Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Klipsch Reference Premiere RP-280F

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Klipsch Golvhögtalare (28)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.28)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft dem en vecka ungefär, och jämfört med mina tidigare (Dynavoice Df-6) så är det helt otroligt, vilken skillnad! dock så sägs inspelningstiden vara enorm men roligt med lite utveckling också speciellt nu när de redan låter så bra!

  Edit: 2017-01 de har spelat med olika förstärkare, olika källor och dylikt. En mycket bra mångsidig högtalare som lever jävlar om man trots känsligheten ger den ordentligt med ström så blir det otroligt kontrollerat och dynamiskt ljud. Mjukare ljud än de tidigare högtalarna från klipsch då de bytte och formade om hornet i högtalaren. De spöar mycket i sin och över prisklassen, sjukt bra högtalare med rätt förstärkare.

  2018-06 De står där jag ställde dem och de har totalt mörbultat uppgraderingsdjävulen intressant att titta på annat men de är svårslagna. För mig, helt klart en investering!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Dessa högtalare levererar ett neutralt och behagligt ljud. En knivskarp diskant där röster och ljud upplevs mycket verklighetstroget och en bas som kan spela riktigt starkt.

  Till film är dessa inget annat än en 10 poängare. Till musik finns det få alternativ i prisklassen som kan mäta sig med RP-280F.

  Tänk på att de behöver 50+ inspelningstimmar innan de börjar låta riktigt bra och upp mot 200 timmar innan de är färdiginspelade.

  Jag är mycket nöjd med dessa. Ser man till pris och prestanda är dessa oslagbara!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Säger som någon nedan skrivit...
  Absolut körde över och manglade sönder och samman den uppgraderingsjävul man hade innan detta köp.

  Ofantligt kompetent högtalare, river utan problem lös ett enormt party, samtidigt som den inte tummar en millimeter på finliret!
  Ge den en bra förstärkare och den levererar byxfladder och fönstervibrationer.

  Jag trodde inte att jag skulle bli såhär nöjd, köpte dem helt nya - skulle de bli än bättre med tiden finns det INGA andra alternativ till dessa högtalare! Mitt bästa köp på VÄLDIGT länge.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Bytte från Klipsch RP-160M som fick bli sovrumshögtalare. Låter helt sagolikt.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Detta är mitt första par golvhögtalare. Läste allt jag hittade på Internet och fastnade för dessa, då min budget inte tillät att jag köper högtalare för över 15 000 kr. Måste säga att jag är väldigt nöjd. Ljudet är luftigt och man känner det som att musiken är närvarande i rummet. Basen är riktigt bra, då man öser på. Som helhet ett mycket bra köp för dessa pengar (Betalade endast 7000 kr på Black Friday).
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Härliga frontar spelar riktigt bra med en Marantz 6011 men med Ett Emotiva BasX A-300 med mer muskler vaknar dom till liv Riktigt ordentligt. enda minuset är att finishen på låda känns plastig (personligt ) men ljudet gör att man kan bortse från det. Haft mycket dyrare högtalare under åren men detta är en grym "billig" allround högtalare . både för ren 2 kanal och hemmabio
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Bytte upp mig från Dynavoice DF-6 och jisses vad nöjd jag är.
  Fantastiskt ljud och utséende.
  Spelar djupt och fylligt.
  Kvalitén på ytmaterialet av lådan kunde vara bättre men annars 10/10.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Kvalité!
  Djävlar vad det låter bra!
  Sambon är nöjd för dessa påskyndar köp av hus för du blir inte poppis i lägenhetshuset med dessa
 • Perfekt
  2 år sedan
  sådant bra ljud de levererar är så nöjd med dem här :)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har snart haft dessa 1månad och nu börjar dom släppa loss! Driver dom med en Marantz PM7005 och dom lirar ihop mycket bra med varmt å tydligt ljud.

  +Dynamiken är stor
  +Detaljrikedom
  + Stilrent utséende
  +Lättdrivna

  Inga minus ännu.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag köpte dessa för en månad sen på black friday tillsammans med med Klipsch R-112sw sub. Driver dem med HK-3770. 120w/kanal 8ohm, placerade ca 30 cm från bakre väggen.

  Jag säger som så många andra att dem behöver verkligen spelas in. För att vara realistisk så har jag nog inte kommit upp i ens 50 timmar än även fast jag haft igång dem när jag inte vart hemma. Hoppas dem kommer fram bättre med varmare ljud efter 100+ timmar.

  Dem känns hårda och släpper inte riktigt loss baspotentialen som jag tkr de borde kunna leverera. Låga toner levererar dem ganska bra men det är dem högre basfrekvenserna och in i mellanregistret jag saknar.
  En kompis till mig frågade om jag hade ställt in på läget ”hall” som fanns på gamla stärkare och bilstereos förut. Har stärkaren står på bass +08 och treble +04. Höjer jag treble så skär det sig i öronen. Visserligen tar subben väl hand om de låga frekvenserna och levererar så huset skakar. Hoppas på att dem blir bättre med fler timmar. Ska prova med en Hegel förstärkare inom kort också.

  Uppdaterar igen när dem fått mer speltimmar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En del säger att dessa högtalare motsvarar samm ljudkvalité som högtalare för minst det dubbla priset och kan bara hålla med. Bytte mina 17 år gamla trotjänare fronthögtalare från Atlantic och skillnaden var enastående! Dessa är riktiga kraftpaket och ljudet från dem är lika bra både till ljud och film.

  De är otroligt lättdrivna. Behöver inte alls ha volymen på min Yamaha rx-a2030 lika högt nu som jag haft med mina äldre fronthögtalare. Men dessa högtalare är kanske inget som passar hemma i ”pojkrummet” utan kväver ett hyfsat stort biorum eller vardagsrum. För de är stora pjäser!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra högtalare. Har haft dessa i 1 månad nu och nu börjar dom bli lite inspelade, men har x antal timmar kvar tills dom är färdiginspelade. Men redan nu så låter de kanon. Väldigt lättdrivna, det går att dunka på riktigt. Jag gillar det nog mer än vad mina grannar gör 😁
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft dem ett par veckor nu, är hittills mkt nöjd men ser fram emot när de är ordentligt inspelade. Ger ordentligt med tryck utan avkall på upplösning och ljudkvalité. Perfekt till mig som lyssnar på mycket olika genres. Driver med en NAD375BEE på 2x150W vilket funkar bra. Planen är dock att driva med ytterligare ett slutsteg på 2x150 NAD275BEE. Men som någon skrev, köp inte till svenska ockerpriser. Jag gav ca treochetthalvt mindre när jag köpte från DE. ;-)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  För dessa pengar finns det inte bättre så enkelt är det.
  Nästa steg ligger i 40000:- klassen.

  Otroligt bra ljud, allt tryck och volym man kan önska.

  Super nöjd,

  Köp inte till Svenska ockerpriser.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sjukt fint och helt underbart ljud
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  .
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Håller med Akheron till fullo! Svårslagna testvinnare i prisklassen! EISA Awarded 2015-2016, "Best Speaker". Topptestade i Ljud och Bild.

  Gedigna, tunga och välljudande med för Klipsch neutralt ljud. Nackdelen är att de är något svårinspelade (tar tid!)

  Väldigt lättdrivna, kör dessa med 450 centern från Klipsch och två Klipsch R112SW subwoofers i en Dolby Atmos setup.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Underbara högtalare, efter att ha haft ett par XTZ 99.36 Walnut i nästan 7 år kände jag mig sugen på något som skulle ge lite mer driv och vara mer underhållande utan att för den skull ge avkall på korrekt och bra ljud. Med RP 280F fick jag exakt vad jag letade efter, stor ljudbild med enorm dynamik och kraft, perfekt för mig som älskar hårdrock och hip-hop. Driver dem med en XTZ Class-A100D3 men har man en kraftigare förstärkare kan de nog sjunga ännu lite bättre. Rekommenderas.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket lättdrivna, spelar bra med min yamaha a3040. Rent och fint ljud, otroligt detaljerat skönt ljud med bra tryck.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastiska med min Hegel H80, mycket detalj och spelglädje.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt nöjd, spelar stort och med tryck, lättdrivna och möjlighet att biampa.
  Lät lite skrikiga i början men efter 3 veckors inspelning så börjar det ordna till sig.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gick från logitech z906 till dessa bjässar och kan bara säga WOW! Spelar klart och med stor dynamik från min marantz SR5009. Enda minus är storleken, men med stort ljud kommer storlek antar jag. Basen i högtalarna fungerar bra till musik men till en tung actionfilm saknar jag lite tryck. Blir en Klipsch din i framtiden. Kan bara rekommendera dessa rackare.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hade några gamla Dali 6006, uppgraderade
  med Scanspeak-tweeters (D2905-9300)
  och det finns mycket mer bang i mitten med dessa klipp, men kanske inte lika utarbetade och silkeslen högst upp,
  något jag inte förväntade mig heller. Problemet med silkeslen släta tweens är att det inte finns något riktigt slag i cymbaler och horn, det blir orealistiskt. Eventuellt kan man bygga horn för ScanSpeaks, men det kommer att bli ett annat projekt. Kollade var hornet är uppdelat och det är 1750hz. Detta kan vara kritiskt eftersom det är i ett område där örat är känsligt. Det erbjuder också fördelar med tanke på att 8 "inte behöver fungera så hög i frekvens. Att hornet måste fungera långt ner, det är gjort för, och detta är nollproblem. Jag tycker övergången mellan bas och horn är mycket bra, spridningen av ljudet är bra och homogen uppåt i frekvens, och jag kan inte direkt peka ut horn eller bas med slutna ögon ännu. Jag antar att crossover-filtret är byggt helt enkelt, eftersom det bara är två sätt och högtalaren är fortfarande mycket effektiv.
  Hämtade dem från Komplett till 8000, levererat av PostNord och det visade givetvis att ett horn var dött när jag äntligen fick dem staplade på plats. Var tvungen att sätta på uttagen först och det fanns sex små skruvar (philips) och sedan ta på några små självhäftande gummifötter som medföljde.
  Dragte gummit lite runt hornet, tappade av det, och det fanns åtta små insexskruvar bakom gummit, håller hornet på plats. öppnade och helt korrekt tappades en sladd. PostNord special.
  Så trådarna är inte lödda, det finns spader, åtminstone på hornföraren. Kablarna verkade inte vara något speciellt
  vanliga läskiga grejer. Efter att jag skruvade tillbaka hornet på plats, tryckte jag bara gummiet tillbaka och det blev helt osynligt att det hade tagits isär.
  Var försiktig när du skruvar loss insexskruvarna, eftersom de är skruvade rakt in i MDF-plattorna, och de tål inte något vridmoment. Det kan ha varit så att skruvar med mutter limmade på baksidan, men det kommer att vara spikspik.
  Annars verkar de vara bra högtalare, solidt byggda och MYCKET bra dynamik, åtminstone jämfört med Dalien (vilket var otroligt dåligt)
  Bassen låter sträcka sig mycket djupt och det rymmer inget, det jag hör är detaljerat och "torrt"
  Uttagarna är något högre framtill än bakom, så högtalarna lutar bakåt.
  Jag har gjort det här länge, det hjälper avsevärt med ljudet jag tycker, och det är trevligt att se att producenterna har hittat detsamma.
  Tror att dessa passar bra med Pop / Funk / Jazz / Soul och ja för det mesta.
  Jag känner att det var en mycket bra affär!
  I dag kostar de 13000.-
  Och det var hög tid att uppgradera. Drivs av en Onkyo-surround, det fungerar bra. Har två ASP 1000-baserade monoblock som jag kan ansluta till om jag får en mottagare med pre-out på framsidan. Men jag bor i radhus, så monoblocken beror bara på bättre ljud, inte mer volym. Det kommer att vara mer än högt redan.