Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fjällräven Kajka 85L

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fjällräven Ryggsäckar (99)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft min på en veckas tur på Hardangervidda nu i sommar. När den är rätt inställd så sitter den som en smäck. Se till att få det gjort först. Som någon annan har sagt så känns den väldigt heavy duty, och det är verkligen sant. Jag hade ca 20 kg packning, sovsäck, tält, liggunderlag, kök, mat, förstärkningsplagg, flugfiskeprylar. Till och med en Helinox chair one ryms, tillsammans med en packpåse kläder i facket i botten. Facken på sidorna sväljer otroligt mycket utan att man på något vis störs av det. Utrymmet för vätskeblåsa och fästet för munstycket på bärremmen är outstanding. Hade nog valt en 100l för längre turer, om man solovandrar, och har fiskeutrustning med sig.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Enastående ryggsäck! Äger varianten på 85L men den är i princip identisk med denna på 100L.

  Trots att min McKinley-väska väger ca 1.5kg mindre än Kaikan så känns det ändå -lättare- när jag bär samma utrustning med Kaikan jämfört med min McKinley!

  Att hela huvudutrymmet går att öppna som en "duffle bag" är underbart bekvämt när man sitter i tältet och ska organisera saker. Står knappt längre ut att tälta med mina andra väskor som bara kan fyllas från toppen.

  Väskan verkar hålla för i princip allt och ser ut som ny trots motsvarande 100 hela dagar i fält under såväl sommar som vinter.

  Väskan är också mycket modulär vilket gör att min tjej på 165 kan bära väskan med bara någon minuts justeringar.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar riktigt bra! Har använt till tågluff, hotelresor, fjäll och träning.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sök efter produktvideo från Fjällräven med exempelvis DuckDuckGo https://duckduckgo.com/?q=kajka&ia=videos . Mitt betyg skrivs nu när jag bara har klämt och känt på ryggsäcken inomhus i några timmar. Det jag redan nu kan säga att jag uppskattar är inställningsmöjligheten av bredd mellan axelremmar i tre lägen. (Har tidigare använt en ryggsäck som knep åt över nacken och gjorde det närmast outhärdligt att bära på den.) Uppskattar balansen mellan styvhet och mjukhet på både höft- och axelremmar. (Har tidigare haft ryggsäckar med dels för mjuk vaddering, så att banden till slut skaver igenom vadderingen, dels för hårda som av den anledningen skavt.) Topplocket går att spänna fast på axelremmarna för att användas som en magväska modell större, med tre fickor med blixtlås, och möjlighet att spänna fast exempelvis förstärkningsplagg på utsidan med hjälp av gummistropp. (Jag har tidigare ofta använt mig av en separat magväska för att ha färdgodis och vatten i.) Stort regnskydd medföljer. Möjlighet att fästa exempelvis tält eller liggunderlag med remmar i de fyra remfästena under ryggsäcken. Två lättåtkomliga sidonätpåsar för exempelvis dryckesflaskor. Två dragkedjeförsedda fickor på vardera sida höftremmen, en nät- och en tyg. Hela fronten på ryggsäcken går att öppna för att snabbt komma åt saker långt ner i packningen (vilket ibland kan vara bra för en virrpannan som mig). Två rejäla expanderbara sidofickor som öppnas så att säga bakifrån, det vill säga att de går att komma åt innehållet i respektive ficka medan man fortfarande har väskan hängandes på den vänstra eller högra axeln. Återkommer eventuellt senare uti fall att jag har något negativt att säga om denna väska. Glöm som sagt inte bort att kolla in andra recensioner av Kajka på nätet.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Underbar ryggsäck. Funktionell, men framförallt sitter den kanon!! Jag har gått med ca 25 kg packning i nästan en vecka och tycker nästan den känns bättre för varje dag!!!