Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Nexus 6 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Uppföljaren till Nexus 5 har en skärm på 5,96 tum, 13 Mp i kameran och kan filma i 4K. Dessutom är den vattentålig. Tillverkades i samarbete med Motorola och lanserades 2014.
Jämför pris på alla Google Mobiltelefoner (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.08)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Omdöme efter några veckors användande.
  Gillar verkligen denna telefon, har inte haft några av de problemen som tidigare recensent skrivit om. Några tidigare telefoner jag haft Iphone4s, Samsung Note2 och Samsung S4. Tycker den är klart bättre än Samsungtelefonerna, svårare att jämföra med iphone, mer smaksak.

  Plus
  - Stor vacker skärm som går ner hela vägen, knapparna en del av skärmen.
  - Kvalitétskänsla
  - Snabb, allt flyter på
  - Bilderna blir bra
  - Ren Android, inget fluff
  - Ingen LED-indikator, saknar den inte.
  - Skärmen tänds när man plockar upp den.
  - bra knappar, för volym och ström. Svårt att råka klicka fel. (har haft Note 2 som har väldigt lätt för felklick.)

  Minus
  - Långsam uppstart
  - Ingen SD-kortplats
  - Vaknar inte alltid när jag lyfter den, finns ingen dubbeltap för att väcka.
  - Lollipop 5.0 och 5.1 saknar ljudlöst läge, fick installera en widget.

  Övrigt
  - Batteritiden acceptabel
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter snart 3års användning så måste jag tyvärr begrava min Nexus då mitt batteri förlorat ca 40 % av sin kapacitet och laddningsuttaget har även börjat glappat ! Men det är dock efter 3 år nästan

  Så vad har varit bra med denna telefon då

  *Framförallt den rena versionen av android är väldigt snabbt i Ui eftersom det inte är så tungdrivet!

  *Skärmen är väldigt bra i och med sin höga upplösning MEN detta är ett stort men eftersom ljusstyrkan på denna telefon är väldigt svag och därav svår att använda vid solljus

  * Kameran kanske inte den bästa man kunde få vid årsskiftet 14/15 men absolut inte en dålig kamera heller !

  * Högtalarna ! Wow vilket ljud denna telefon producerar, klart och högt . Synd att det inte är så många tillverkare nu för tiden som sätter in stereohögtalare i sina telefoner nu för tiden

  *Slutsats

  Efter ca 3 år så kan jag konstatera att detta är mitt bästa mobilköp hittills då telefonen trots sin ringa ålder fortfarande upplevs som någorlunda snabb . Trots att jag inte använt mig av displayskydd så har jag aldrig behövt byta ut skärmen !

  Men det är dags att gå vidare nu till en nyare telefon men vilken ska man välja när man fortfarande har en grym telefon bortsett från att batteriet är undermåligt numer !
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nu när jag haft Nexus 6 närmare ett halvår vill jag uppdatera mitt betyg och dra ner det från 10 till 8. Det som sänker betyget är att jag upplever att den helt enkelt är lite för stor. 5.5" eller 5.7" är nog maxgränsen för mig trots allt. Upplever att den är rätt otymplig att ha i fickan. Med tiden har jag också önskat att kameran varit bättre. Funderar på att uppgradera till 6p som är smidigare och har en mycket bättre kamera. I övrigt funkar Nexus 6 riktigt bra med senaste Android 7 (preview 5) så kan man leva med storleken och kameran är det fortfarande ett bra köp.
  ------
  Nexus 6 är en fullträff enligt mig. De problem som vissa upplevde tidigare som långsam kamera och halvdan batteritid verkar vara åtgärdade med uppdateringen till Android Mashmallow.
  + Väldigt bra byggkvalitet och screen to body ratio (smala kanter runt skärmen)
  + Batteritiden är riktigt bra. Det är möjligt att uppnå runt 5-6 timmar SOT. Den drar väldigt lite batteri i standbyläge.
  + Kameran är väldigt snabb, fotokvaliteten är inte i nivå med dagens flaggskepp men full godkänd (ungefär i nivå med Xperia Z3).
  + Skärmen är av AMOLED-typ med väldigt bra svärta.
  + Ljudet från de frontriktade högtalarna är väldigt högt. Tror faktiskt de är ännu högre än på HTC mobiler med stereohögtalare.
  + Trådlös laddning är inbyggd.
  + Snadragon 805 har några år på nacken men de presterar ändå väldigt bra vid vanlig användning. Märker i princip aldrig något lagg och telefonen är allmänt snabb.
  - Ljudkvaliteten när man lyssnar på musik både från hörlurar och med hjälp av fronthögtalarna är inte riktigt lika bra som på HTC:s lurar.
  - Baksidan på telefonen är lite för hal. Hade jag sett ett greppvänligare material.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa telefonen jag använt. Brukar supporta personer med deras telefoner men denna är så komplett man kan få den.
  Obs den kräver sina händer och man håller i den lite annorlunda men efter det så ligger den perfekt i handen och allt känns genomtänkt.

  Displayen är klar och responsiv. Knappar för hem m.m. döljs och kallas fram genom att dra uppåt på telefonen vilket ger en större skärmyta överlag.
  Om telefonen inte vaknar av sig själv när man lyfter så trycker man på skärmlåset för att väcka den. Men oftast om den ligger på bordet så reagerar den med att visa klockan bara du reser dig och förändrar ljusbilden.

  Många klagar på batteritiden men efter en uppdatering för ett tag sedan så har jag lite drygt två dagars batteritid vid normal användning. Spelande räknas inte dit.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har spräckt skärmen två gånger. Har aldrig spräckt en skärm på tidigare telefoner. Annars en bra telefon!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använt i drygt 1 år utan några som helst problem förutom kameran som är riktigt seg.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter kåseriet kommer en kort +/- lista.

  Då min Galaxy S4 active sjöng på sista versen var det dags för ny lur. Nexus 6 har vattenskydd och inbyggd Qi, vilket jag värdesätter högt. Jag var klart tveksam länge inför den överdrivna storleken, men bland annat efter att samsungens Qi slutat fungera, och samsungs support inte kunde hjälpa mer än att hänvisa till hard reset och original-Qi-mottagare, som inte hjälpte respektive inte finns att köpa(!) var jag bestämd på att inte gynna samsungs telefon-gren med nästa lurköp.

  När Qi slutade fungera på samsung-luren var jag hänvisad till sladd-laddning, och skyddet för usb-porten höll väl en månad efter det. De två för mig viktigaste funktionerna som skiljer telefonen från lejonparten på marknaden var alltså ur funktion, och kundtjänst hade inget konstruktivt att tillföra för något av sakerna. Det var inte de enda problemen.

  Eftersom Qi slutade fungera på samsungen i samband med upptadering misstänker jag att samsung helt enkelt stängde av den medvetet för att de inte säljer några tillbehör till den modellen själva, men inget jag kan bevisa eller rotat vidare i. När jag köpte luren marknadsfördes den som Qi-förberedd, och den funkade bra med tredjeparts-kort i telefonen. Nu är det en stickade röd symbol bredvid nej:et för "Stöd för trådlös laddning" i specen här på prisjakt. Självklart har jag testat 2 olika kort, och mätt på kortens kontakter att de verkligen levererar ström.

  Nåväl, eftersom jag inte har flera lurar av senaste modell kan jag inte göra en rättvis jämförelse mellan de senaste flaggskeppen i praktiskt bruk, men Nexus-luren fungerar så mycket bättre än vad samsung luren någonsin gjorde, inte bara att den är väldigt mycket snabbare och mer stabil, det mesta är mycket smartare och smidigare, även för sådana saker där prestandautveckling gör så stor skillnad.

  Qi-funktionen kräver mycket riktigt att man placerar telefonen korrekt på ladd-plattan, det tar några sekunder extra de första gångerna, efter det, visst man kan inte kasta ifrån sig telefonen om man vill att den ska laddas, men det gäller ju Qi-standarden generellt, det är så värt att bara lägga ifrån sig telefonen utan att behöva fippla med sladdar.

  Batteritiden är för mig betydligt bättre i Nexusen än vad den någonsin var samsungen, det skiljer batterikapacitet, men inte så mycket som i batteritid, och man kan tycka att den betydligt större skärmen skulle äta upp det mesta av skillnaden i batterikapacitet.

  Kombinationen välfungerande Qi, bra batteritid och turboladdaren som ingår gör det lätt att få batterifrågan till ett försumbart problem. Ja, just det, turboladdaren, den krämar på rätt häftigt, särskilt när man har dåligt med laddningen i telefonen. Jag mätte, och efter någon/några sekunder häller den på ett högre volt-tal, jag fick typ 7,5V och 1,5A. Samsungen mätte jag många fler gånger, den kom aldrig upp i 1A med sina 5V med originalladdaren när jag mätte, alltså under 5W mot nexusens dryga 10W den gången jag mätte, då med rätt mycket i batteriet redan. Det är möjligt att min mätare inte visar 100% korrekt, men skillnaden är brutal. Själv har jag hittills klarat mig alldeles utmärkt på den mycket långsammare Qi-laddningen, så jag lär inte för någon mer noggrann statistik över vad turboladdaren klarar exempelvis med nästan tomt batteri, och den gör ingen nytta för mig i vardagen. Men för alla som då och då plötsligt får tomt batteri, (som om det vore en nyhet för dom att telefonen behöver laddas ibland) och blir bundna vid vägguttag via laddsladden till "pacemacern" som telefonen fungerar som kan turboladdaren säkert vara en fantastisk grej för att ta sig genom vardagen med mindre besvär.

  Vad jag förstått har IOS lite mindre energikrävande system, och särskilt modellerna med titthålsskärm får ofta lägre energiförbrukning totalt än de stora androidlurarna, men de bygger rätt mycket på att man använder deras rätt dyra produkter i övrigt, och Qi kan man bara stjärthacka sig till med extern mottagare med kabel till laddkontakten, vad den än heter. Vad gäller vatten är det inshalla huruvida de klarar en olycka.

  Storleken har visat sig att det inte ställer till några problem för mig. Rätt trevligt i vissa lägen faktiskt.

  Det kan vara intressant att veta att samsungluren, drygt 2 år senare, fortfarande är dyrare än Nexus 6!

  Så, listan.

  + I princip bugg och laggfri.
  + Vattenskyddad, utan någon löjlig lucka.
  + Smart upplagd
  + Bäst uppdateringar
  + Bra skärm
  + Inbyggd fungerande Qi.
  + Turboladdaren
  + Smidig att använda

  Tveksamheter

  - Storleken kan vara problematisk för vissa, även om designen med den kurvade baksidan gör den smidig att få ner och ha i fickan.
  - Den tar gaska lång tid på sig att starta när man stängt av den, men det är inte så farligt.
  - Tillbehören är inte lika vanliga i vanliga butiker som för de vanligaste lurarna, men ebay har allt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den bästa telefon och multifunktionella underhållningsapparat jag haft. Stor fin och briljant 4k skärm, bra ljud för att vara en telefon, filmar och tar bra bilder, går alldeles utmärkt att läsa, titta på film och SVT play med den, bra batteritid och gedigen byggkvaltet.

  Enda nackdelen är att den är aningen stor och otymplig om man vill ha den med sig vid sportaktiviteter. Otroligt prisvärd om man köper den begagnad på blocket eller nappar på något kampanjerbjudande.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Skärmen mycket känslig, har lyckas skada två stycken på två månader. Har haft skal men glaset går hela vägen ut till kanten. Detta medför att den inte klarar mycket. Rekommenderas ej.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter några månaders användande så är jag mycket nöjd med telefonen.

  Några plus:
  +Trådlösladdning (vilket jag nu utnyttjar på flera platser i hemmet)
  + grym skärm
  + bra form
  + bra batteritid
  + android vanilla

  några minus:
  - kameran inte lika bra om man jämför med senaste samsung s6 eller t.ex. sonys z3
  - den välvda baksidan gör att den inte ligger still på en plan yta och är svår att använda om den ligger ner.

  Totalt sett så är jag jätte nöjd med mobilen och det är ett stort lyft från min tidigare HTC one (m7) och ångrar inte mitt köp en sekund!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  1,5 veckor nu. Kommer från Note 3

  Väldigt fin telefon, skärmen känns otroligt bra med upplösning, färger och ljuskänlighet.
  Minus för saknad SD plats, välj rätt storlek från början. Oavsett vad google tycker om SD kort borde det vara upp till användaren

  Löjligt lång uppstartstid tycker jag?!

  Jag har haft stora problem med mottagningen där den faller och ibland försvinner helt (gärna i hög fart, bil etc). Enda lösningen är en omstart (flygläge hjälper ej). Efter lite testning så är simkortet nu uteslutet (tele2), dvs det är fel på telefonen. Får se hur det löser sig...

  Batteritiden känns rimlig, aningen dålig

  OSet laggar ibland pytte pytte lite, känns som att android aldrig kommer ifatt iOS...tyvärr
  WLAN verkar fungera bra

  Tyvärr sitter strömknappen på sidan så den trycker man av misstag på hela tiden den är dock kraftigt räfflad vilket är väldigt bra så man känner skillnad från volymknappen

  Nano SIM är bra så det bli standard på området

  Micro USB är bra, standard

  Inget headset inkluderat, känns konstigt men är väl troligtvis framtiden... Har testat ett BT headset som skrapar mycket, huruvida det är telefonen eller headset vet jag inte, troligtvis är det ju headsetet som strular.

  Inget stöd för HDMI känns inte bra alls. Visst castning i all ära men när det kommer till kritan på presentationer etc är den gamla kabeln oslagbar.

  Snabbladdaren som följer med har jag stora problem med, den "laddar" (står det) men laddar inte egentligen, tvärt om har jag fått känslan av att den drar ur batteriet. Jag undrar om det kanske kan ha att göra med att jag troligtvis inte använder usbkabeln som kom med. Jag har dessutom en USB förlängning. Frågan nu är vilken kabel som följde med... Någon sa att det kunde vara anledningen. Låter ju rimligt kanske att den feta snabbladdaren som följde med faktiskt skickar data också för att identifiera sig som en snabbladdare. Kör nu med en gammal ca 2A apple laddare, går bra. Fick snabbladdaren att fungera första gången när den kom out of the box.

  Den är skön att hålla med sin runda baksida men omöjlig att använda när den ligger på bordet. Litet problem för mig men andra kan ha åsikter.

  Efter ett annat värdelöst plånboksfodral så köpte jag Izound från teknikmagasinet, mycket bra! Kom ihåg att slå av NFC bara om ni har något passerkort etc med den tekniken :) annars händer det grejer..

  Huruvida om krypteringen av lagringen är påslagen som standard är dåligt vet jag inte. Vissa hävdar att det drar ned prestandan, låter rimligt iof men vad jag tycker är riktigt illa är att man inte kan slå av krypteringen utan att rom:a om telefonen med ett hemmabygge och få problem med framtida uppdateringarna. Trodde det var hela ideen med android (spec Nexus) att man inte likt a la Apple/Samsung blir påtvingad en massa skit för att "de vet bättre än användarna". Någon beskyllde Motorola för detta, jag vet inte.

  Revidering 4 april
  Mottagningsproblemet har löst sig av sig själv. Förstår inte alls hur men nu går det bra, samma simkort och samma telefon.
  Håller fast vid att strömknappen sitter fel. Tack vare räfflorna fungerar det oftast men framförallt i samtal när man skall höja volymen så har iaf jag noll koll på vad jag trycket på.

  update:
  har provat den trådlösa laddningen (vilket jag inte trodde 6an hade!?). Den är ganska knepig att få att fungera, efter lite googlande så verkar centrum för induktionsslingan vara vid "U"-et vid nexusloggan på baksidan.
  Jag har ju dessutom den i ett plånboksfodral så jag har ju ingen rätt egentligen att klaga om det inte går, MEN:
  Har provat 3 qi-laddare,
  1 kina-laddare: "mc-02a" funkar mycket bra, man måste lägga den mer eller mindre exakt på ett visst sätt, men då sen går det bra
  1 kina-laddare: no-name, rund med färgglad kant, fungerar inte alls.
  1 nokia-laddare: "fat boy", fungerar mycket bra, men även här måste den ligga exakt.

  Måste säga att jag är lite sur på google att de inte släppt en riktig laddare till denna modell, de har ju dessutom dragit tillbaka nexus-laddaren till 5an. Enligt google rykte skall det finnas magneter i 6an som faktiskt hjälper till att positionera den på laddaren men eftersom det itne finns nån laddare så är ju det inte värt nått.
  Jag kan tänka mig att det är ännu svårare att då den att ligga bra om man inte har den i ett läderfodral eftersom baksidan är kurvad, det känns som att den väldigt lätt kommer ligga och snurra runt, men det vet jag inget om. Min fat-boy laddare ligger ju in en ...fat-boy... så där ligger den ju väldigt stadigt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Super snabb. Kommer från HTC One M7 och hade problem med stora fingrar och skriva in text. Nu fungerar det bra. Jag gillar Lollipop GUI som fungerar bra. Saknas det någon funktion går det alltid att hitta en App . Skärmen måste ses . Texten är kniv skarp och med rätt svärta pga OLED . Jag ser inte på film på denna mobil så 32GB räcker gott . Min gamla mobil klarade 45 Mb/s medan denna klarar 75 Mb/s på 4G.

  Jag har ännu inte någon svaghet.