Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

SPL Phonitor 2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla SPL DAC & hörlursförstärkare (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  LJUDET: 10/10
  En presentatör som inte ger dig något annat än oförståeligt rent, dynamiskt ljud med tillräckligt med kraft att driva vad du än kopplar in i den, ändå så är den oförklarligt kontrollerad. Crossfeed kretsen är inte så radikal som jag trodde, eller rättare sagt inte på det sätt jag hade förväntat mig. Det är en otroligt transparant känsla av positionering av vars ifrån ljudet ska ligga, det är inte som att sätta på sig in i en annan dimention av att man har högtalare framför sig som jag först trodde det skulle vara. Men jag är glad att det inte är det efter att ha spenderat tid men den här underbart fantastiska del av utrustning.

  Att uppleva sin favorit musik som man hört hundratals gånger på ett mycket mer oskyldigt, rent, menat sätt. Precis som om man förstår vad dom som mixade låtarna egentligen gjorde med låten, för vad den egentligen är. Den gör inte att en låt låter bättre, den visar dig vad det som egentligen är som låter, orört.

  Jag har dessa kopplade till ett par ELAC AM180 som jag älskar med hela mitt hjärta, dom är en utmärkt liten men ändå stor högtalare med mycket liv i sig, helt klart en rolig/engagerad ljudbild och dom har fått nytt liv dom med och då menar jag det, nytt liv. Går inte riktigt peka ut exakt vad det är. Det är lite som att man tar bort en filt över dom och inte stryper dom med EQ i lägre frekvens bandet och tar bort allt "noise" i ljudet vilket gör att det låter extremt transparent som ger rum mellan dom olika instrument som är i låten.

  Där som är som mest fantastiskt är när dom är kopplade till mina Audeze LCD-2 Rev.2.
  Dom känns lite just nu som att dom kan bildligt visa mig ljudet.
  Som om man kan känna, se, röra ljudet och nej, jag är inte på LSD, men den är så bra den här hörlursförstärkar/preampen. Man märker vad ens hörsel är kapabel till efter att lyssnat på den här ampen med hjälp av rätt komplementerande utrustning.

  TL;DR: Om det är en bra inspelning kommer ljudet kännas som verklighet onekligen.

  BYGGKVALITETEN: 7.5/10
  För en prislapp på lite över 13 tusen så har man väldigt väldigt höga förväntningar, och det bör man ha tycker jag. Den är inte lika välbyggd som den låter men det är att sätta en extremt hög standard minst sagt. Missförstå mig inte, den ÄR välbyggd, går inte komma runt det, men det finns fortfarande saker att förbättra.
  Front plåten är utav tjock robust aluminium som andas kvalitet, men jag kan inte säga det samma om dom andra plåtarna på ampen, dom är inte lika gedigna som fronten av den men det kan man förstå skulle bli opraktiskt, det förstår jag, men den är på det tunnare laget. Det är nästan man blir lite rädd att det skulle kunna bucklas lätt ifall man stöter till den med lite kraft vilket känns rätt synd men ändå överkombart, men det känns inte som Tyskland om vi säger så. Det som också är lite synd är att dom två "rutorna" för VU mätarna är gjorda utav plast, inte glas och känns lite som att dom försöker hitta ställen att spara in lite mer pengar än vad som kanske nödvändigt. Det finns en till sak som är lite smått oroande och det är själva kontaktbasen där man kopplar in strömen. Den sitter inte som gjuten som nästan allt annat gör. Den har lite flex/spelrum när man trycker in kontakten rätt hårt, nästan som om dom tänkte på den lite i efterhand istället för att vara en del av konstruktionen.
  Men i det hela är det för det mesta väldigt välgjort, det känns som den kommer hålla många många år utan att något skulle bli glapp och slitet.

  TL;DR: Det är en mycket välgjort och designad produkt men har sin ställen där den skulle kunna förbättras.

  FUNKTIONALITET: 10/10
  Den har fler funktioner än jag skulle kunna önskat, och dom är alla extremt användbara om man vet vad dom är till för. Den är trots allt huvudsakligen gjort för studiobruk.
  Men den är också väldigt bekväm för en Audiophile, så som att man kan styra volymen med fjärrkontroll med vilken IR fjäll man vill. Att kunna snabbt och enkelt kunna byta att ljudet ska gå ut till högralare ifrån hörlurar och andra vägen om är väldigt händigt och bekvämt samt att den lika enkelt går att tysta (mute). Den har bra med ingångar för olika källor samt tillräckligt med (för mig iallafall) utgångar.

  PRIS: 9/10
  Tänker säga att 13 550:- är mycket pengar, speciellt för en hörlursförstärkare/preamp som detta är. Men i vad jag har skrivit ovan så kan jag också med lätthet säga att man kan överse priset. Det är inte orimligt på något sätt, det är nästan tvärt om, det är väldigt bra valuta för pengarna. Men detta i åtanke måste man också förstå att en kedja inte är starkare än dess svagaste länk. Du MÅSTE ha utrustning kopplat till den för att verkligen förstå dess potential. Man bör vara säker på att det som kopplas till den bör vara minst i samma klass som som själva Phonitorn, annars skulle jag säga att man lika gärna skulle kunna köpa en billigare amp och vara nästa lika nöjd.

  SLUTSATS: 9.5/10

  Du som köper denna bör med säkerhet veta vad du behöver och just varför du vill ha den. Den är inte för alla. Den är för dom som vill ha det extra och inte är rädd för att betala därefter. Den ligger i top segmentet i dess kategori och den gör det extremt väl.
  Det är utan tvekan en av bästa du kan köpa, men som med allt som har med ljud att göra så är det väldigt subjektivt och därav går inte ge någon krona som den bästa för alla tycker såklart olika.

  // Fernlund