alternativ till Sonos som fungerar bättre och är snabbare. Lyssnar på radio, spotify och även hela skivsamlingen som ligger på en NAS. Köpte en DAC från HIFIberry som passar direkt och ger betydligt bättre ljud än det inbyggda ljudkortet, och har nu otroligt bra spelare för musik.
  Total kostnad strax under 1000:-
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Blir för långt att skriva ett omdöme. 10 stjärnor får räcka.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Betydligt snabbare än föregångaren.
  Nätt liten och enkel mediaspelare till TV.n
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte den för att ha fungerande Windows 10 dator kopplad till min TV till ett lågt pris eftersom jag läst att Windows 10 finns gratis till Raspberry Pi 2.

  Nu visade det sig att Windows 10 inte existerar och troligen inte heller kommer att finnas till Raspberry Pi 2. Den Windows 10 som finns ute gratis hos Micro$oft är bara en utvecklingsmjukvara (IoT = internet of things) och detta är ingen fungerade Windows desktop version.

  I vilket fall, så funkar den nya Raspberry Pi 2 mycket snabbare än den gamla Raspberry Pi versionen. Som vanligt går det installera Linux, OpenELEC, OSMC osv, men detta var inget jag behöver, jag kommer därför fortsätta med min gamla Minix Android mini-PC till min TV.

  Vill du ha Windows 10 till Raspberry Pi 2, så glöm det. Ifall Micro$oft ändrar sig och släpper Windows 10 Desktop edition så lovar jag höja mitt betyg.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Snabbare CPU men samma GPU tyvärr
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte denna för att köra RasPlex och är väldigt imponerad. Den har klarat av att spela upp allt jag har på Plex-servern utan att större svårigheter. Priset vs Vad man får är verkligen bra!

  På det stora hela är jag supernöjd!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mkt snabbare än förra versionen.
  Perfekt som media spelare med fjärrkontroll eller tangentbord.
  Lägg in OpenElec på minneskortet och starta, allt funkar direkt.
  Inget lag i menyerna.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt förvånad över hur bra den fungerar. Körde kodi (xbmc) på denna o det fungera helt otroligt bra. Sällan jag blir övertygad men här får Raspberry Pi 2 verkligen en 10:a.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Behövde en ny HTPC så jag funderade först på en snabbare och dyrare variant men köpte först denna för att testa. Jag är imponerad av hur bra det fungerar med OpenELEC.
  Om man ser till priset på ca. 500-700 kr inkl. ett snabbt microSD-kort och ev. låda så är det den mest prisvärda HTPC jag köpt.

  Kör via Ethernet och det fungerar bra med 1080P, SVT-Play osv. utan lagg eller andra konstigheter.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grymt prisvärda har 4st till lite olika projekt, varav en till TVn som kör OpenELEC.
  Köpt mina via Inet.se allt man behöver för 599SEK per kit.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Funkar hur bra som helst, kör OSMC (https://osmc.tv/) som är efterträdaren till raspbmc och bygger på kodi 14.1.

  Funkar klockrent upp till 70Mbit filmer då GPU ger upp. Den har inget stöd för h265 men det är inget problem idag i alla fall. Funkar bra med mpeg2 (TV) då cpu är ett rejält lyft uppåt. En SD kanal tar ca 20% cpu och en HD kanal tar mindre eftersom då kan den köra h264 i GPU.

  Kör denna med openvpn klient och sedan monterar mina diskar med nfs, inga problem.

  Enda nackdelen är att en scrape tar lite tid då sd kortet inte skriver så snabbt. Jag har ett Sandisk klass 10 men det går inte så mycket fortare. När biblioteket är skrapat så flyter allting på riktigt bra, ett perfekt nattjobb helt enkelt. Den är på 24x7, drar ca 3 Watt

  Får inte en 10 pga av att ethernet sitter på USB bussen
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Perfekt till mediacenter med Kodi. Snabb i menyerna och flyter på bra i 1080p
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Nöjd över förväntan, tester och funderaringar under 5 år verkar nu vara över. Kraven var:
  Billig (Här en totaltkostand är 700:- inkl adapter och låda)
  Enkel att använda
  Dra lite ström (denna drar ca 3w)
  Flexibel (inte låst på olika sätt)
  Kunna använda appar som remote
  Kunna spela olika sorters material

  Denna fixar allt och mer därtill!

  Den kan också användas som superbillig (och förvisso lite klen) stationär dator om man vill.

  Varför då inte en Apple-TV (750:-) eller en Google chromecast (300:-)? Främst för att flexibilitet och mediastöd saknas. Här är en artikel om varför många jail-breakar sina ATV: http://www.idownloadblog.com/2012/01/17/why-xbmc-apple-tv/ "Literally, there's SO MUCH more content to be found on a jailbroken Apple TV running XBMC it's just insane." Men det rättar inte till alla brister och garanti ryker förstås.

  Chromecast är ju löjligt billig och prisvärd, men kan inte göra alls lika mycket.

  För de som inte vill sätta ihop en burk finns denna att köpa: https://getvero.tv/
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fördelar;

  + Grymt bra prestanda för pengarna (399:-)
  + Snabbare CPU
  + 1 GB RAM
  + Micro SD-kort
  + Funkar klockrent med XBMC, mycket snabbare än föregående modell.
  + 4 st usb portar
  + Bra överklockningsförmåga
  + Perfekt för egna projekt eller automatisering i hemmet.

  Nackdelar;

  - Hade varit trevligt med wifi inbyggt.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hade en Raspberry Pi (1) B+ sedan innan. Hårdvarumässigt SER de identiska ut. Samma MicroSD och USB och GPIO. Prestandamässigt är det dock grym skillnad. Processor och RAM gör skillnad.

  Kodi och ROM-emulatorer rasslar på utan lagg i RBP2. Ett jättelyft!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Min första Pi! Kör den som mediaserver med openelec. Är imponerad över vad en sådan lite pryl klarar av. Streamar 1080p filmer utan problem över nätverket.
  Tänkte så småningom köra in en emulator i den och ladda in lite retrospel!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  6 gånger så snabb som 1:an.
  Vill ha minst 2 ampere för att köra stabilt.
  1080p i Kodi (fd XBMC) funkar som en dans.

  Nu kommer Pi:en etablera sig ordentligt!