Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Seagate Archive V2 ST8000AS0002 128MB 8TB

 Lägg i lista  Jämför
DE som säger ATT storleken inte räknas har inte använt Seagates nya 8 TB hårddisk (8 000 GB). Sata 3 och en rpm på 5900 gör denna disken perfekt till långtidslagring. 3 Års garanti Stäng
DE som säger ATT storleken inte räknas har inte använt Seagates nya 8 TB hårddisk (8 000 GB). Sata 3 och en rpm på 5900 gör denna disken perfekt till långtidslagring. 3 Års garant... Läs mer
Jämför pris på alla Seagate Interna hårddiskar (436)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.30)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fungerar fint som backupdisk, då skrivhastighetsinbromsningen pga SMR inte har någon större betydelse (förutsatt att man inte fyller hela disken vid varje backupkörning förstås, för då kan det dra ut ordentligt på tiden).

  Ej lämplig för vardagsbruk pga SMR. Det är en långtidslagringsdisk med ordentligt utrymme till lågt pris, inget annat.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Nu är jag i och för sig på första skrivningen på disken och det kanske blir värre om jag skulle skriva om data på den (vilket jag i och för sig inte kommer att göra). Men den är nu 90% full och jag tycker inte inbromsningen på skrivhastigheten har varit speciellt dramatisk. Som lägst har jag legat på mellan 60MB/s och 70MB/s och skulle man uppskatta en genomsnittshastighet så ligger den en bra bit över 100MB/s.

  De saknade skruvhålen är definitivt ett problem men jag förstår att de tvingats göra den kompromissen för att få in fler skivor så det får man leva med. Ljudet är också ett problem jag kan leva med. Den mullrar rejält när den läser och skriver men jag är mycket mer känslig för det högfrekventa, konstanta vinande man kan få från en del diskar och det finns inte alls på denna. När man inte använder den är den nästan helt tyst.

  Jag tycker den är helt perfekt för det den är tänkt för, alltså arkivering och backup av stora datamängder. Som systemdisk använder man självklart en SSD i stället.
 • Alla omdömen

 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt sparsamt använd då den användes för att spara undan semester-bilder/video samt annat sentimentalt och var tänkt att användas för detta under en lång tid framöver med tanke på storleken.

  Men nu efter att inte ens haft disken i 5 månader (inköpt 2016-10-15) och helt utan förvarning (använder SMART monitoring) har den nu bestämt sig för att lägga av helt och detta helt utan förvarning.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Beställde denna från NetonNet för 2329:- inkl frakt, allt gick fort och bra.

  Stoppade i den i min gamla HTPC dator jag byggt för typ 5 år sedan och den hittade disken direkt, valde GPT disk och sen snabbformatering och så var vi klara.

  Jag kör en Intel i3 processor och 5 år gammalt ASUS moderkort och jag började flytta över en massa 720p och 1080p filer från en gammal 2TB disk, jag ligger i snitt på 95MB/s och ibland toppar jag på 110-120MB/s, som lägst kan jag se den droppa ner på 80-85MB/s. (Tog 2 min att flytta över en 11.7GB .mkv fil)

  Så summerar jag ihop totalen så är jag mycket nöjd än så länge, händer något annat så återkommer jag.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt ok disk, klarar 100MB/s skrivning vid stora filer, små filer inte lika mycket.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  köpte den lätt begagnad på Tradera.
  Kör den via en extern usb 3.0 docknings station.
  Får mellan 90-130 mb/s vid skrivning.
  Använder den för att ha som extra backup av sådant som inte behövs för daglig användning.
  Att lägga en enstaka liten textfil kan ta någon minut, vet inte varför, men beror kanske på SMR??

  Är mycket nöjd faktiskt efter att den är fylld till hälften.
  Bra att den blir mer kapacitet på diskarna för med tiden har det blir en hög med "små" diskar som tar onödig plats.
  Iofs blir ett en singel point of failure som kan ställa till det om den strular, men används bl a som extra backup som sagt.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag förstår inte varför folk gnäller om SMR och skrivhastigheten? Jag har inte alls lagt märke till nåt konstigt med den. Jag har den som backup hårddisk och det fungerar hur fort och bra som helst. Jag har den i extern 3,5" kabinett och kopierar hela tiden mellan den och C (en SSD) samt mellan en annan 3,5" extern hårddisk och den. Jag får nästan alltid mellan 120-140m/s, både i skriv och läshastighet.

  Den låter dock lite, och speciellt när den startar efter att varit i viloläge, men det är inget konstigt med såna stora hårddiskar sägs det.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Seagate är mkt bättre på stora diskar än <3TB
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket utrymme, 7,27 TiB, på bekostnad av andra saker:

  Hårddisken är otroligt långsam. Stora överföringar över S-ATA startar på ca 100 MiB/s och krymper efter ett tag till 30 MiB/s, vilket bara är 50% snabbare än USB 2.

  Det saknas skruvhål på mitten av disken, så den kan vara svår eller omöjlig att fästa under vissa omständigheter.

  -----

  Den verkar inte bullra mer än andra moderna hårddiskar.