Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Synology DiskStation DS1515+

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Synology NAS-servrar (65)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har bara ägt den några dagar så uppdaterar den här om något ändrar sig. Lite av det här omdömet handlar om Synology's programvara oxå.

  Jag köpte den här för att hantera min växande samling av Bluray backuper (på riktigt!) men oxå virtuella Hyper-V miljö hemma. Och jag är mycket nöjd på alla frontar än så länge!

  Kort +/-
  + Snabbt att komma igång
  + Ruskigt enkel och bra dynamisk RAID hantering
  + Bra GUI
  + iSCSI funktion för att sätta upp LUN's för Hyper-V miljö.
  + Många appar
  + Blixtsnabb sync med Dropbox
  + I mitt tycke - snygg! Önskar dock att den fanns i vitt för att bättre smälta in där den står nu.
  + Expanderbar med två stycken HD chassin för sammanlagt 15 diskar.
  + Kryptering "on the fly" som inte påverkar prestandan så väldigt mycket

  - Med fem diskar i så låter den. Inte så pass mycket att den inte kan stå i vardagsrummet om man har TV:n på - men för mycket för att stå i sovrummet.
  - Tar väldigt, VÄLDIGT lång tid (uppåt en dag) att göra om RAID:en om man byter diskar.
  - Man bör göra en factory reset efter firmware upgradering när man sätter upp den första gången. (förklarar varför sen)
  - Dyr för en hemma NAS, för den är avancerad nog att användas för företag
  - Mobil gränssnittet för DSM är som en iOS app fast jag surfar på en Android.

  Den här NAS:en är suverän! Den kostar en del men Synology har verkligen ansträngt sig för att göra en så bra och smidig programvara och låda att det nästan är löjligt lätt att hantera allt. Men det finns allt som oftast möjlighet att göra det mer avancerat! Det går att göra allt från att bara ha den som simpel NAS med massa diskar till en RAID5 iSCSI resurs. Det går att bara ha den för lagring eller om du vill går det som media server. Det går att ha simpel användarhantering men den går att knyta till ett AD. Just den flexibiliteten gillar jag!

  Upppackandet är odramatiskt, strömsladd, 2 (korta) RJ45 Ethernet sladdar och några skruvar för att fästa 2.5" enheter på hårddisk-vaggorna. Det är allt - förutom NAS chassit själv.

  Slår igång den och den vägrar göra nånting utan att minst en hårddisk är monterad. Jag vet inte om den sparar konfigurationen på disk eller varför men det känns som operativet DSM borde kunnat starta iallefall. I med diskar och då bootar den. Kollar ny firmware som laddas ner och installeras utan några stora problem. En konstig sak dock är att med firmware från början kommer den med fördefinerad admin användare. Efter firmware uppdateringen kör den på med samma användare. Men om man efter firmware uppdatering gör en factory reset så ser man att dom insett vilken säkerhetsbrist det är och man får definera sin egen admin användare. Men bara om man gör factory reset efter firmware uppdateringen!

  Den föreslår själv att sätta upp alla existerande diskarna i en "Synology hybrid raid", vilket i praktiken är en hybrid av RAID5 och RAID1. Man bör kolla på Synology's raid calculator på deras hemsida innan för att se hur det bör se ut. Till skilnad från vanlig RAID5 kan en SHR raid bestå av diskar med varierande storlek utan att man tappar för mycket. Har man t.ex 3 st 3TB och 2 st 4TB verkar den göra en 5x3TB RAID5 + 2x1TB RAID1 av det så man inte dom överblivna 2*1TB på dom större diskarna inte går förlorat samtidigt som man har redundansen att vilken disk som helst kan gå sönder utan att man förlorar all data. Riktigt smidigt system och att swappa till en ny större disk är lätt gjort - men det tar tid att bygga om RAIDen! (jag gav upp efter en dag och gjorde en factory reset eftersom jag hade kvar allt data på annat håll)

  Uppsättning av användarna och rättigheterna är ganska simpel, FTP:n likaså även om man där saknar möjligheten för "alias" som i t.ex Filezilla. Cloudsync programvaran tog väldigt länge på sig att synkronisera hela min Dropbox men det beror nog på att jag har 150.000 filer där (jag kopierade alla till Dropbox mappen manuellt först innan jag starta synken så den behövde inte ladda ner något, det var bara indixeringen och den tog runt 15 timmar på sig!). Men när den väl är i sync är den blixtsnabb med att ladda ner nya saker direkt.

  Det finns gott om appar att testa. En Video Station app som inventerar dina filmer - men som, vad jag kan se, saknar möjligheten att manuellt mata in information eller länka till "rätt" IMDB titel för en del blev fel-indexerade. Sen finns det en Media Server app oxå men inget jag behövt testa.

  Jag kör även kryptering på en mapp med många stora filer. Mina VHDX filer på 5-10 gigabyte styck skrivs till en krypterad katalog med runt 85 megabyte per sekund över 1 gigabit nätverk, så märker knappt någon prestandaförsämring alls för det!

  Ser man till framtidssäkring är det som sagt lätt att byta diskar till större och låta hybrid raidkontrollern hantera det och låta det ta den tid det tar. Eller så kan man köpa upp till två diskchassin (DX513) för att få 5 diskar vardera till kopplat med e-sata och därmed upp till 15 diskar.

  Så kort och gott - har du råd är denna ett riktigt bra köp!

  Uppdatering: Har nu gått cirka 2 månader och är fortfarande hur nöjd som helst! Det kan vara deras CloudSync klienter som inte är helt 100% men inget stort. Uptime på 40 dagar nu.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Synology lever upp till devisen "set it and forget it". Har snart ägt 10 st. Synology NAS, uppgraderar för snabbare processorer och att bibehålla garantin. Har aldrig haft den minsta hicka med något av dessa NAS, det finns helt enkelt ingen konkurrens till dessa idag.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Måste uppdatera mitt tidigare betyg som var fem stjärnor.

  Jag har mina NAS anslutna till UPS för att slippa spänningsbortfall vid strömavbrott. Så jag har aldrig haft något strömavbrott för mina NAS.

  Jag köpte denna NAS i början av 2016. Hösten 2018 efter att jag hade stängt ner den, så gick det inte att starta upp den. Den var helt död.
  Jag anmälde detta till Synology eftersom jag hade garanti. Jag fick skicka in den utan hårddiskar.
  Efter några veckor så kom det en helt ny DS1515+ på posten hem.

  Superbra och enkelt. Var nöjd med service och tillvägagångssätt.

  Nu efter ganska exakt 2,5 år efter att jag fick en ny. Så är det exakt samma fel efter en avstängning. Den är helt död och går inte starta.

  Fruktanvärt opålitlig NAS.

  Avråder starkt alla från att köpa denna.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag är supernöjd med denna NAS. Jag hade tidigare Netgear ULTRA 2 och ULTRA 4, som kostade en bråkdel av Synologys NASer men jag ångrar inget. Ultra2 och Ultra4 är skämt jämfört med 1515+. Med Netgear fick jag en känsla av att de slänger ihop hårdvara som fungerar samt halvfärdig mjukvara och sen skiter de i en.

  Hos Synology får jag ett helt annat intryck. Allt känns rejält, från hårdvaran till operativsystemet. Det finns mycket valfrihet att ställa in saker, många praktiska appar och massor man kan göra med den. Jag har bekanta som har en liknande burk, men av 2012 års modell (DS1512+) och de får fortfarande samma uppdateringar så det verkar som om man får bra support av Synology långt efter att de har köpts (till skillnad från Netgear).