Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dell UltraSharp U3415W

 Lägg i lista  Jämför
Böjd och extra bred 34 tumsskärm, med bildförhållandet 21:9. Ett försök att locka användare med höga krav på bildkvalitet, därav IPS-panel. Responstid på 5 ms. Inbyggd USB-hubb och högtalare. Lanserad 2015. Stäng
Böjd och extra bred 34 tumsskärm, med bildförhållandet 21:9. Ett försök att locka användare med höga krav på bildkvalitet, därav IPS-panel. Responstid på 5 ms. Inbyggd USB-hubb oc... Läs mer
Jämför pris på alla Dell Bildskärmar (140)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har nu haft skärmen i drygt två veckor och tänkte försöka skriva ett kort omdöme för dem som går i köptankar.

  Jag har även använt en LG 34UC87 på jobbet i nästan lika lång tid och kan därför även göra vissa jämförelser.

  Utseende/Design

  Smaken är ju alltid som baken men jag tror de flesta kan hålla med om att skärmen är snygg. Smala kanter, "ren" och med en fot som passar väldigt bra med en MacBook Pro.

  Fot/Stativ

  Skärmfoten är dessutom praktisk - höj- och sänkbar och har tiltfunktion.

  Anslutningar

  Ni ser själva vilka utgångar som finns och det är inte mycket att klaga på. Möjligen avsaknad av Thunderbolt, men det är tveksamt hur många som bryr sig om det. Ett hölje medföljer för den som vill att även baksidan (man inte ser) ska vara snygg.

  Ett extra plus här är att jag får full upplösning (3440x1440) i 60Hz med HDMI-HDMI-koppling från en Retina MacBook Pro 2013 och samma upplösning i 30Hz med DP-HDMI-koppling från en MackBook Pro 2011. Visst, det hade varit trevligt med 60Hz även från den äldre MBP:n men med tanke på hur många pixlar som drivs runt från ett 4 år gammalt mobilt grafikkort så är jag nöjd. I praktiken märker man ingen skillnad iaf.

  Bildkvalitet

  Bildkvaliteten är MYCKET bra. Trots att skärmen är matt så har den ett otroligt "tryck" i färgerna, ljusstyrkan är riktigt bra och skärpan är grym. Möjligen att LG 34UC87 har en något mer behaglig bild för många timmars kontorsanvändning men det är en rent subjektiv känsla.

  Det enda som egentligen drar ner poängen på bildkvaliteten, och totalt, är backlight bleed. Man märker definitvt av den i alla fyra hörnen när man tittar på mörka avsnitt i filmer eller spel. Synd på en i övrigt så bra skärm men samtidigt så verkar alla IPS-skärmar i den här klassen lida av det problemet, vissa t.o.m. mer än Dell-skärmen.

  Pris

  Med ett pris på 7.500kr så är skärmen enligt mig en av de mest prisvärda produkterna jag köpt och sett. LG:s motsvarande skärmar - LG 34UC87 och LG 34UC97 - kostar runt 11-12.000kr, dvs. mer än 50% mer, utan att (enligt mig) ge några tydliga fördelar.

  Slutsats

  Om du inte köper skärmen för i första hand spel och filmer med mörka partier så kan den varmt rekommenderas. Dessutom, köper du en skärm för primärt detta ändamål så är risken stor att du blir besviken vilken 34W-skärm du än köper i dagsläget.

  Om du däremot, som jag:

  * Vill ha mer användbar yta och föredrar en snygg sammanhängande skärm istället för två (eller fler) skärmar (i en sällan så snygg uppsättning) bredvid varandra

  * Primärt använder datorn för "produktivitet" (primärt programmering/systemutveckling i mitt fall)

  * Uppskattar att spela spel eller titta på film i "panorama-läge" och inte är så känslig för backlight bleed

  så är den här skärmen ett givet köp.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  gick från en 16:9 24" till denna skärm, själva ljusstyrkan slår verkligen en rakt i ansiktet. jag har min på brightness 8 och kontrast 35, utan det så torkar man ju ut. startar man skärmen med default inställningarna så hör man verkligen hur Barsebäck drar igång en extra reaktor.. knapparna för att manövrera inställningar för skärmen är väldigt lätta att trycka på, och dessutom att trycka fel. som tur är följer det med ett program som man kan göra dessa inställningar med utan att behöva använda skärmens fysiska knappar. jag tejpade även över den lilla vita dioden som lyser nedåt strax under knapparna. små saker, men enkelt fixat.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En riktigt bra skärm, spelar bl a BF4 med ett 1080 utan problem. Snabb. snygga färger, mycket bra skärpa och en betydligt bättre/roligare spelupplevelse. Rekommenderas!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har aldrig tidigare ägt en 21:9-skärm, så Dell UltraSharp U3415W är min första. Jag var mycket tveksam till huruvida det extra arbetsutrymmet var värt den högre kostnaden eller inte, men nu är jag helt övertygad om att det är värt varenda krona. Valde mellan denna och en vanlig 16:9-skärm med 4K, valet landade på denna p.g.a. den större horisontella arbetsytan trots den något lägre upplösningen (en fördel med något lägre upplösning är dock att det blir betydligt mindre belastning för din dator, vilket ger mer kraft till annat arbete som t.ex. redigering eller liknande). Eftersom skärmen är så sinnesjukt stor, kommer du behöva ha den en bra bit ifrån dig för att verkligen se allt, vilket innebär att du inte kommer att kunna se några som helst pixlar; med andra ord ser den ungefär lika skarp ut som en 4K-skärm.

  Jag gör en hel del arbete där korrekt färgåtergivning är mycket viktigt, och denna skärmen sviker mig inte. I kartongen får du med en rapport från Dell's test och kalibrering av just din unika enhet, med hyfsat djupgående information om prestandan och färgåtergivningen; jag rekommenderar varmt att läsa igenom rapporten samt arkivera den på en säker plats ifall referens skulle bli nödvändig i framtiden.

  Det enda negativa för mig (hittills) med skärmen är att manualen var något otydlig samt att strömkabeln var en aning för kort för mitt höj- och sänkbara skrivbord.

  Bra köp!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Största problemet med denna skärm är att när du väl använder den kommer du inte att acceptera andra skärmar framöver. Stor, tydlig skärpa, perfekt kurvad och snabb.
  Bästa skärmen jag ägt. Har två...
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ganska bra ljud. Lite burkigt men hög ljudnivå. Bra bild och förvånansvärt bra betraktningsvinklar. Ser lika bra ut oavsett vilken vinkel man tittar på skärmen. Klart överraskande.

  Får dock ingen av display portarna (DP och mDP) att fungera. Googlar man så finner man gott om display port problem med denna skärm.
  Ingen av lösningarna har tyvärr fungerat för mig. HDMI fungerar bra.

  Utmärkt datormonitor och utmärkt TV. Det kan dock bli problem med att koppla upp skärmen via DP/mDP portarna.

  UPPDATERING: Ställde in datorns prestanda på maximal prestanda (energischema "hög prestanda") och uppdaterade firmware. Nu fungerar mDP, men inte DP.

  Tycker inte att det är OK att det skall krävas många timmars arbete fram och tillbaka för att få skärmen att fungera.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Använder skärmen i jobbet kopplad till en MacbookPro. Formatet och upplösningen på skärmen gör den superskön om man kodar, speciellt om man vill se mycket data i bredd, som te.x. om man jobbar med databaser.

  Foten är stabil, skärmen står bra. Bilden är lugn och fin, färgåtergivningen bra. Man upplever inga problem med betrakningsvinklar etc.

  - Dummaste grejen är helt klart att de stänger av strömmen till USB-portarna när man drar ur datorn ur skärmen. Det gör att du inte kan låta något vara inkopplat och ladda när du inte har datorn på plats.

  - Skärmen är också höj och sänkbar, men använder man kabelgenomföringen i foten så ligger kablarna an mot den och skavs nästan för kanterna är så skarpa.

  EDIT; Sänker betyget då jag upptäckt att skärmen kan få för sig att starta om när en USB device i portarna börjar dra mer ström. Typiskt triggar att lägga min Razer Mamba på laddning (som är inkopplad i USB portarna) detta ibland.

  Att tänka på är att om du sitter så du har solen i ryggen kommer du bli bländad under en mycket längre tid om du har en curved skärm än om du har en platt. Denna känns lite semi-gloss och reflekterar ljus som en reflektor när solen ligger lågt bakom.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fullständigt outstanding!

  Köpte skärmen för lite mindre än ett år sedan för ca 8000kr och den är värd varenda krona! Jag har haft många olika skärmar de senaste 10 åren, och aldrig har jag upplevt en sådan drastisk förändring gällande skärpa, färgåtergivning och byggkvalité. Detta är ett monster på skrivbordet men har du råd och plats så säger jag bara, köp!

  Helt magisk att spela på, men funkar också riktigt bra att arbeta med film eller foto på. Kräver då lite kalibrering men jag upplever den faktiskt bättre än U2713 som jag satt på innan. Dessutom är den sober och väldigt snygg att se på.

  Detta är en skärm som utklassar det mesta på marknaden, visst finns det en drös 4K-skärmar men skärpan här är inte långt ifrån. Enda problemet är att jag har svårt att slita mig ifrån den.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har haft denna skärmen över en månad nu. En av de bästa datorskärmarna på marknaden med tanke på priset och vad du får.
  +Extremt bra färgåtergivning varje skärm är special kalibrerad av Dell för att ge så bra färger som möjligt.
  +21:9 Format är underbart om du spelar spel eller ser på filmer då du får utökad synfält.
  +IPS Panel ger grymma betraktningsvinklar och bättre färger
  +4K Panel enligt 21:9 format dvs 3840x1440 pixlar. Lite lägre pixlar än 4K standarden på 3840x2160 men är väldigt mycket mer lättdrivet att driva runt spel på höga inställningar utan att behöva ha 2st Nvidia 1080 kort.
  +Otroligt bra VESA stativ som går att byta ut efter tycke och smak till ett annat om man vill. Men det behövs inte eftersom det går att höja/sänka, vinkla, vrida allt efter hur man vill.
  +Touch knapparna och menyn i nedre högerkant är både snygga och otroligt välgjort.
  +- Vad man än tycker om kurvade skärmar så passar det väldigt bra på datorskärmar speciellt denna då kurvigheten endast är minimal och inte så drastiskt märkbar som vissa andra skärmar är. Skulle dock aldrig vilja ha en kurvad tv men som datorskärm passar det utmärkt.
  - Det enda minuset jag skulle kunna se är att den har endast 60hz uppdateringsfrekvens finns de som säger att de går att klocka upp den högre har testat det själv men det leder endast till frame skipping och inte högre frekvens. Jag är dock inte så känslig för att den endast har 60hz men finns de som är mer känsligare när de spelar så det kan vara värt att tänka på.

  Sammanfattningsvis det kan inte bli mer än full pott från mig
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra skärm på alla sätt förutom backlight bleed. Skärmen jag köpte hade brutal backlight bleed så pass att jag valde returnera den till webbhallen. I övrigt älskade jag skärmen, skärpan, kontrasten, ultrawide och färgerna. Har inte haft en ips panel innan denna och jag blev verkligen förvånad över hur stor skillnad det var mellan tn och ips. Ips är något jag skulle välja alla dagar i veckan men då på en annan modell en u3415w.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har precis kopplat upp den här skärmen.

  Inga döda pixlar. Ingen backbleed. Alltså är de negativa recensionerna fråga om måndagsexemplar.

  I övrigt har väl de andra recensenterna nämnt allt. Jag betalade 7990 kr för den här skärmen och har nog aldrig varit mer nöjd med en skärm.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fruktansvärt bra skärm för mig i arbetet.

  Körde tidigare två stycken 22" skärmar. Denna ersätter båda med lätthet och har svårt att se att jag skulle vilja ha något annat idag.

  Skärmens yta är varken matt eller glansig, utan bara ett perfekt mellanting. Grymt bra kalibrering direkt ur kartongen vad gäller färger.

  Jag saknar inga in eller utgångar på skärmen, men en stor nackdel är USB-hubbens placering. USB portarna är inte lättillgängliga så jag har satt en kort USB3 förlängningskabel till skärmen så att jag lätt kan ansluta ett USB-minne vid behov till hubben.

  Vissa rapporterar att de har back bleeding på sina skärmar ute i hörnen. Även min skärm har lite backbleeding, men det är knappt märkbart. Har jag kolsvart i rummet och kör en helt svart bild, märks det lite uppe i mitt högra hörn. Kanske har jag haft tur med min skärm?
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Nej Nej Nej

  Vad är det med det här formatet och backlight bleeding... Betalar man nästan 8000:- så ska man få en skärm i övre premiumklassen, inte ett måndagsex med mer ljusinsläpp än ett öppet fönster.

  Utöver det så är skärmen fenomenal!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket nöjd med den här skärmen, speciellt för spel. Skulle aldrig ha gått tillbaka till en 16: 9-skärm för att spela igen!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Genial ska fungera för skärmen, multitasking, ett spel då och ner samt film. På samma utrymme som två 24 "tums skärmar. Enkelt hantera färger för grafiskt arbete och mycket utrymme. Buen uppfattas som ett måste på grund av bankerna. Blotta storleken tar några dagar att vänja sig, men sedan .... springa och köpa! Ever anständigt ljud. Men föredrar anständiga externa högtalare.

  Jag kan inte tänka några nackdelar eller nackdelar med den här skärmen efter några månaders användning ...

  Enda är väl roliga kommentarer från alla andra på storlek och stil. Mest visuella Visserligen ser chefen på skrivbordet ???? icke desto mindre