Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sennheiser RS 175

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (282)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.54)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt sköna och bra ljud enligt mina preferenser.
  Fungerar bra i hela lägenheten utan störning.
  Bas och surround trevligt vid musik och filmtittande, men stänger av dem funktionerna vid fps-spel då det kan bli missvisande eller störande.

  Har haft ett par äldre sennheiser trådlösa och ett par Logitech g930 som inte alls haft lika bra ljud eller stabilitet enligt mig.
  Hade gärna sett ett par trådlösa sennheiser med mic, men fungerar givetvis med separat stationär mic.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 27 dagar sedan
  Uppdatering 2021-05-26:
  Haft lite problem med överföringen bara i vår lägenhet. Hade väldigt få problem med HDR 130 genom åren, dock körde dem på ~865 MHz (och sände analogt) dessa ligger på betydligt mer belamrade 2.4 GHz-bandet. Dock verkar Bluetooth ha stabilare anslutning till och med med LDAC, möjligt att jag fått ett måndagsexemplar av dessa? (Eller saknar dessa FHSS?)

  Uppdatering 2021-05-14:
  Har i princip vant mig vid delay, men verkar inte uppleva Bluetoothdelay som lika illa idag heller. Så hade nog ISTÄLLET för dessa kört på en WH-1000XM3 till nästan samma pris. Eller XM4 ifall man känner för uppgraderingen. Den går även att köra via kabel, samt till alla möjliga Bluetoothenheter
  Har BTW testat ett tiotal Bluetoothsändare i olika prisklass, men den som funkar bäst är BlitzWolf BW-BL1 samt dess föregångare BW-BR1 Pro (no affiliation, nämner bara det för alla som jagar sändare.)

  Originalomdöme:
  Köpte dessa för att ersätta tidigare Sennheiser HDR 130 (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=209258)
  Hade dem i... Nästan 15 år?! Tyckte mycket om att man kunde körde dem samtidigt som TV-högtalarna utan någon som helst delay, så fru och vänner kunde sitta i ett rum och titta på något, och man vara i ett annat rum och pyssla och fortfarande höra vad som pågick. Eller så att man kan ha på TVn med låg ljudvolym om någon håller på att somna, men man själv tänkte vara vaken halva natten till, hehehe.

  Har även ett par Sony WH-1000XM3 och WF-1000XM3, men över Bluetooth blir det lite för mycket delay.

  + De är lätta, och känns väldigt komfortabla.
  + Anslutningen är solid.

  - Någon delay, inte lika blixtsnabb/analog som HDR 130, inte lika illa delay som över Bluetooth... Får hoppas att man vänjer sig...

  - Något plastig byggkvalitet. Stationen är lätt och plastig, lurarna är något plastiga (allt ser dock riktigt bra ut), knapparna är mushiga. Öronkuddarna känns billigare än HDR 130, och oerhört mycket billigare än WH-1000XM3. Förväntade mig ärligt talat bättre till detta pris.

  Info:
  Manual: https://www.rsmanuals.com/157/sennheiser-rs-175/page-9/

  FCC har bilder / "teardown":
  Lurar: https://fccid.io/DMOHDR195/Internal-Photos/Internal-Photos-pdf-2467512
  TX: https://fccid.io/DMOTR195/Internal-Photos/Internal-Photos-pdf-2463997
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Köpte begagnade för att ha uteslutande (?) till TV- och filmtittande för att inte störa resten av familjen. De fungerar mycket bra och det blir bättre än med Bluetooth-anslutning till TV:n (LG Oled). Ljudet är tydligt och verkar täcka hela registret bra även utan extrabasinställningen.

  Surroundfunktionen känns dock - än så länge i alla fall - mest som en gimmick, fast den kanske visar sig bättre längre fram.

  Den extra sladdragningen kan upplevas som ett problem, möjligen, om man har tänkt att ha dem framme jämt. Det är dock ett rätt så lättlöst "problem".
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har haft dessa i tre år nu och jag är jättenöjd! Använder dem till gaming, musik och allt möjligt. Är ingen ljudexpert men har haft många hörlurar och dessa är bland de bästa. Nyligen började batterierna krångla och jag antog att det var dags att skaffa nya. Men det visade sig att det bara var att byta ut batterierna mot nya laddningsbara AAA. Dessutom kan man köpa nya öronkuddar när de gamla slitits ut och nu är mina 3 år gamla hörlurar som nya igen.
  Batterierna håller i säkert 12-15 timmar på en laddning så de tar ju inte slut om man laddar varje natt. Men de få gångerna batterierna håller på att ta slut så har dem ett otroligt irriterande och högt varningsljud som gör att hörlurarna blir totalt oanvändbara innan de laddas igen. Tur att det händer sällan.
  Jag kan gå runt i hela min 38kvm lägenhet utan att tappa uppkopplingen.

  +Bra ljud
  +Utbytbara batterier och öronkuddar.
  +Bekväma.
  +Lång batteritid
  +Bra räckvidd

  -Jätteirriterande varningsljud för lågt batteri.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Bekväma hörlurar som sitter bra.
  + Riktigt bra ljud 8/10 i min skala.
  + Utbytbara standard batterier.

  - Tråkig design.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Otroligt nöjd!
  Kvalitén känns super!
  Jättebra ljud! Känns som att lyssna med stora hemmabio högtalare!
  Stort plus att det är vanliga uppladdningsbara batterier i!
  Docknings-stationen var avgörande för mig vid detta köp, optisk anslutning +++++
  Otroligt bra täckning, räcker igenom betongväggar!
  INTE TUNGA, dom är lättare än många kabelanslutna hörlurar till PC!

  KÖP KÖP KÖP
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra lurar! Detaljerat mellanregister och en lagomt fyllig bas, Diskanten känns även den bra utan att tendera vara vass. Rekomenderas!
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  + Mycket bra räckvidd
  + Röster i film hörs tydligt
  + Rätt bra klarhet i ljuden

  - Ljudet känns livlöst och platt
  - Basen saknar eftertryck
  - Bass boost gör att basen tappar definition, och dränker samtidigt vissa andra ljud
  - Surround tillför inte så mycket och väger inte upp för sämre ljudkvalitet
  - Inte särskilt bekväma (men jag är inte så kinkig på den fronten)
  - Lite dyr

  ---

  I slutändan blev jag rätt besviken. Tidigare har jag haft Sennheiser RS 170, som jag va mycket nöjd med, och jag hoppades att detta skulle vara en förbättring eller åtminstone en ersättare av mina slitna lurar. Så blev det inte...

  Om du ska ha trådlösa lurar, testa istället RS 165, som jag hört ska vara bättre på samtliga punkter. Det sorgliga är att de ändå inte når upp till RS 160/170. För egen del får det bli trådade lurar nu, så har jag mina slitna RS 170 bara när jag städar, lagar mat och sånt.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra ljud men tunga vilket gör dem obekväma om de skall användas länge. Mkt bra batteritid. Om du tänkt att använda dem länge så välj ett par andra lurar pga den tunga vikten.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt bra ljud! Bra att det inte är bluetooth! Lång räckvidd och skön passform.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra ljud och ganska sköna. Köpte dessa för att kunna se på film på natten utan att störa andra.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sennheiser RS 175 är Inte speciellt sköna hörlurar, de är relativt tunga detta och gör att platsen där hörlurarna laddas trycks ner direkt på huvudet. Efter ett tag ca 1.5h så gör det direkt ont i huvudet och jag var tvungen att lämna tillbaka dem på grund av detta. Ljudmässigt är de okej men det är alldeles för mycket bas, mellanregister och diskanten får lida pga detta. Jag jämförde dessa hörlurar mot Philips Fidelio l2 och rent Ljudmässigt är det dag och natt. Röster och instrument framhävs mycket tydligare hos Philips lurarna men även basen är tydligare, dock utan det riktiga mullret som sennheiser lurarna har. Bas läget använde jag aldrig då det förstörde ljudet totalt. Surround läget var inte heller något vidare då det bara fick ljudet att låta som om jag befann mig i ett större rum. Dvs inget Surround ljud.
  Slutsatsen av detta blir att om du älskar bas! Då kan det vara värt ett köp. Men framförallt se till att köpa dem på öppetköp då det är svårt att prova komfort i en affär.