Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

EchoDry Combi II

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla EchoDry Avfuktare (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kör min i en liten källare där miljön innan var +80% luftfuktighet och ca 10° (i juli). Nu är det 64% luftfuktighet och ca 15° och den går inte för fullt så den kan bättre om man vill.
  Gör ett bra jobb men finns billigare som gör jobbet lika bra. Zibro DD-108 verkar inte finnas längre men kolla t.ex. Qlima DD-208 (finns flera märken av samma modell) som jag tror är ersättaren. Jag har provat den också och den gör jobbet minst lika bra men kostar 1000kr mindre.

  Kvaliteten vet jag inget om i dagsläget. Återkommer om den går sönder.

  EDIT1
  Den har börjat låta lite illa. Låter som om fläkten slår i någonstans. Har varit i kontakt med tillverkaren och de säger bara kör på och återkom om det blir värre... När det blivit värre har antagligen garantin gått ut...
  /EDIT1
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  OBS ! Denna avfuktare är MYCKET snarlik (nästan identisk) med "ZIBRO DD-108" och Zibron kostar 1 000 kronor mindre = Välj den istället!

  Om EchDry II hade kostat 2 000 kronor hade den fått betyget 8.

  Jag köpte EchoDry Combi II för att ha i båten under vintern och valet stod mellan den och Zibro DD-108. Den huvudsakliga anledningen till att jag valde EchoDry var att man kunde ställa fukthalten maskinen ska uppnå (för att sedan gå i viloläge), vilken jag uppfattat att Zibron INTE hade.

  MEN även om EchoDry är mer finskalig (45, 50, 55, 60, 65 eller 70% inställning) så kan man ställa in detta även på Zibron (45 eller 60%). Dessa två lägen är fullt tillräckliga för de flesta applikationer och definitivt inte värt den extra tusenlapp du får betala!

  OBS att min kompis har en ZIBRO DD-108 vilken han kört under över ett år (i sin segelbåt som ligger i vattnet under vintrarna) och han har fått utmärkta torkresultat med Zibron, där han konstant legat på en fukthalt på 45%.

  Hur lika är de då?

  De har exakt samma ryggplatta, närmast identisk frontplatta, samma format och vikt, exakt likadan vattenbehållare och överflödesanordning, identiskt utblås och mycket snarlik operatörspanel. Jag utgår från att EchoDry och Zibro har samma tillverkare.

  Jag har ännu inte hunnit långköra min EchoDry men utgår från att den presterar likadant som Zibron och då kommer den att vara bra för sitt ändamål, MEN SVINDYR i jämförelse...

  NOTERA att båda luftavfuktarna har samma torkprincip (jag gissar identiskt maskinellt innehåll), dvs de är SORPTIONSTORKAR utan kylslinga och därför det bästa (enda tänkbara) alternativet när omgivningstemperaturen går under 15-20 grader C, i synnerhet som den i mitt fall står i en båt. Både EchoDry och Zibro har mycket god prestanda till strax innan fryspunkten, dvs 1 grad C).