Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

HP MediaSmart Server EX470 500GB

 Lägg i lista  Jämför
HP MediaSmart Server kan lagra och dela digital underhållning över ett hemmanätverk eller över internet, vilket gör den perfekt för hushåll med flera datorer. Därmed behöver man bara en dator med internetanslutning för att nå sina personliga filer, oavsett var man befinner sig.HP MediaSmart innehåller Microsoft Windows Home Server och en AMD Sempron-processor och är framtagen för att stora mängder av digital underhållning ska kunna lagras på den, istället för på datorn. Stäng
HP MediaSmart Server kan lagra och dela digital underhållning över ett hemmanätverk eller över internet, vilket gör den perfekt för hushåll med flera datorer. Därmed behöver man b... Läs mer
Jämför pris på alla HP NAS-servrar (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Tuffar och går 24/7 och förmedlar musik, bilder, filmer och TV-serier.....
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Superprodukt ! Perfekt att köra sina tvserier och filmer via denna.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ypperlig NAS!
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Funkar klockrent, ska uppgradera minne & CPU
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Med tanke på att min är uppgraderad har jag tagit med i beräkningarna, det är nödvändigt att uppgradera. Efter man gjort de så är möjligheterna i princip oändliga för vad man kan göra. (i syftet att ha som hemmaserver alltså)

  Den är ruskigt snabb om man installerar stöd för NFS (i fallet skicka STORA filer).

  I vanligt SMB-läge är den likaså duktigt snabb.

  Bootar fort, arbetar ganska tyst.

  Smidig backuplösning.

  Sköter mitt hem från distans, vilket var syftet för mig i stora drag.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Hittills uppfyller den mina krav. Men som andra har påpekat redan, 512MB i minnet känns lite väl lite. Så en sticka på 2GB får det allt lov att bli.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Fungerar mycket fint. Låter inte särskilt mycket. Lätt att installera och administrera. Håller med om att minnet behöver uppgraderas till 2GB. Jag har även satt i 3st 500GB WD GP diskar. Den passar bra in på bokhyllan brevid böckerna. :)
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Kanon produkt. lite för höljud för mig bara.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Rekomenderar den starkt. Har ägt en i 2 veckor. Köpte den för 3.948kr på elgiganten.se. Använder den också som webserver och den fungerar utmärkt. Har nu 2,5TB (2 x WD GP 1TB och 1 x 500GB Segate). Rekomenderar att man uppgraderar minnet till 2GB.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Jag köpte en EX470 för ett par dagar sedan för 3998kr på OnOff. Jag har installerat PowerPack 1 och alla uppdateringar, och är väldigt nöjd med maskinen, och den skulle fått 10/10 om den hade haft lite mer RAM-minne. Som det är nu så kan den swappa en del när man kör admin-konsollen eller när man Remote-Desktopar till maskinen.

  Det är väldigt lätt att lägga till diskar, och har man 1GBit switch så får man även väldigt bra prestanda på disken. Obs dock att vissa moderkort har ganska kassa 1Gbit nätverkschip och man kan behöva köpa ett PCI-kort (t.ex Intel) för att få stabil prestanda. Mitt ASUS trappade ner till 100Mbit/10Mbit ibland och det är grymt irriterande eftersom jag måste starta om burken när det händer.

  Förutom filserver (mot laptop/desktop och en TViX mediaspelare) och backupfunktionaliteten så använder jag även X360 mot TwonkyMedia server (med i HP update 1.3) och Remote Access via webben.

  Allt som allt så är jag helnöjd med köpet. Speciellt eftersom jag fick tag på en burk till grymt bra reapris.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Lättskött och snygg server som t.om får stå framme. Välbyggd och relativt tyst. Har inget att klaga på än så länge
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Inget att klaga på en så länge!
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Fantastisk produkt. Väldigt välbyggd och kompakt. Det enda negativa med att den är så liten är väl att fläktarna också blir små och därmed också högljudda. Men det är ju inte tänkt att den ska stå framme, så då gör det inget om den låter. Jag köpte till 2GB minne också, för det hade jag läst rekommendationer för. Det var rätt enkelt att byta och minne är ju numera riktigt billigt.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Den här löste alla mina funderingar när det gäller central storage hemma. Superlätt att addera HD och att managera från PC hemma. Igång med den på 1 timme. Kör också med externa axxess och det utan att ha satt upp något sådant förut. Enda strulet var med routern men när jag resetat den och enablat UPnP så gick det också utmärkt. Jag är imponerad kanske mer av mukvaran än hårdvaran. Skönt att slippa lära sig att hantera en NAS som säker tär bra men itne standard Windows.
 • Acceptabel
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Har köpt och jämfört HP MediaSmart Server EX470 med Fujitsu-Siemens Scaleo Home Server 1900.

  Hårdvaran är jämförbar bortsett från att EX470 bara har halva hårddiskutrymmet. I prestandatester är det knapp fördel för Fujitsu-Siemens med sin Intel-processor.

  När det gäller ljudnivå och energiförbrukning ligger HP långt efter Fujitsu-Siemens. Fläktarna i HP-maskinen är onödigt högljudda och ändå är temperaturen i maskinen mycket högre. Energiförbrukningen är även den mycket högre för HP och i en maskin som är tänkt att vara igång dygnet runt kommer det att kosta åtskilliga hundralappar extra varje år.

  HP saknar även tilläggsprogramvara och operativsystemet är i princip tomt vid installation. Även där fördel Fujitsu-Siemens.

  Sammanfattningsvis kan sägas att min HP MediaSmart Server EX470 redan har sålts vidare och att jag valde Fujitsu-Siemens Scaleo Home Server 1900 istället.