Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Roland MX-1 Mix Performer

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Roland Digitala mixerbord (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  MX-1 är en "performance mixer" enligt Rolands egna utsago. Med detta menas enkelt förklarat; ett väldigt hands-on mixerbord med tempostyrda effekter och möjlighet att spara inställningar i olika "scenes". Alla knappar och reglage är snabbt och enkelt åtkomliga och vissa sedvanliga rattar från "vanliga" mixerbord, såsom EQ, lyser med sin frånvaro till förmån för en enda ratt som kan ha lite olika funktioner beroende på vad man vill använda den till.

  MX-1 är verkligen snabbjobbad och knyter ihop hela din studio (eller live rig) och du kan börja jamma loss omedelbart. Grymt kul och inspirerande maskin.

  Förutom i live-sammanhang kan mixern ställas om till kontrollyta för din DAW. Du kan också spela in alla kanaler till DAW via USB och/eller använda audiokanaler i din DAW som input till MX-1 på de kanaler som du inte kopplat in något annat på.

  + Totalt 18 inputs som har lite olika kontakter, allt för att göra det enkelt att koppla ihop i livesammanhang.
  + Fyra USB hosts för att koppla in andra AIRA-kompatibla enheter (förutom maskinerna i AIRA-serien bland andra Boutique-syntarna och JD-XI/XA) som skickar ljud i stereo + midi över USB.
  + Filterratten på varje kanal är guld
  + Multi-effektens COMBI mode låter en programmera in ett effektprogram i 16-steg synkat till tempo. Man kan exempelvis lägga en typ av Delay på ett steg, en annan typ av Delay på ett annat, slå på Bit Crush på några steg och kanske lite Flanger i slutet för extra bling :P
  + Alla knappar och reglage kan styras mha MIDI.

  - Som till alla Rolands produkter på senare tid: väldigt kortfattad och svårförståelig manual. Det mesta är självförklarande och behöver inte närmare beskrivning, men när man väl stöter på något man inte förstår helt hjälper inte en obskyr textrad i lösbladssystemet till manual...
  - Inte helt överförtjust i valet av en mini-telekontakt som ena analoga stereo-input.
  - Ännu mindre förtjust över valet av en Digital stereo input (eller output). Får bli till att köpra en AD-omvandlare...
  - Till sist ett gigantiskt jätteminus som fått mig att fundera över om jag ska ha kvar maskinen eller inte: Du kan visserligen spela in 18-spår direkt till datorn. Men detta sker före regel och före effekter. Kanske förståligt att inte Multi-effekten och AUX kan spelas in per kanal, men filterratten och Beat FX (som är kanalspecifikt) borde man verkligen kunna spela in. Som det är nu så är det hela mixen (main regel) eller rå input som gäller. Förhoppningsvis löser de detta på något sätt i framtida uppdatering.

  Trots sista minuset kan jag inte ge MX-1 annat än en nia i betyg. Den är helt enkelt grymt kul - från första till sista knapp :)