Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Total War: Warhammer (PC)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra spel av CA. Jag kan inget om Warhammer lore men har inga problem att tycka spelet är kul.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är detta spelet värt en 10a?

  Det tycker jag!

  Fantasy elementen ger Total War (TW i fortsättningen) en variation till varje ras. Variationen innebär helt unika modeller på gubbarna som ger en "as häftiga" arméer. Lagen spelas på väldigt individuella sätt vilket gör att kampanjen ser extremt annorlunda ut varje gång du byter lag. Men även om du kör om med samma lag.

  För er som inte känner till TW så har spelet två strategiska utmaningar. Den första är "kartan/världen". Här ser man till att ekonomin funkar, bygger arméer och att ens population är glad. Man har även politiska åtaganden mot sina grannar man så småningom invaderar ;)
  Arméer flyttas med en "avatar" likt Heroes 3. Klickar man på denna avatar ser man vilka trupper som ingår i armén. När två armér kolliderar uppstår nästa element.
  Spelet laddar upp trupperna och omgivningen man befinner sig på i kartan och man har Real Time Strategy. Armérna ställs upp i tusentals och det gäller att manövrera ut motståndaren.

  Fantasy elementet som Warhammer erbjuder gör att båda dessa delar hanteras väldigt individuellt för varje lag. Man har unika trupper med unika egenskaper osv.

  Är man missnöjd med hur något fungerar så finns det hundratals "mods" (modifikationer) man kan ladda ner som fans av spelet har skapat som de själva tycker ökar spel upplevelsen. Dessa mods gör att spelet ger en ytterligare timmar att sänka i spelet.

  Detta är en av de få spelen jag ser fram emot att köpa ALL DLC som finns. Visst, nu mjölkar nog CA (skaparna) så mycket pengar de kan. Men lagen de släpper kommer vara helt unika. Spelet planeras ha 3 stora expansioner. Sammanlagt ser vi kanske 15 spelbara lag i den färdiga produkten. Så denna gången är DLC inte ett minus faktiskt.

  ÄNTLIGEN CA, BRA JOBBAT!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag älskar det. 80 timmar har jag spelat.
  Klarat empire kampanj på normal, greenskins och dvärgar nästan avklarade på normal. Nu chaos och vampyre counts kvar.

  Jag har svårt att få fram bra ord för att sammanfatta spelet då jag är helt lyrisk till hur kul det här spelet är.
  Grafiken är hur bra som helst trots att jag inte klarar av max inställningar.
  Uppgraderingsvalen för din "legendary lord" är väldigt roliga och innovativa, jag känner att det är väldigt genomarbetat överlag mellan alla fraktioner.
  Och fraktionerna, ja, de är så olika upplevelser med de olika fraktionerna att jag vill testa mer taktiker och se vilka "units" som fungerat mot vilka för varje gång jag kör ett slag.
  Men generellt är dvärgar defensiva då de har ett stort fokus på att döda fienden på avstånd, de är väldigt stryktålig också, retirerar sällan.
  Greenskins innefattar goblins, orcs, blackorcs, wolfs, spindlar, jättespindel och en jätte som kan sprida skräck hos fienden.
  Spelet innehåller en hel del moral.
  Apropå skräck, vampyre counts sprider just detta. Zombies, skeleton warriors, fladdermöss, drakar. Listan är typ oändlig på alla olika units man har till sitt förfogande och mer kommer! Denna fraktion siktar in sig mest på att gå rätt på med flankerande snabba fyrbenta ting. Vampyrerna sprider sin vampyric corruption för att kunna sprida sin civilisation. Det för mig vidare till:
  Chaos, som sprider skräck för att skapa kaos hos sina fiender. Chaos bygger inga städer, istället bygger man camps och byggnader utvecklas därigenom
  Och så empire som jag tycker har det bredaste utbudet av units (även tack vare mod) är också den roligaste fraktionen hittills och också den mest utmanande. Jag anar att chaos kommer bli kaos och jag kommer även prova empire på Hard för att se vad som händer.
  Empire har tungt infarter och äger även dom bra stöd på avstånd med armborstgubbar och musketörer. De har även kavalleri och underbart tufft sådant som man kan flankera motståndet lätt, otroligt tåligt kavalleri som ger valuta för pengarna som de kostar.
  Att sen spela med din legendary lord som kan få sätta sig på en stor fågel som kan flyga på slagfältet gör upplevelsen inte sämre. Sen finns även grymt artilleri och även en tank som kan skjuta kanonkul och kötta i närstrid.
  Wow vad jag ser fram emot en uppföljare redan nu, har ni inte kollat in moddarna så gör det. Finns otroligt bra sådana, nämner några:
  #du kan gå 10% längre i dina egna provinser
  #du får en skillpoint till vid varje level up
  #du kan få flera units av välja bland
  #du kan zooma ut mer och mindre med kameran
  #dina småstäder får murar

  Vill även skriva om byggnationen i städerna, det är anpassat så att dina små städer kan max nå level 3 och din huvudstad level 5 eller 6. Utnyttja detta att ha höga level byggnader i din huvudstad och annat i resten.
  Med det sagt, hoppas du känner att du fått en inblick i lite vad spelet innebär, det är helt fantastiskt strategiskt.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymt spel! Jag har inte kört de andra total war spelen så jag var orolig att det kunde vara svårt att sätta sig in i men det gick hur lätt som helst. Det var lätt att lära sig pga bra tutorial i början. Ett stort plus är att det är mod vänligt också (steam workshop).
  Köp om du är total war fan eller om du är Warhammer fan, du kommer säkert gilla det.