Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

DJI Phantom 2 Vision+ RTF

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla DJI Drönare (60)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt lätt att flyga, har inte haft några problem alls.

  Kameran ger fina bilder i hyfsat ljus, bra still bilder vid mörker mot rätt upplysta platser, dock ger den inte video vid mörker/skymning, för mycket artefakter.

  Ger 7 eftersom de angivna flygtiderna gäller nog enbart vid hovring, brukar få ut 15-18 minuter, landar då på 30% batteri. Uppgraderat GPS antennet samt monterat på skärmskydd för denna, får alltid 14+ satelliter snabbt vid uppstart, kostnad, 120 :-.

  Verkar som de som har bekymmer missar 2 saker, att kalibrera kompassen, samt att se till att HOMEPOINT är rätt satt innan takeoff.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt fantastisk. Har haft den i två veckor och flugit ett 20-tal gånger.

  + Väldigt lätt att flyga, lätt att komma igång.
  + Snabb och stabil.
  + Bra foto- och videokvalitet.
  + Helt OK räckvidd.
  + Video downlink till mobilen fungerar utmärkt.
  + Bra byggkvalitet. En av de första flygningarna tappade jag koll på orienteringen och flög in i en stålvägg, men inget gick sönder, inte ens en propeller.

  - I vissa lägen kan den börja driva litegrann, både horisontellt och vertikalt, men om man bara låter den driva en liten bit (om det finns plats givetvis), så brukar den stabilisera sig riktigt bra.
  - Motorerna är inte kapslade, och finkornig sand kan komma in, så man behöver dammsuga ibland.

  Se till att kalibrera kompassen när du flyger på ett nytt ställe, det tar 15 sekunder...
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lite annorlunda upplevelse än nedanstående talare. Är extremt nöjd med denna och bildkvaliten och stabiliteten överraskar än idag.

  Vill dock påpeka att det är viktigt att läsa instruktionerna (från en som aldrig gör det annars) samt att alltid kalibrera den. Just i samband med slarv av det sistnämnda blev det en kraschlandning i ett träd intill en containergård en gång (kompassen fick fnatt helt enkelt).

  Har gjort ett antal inmätningar/karteringar m.h.a. denna och materialet den kan producera för att få fram ett bra resultat är minst sagt imponerande. Ortophotona och framförallt elevations och 3dmodellerna är minst sagt imponerade att slänga fram till en kund med en multicopter som kostar 10k (och lite dyrare programvara...;-) )
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Vid första flygningen, där produkten var ca. 5 meter från mig på 2-3 meters höjd, dyker plötsligt texten "invalid battery" upp på displayen varefter produkten börjar stiga i rasande fart. Kontrollerna på fjärrkontrollen fungerade dock ypperligt vad gäller styrningen av kameran på drönaren. Jag kunde således åtminstone få en sista blick av samhället från en ansenligt hög höjd. Utöver en rejält okontrollerad stigning flög den nordost mot en no fly zon, som tillhör en flygplats. Tänk om den hade kolliderat med ett passagerarplan. Eftersom kontakten med fjärren tappades efter ett tag borde funktionen som gör att skräpet flyger tillbaka kickat in, men så var inte fallet. Den har definitivt en egen vilja och är nu troligen på annat uppdrag.
  Jag ska tillägga att då denna produkt med detta fel uppenbarligen inte uppfyller klassningskraven från Transportstyrelsen varnar jag för köp. Den uppfyller vidare inte PTS bestämmelser om undantag från tillståndsplikt för radiosändare och med detta fel kan den även vara aktuell som produktfarlig enligt produktsäkerhetslagen.
  Slutsats: HÅLL ER BORTA. KÖP INTE DENNA PRODUKT OM LIVET ÄR ER OCH DE ANDRA PASSAGERARNA KÄRT!
  Om ni ändå måste köpa denna produkt föreslår jag att ni tittar på det stora antal filmer från drönare som slitit sig. Lättast är att googla efter Phantom 2 fly-away. Trevlig tittning!