Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Synology DiskStation DS1815+

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Synology NAS-servrar (65)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.41)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Har haft min 1815+ i lite drygt 3 år nu och fram till i förra veckan har den fungerat ypperligt. Då modellen har en känd brist i CPUn har Synology dock varit schyssta och förlängt garantin med ett år till vilket passade mig bra då jag nu skickat in den för RMA.

  Har installerat mer minne i nasen (2 x 8gb Crucial 1600MHz CL11 DDR3L SODIMM, CT2KIT102464BF160B) vilket öppnar upp för användning av lite med minneskrävande paket.

  Jag använder främst min nas för att lagra media och som plats för backup, men jag använder den också till en del annat smått och gott. T.ex. personlig molnlagring, spegling av data mellan Synology nasar, Active Directory Server, Docker, PLEX, mm.
  Är ganska enkelt att göra servern åtkomlig utifrån på ett säkert sätt och då blir det smidigt att dela filer/kataloger med andra direkt från NASen.
  Som PLEX-server är den rätt kass får medges, speciellt om man behöver transkoda media live. Jag använder dock en gammal bärbar dator som agerar som primär PLEX server och nasens PLEX server är bara där som backup.

  Använder en UPS (APC Power-Saving Back-UPS ES 8 700VA) för att förse nas:ar + övrig nätverksutrustning med ström och det har fungerat bra. 1815+ är primär UPS-hanterare och andra NASar får koppla upp mot den och reagera på signal från den. Fungerade bra t.ex. igår när strömmen gick på stora delar av Hisingen i Göteborg.

  Det enda som jag egentligen saknar är en kraftfullare CPU samt möjlighet att köra 10Gbit nätverk. Just nätverksmässigt kommer man dock en bit på vägen om man kör med Link Aggregation då man kan para ihop alla 4 nätverksportar.

  Kan också nämna att jag nästan bara har bra saker att säga om supporten hos Synology som snabbt hjälpte mig till en RMA på min enhet. Efter beskrivning av problem (går ej att slå på längre) behövde jag bara komplettera med att ladda upp faktura för inköp för att få RMA-information. Lite synd att man får betala returfrakten till dem ur egen ficka bara.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Efter knappt fyra års trogen tjänst dog min DS1815+ PowerSupply-döden (känt fel).

  Ca två veckor senare har Synology skickat en helt ny enhet. Bara att koppla i och köra.

  Har fler NASar sedan många år tillbaka och allt har bara rullat på genom åren. Ovanstående är det enda egentliga problemet jag haft och det löste Synology snabbt och smidigt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har använt denna i fem månader nu, med 5 st HGST NAS 6TB (HDN726060ALE614) i Synology Hybrid RAID (RAID5) mode och 2 st Corsair Vengeance CMSX4GX3M1A 4GB DDR3 1600 MHz SO-DIMM. Burken används för en speglad molnlösning i blandad PC och Mac miljö med CloudStation Server och ShareSync samt WebDAV, kopplad till en DS1515+ i annan lokalisering. Inga mediarelaterade funktioner har följaktligen testats.

  Allt har fungerat klockrent så här långt. Det enda som kan invändas är att de i övrigt utmärkta HGST 7200 rpm diskarna är tämligen högljudda och påminner om diskarna på 90-talet. De vibrationerna dessa orsakar gör att kabinettet ofta kommer in i en irriterande och högljudd resonans, som ser ut att orsakas av att diskarna inte är fast förankrade i kabinettet p g a instickslösningen som valts för diskarna för att möjliggöra hot swap. Vibrationerna har fått dämpas genom att trycka in bitar av ”fet” skumplast mellan fronterna på diskvaggorna, men även kabinettets lock kommer ibland in i resonans. I realiteten måste NASen därför placeras i lämpligt utrymme, då ljudnivån efter ett tag blir ganska outhärdligt i kontorsmiljö.

  Mjukvaran är imponerande och att sätta upp en speglad molnlösning gick som en bris. Vi har troligtvis inte utnyttjat mer än en bråkdel av de funktioner denna NAS erbjuder men vi lär oss ständigt.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdateringar:
  Jag sätter nu ett nytt betyg baserat på funktion, service och tillv tillmötesgående.
  RMA retur från Synology med nytt chassie och ca 3v turn around till ett fungerande system.
  Betyg höjt igen till [10/10]

  Idag (1/4-18)slutade NAS fungera skall öppna en RMA med synology får se hur detta slutar.
  Har sänkt från 10/10 till 4/10

  [12/4] Har skickat enheten till Synology och väntar på resultatet av det.
  Har ökat från 4/10 till 5/10

  [2/5-18] UPS skall lev den fixade enheten imorgon.
  5/10 -> 8/10

  ---
  Detta NAS fungerar över förväntan, dyrt men riktigt bra.

  Dagens bestyckning:
  1st SHR kluster [3x10TB IronWolf] = ca 18TB (finutrymme)
  1st SHR kluster [4x2TB+ 2TB hot spare] = ca 8TB (Slaskutrymme)
  2st 4GB RAM installerade utan större problem.
  Inbyggda apparna är helt underbara.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Häromdagen så slutade min NAS att fungera helt. Sett 2 andra vars NAS också slutat att fungera. Riktigt uselt!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bortsett från priset är den fantastisk..

  Med Synology betalar man för helheten, ett enkelt OS som är lätt att förstå sig på med en en mängd funktioner och applikationer att tillgå som passar för det mindre företaget eller den avancerade hemmaanvändaren.

  Uppgraderade minnet till 16GB (2x8GB) och fungerar bl.a utmärkt till att ha som PLEX server så länge ni håller er till 1080p material men skall ni streama 4k kommer den inte att palla med och då det är samma processor i DS1817+ blir det samma "problem" även med den.

  Min DS1815+ dog av någon anledning efter lite mer än ett år och då 1815+ utgått ur butikens sortiment fick jag den nyare DS1817+ i utbyte, Bytte ut minnet till mina tidigare minnen och stoppade i diskarna från 1815+ i exakt samma ordning som tidigare och allt var uppe på nolltid precis som innan, inget gick förlorat.

  Om ni köper en Synology 4 diskars NAS eller mer är ett tips är att bygga volymen med Synologys SHR (Synology Hybrid Raid) SHR är lite lite långsammare än vanlig raid men mycket mer flexibel om Ni vill kunna använda er av olika storlekar på diskarna.
  Synology SHR: https://www.synology.com/sv-se/knowledgebase/DSM/tutorial/Storage/What_is_Synology_Hybrid_RAID_SHR
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En sån här enhet med Resilio Sync är bara rena drömmen. Man känner sig säker med datan eftersom det finns så mycket verktyg för att säkerställa att datan är intakt.

  Jag har haft två stycken sådana här i två år. Den ena började krångla efter nästan två år och gick till slut sönder. Det var tråkigt, men visar också på behovet av FLERA sådana här enheter. Jag kunde fortsätta livet som vanligt eftersom min andra enhet tog över.

  Synology ersatte min NAS, och jag passade då på att uppgradera till en DS1817+.

  Rekommenderar den här produkten trots problemen :)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk NAS! Har haft den i ungefär ett år, och inte haft några problem som påverkat min lagrade data. Efter att ha labbat en del med att installera tredjeparts-appar så började den maxa cpu i tid och otid. Visar sig att det går utmärkt att installera om deras operativsystem (DSM) utan att datat påverkas, och efter att ha gjort det är den som ny igen. Stabil och pålitlig!

  Har uppgraderat minnet till 16Gb också utan problem, även om det inte stöds officiellt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  köpte denna server och måste säga att det är den bästa nas:en jag haft och väldigt lätt att installera och är så mycket funktioner i denna ett otroligt stort + är att man kan köra virtualbox i denna. att Ennart start + är tt man kan expandera med 2 st dx513 och då få totalt 18 diskar på 10 TB vardera vilket blir 180 tb. Det var också fett nice med ssd cache och man kan även med lite trix uppgradera ram till 16 gb. otroligt strömsnål och 4 st gbit nätverkskort som man kan nic:a ihop är också väldigt bra, även möjlighet att montera tv-kort och spela in program och stöd för övervakningskameror. sen är ju det inte fel med 4 usb 3.0

  blev förvånad att det var som ett eget siktigt operativsystem i den med ett skrivbort där man kan lägga ikoner och även antivirus osv skulle kunna hålla på hela dagen och skriva om denna men det är faktiskt en prisvärd nas i förhållande till funktioner och kapacitet och så är den ju också väldigt tyst man hör inte fläktarna men man hör hårddiskarna
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt nöjd, min andra och tredje Synology nas (började med en 1513+)
  Stabil, enkel att konfigurera, tyst.
  Har haft den första i 2 år och köpte en till för att kunna spegla för backup och för logitech media center som jag kör för musik.

  Kan inte nog rekommendera denna för alla som behöver NAS lagring. Det ÄR värt de extra tusenlapparna du betalar över ett hemmabygge..
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har använt den i ca en månad är helt nöjd!
  Har förstås uppgraderat ram och byt fläkt till Noctua (tyst).

  -Priset
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Snabb och tyst!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den är så sjukt bra och snabb. Just nu spelar jag upp en blu-ray film samtidigt som jag packar upp en likadan film och överför en lika stor film till den utan problem.
  Dyr men värd varenda krona. Har du pengarna så köp.
  Ett minus är att den inte har ecc ram när den är så dyr.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har precis fått min och håller på att flytta över alla mina filer så nu kan jag komma åt alla mina filer var jag än är i världen plus att jag kan utöka till 10 hårddiskar till utan att behöva stänga ner nasen om jag skulle vilja det. man kan säga att det tar 24- timmar för att utöka per disk man lägger till. Man kan kolla på alla mina filmer och lyssna på alla min musik och massa annat. Viss det kostar en del men jag lägger gärna pengar på det för det ska vara smidigt.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fick min igår och kör den tillsammans med 5st WD Red 4tb.
  Passade på att köpa till 4gb minnesmodul som jag nu även installerat.

  Mycket snabb och känns fysiskt som av hög kvalitet. Mjukvaran (om än kort möte) känns också den helgjuten med grymt avancerade möjligheter om man så skulle vilja.

  Äntligen har min musiksamling fått ett värdigt hem... :)