Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link CPE210

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Accesspunkter, bryggor & repeatrar (63)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Glöm nu dyra avtal med IP-only och andra krappy firmor alla ni som har goda grannar med fiber.
  Har två nära släktingar som bor grannar och varav den ena fick fiber för ett år sedan, den andra behövde efter en tid även uppkoppling pga av ett datorjobb hemifrån som dök upp och kontakt togs med nämnda IP-only som nu hade höjt priset med 10000:- och leverans om tidigast 6 månader.
  Ideer dryftades och radiolänk skulle provas, forum på nätet skapade som vanligt bara förvirring men inköp skedde på KjelloCom (med bytesrätt) och en kunnig expedit plockade ihop grejer.
  VI FIXADE DET ! med normala kunskaper på datorer (förmåga att läsa instruktioner och förstå engelska är önskvärt då ett bra youtubeklipp fanns som hjälp).
  Två fastigheter med ca 150 meters avstånd länkades ihop med två stycken TP-Link och en Ubiquiti accesspunkt(router) 3x30 meter nätverkskabel för utomhusbruk och en förpackning buntband och en ask kabelstift och någon förlängningssladd som vi redan hade.
  Annat som behövdes var två rörböjar som hade varit fästen till paraboler , en husgavel till mottagareantennen och en styck gammal björk för sändareantennen samt en stege och lite tålamod.
  Det krävs fri sikt mellan antennerna och det är en stor backe mellan fastigheterna därav björken:)
  En gissning är att det går att skicka ca 100mbs som vi har monterat det men med ytterligare kalibrering blir det nog ännu bättre, sändareantennen visar full styrka medan mottagaren visar en lampa av fyra men det fungerar.
  Just nu perfekt med ett delat abonnemang, blåst fiberfirmorna som blåser oss annars hoppas livslängden är bra på grejorna men antennerna kostar ca 450 stycket och kan ju bytas ibland det som var dyrast var 90 meter nätverkskabel ca 1000:- och Ubiquiti Lite för ca 1000:-
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiskt, köpte en från Conrad. Utökar nu mitt wifi på gården + att vi nu har wifi i gäststugan på gården.
  Massor av inställningsmöjligheter. Är amatör i nätverk men denna satte jag som Hotspot, och utan kryptering, enkelt och smidigt då gästerna nu aldrig behöver fråga om lösen på våran gård. :-)

  Prisvärd och av mycket bra kvalitet!