Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dell UltraSharp U2515H

 Lägg i lista  Jämför
IPS-skärm med mycket tunna kanter. Kan höjas, sänkas, vinklas och roteras. 25 tum. Antireflexbehandlad. På marknaden 2015.
Jämför pris på alla Dell Datorskärmar (142)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.86)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag sitter och skriver detta på skärmen och jag kan säga det att när det kommer till färgåtergivning och detaljrikedom så är jag så nöjd man kan va. Men mitt exemplar råkar ha en pixel som fastnat och lite skärmblödning i vänstra hörnet. Jag förväntade mig inte detta då det är en Dell Ultrasharp men så är det. Det är faktiskt inte något som stör mig och pixeln som fastnat kan mycket väl fixa sig med tiden. Jag tror man kan lämna tillbaka skärmen fast det bara är en pixel som fastnat, då det är en ultrasharp och annan policy gäller.
  Jag har testat spela 3 spel hittills bara, dessa är World Of Warcraft, Just Cause 2 och Counter Strike Global Offensive. Jag kan påpeka det att man ser mycket mer och det ger ett visst övertag, sen så ser allt också mycket bättre ut än 1080p TN ! Jag har att jämföra med en TN 144Hz panel och en 60Hz TN panel. Xl2420TE är 144Hz som jag har och den har betydelig mer blödning och bisarra färger i jämförelse. Jag anser att 60Hz med bättre bild är bättre än en "smooth" bild upplevelse. Det finns företag som gör ~120hz IPS 1440p skärmar men dessa har jag ingen erfarenhet av. De är överklockade med en special PCB men har sämre kvalitet och är oförutsägbara.
  Jag rekommenderar denna skärm för allt man kan göra på en dator! Den har enligt mig inga eftersläpningar eller "lagg" och detta kommer från någon som är van med en TN 144Hz 1 ms panel.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Arbetar som programmerare och använder två sådana här skärmar på min arbetsplats. Måste säga att jag blev väldigt imponerad av skärmarna och dess färgåtergivning för detta pris.

  Ursprungligen var jag rädd för att 25" skulle vara för litet för att 2560x1440 skulle bli behagligt, men det funkar verkligen hur bra som helst. Blev så imponerad att jag även köpte en likadan skärm att ha hemma också.

  Kör Windows på skärmarna utan skalning och fungerar ändå utmärkt. Den ensamma skärmen jag har hemma används bla till fotoredigering, vilket också fungerar jättebra.

  Hur skärmarna fungerar att spela på kan jag däremot inte uttala mig om. Det får någon annan göra. :)

  Det skall nämnas att jag kör både på jobbet och hemma via DisplayPort-anslutningen, vilket fungerar klockrent. På jobbet har jag de två U2515H-skärmarna DisplayPort-chainade (MST), vilket också är sjukt skönt. Den ena skärmen kopplas alltså in i den andra skärmen, och den andra skärmen kopplas in i min laptop via en enda kabel. Oerhört skönt att inte behöva strula med mer än en anslutning för 2 skärmar. :)

  Angående HDMI-anslutningen kan jag däremot inte utala mig hur bra/dåligt det fungerar. Ett fåtal gånger har jag testat utan problem, men tror att HDMI är mer beroende av hur pass bra/dåligt er HDMI-anslutning är gjorda på era respektive grafikkort.

  Ingen av de 3st U2515H-skärmarna, varken de 2 på jobbet (beställda via ATEA) eller den ensamma jag har hemma (beställd via CDON) har några defekta pixlar.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  2016 rewrite:
  Älskar skärmen! Kan inte leva utan 1440p. Var bortrest 3 veckor och fyfan vilken känsla när man kommer tillbaka. Man känner inte skärmen.

  Färgerna är perfekt för mig och kan justeras till olika krav. 99% sRGB så det täcker allt jag använder skärmen till.

  Väldigt slim med de snygga kanterna, skärmen har också DELLs perfekta VESA mount som alla bör använda.

  USB hubben är en klassiker i denna serien och är perfekt. Har tangentbordet, musen och min trådlösa xbox 360 mottagare kopplad till skärmen där det går endast EN usb 3 sladd till datorn som ansluter allt; perfekt.

  1440p är bra för text men jag står inte ut med DPI problem, många utvecklare skiter fullständigt i om deras applikation skalar. Steam skalas inte, och många andra.
  Men det är mycket bättre idag jämfört med Oktober 2015. Allt fler utvecklare stöder hög DPI upplösningar.
  Man kan dock "inaktivera skalning vid hög DPI" - kompatibilitet i många program men då blir texten väldigt liten.

  Älskar DELLs softvara som gör att du kan ändra ljusstyrka och mycket mer i Windows!
  http://www.delldisplaymanager.com/ddmsetup.exe < det är en uppdaterad länk.
  Programmet stöder också kommandon så jag skapade mina egna:
  ddm.exe /SetNamedPreset Standard /SetBrightnessLevel 26 /Exit

  Det är vad jag kör när jag använder skärmen tiderna 09:00 - 20:00, utanför de tiderna använder jag en annan profil som är lätt för ögonen:

  ddm.exe /SetNamedPreset 5000K /SetBrightnessLevel 8 /Exit

  Det enda problemt som uppstår med programmet är att ibland när skärmen går till viloläge så försvinner 5000K färgen och det blir en annan konstig, få då köra om kommandot för att få tillbaka 5000K färgen.

  Programmet har också många använda inställningar, t.ex att modifiera hur saker och ting dras till hörn och sitter fast. Kallas "Easy Arrange" och är väldigt modulärt.
  Finns också en funktion som byter runt färdiga presets beroende på vad man har aktivt. Fullscreen spel går till ett "Game" preset m.m.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft två stycken i runt ett år nu. Utmärkt bild, finns egentligen inget att klaga på. Sysslar med webbutveckling och spelar en del datorspel (strategispel) så har kanske inte världens högsta krav på skärmar.

  Definitivt nöjd med mitt köp!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Väldigt trevlig display till arbete. Lagom upplösning, bra bild, bra med anslutningar. Trevligt med display port out!
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra bild och färgåtergivning. Det enda att klaga på är att det är lite bökigt om man har flera datorer som går in på olika ingångar, t.ex. en HDMI och en Display Port (typ en PC på en docka och en Mac sidan om). Den har ingen inställning för att automatiskt välja skärm, och knappen som ska växla mellan ingångar fungerar bara om det finns en skärm inkopplad på den aktiva porten! Den kan alltså bara växla mellan två inkopplade skärmar. Är den inställd på DP och man kopplar in en dator på HDMI så måste man in i menyn för att växla skärm, välja HDMI, sen OK.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket nöjd med den här skärmen, rejält lyft från en 22" 1080p skärm som hade gigantiska pixlar jämfört med den här. Dagens mobiltelefonskärmar gör en verkligen kräsen med deras höga DPI...

  Hade problem i början med att skärmen tappade bort signalen och stängde av sig, har den ansluten via mDP ingången. Det var väldigt störande och jag fick lov att stänga av skärmen i 30 sekunder för att den skulle klara av att hitta signalen igen.
  Men det lösts genom att enabla DP 1.2 i skärmens display settings.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag skulle säga att 2560x1440 är lite för hög upplösning för 25 tum. Texten blir väldigt liten.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köptes för 3190kr från CDON. Inga döda pixlar

  Enorm skillnad från en TN panel vad gäller färgåtergivning!
  1440p ger mig tillräcklig med arbetsyta för musikkomponerande och videoredigering.
  Kanske lite ovan eller överkänslig, men tycker att skärmen kan vara för ljus även vid låg ljusinställning. Speciellt när jag jobbar i mörka miljöer.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk bild, färgerna är skarpa och korrekta. Den höga upplösningen är perfekt för produktivitet, t.ex. 3d modellering. Man får plats med ganska mycket mer än på 1080p.

  Även fast denna inte är en spelskärm tycker jag att den fungerar bra till det. Den är ju bara 60hz men det är ungefär så höga fps jag får med en GTX 1060.

  Jag hade förmodligen lite tur eftersom mitt exemplar nästan inte har någon "IPS glow" eller "Backlight bleed" alls.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan bara eka det andra har sagt, bra färger och fin allround skärm. Betyget dras ner pga lite bleed i ena hörnet
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte först en Dell S2415h, men var inte riktigt nöjd så då beställde jag denna istället. Oj oj oj...vilken bild. Toppklass. Perfekt upplösning för 25". Blir nog att beställa en till.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Härlig upplösning och bra färger! Ergonomisk! Snygg! Avsaknar dock G-sync och FreeSync.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jättefin skärm, utvecklar på den.
  Bra ratio mellan upplösning och storlek. Skönt att komma upp över 1080-träsket.
  Bra menyer, där man inte behöver se vad knappen betyder i mörkret innan man trycker, bara trycka på vilken som helst så dyker on-screen menyn upp.
  Silmmad och höjbar, dock är den fysiska färgen lite nittiotal. Låtssassilver och sorgsen svart plast. Men någon på teknologitillverkarnas lagstiftarförening verkar gilla sånt så de måste ju följa reglerna även på dell ;-)
  xtra plus för sladd-göm-lucka på baksidan. Perfekt ifall du har ett uppvisningskontor på bottenplan i de tuffa kvarteren i stan.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra skärm för dom pengarna, bra bild, slimmad, bra usb hub, känns snabb och visar helt rätt färger.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  För priset en bra skärm.

  Minus för touch-knapparna, reagerar lite när dom vill. Plus för ergonomi och utseende.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snygg design

  Väldigt instabil bild, blinkar/flimrar till lite då och då, då den försöker synka upplösningen.

  3 döda pixlar om ej ges ok för byte till ny skärm
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte som demoex på Komplett för 2500. Den är väl värd priset med skarp text, fina färger, tunn ram och usb-hubb med 5 portar.

  Upplösningen 2560x1440 känns som ett större lyft än vad man tror från 1920x1080. Dock står den bredvid min 24" 4K-skärm som körs i retinaupplösning från min Macbook Pro, och här märks skillnaden på text även för mig som ser dåligt. För film och spel duger den dock alldeles utmärkt. Jag använder den också vertikalt för att få plats med fler fönster eller långa kodfiler. Man kan också få plats med mer än halva DN:s förstasida på det här viset :)

  Ett annat minus är de bedrövliga touchknapparna. Ibland reagerar den inte alls och man får trycka hårt. Ibland känns det som att det räcker med att man bara nuddar vid dem. Sedan är det också en IPS-panel så man får räkna med ljusblödning och sämre svärta, men detta är något som jag kan leva med då fördelarna väger upp.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastisk snygg och skarp skärm med bra färgåtergivning och in-/utgångar.
  Dessvärre har jag fått två exemplar med döda pixlar. Känns som lotteri även med premiumskärmar på den punkten. Viktigt att påpeka är att Dell's sk premium pixelgaranti bara gäller lysande pixlar (upp till 6 döda pixlar måste man som användare acceptera). Trist på en premiumskärm 2016. Det blir ett annat fabrikat.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick från Asus PB238Q och detta var ett ok lyft. Har inga problem som tidigare personer haft utan gillar allt än så långe.

  Dock har den ca 1cm svarta kanter runt om, (bezel) trodde att displayen skulle täcka hela panelen, men det är säkert pga tekniska skäl som det inte funkar annorlunda. Men kan vara värt att känna till om man ska ha flera bredvid varandra.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte från en Benq XL2411Z till denna. Mycket bättre bild. Mycket behagligare att läsa svart text på vit bakgrund. Spelar oxå i bland på den.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Skaffade en extra skärm med högre upplösning.

  + snygg design
  + bra med inkopplingskontakter

  - lite ostabil fot
  - Dåliga menyknappar
  - ok färgåtergivning, hade trott det skulle vara bättre en det faktiskt visar sig.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Läcker design

  Ok menyer

  Bitvis svårt och dålig implementering av touchknapparna.
  Mindre bra för fps spel pga relativt högt input lag
  Ibland flimmer i bilden, ser ut som skärmen försöker korrigera synkroniseringen/upplösningen på bildsignalen

  Detta är min andra utbyteskärm pga pixelfel. På denna har tyvärr en hdmi kontakt börjat glappa.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Dell U2515H kan absolut klassas som ”Good enough”. Särskilt ifall du kombinerar med mätutrustning. Så fotoredigering eller liknande med en knaper budget är fullt möjligt. Med tanke på prisklassen, bildåtergivningen som helhet. Dell U2515H är en mycket bra allroundskärm.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt sjukt vilken skillnad när jag kommer från 1680 upplösning. Var lite orolig att det skulle strula då mitt grafikkort bara har hdmi utgång, men efter att jag ställt in en custom-upplösning i nvidia panelen så funkar det felfritt. Har haft lite problem med rött flimmer men det är för att min hdmi-mini till hdmi är lite glapp.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra skärm, mycket nöjd och på denna funkar också Daisychain (MST) funktionen bättre än tidigare U2414H som jag testat tidigare och där det strular betydligt mer.
  Inte helt felfritt dock då man ibland behöver starta om en av skärmarna för att datorn ska hittat igen den.
  Kör 2st mot MS Surface 3 pro via MS docka
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kan bara hålla med de andra här som hyllar skärmen. Skärmen är bra både i mörker och solljus (om än inte direkt solljus - men vilken skärm klarar det bra?). Jag saknar dynamiskt ljusstyrka som anpassas till omgivningen, kanske måste man upp några prisklasser för att få det. Lite skärmblödning på mitt ex, syns bara om ljusstyrkan är hög och bilden är mörk.

  Missa inte att man kan köpa till en högtalare som fästes undertill på skärmen och ansluts med USB. Den är rätt kass rent ljudmässigt, men väldigt diskret.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt nöjd med skärmen, bra fabrikskalibrering och efter lite trixande med profiler osv så blev den ännu bättre.

  + Bildkvalité, byggkvalité, ergonomi
  + Bästa IPS skärmen jag provat att spela på responsmässigt
  + Lätt AG coating som är väl avvägd, ingen sparkle!
  + Dedikerad USB-port med laddspänning på baksidan

  - Touchknapparna är lite jobbiga att använda, men å andra sidan är det snyggt och så ofta rör man dom inte

  Hade inte väntat mig att få med en displayport kabel, men det följde med en dp>mdp kabel i lådan. Visst finns det ännu bättre skärmar, men inte för de 2800 jag betalade, full pott från mig.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Snygg design, bra färgåtergivning. Rejäl och bra skärmfot.

  MEN - 2 stycken döda pixlar och smuts bakom panelen. Ljusgenomsläpp i hörnen. Denna åker tillbaka. Förväntar mig högre kvalitet även vid denna prisnivå.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Billig bra skärm! Mer finns knappt att säga, 25" som inte tar plats på skrivbordet då kanterna är väldigt smala! Bra färger, bra respons, många ingångar!
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  (Sänker betyget pga pris höjningen som skett nyligen. Jag anser att den inte är lika prisvärd som innan men fortfarande en sjukt bra skärm, bara lite på den dyra sidan just nu.)

  Köpte skärmen som "Fyndvara" klass-2 på Webhallen men skärmens förpackning kan ju inte ens ha varit bruten i mer än 5 minuter. Dessutom var skärmen inte ens ihop monterad. Fick ju skärmen väldigt billigt som sagt (2549kr) och då varan i princip var helt ny så gjorde det mig inget.

  Skärmen fyller alla mina förhoppningar och önskemål en skärm kan behöva uppfylla och funkar perfekt med allt ifrån photoshop till spel. Har ni tänkt köpa skärmen gör det ni kommer bli väldigt nöjda. För er som tvivlar på storleken så kan jag säga att när jag bytte från 1080p 27" till denna 25" härliga IPS panelen så upplever jag att denna är större än min gamla Fujitsu skärm.

  KÖP helt klart!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sitter och skriver detta på skärmen just nu. Jag har fått ett i princip perfekt exemplar, inga döda pixlar/pixelfel, i princip INGET backlight bleed! Otroligt bra. Finns lite om man verkligen kollar jättenoga, pyttelite i nedre hörnen, men det är så lite att det knappt går att se. Letar man inte efter det kommer man inte hitta det. Färgåtergivningen är riktigt bra och betraktningsvinklarna är verkligen 178°. Går att kolla helt från sidan och alla färger ser likadana ut! Kanterna är endast 8 mm, vilket gör att skärmen ser väldigt stilren ut.

  Byggkvalitén verkar riktigt stabil, och med både pivot, tilt, vrid och höj/sänk funktion ser jag inget som fattas! Dessutom har den vesa fäste så man kan sätta den på ett eget stöd. Den inbyggda usb hubben är guld värt när man använder denna skärm med en laptop, då man kan ha både tangentbord, mus och andra saker inkopplade i själva skärmen och inte behöva koppla ur och i massor med sladdar varje gång man kommer hem.

  Det enda negativa jag kan komma på är att själva kartongen den kom i var otroligt svår att packa upp ur, jag kunde knappt få ut skärmen ur kartongen.

  Jag sätter 9/10 tills vidare, eftersom jag endast haft skärmen i några timmar så vet jag inte säkert om jag kommer hitta något jag stör mig på som drar ner betyget. Kommer uppdatera betyget om några veckor när jag testat mer noga.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft skärmen i två månader och är mycket nöjd.

  + Bra färgåtergivning och betraktningsvinklar
  + Mycket stabil fot med pivot-funktion
  + Många anslutningar
  + Ser bra ut
  + Prisvärd
  + Jämn bakgrundsbelysning i de flesta fall

  - Inte den bästa svärtan
  - Verkar vara vanligt att bakgrundsbelysningens ljus blöder igenom längs kanterna

  En mycket trevlig skärm som ger neutral, skarp och behaglig bild. Skärmen är kalibrerad i fabrik och funkar för bildredigering, webbutveckling och andra vardagliga sysslor. Hade skärmen haft lite bättre svärta och lite mindre tendenser till bleed hade det blivit full pott.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket nöjd med skärmen.
  Det ända som hindrar högsta betyg är att skärmestödet är lite för trög för att kunna finjusteras.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt nöjd med mitt köp!

  Köpte två st. en för att spela lite på, en för att kika på film/youtube/4K material.

  +Storleken & Upplösningen (1440p ser rätt bra skarpt ut på 25'')
  +Färgåtergivningen (riktigt bra direkt ur kartong, men nära på perfekt efter kalibrering)
  +Responsen (går utmärkt att spela på om man är van vid 60hz)
  +Designen (tunna ''ramar'' är kanon när man har dem sida vid sida)
  +Minsta backlight bleeden jag sett på en skärm på länge
  +Minimal IPS-Glow (något som finns på ALLA IPS-Paneler, men det är så lite så jag tänker inte ens på det)
  +Priset (c:a 3090kr/enhet när jag köpte dem)
  +Vesafäste

  Har i nuläget inget negativt att säga, vet att vissa rapporterat problem med touchknapparna tidigare, något som Dell verkar ha löst? För jag har inte haft problemet, det var det enda som jag var orolig över när jag gjorde mitt inköp.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Utmärkt bild, hade aldrig sett nåt bättre innan. Direkt ur kartongen är den riktigt bra kalibrerad, ska den bli bättre behövs proffsverktyg. Det enda jag gjort är att dra ner ljusstyrkan till 21, då bakgrundsljuset är galet kraftfullt.
  Mina bilder tagna med systemkamera ser riktigt bra ut, och eftersom svärta och gamma är korrekt kalibrerad går det även se detaljer i underexponerade bilder jag tyckt varit oanvändbara innan.

  1440p är mycket bättre än 1080p, och som jag sitter vid mitt skrivbord ser jag knappt enskilda pixlar. Brukar skala upp websidor mellan 150 och 200% för att få lagom storlek på text, och då blir den riktigt skarp och behaglig att läsa då den inte blir pixlig som på mina äldre lågupplösta skärmar. Kom bara ihåg att sätta på "let me choose one scaling level for all my displays" i Windows inställningar för upplösning, annars blir text förstorad genom interpolering, och det ser bedrövligt ut.

  Jag installerade Dells Display Manager, och däri går det ändra ljusstyrkan direkt i Windows i stället för att fippla runt med touchknapparna. Det finns även inställningar för att ändra window snap-funktionen i Windows så det finns fler zoner att snapa fönster mot, och på så vis utnyttja den höga upplösningen bra i multitasking.

  I övrigt är skärmen riktigt snygg, och USB-hubben är utmärkt. Har nu bara tre kablar som går ner från mitt skrivbord. Tangentbord, mus osv. sitter kopplade i skärmen som om det vore en iMac.

  I det stora hela kan jag inte annat än rekommendera skärmen. Den är utmärkt både för jobb på bilder och för den som bara vill ha en skärm som är korrekt och behaglig för ögonen.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastiskt bra skärm till ett pris som inte tömmer plånboken!
  Har haft den i snart ett halvår...

  + 1440p - Ganska stor skillnad på 1080p
  + Perfekt storlek
  + IPS
  + Riktigt snygg design!

  - Touchknappar som inte fungerar ibland

  Är mycket nöjd än så länge men varför sätter ni dit touchknappar DELL?
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt snygg design, färgerna är fantastiska, har tidigare suttit på en Asus VG248QE och denna skärmen spelar i en helt annan liga
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt bra skärm. Jag har inga bekymmer med pixlar, bleed eller motsvarande. För priset är det ingen tvekan om att detta är ett bra val för den som letar en QHD-skärm.

  Har spelat en del FPS-spel och tycker att det går väligt bra (har inte upplevt någon skuggning eller liknande).

  I 2D är skärpan exemplarisk och jag kommer att ha svårt att använda skärmar i 1080 framöver.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Extremt nöjd med den här skärmen. Inga döda pixlar, blb eller problem med touch-knapparna som någon nämnde. Svärtan kunde ev. varit bättre.
  Väldigt skarp, ljusstark och bra färger.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har använt skärmen i drygt en vecka nu och anser att det är väldigt svårt att i dagsläget hitta en bättre skärm för 3000 kr med denna upplösning. Helt felfri är den dock inte.

  +priset
  +2560x1440 upplösning
  +semiglossy (väldigt bra blandning mellan blank och matt yta)
  +bra färger
  +responsiv
  +tunn och stilig ram

  -Touchknapparna (väldigt irriterande när on/off knappen inte alltid fungerar)
  -IPS glow
  -textförstoring ser inte alltid så bra ut (pga den höga upplösningen måste man förstora text)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fick nyligen hem denna skärm och den är helt fantastisk. Min sambo har den kopplad till sin ultrabook som bara har två USB-portar, så skärmens inbyggda USB-hub är mycket uppskattad. Trots att jag är väldigt nöjd med min Eizo FlexScan EV2736 så måste jag erkänna att jag är lite avundsjuk.

  Skärmen har god färgåtergivning och skärpa. Ytan ser ut som en blandning mellan matt/glansig och är väldigt behaglig att titta på. Väldigt smal ram runt skärmen ger i min mening en rätt lyxig känsla. Min skärm ser nu ut som en gigantisk ful kloss i jämförelse.

  De fel som andra verkar ha klagat på, men som vi sluppit undan, är: pixelfel, ljusläckage i nedre vänstra hörn samt att de kapacitiva (touch) knapparna fungerar dåligt. Kan även tänka mig att den angivna b/w-responstiden på 19ms gör den oduglig för kinkiga gamers.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + Snygg design
  + Bra med ingångar

  - Allför ojämn i färgerna, visst ljusläckage på vänster sida
  - 2st pixelfel tyärr - så det kommer att bli ett byte (känns som Dell har tappat i kvalitet på sin Ultrasharp serier. Detta är tredje gången jag fått byta en Dell skärm under 1 års tid)
  - ok för strategi spel men allför långsam i uppdatering för fps
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter ett par veckors användning kan jag inte säga annat än att jag är nöjd. Gick från en 6 år gammal 1920 x 1080 tn-panel (Benq E2400HD).

  + Bra färger
  + Snygg design
  + 2560 x 1440
  + Låg responstid och input lag, fungerar kanon till spel

  - Lite tröga knappar
  - Hade hoppats på lite bättre svärta
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra skärm till rimligt pris. Jag hann få den för rea-pris dessutom.

  + IPS
  + Hög upplösning
  + Gedigen och stilren
  + Tunna kanter runtom själva skärmen

  - Touchknappar (de reagerar inte alltid när man trycker)
  - Inget 3.5mm-uttag
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Det är ett av de bästa alternativen för allmän användning på 1440p 60fps.
  Bilden är snygg och mycket detaljerad, och jag kan säga att den är tillräckligt stor.

  Men jag hittade två mindre saker som gjorde monitorn lite mindre värdefull i mina ögon.

  För det första har den ett dåligt utformat stativ med (ström) -knappen. Den lyser med extrem ljusstyrka medan bildskärmen inte är påslagen (exakt med andningseffekt) och det finns inget tillgängligt alternativ att stänga av det.
  Det är inte en stor sak, men på de andra skärmarna som jag har försökt var ledningen aldrig ett problem.
  Så i grund och botten, om du vill sova i samma rum måste du stänga av bildskärmen.

  För det andra är det inte bra för någon form av överlockning även vid mindre resolutioner.
  Jag gjorde några test, och jag kunde inte nå en högre framerate utan problem.

  Jag tror inte att freesync eller g-sync skulle vara ett stort tillägg på grund av dess långsamma fps-potential. Det är verkligen inte bra, men de andra bildskärmarna som är lämpliga för högre rörelseshastigheter är mycket dyrare. Så, i denna pricerange har det ett riktigt bra totalvärde.

  Även om det finns så liten mängd material på internet i 4k, och den nödvändiga hårdvaran är väldigt dyr för att kunna använda dem ordentligt, kan jag inte säga att jag skulle byta till en 4k skärm än.

  Med detta sagt skulle jag ändra denna produkt till en snabbare och lite större version, kanske i 27 tums storlek med 144 hz.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra visa denna! Jag gör bildbehandling och ljus, färger och kontrast plats på för detta. Har kämpat lite att hitta en bra skärm för detta, men det gör jobbet. Vissa spelar för att inte ha ingår talare och att det även har högre upplösning. Men färgerna är detta mycket väl.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket trevlig bildskärm. Ingen bakgrundsbelysning blöda eller UP ännu * ta i trä. * Eftersom 1440p är inte mainstream, betyder det att du inte kan dra full nytta av skärmen ännu, men när du kan, det är blodigt jävla sexig. Perfekt storlek 80cm bort från skärmen och det finns en synlig skillnad från 1080p