Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Nexus 6 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Uppföljaren till Nexus 5 har en skärm på 5,96 tum, 13 Mp i kameran och kan filma i 4K. Dessutom är den vattentålig. Tillverkades i samarbete med Motorola och lanserades 2014.
Jämför pris på alla Google Mobiltelefoner (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.59)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ytterligare en update:
  Jag har aldrig någonsin tappat en telefon lika ofta som nexus 6. Och det har förmodligen med storleken att göra. och det kostade. till slut tappade jag den så att skärmen inte bara sprack, utan det till och med lossnade stora glasbitar.

  telefonen är relativt tung och kanterna är tunna. Så om ni har oturen att tappa telefonen så att den landar på kanten så riskerar ni att förstöra hela skärmen. det var bara att beställa en ny telefon. och den här gången glömde jag inte skalet. Det blev en SPIGEN Neo Hybrid som jag är väldigt nöjd med. Den påminner en hel del om ursprungsutseendet och känns som om att den ger tillräckligt mycket skydd.

  men i övrigt så jag fortfarande galet nöjd med telefonen. detta är den bästa androidtelefonen som går att få tag på!

  Ännu en update:

  Nu när jag har hunnit vänja mig vid telefonen så är det två småsaker som är lite irriterande:

  1. sidoknapparnas placering i kombination med telefonens storlek gör att man ibland kommer åt t.ex powerknappen när man håller i telefonen. inte hela världen men lite irriterande.
  2. den kurviga baksidan gör att det är svårt att använda telefonen samtidigt som den ligger på ett bord . Telefonen snurrar likt Lyckohjulet!

  Update ett par dagar senare:

  Kort sagt, en underbar telefon. Den laddar snabbare än en skållad iller pilar iväg över en blommig sommaräng (obs: jag har aldrig skållat en iller!), skärmen är riktigt bra, vibrationsfunktionen är bättre än på nexus5 (tightare!) och den ligger riktigt bra i fickan! trots sin storlek så stör jag mig inte på den när den ligger i t.ex jeansfickan. Telefonen är riktigt rapp och Lollipop flyter på riktigt bra! En annan trevlig detalj är displayen som aktiveras när du lyfter telefonen från bordet. Du slipper aktivera telefonen med ett knapptryck för att t.ex se dina notifikationer. Batteritiden är helt ok, men inget exceptionellt. Den håller mer än väl för en dags användning + lite till.

  Jag kan aldrig gå tillbaka till en mindre telefon, det är en sak som är säker. Och jag som var så orolig för att den var för stor ...

  Mina första intryck:

  Den är inte alls så stor som jag hade föreställt mig! Hade målat upp en skräckbild i huvudet där jag får byta ut hela min garderob av kläder för att få plats med den i fickorna.
  Den är inte heller plastig som vissa recensioner har gett sken av. Baksidan har lätt soft-touch finish, dock inte lika mycket som N5.
  Trots sin storlek så är den en gedigen och stabil bit.
  Den är riktigt snygg i vitt! Det är få telefoner som gör sig bra i vitt men den här är ett undantag.

  Jag kommer att återkomma med mer detaljer när jag har hunnit använda den lite mer.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft min i en veckan nu och har aldrig känt mig så positivt till en telefon efter inköp förut förutom då jag gick från en Arc till iPhone 4s. Att gå från Nexus 5 till Nexus 6 som jag gjort är ett stort kliv upplevelsemässigt!

  Bra:

  * Kvalitetskänslan

  * Skärmstorleken

  * Bildkvaliten på skärmen

  * Kameran

  * Ljudet (högtalarna)
  * Prestanda är på topp

  * Batteritiden
  * Trådlös laddning

  * Den medföljande laddarens extrema kapacitet

  * Att skärmen tänds då man lyfter telefonen från bordet är en sjukt bra funktion

  * Notiser hanterars supersnyggt tycker jag då de kommer i svartvitt och får färg om man tar i skärmen

  Dåligt:

  * Det går inte att ställa in att olästa notiser ska återkomma och visas på skärmen igen och igen och ingen i alla evighet. Notiser visas återkommande under ett par minuter men sen visas de inte mer förrän man göra något för att se notisen igen, typ lyfta upp telefonen från bordet eller tryck på på/av -knappen.

  * Den blå varianten är en flottmagnet, man måste ha något på baksidan för annars kommer den bara se äckligt kladdig ut. Jag har löst det med vinyl från DBrand, gillar man inte de som DBrand har så kan man kolla in SlickWraps.

  Övrigt:

  * Lite buggig mjukvara i nuläget, men det lär väl ordna upp sig med tiden. De saker jag tror är buggar och som jag stött på är 1. Funktionen med att skärmen tänds då man lyfter telefonen har ballt ur en gång men löste sig efter en omstart. 2. Knaster i övre högtalaren har inträffat vid ett par tillfällen, verkar ske precis i inledningen på det man spelar upp. 3. Kameran verkar inte spela in film med stabil framrate alla gånger. Har spelat in runt 10 filmer och den första tappar bildrutor sporadiskt.

  * Skärmen blir rosa vid extremt låg ljusstyrka men så låg ljusstyrk använder iaf inte jag och Nexus 5 kan som jämförelse inte ens komma ner i så låg ljusstyrka som då Nexus 6 blir rosa. Finns lösningar men kräver root. Och eftersom att det går att lösa med root så borde detta kunna fixas av Google framöver.

  * I recensioner av telefonen har man tagit upp att telefonen vaggar om man försöker skriva på den då den ligger på ett bord. Men det behöver inte bli ett problem för alla. Enda gången jag skriver på telefonen utan att plocka upp den är då jag sitter på jobbet men nu då jag skaffat en Itian A6 så kommer telefonen ligga på den då jag är på jobbet och den ligger stilla på Itian A6 då den är vinklad och har silikon i botten som ökar friktionen mellan laddare och telefonen.

  * Den känns inte särskilt stor att hålla i, som jämförelse kan jag nämna att Note 4 upplevs av mig större fasts den är mindre.

  * Man får lite mjukvara för pengarna men gillar man Nexus- konceptet och vill uppleva 5.0 och framtida versioner av Android på så laggfritt och snabbt sätt som möjligt och ha en telefon med premiumkänsla så är det här en sjukt bra telefon.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar med mediumhänder. Vande mig snabbt. Får plats fint i slimjeans framficka!
  Äntligen en ny telefon som gav mig WOW-känsla.
  +
  Storleken, passar finfint i framfickan på slimjeans, perfekt att surfa och läsa ebok på!
  Skärmen, kort sagt magnifik, inget problem med onaturliga färger eller annat.
  LJUDET! dual stereo, frontriktad, den tjänstgör som eradio på heltid nu.
  Interface är Snabb, rapp, inga microlag.
  Trodde jag skulle sakna ledlampan (finns med root) men nej, active notification levererar!
  Lollipop 5.0.2, snygga animationer, allt flyter enormt bra! redan fått 2 uppdates, bådar gott!
  Metallramen runt, höjer upplevelsen.
  Materialet på baksidan, otroligt härlig kompakt vridstyv känsla, samlar inte flott (vita)
  Byggkvaliteten är enorm, flera har sagt wow vad snygg den är, (vita)
  Turboladdaren som laddar 6 timmar på 20 min, wireless QI laddning!
  Batteri räcker 1.5 dagar för mig vid blandad användning.
  Snabb GPS fix och supersnabb Bluetooth och NFC pairing.
  ++Svart front vit baksida påminner om en Stormtrooper++
  Alla små detaljer som "bara fungerar perfekt"

  -
  Storleken, det är ibland en nackdel med 6" i enhandshantering.
  jag ger den inga andra minus just nu, detta är den bästa luren jag har ägt.
  Kanske tillkommer några vid en update, just nu är jag bara lycklig över köpet.

  Tidigare favoriter har varit SGS2, HTC Desire, kanske även LG G2. Denna hör hemma med SGS2an och HTC Desire i wowkänsla för mig.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Update 2:

  Pröva Pure Nexus samt kernel elementalx för denna mobil. Hackandet borta, "throttlingen" borta, kameraproblem borta och många fina extra funktioner samt finnesser som jag verkligen använder. Behöver inte köpa ny mobil nu.

  Sen in som ägare av en Nexus 6 men fortfarande galet nöjd. Hittade den för ett bra pris och kunde inte motstå. Skärmen är fantastisk på alla sätt, småflinar när bakgrunden lyser upp.

  + Skärmen, Amoled är ju galet.
  + Ren Android utan tilläggsprogram etc.
  + Lätt för sin storlek.

  - Har på krävande hemsidor svårt att inte hacka, ytterst lite men nämnvärt. Installation av mozilla med adblock och div "tool-kit/cache-cleaner" verktyg löste det.
  - Batteritiden är ok men inte bättre, hade önskat större batteri och tjockleken hade gärna fått lida för det.
  - Kameran är också den helt ok men inte bättre.
  - Skärmen är för ljus när man ska använda den innan läggdags, div appar löser detta men ändå.

  Update.

  Väntade länge med installation av Android 6 men efter uppdateringen så är mobilen som helt annan, mycket bättre i flödet för menyerna och apparna tuffar på smidigare. Riktigt förvånad över detta, vanligen brukar uppdateringarna ställa till allt för mycket oreda. 6 månader senare och jag är fortfarande nöjd med mobilen, kameran uppskattas mer än tidigare då familjemedlemmarna helst vill att min mobil tar bilderna när vi är tillsammans.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Nexus 6 är min andra Nexus. Återigen är jag extremt nöjd med med mobilen.

  Är man ute efter en mobil med det senaste som kommer ifrån Google & Android så är detta de bästa du kan skaffa dig. inga extra pålägg och irriterande funktioner.

  Sedan finns det en uppsjö utav utvecklare som kommer med extra funktioner till N6 om man skaffar sig root åtkomst.

  EDIT: 27 månader senare.
  Fortfarande en bra mobil. den är fortfarande snabb och bra kvalitet på skärmen. Mobilen har åldrat bra förutom på 1 punkt.

  STORT MINUS - BATTERIET
  Batteriet tagit stryk och klarar bara av en skärmtid på 2-3 timmar per dag max och måste laddad varje kväll eller mitt på dagen för att klara hela dagen även om den inte används. dock inte värt att bytta batteri idag.

  När den var ny klarade den av 5 timmar skärm dagligen och upp till 3 dagar standby kunde jag få ut på den.

  Hade jag inte fått problem med batteriet hade jag kunnat behålla mobilen i ytterligare 1-2år
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Klockren telefon! Utan tvekan den bästa telefon jag ägt. Har haft samsung galaxy s3, Nexus 5, Nexus 5x, Nexus 6p mfl.

  +Skärmen är underbar med bra ljusstyrka och klara färger och är stor
  +Trådlös laddning
  +Android Nougat (7.0)
  +Schysst stereo ljud i de två inbyggda högtalarna; det går att spela högt och det låter ändå bra!
  +Grym DAC som gör att musik låter bra med hörlurar

  -kameran tar helt ok bilder men står sig slätt i dagens konkurrens och har svårt med mörka motiv
  -hållbarhet kameran: fick byta min själv med reserv del från ebay då originalet inte kunde fokusera längre..
  -vill inte ligga still på ett bord då man skriver på den

  Hittar du en begagnad så kolla kameran först och sedan köp! Och glöm inte fodral då den är ganska hal utan!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra telefon. Har kört den ett bra tag nu och utöver storleken, batteritiden och en något sämre kamera gentemot toppklassen så är det en perfekt lur.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den bästa telefon och multifunktionella underhållningsapparat jag haft. Stor fin och briljant 4k skärm, bra ljud för att vara en telefon, filmar och tar bra bilder, går alldeles utmärkt att läsa, titta på film och SVT play med den, bra batteritid och gedigen byggkvaltet. Ett klart lyft från LG's lågbudgetlur Nexus 5

  Enda nackdelen är att den är aningen stor och otymplig om man vill ha den med sig vid sportaktiviteter. Otroligt prisvärd om man köper den begagnad på blocket eller nappar på något kampanjerbjudande.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En pansarvagn som presterar på topp men tyvärr inte håller så länge märkte jag, kanske därför den också gallrats ur ganska hårt i diverse affärer. Bästa på marknaden enligt mej jag älskade den innan den ballade ur. Asbra dac!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick från en Sony Xperia Z3. Köpte denna på black Friday för ca 2000:-. Efter en veckas användning är jag mer än nöjd.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nexus 6 är den bästa telefonen jag haft.
  Enda minuset är att den ibland kan kännas lite stor.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt trevlig telefon med android 6.0

  Det enda är batteritiden, ca 3-4h skärmtid, men klarar mig en dag helt utan problem.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den har bra skärm och jag gillar de snabba uppdateringarna (det är min första Nexus).
  Batteritiden är chockerande dålig. Hade Galaxy Note 2 och 3 innan och de klarade sig MYCKET längre.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra telefon men visa saker drar ner betyget ordenligt. Bla så hörs ett brus när batteriet går under 50% (läs mer om problemet här -> https://productforums.google.com/forum/#!topic/nexus/IwOrn3Fj8U0) Detta verkar gälla alla nexus telefoner oavsett när de är köpa och problemet är ännu inte löst, varken från Google eller Motorola

  Skärmen under solljus är urusel

  Kameran tar bra bilder med HDR påslaget
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  bra phone, bra storlek,men tappar täckning/data ganska ofta med comviq. hade till manuella inställningar APN för Comviq (http://www.swedroid.se/forum/threads/tele2-comviq-apn-instaellningar-foer-nexus-6.117854/)

  update: after a few months the data dropped completely. Sent back and received a new phone (chip burnt out). 4G works properly now with no settings required. Pretty happy with it
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering:
  Jag upptäckte att det finns en app som heter Music eq vars defaultinställningar verkar vara helt off. Jag favaktiverade denna app och vips så vart ljudet helt ok! Ska säga att denna app ligger inlagd och aktiverad som default på min nexus 6. Så kolla det om ni har samma bekymmer som jag. Höjer betyget 2 snäpp till en 9:a!

  Gillar telefonen men varför är det så fruktansvärt dåligt ljud via hörlursuttaget? Jämfört med min Nokia 930 låter ljudet riktigt illa. Har testat att installera app med equlizer utan att få till det speciellt bra ändå. Verkar var riktigt dålig D/A omvandlare eller helt enkelt något annat som brister i denna telefon. Har testat olika lurar och även aktiva högtalare. Om ni som jag använder mobilen att lyssna på musik och koppla in via aux så bör ni testa innan ni väljer denna i övrigt trevliga telefon.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft den i en knapp vecka nu och är mer än nöjd med denna telefon. Hade en LG G2 innan. Var väldigt nöjd med den, men då batteriet allvarligt började försämras så bestämde jag mig för att det var dags för en ny telefon. Valde Nexus 6 främst pga den helt underbara skärmen och byggkvaliten. Visst, det är en stor telefon men inte så stor att den känns besvärligt stor i mitt tycke. Får plats i byxfickan och då har jag även telefonen monterad i ett case från Spigen. Inte upplevt lagg eller några andra problem överhuvudtaget än så länge. Grym telefon på alla sätt. Tummen upp!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bästa telefonen jag ägt.

  + Ligger bra i handen och fickan, trots storleken
  + Inte särskilt känslig för feta fingeravtryck
  + Rapp
  + Mycket bra skärm
  + Batteritiden är oerhört bra, tack vare batteriets höga kapacitet, extremt bra standby-tid.
  + Laddar snabbt

  - Om man har väldigt höga krav när det kommer till ljud bör nämnas att vid mycket låga nivåer blir ljudet knastrigt. Detta märks under de första sekunderna på låtar där ljudet successivt ökar i volym. Detta problem har jag bara haft när jag använt mina lågimpedans-in-ear-lurar och därmed haft väldigt låg volym inställt. När högtalare är anslutna upplever jag inte detta problem.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gick tillbaka till Androidlägret efter drygt ett halvår med en iPhone 6 Plus. Gillade många saker med äpplet, men ogillade även en del. Men framför allt saknade jag möjligheten att anpassa min telefon och få den precis som jag vill ha den. Det är inget fel på att vilja ha sin telefon som Tim Cook tycker, men det passar inte alla. Med min Nexus 6 är möjligheterna till denna anpassning i det närmaste oändliga. Utomordentlig byggkvalitet, mycket fin skärm, rapp och garanterad kommande uppdateringar. Kameran ska experimenteras och bollas lite med, men dess dito i iPhone 6 Plus är erkänt en av de bästa. Men det är också det, möjligen, enda jag kanske riktigt kommer att sakna från äpplet. En stjärnas avdrag för denna reservation. Hade dessutom turen att nypa en N6 under den mycket korta rean Google körde med. 4400 för en vit 64 GB inklusive frakt är inget annat än jävligt prisvärt.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft telefonen i 3veckor nu, fungerar klanderfritt. Var först orolig för storleken men det fungerar faktiskt.
  Främre kameran är inte så bra, men jag använder den aldrig (bara tjejen när hon snor telefonen). Så det gör mig inget.
  Den bakre är inte lila bra som den telefonen jag kom ifrån (nämligen nokia 930) men den är bra och helt klart godkännd.
  Batteriet är riktigt bra. Halv ljus styrka och inte så många aviseringar. Det håller längre än en dag utan problem.
  En bra och skön lur jag skulle rekommendera till vem som helst som inte behöver massa extra lull-lull.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag vet inte om jag har haft otur med Nexus-telefoner men idag har jag haft telefonen i 6 dagar sedan jag köpte den och nu har redan strömknappen lagt av. Har tidigare haft en Galaxy Nexus med samma problem.

  Otroligt besviken!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag är helt nöjd med mitt köp. Snabb, grym skärm, ren Android, helt problemfri från första dagen. Storleken är inget hinder för mig, men var beredd på att använda två händer ofta. Har man vant sig vid storleken är det snudd på omöjligt att gå tillbaka till mindre skärmar. Jag har den vita varianten, tycker inte att den är en fingeravtrycksmagnet. Den är inte heller hal som en tvål, är man försiktig så är det inga problem. Kan inte annat än rekommendera Nexus 6, trots priset.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Wow, vilken telefon!

  Det här med storheten kommer man över snabbt och nu tycker jag min gamla Galaxy S5 känns liten. För mig med "normalstora" händer ligger den bra i handen

  Detta är hands-down den snyggaste telefonen jag någonsin ägt och den känns verkligen premium!
  Den är otroligt rapp redan från start och allting är så smidigt med Lollipop, kommer aldrig igen ha en telefon med någonting påklistrat ovanför Android.

  Ljudet är helt fantastiskt och framåtriktade högtalare borde bli standard!
  Var beroende av LED-notifikationslampan på S5:an och trodde jag skulle vara tvungen att roota N6 för att komma åt den gömda LED-lampan men Ambient Display funkar mycket bra!

  Det enda negativa jag kan komma på är att skärmen blir rosa när ljusstyrkan sänks och att den är för stor för att ha i fickan när man är ute och springer, dvs. man måste hålla i den samtidigt. Det går säkert att lösa med ett armband eller liknande så det är egentligen inget problem.

  Vill du uppleva Android som det är tänkt, ha alla uppdateringar så fort som möjligt och samtidigt vill ha en telefon i översta toppskiktet som verkligen presterar?
  Köp Nexus 6!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte upp mig till denna från en äldre Nexusvariant och visst har det hänt en del den senaste tiden. För bara några år sedan var det mesta som rörde apparnas funktionalitet en röra då man aldrig riktigt visste vad man kunde och inte kunde göra på telefonen jämfört med på datorn. Med Android 5.0 verkar Google ha förbättrat integrationen mellan appar och onlinetjänster rejält, och det mesta, såsom att flytta och kopiera filer känns nuförtiden intuitivt och enkelt att genomföra.
  Röstigenkänningen är inte heller längre helt värdelös och de har lagt till en hel del voice commands som man faktiskt kan ha nytta av. Man kan också ställa in så att telefonen alltid lyssnar, vilket gör att man slipper trycka på den förbaskade knappen i sökrutan. Däremot går det fortfarande inte att ändra "lystringsfras" till något annat än "OK Google" vilket är tramsigt.

  Google Now ligger nu längst ut i vänsterkant och är tänkt att fungera som någon slags personlig assistent som håller reda på och visar upp väderinformation, anteckningar, kommande kalenderevents, reserutter och liknande. Dessutom samlar den artiklar relaterat till webbsidor man besökt. Som väntat är kvalitén på interfacet över lag fantastisk: avskalat och rent men samtidigt färgglatt och väldigt tilltalande.

  Även skärmen är grym med 2k upplösning och hög ljusstyrka. Tyvärr verkar OLED-tekniken fortfarande lida av en svag gulaktig tint i bilden, även om den är betydligt mindre påtaglig än på gamla Galaxy Nexus.
  Oavsett vilka krav man har så går det inte att komma ifrån att telefonen är förhållandevis stor och tung. Man kan givetvis hålla den i en hand, men det är då svårt att komma åt alla funktioner, så ofta blir det att man använder två. Som andra påpekat är den också något "hal" i finishen och baksidan är kurvad till formen vilket gör att den inte ligger så bra i handen som man hade hoppats. Detta gör också att den inte alltid ligger still på ett bord utan gärna snurrar runt om man nuddar vid den.
  Rent designmässigt tycker jag att telefonen är väldigt snygg. Den är lite av en Iphone-wannabe p.g.a. den fyrkantiga formen, men de något rundade sidorna gör att man slipper den block-känsla som många andra telefoner har.
  Ytfinishen på baksidan är åt det matta hållet med en snygg blåaktig ton (telefonen finns också i vitt) och kvalitén på knappar och tillverkningsmaterial över lag känns fantastisk. Telefonen har dubbla högtalare och ljudkvalitén är helt underbar för att komma ifrån en så pass liten apparat. Jag har inte fotograderat något än så jag kan inte säga särskilt mycket om kameran mer än vad som står i specifikationerna. Videoinspelningar kan göras i upp till 4k, men även om man spelar in i 1080p klarar Nexusen bara av 30 fps. vilket är synd.
  Den intressantaste nyheten rent hårdvarumässigt är Turbo charge-funktionen; det enda riktigt spännande på batterifronten sedan Hedenhös. Enligt marknadsföringen ska det ge åtta timmars extra batteritid efter 15 minuters laddning. I vilket fall är det uppenbart att det går betydligt snabbare att ladda vilket innebär att det inte längre gör något om man skulle glömma sätta telefonen till laddning kvällen innan man ska iväg någonstans. Det räcker att plugga i den 20 minuter innan man går så klarar man sig antagligen till nästa laddningsmöjlighet.

  +Fager
  +Känns inte det minsta plastig
  +Fantastiskt gränssnitt
  +Nästan allt man kan göra på datorn kan man också göra via funktioner i apparna
  +Turboladdningsfunktionen

  -Aningen svårhållen och tenderar att inte ligga still
  -Det nya notifikationssystemet är onödigt avancerat
  -Dyr som en solsemester
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Underbar telefon. Mycket har redan sagts om dess toppprestanda etc. Ingen idé att orda så mycket mer om det förutom att jag personligen valde att inaktivera krypteringen (som är påslagen som standard) för att maximera prestanda. Googla för instruktioner. Hann aldrig jämföra prestanda före och efter då jag gjorde det direkt, men har man inte behov av kryptering så tycker jag att man bör överväga att ta bort den eftersom det självklart kostar en del prestanda att kryptera/dekryptera alla skrivningar och läsningar till och från minnet. Ska ju enligt utsagor vara en blixtsnabb telefon hur som helst men prestandaförbättringen utan kryptering ska ändå enligt rapporter vara märkbar.

  Tänkte istället för specifikationsrabblande försöka bidra med vilken känsla man får när man använder telefonen.

  Känsla utseende: För det första är känns det fantastiskt med en telefon framför sig som består av en enda gigantisk svart skärm och två stereohögtalare när den är avstängd. Inga fysiska knappar eller störande loggor. Stilren och positiv känsla att se telefonen framför sig.

  Känsla att hålla i telefonen: Den är bekväm att hålla i sin hand tack vare baksidans välvda utformning och gummiaktiga material som ger bra friktion för ökat grepp. Första intrycket är "gigantisk" men bara efter tio minuter känns telefonen helt normal och då är ju den stora skärmen bara en gigantisk fördel istället. Har provat att ha den i framfickan i minst fem olika jeans varav ett par tighta med små framfickor. Inga som helst problem. Inte ens något att diskutera då hela telefonen försvinner ner i framfickan i så gott som alla jeans och det går att sitta ner utan att den känns mer än vilken telefon som helst p.g.a. att telefonen mot förmodan inte är tillräckligt stor för att stöta emot höftbenet, även om jag befarade att den skulle kunna göra det innan jag provade själv. Fundera mindre och prova själv i en butik.

  Känsla att använda telefonen: Det är en befriande känsla att använda senaste versionen av Googles oskinnade "Vanilla Android" (Lollipop, Anroid 5.0). Avskalat, snyggt, genomtänkt och effektivt. Skön känsla att veta att alla uppdateringar når en så fort de släpps när man sitter med en Nexus-telefon.

  När Nexus 6 släpptes var jag bekymrad och lite irriterad över att Google valde att göra den så stor. Men efter köp är jag glad att den inte är mindre. Därmed går det inte att ge den annat än toppbetyg.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt grym telefon, snabb som attan och skärmen riktigt fin.(tar ett tag innan man vänjer sig med amoled, allt ser så överdrivet ut när man kommer från LCD).

  Dealbreakern var storleken, det var helt enkelt för mycket för mig så det blev utnyttjande av ångerrätten för min del. Beställde den mest just för att det är en Nexus och inte för att jag ville ha en phablet, så tänkte jag: "man vänjer sig nog". Men jag upplevde mig väldigt begränsad när man bara kunde använda telefonen med två händer. Man upptäcker begränsningarna när man har använt den i vardagen.

  Har hellre en 5 tummare som telefon och en tablet hemma istället. :)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk telefon. Bjässen man alltid önskat sig. Hade en Galaxy Nexus innan och naturligtvis är det ett hopp som heter duga. Den känns inte som en 6tums-lur tack vare den formade baksidan. Tog den vita modellen och tycker inte alls att den är hal. Har man inte kalla fingrar så är den greppvänlig. Lollipop talar för sig självt, så det kommer jag inte gå in på. Sjukt nöjd! Gillar du en stor lur så kommer du älska denna.

  Nästa steg är att roota den och disabla krypteringen. Det ska göra den en uns rappare i I/O-uppgifter.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bästa telefon, batteriet, skärmen, kameran, lollipop. Allt fungerar som det ska! Det känns stor 2 dagar sedan är just perfekt, har du små häder tänk på att du kanske kan inte än svara med en handMan kan ringa med den också!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft min några dagar nu och är mycket nöjd. Ursprungligen tänkte jag köpa 32GB-varianten men hittade ett erbjudande på Electroworld under mellandagarna om 64GB-varianten för 150kr mindre än 32GB-variantens lägsta pris, vilket jag slog till på. Så nu till omdömet:

  + Skärmen är stor, men fantastiskt skarp och med fina färger. Android 5.0 kommer verkligen till sin rätt här, och det är en fröjd att kolla på youtube mm. En rosaaktig ton kommer dock på automatisk ljusstyrka inställd på lägst i en mörk miljö, vilket är en nackdel.
  + Byggkvalitén är riktigt bra. Metallramen ger en premiumkänsla, och telefonen är trevlig att hålla i. Knapparna sitter bra och har tydligt klick, men är inte svåra att trycka.
  + Batteriet är en stor uppgradering från min tidigare Samsung Galaxy Nexus. Stort batteri och medföljande turboladdare är en bra kombination. Har fått upp mot 5 skärmtimmar hittils, vilket är mycket bra, men jag är dock bara inne på min 3e laddning, så det kan förändras.
  + Prestanda. Mobilen klarar av Android 5.0 Lollipop galant och eventuellt lagg uppstår sällan och är minimalt. Appstarter tar ibland en halvsekund extra på grund av den påtvingade krypteringen, men det stör inte mig.
  + Att det är en Nexus är kanske största anledningen till varför jag valde denna över någon annan. Ett mobil-OS blir idag enligt mig inte bättre än Android Lollipop. Jag slipper onödiga funktioner och får i gengäld ett snyggt och rappt system, och dessutom står den först i kön för framtida Androiduppdateringar.
  + Högtalarna gör telefonen ännu bättre för videor. 2 framåtvända högljudda och välljudande högtalare producerar ett bra ljud med lite surroundkänsla, då de är på olika sidor av skärmen. Enligt recensioner är de inte riktigt i nivå med HTC One M8s högtalare, men jag tycker Nexusens låter över förväntan.

  +/- Kameran har hittils producerat acceptabla bilder. Detta har jag dock inte testat så mycket än, men i lågljussituationer blir bilderna väldigt gryniga, och exponeringen är väldigt känslig på var man fokuserar. Men kameran är snabb, HDR+ fungerar som det ska och i dagsljus blir bilderna bra.

  +/- Storlek. För det mesta gillar jag storleken då man får en större skärm osv, men den är svår att hantera med en hand på grund av bredden. Mycket går dock att göra med en hand, som att byta music, kolla busstider etc. Mina byxfickor klarar den dock galant. Ett tips är att känna på den först om möjlighet finns. Den är inte gigantisk.

  - Baksidan är trevlig att hålla i med sin "soft touch"-känsla, men på min blå variant syns fingeravtryck överallt. Den vita ska dock vara bättre på den här fronten.

  Sammanfattning: Nexus 6 är en av de bästa, om inte den bästa telefonen just nu. För priset får man en riktigt snabb telefon med stort batteri och stor och trevlig skärm. Den är stor, men det borde inte hindra köp, då jag vant mig snabbt (gick från 4,65" till 5,96"). Namnet Nexus och vad det innebär är för mig det största plusset.

  Slutsats? Ett ord: Köp!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket nöjd med telefonen!

  Plus
  Skärmen är toppen inte alls för stor. Telefonen glider enkelt och smidigt ner i framfickan på byxorna.
  Batteritiden känns också bra! Håller mer än en dag för mig.
  Lollipop är också snabbt och trevligt att arbeta med på telefonen.

  Minus
  Inget ännu.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta är den bästa telefon jag ägt eller för den delen sett. Den har allt som jag begär.
  Superbra skärm som verkligen gör jobbet när jag tittar på viaplay och att den är på nästan 6 tum gör att det blir roligare .
  Högtalarna som sitter perfekt placerade på var sin sida och är framåtriktade ger ett mycket bra mobilljud.
  Program och appar flyter på utan problem och något microlagg har jag inte upptäckt.
  Uppdateringar kommer också snabbt vilket gör oss halvnördar glada. Fick uppdatering till 5.0.1 för någon vecka sedan.
  Med andra ord så är det mitt bästa mobilköp och Nexus 6 rekommenderas varmt till alla som funderar på att köpa mobiltelefon.