Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Nintendo New 3DS XL

 Lägg i lista  Jämför
Bärbar 3D-spelkonsol med dubbla skärmar och micro SD-kort. Batteritid på 6 timmar. Utrustad med pekpinne och wifi-anslutning. Lanserad 2014 som den större av två varianter. Stäng
Bärbar 3D-spelkonsol med dubbla skärmar och micro SD-kort. Batteritid på 6 timmar. Utrustad med pekpinne och wifi-anslutning. Lanserad 2014 som den större av två varianter. ... Läs mer
Jämför pris på alla Nintendo Bärbara spelkonsoler (50)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.47)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har varit ägare till en 3DS XL väldigt länge, och bytte upp mig till en New 3DS XL på release. Har gått genom både gott och ont med den och här är min upplevelsse med Nintendos senaste "handheld";

  Min C-stick, det vill säga den nya, lilla spaken på höger sida av konsolen strulade till en början. Ned- och högerriktning fungerade inte som de skulle. Jag fick skicka in min konsol till Nintendo som tog på sig ca 40 dagar att åtgärda problemet. Har nu fått tillbaka mitt N3DS XL och kan säga att spaken fungerar *utmärkt*! (Testat i Super Smash Bros, Majora's Mask och Monster Hunter 4.)

  Jag har valt att inte låta detta dra ner betyget då jag kan ha fått en måndagsexemplar och nu är problemet åtgärdat oavsett utan några kostnader från Nintendo.

  Värt att notera är att jag bara tar upp skillnader mellan den gamla och den nya modellen!

  Positivt:
  +Laddningstider samt uppstart av konsolen går *betydligt* fortare än original-konsolen! (Varierar från spel till spel, men när jag jämfört Monster Hunter 4 på min gamla konsol och denna så skiljer det sig upp till ~10-15 sekunder ibland på både laddningstider och uppstart av spelet.)

  +Lovande framtid pågrund av hårdvaran. Nu när det stödjer Unity och hårdvaran är mer kapabel så kan jag nog tänka mig att ett gäng sköna titlar lär dyka upp. The Binding of Isaac är ett av de som är pågång och det är nog bara början!
  Det finns även stora skillnader i Monster Hunter 4 exempelvis. Texturer samt prestandan är betydligt bättre på New 3DS XL än på den äldre modellen. (Detta gäller inte äldre spel då de är byggda för den gamla modellen av 3DS - så om du hoppats på bättre prestanda i t.ex Pokémon så är det tyvärr inte fallet. Det lär vi nog få se i nästa Pokémon release förstås!)

  +C-stick. När den väl fungerar(om ni inte råkar ha samma problem som jag först hade) så fungerar den underbart. Kom ihåg att den inte är gjord för att "puttas", men behandla den som om det vore en touch-pad. Tryck åt det hållet ni vill att den ska reagera, helt enkelt. Jag älskar den! :)

  +Två extra "Shoulder triggers"(R2, L2). Oerhört praktiska i t.ex Monster Hunter 4. Enbart ett positivt tillägg.

  +Placering av knapparna(Start, Select, Home, Power). Tidigare hade jag problemet att jag råkat stänga av mitt 3DS när jag spelade Animal Crossing t.ex då jag tänkte trycka på 'Start', men där satt istället 'Power' knappen vilket resulterade i att jag förlorade flera timmar av arbete. Nu sitter knappen istället på sidan(framtill) av konsollen. Vissa har sagt att de råkat klicka på den - något som jag aldrig varit i närheten av att råka göra. Start och Select knapparna sitter nu där som Power-knappen brukade sitta istället för att vara två enorma knappar under den nedre skärmen. (En liten Home-knapp sitter där istället nu. Bekvämt!)

  +3D effekten är faktiskt användbar. Om man gillar den så kan du nu faktiskt få använda den utan att behöva sitta helt still. Head-tracking funktionen fungerar utmärkt!

  +Micro SD kort. Äntligen. Jag har ett 32GB kort som jag använder och har lyckats få in 25 spel hittills på det med ca 50'000 "block" kvar (32GB är totalt ca 240~250'000 block). Man kan använda 64GB men då måste du först formatera kortet till rätt format på en dator(inga problem för den som behöver utrymmet).

  +IPS skärm! (Exklusivt till N3DS XL modellen.)

  Negativt:
  -Att installera ett nytt Micro SD kort är lite småjobbigt. Det är inte svårt - bara drygt att behöva ta av hela baksidan av konsolen. Som tur så lär inte detta ske så värst ofta oavsett, om ens fler än 1 gång.

  -Placeringen av den nya pekpinnen är lite obehagligare än förgångarens, samt att den är kortare. Det är en vanesak men föredrog helt enkelt den äldre. Inte ett problem förstås, bara värt att påpeka.

  -Ingen förbättrad batteritid. :( (dock inte försämrad heller.)

  -Inga faceplates likt den mindre varianten.

  Dessa är småsaker för mig som inte påverkar betyget men som jag ansåg värda att påpeka. Som sagt, dessa är bara skillnaderna mellan den nya och den gamla modellen! Är fruktansvärt nöjd med min N3DS XL!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag köpte maskinen nu på releasen den 13/2, Majoras Mask versionen.

  * Nya 3D-funktionen:
  Helt fantastisk, jag använde aldrig 3D på min äldre 3DS XL men nu har jag på den hela tiden. Kameran klarar av att hitta dig även i ett mörkt rum och man tappar inte fokus sålänge man verkligen inte försöker jävlas med den. Gjorde även ett test i bil och den höll fokus hela tiden trotts gupp och svängar.

  * C-Stick:
  Är precis som en liten tracknub på en laptop, den rör sig inte utan känner av vad man gör. Fungerar väldigt bra till kamera kontroll, men inte en chans att man kan spela t.ex. FPS med den som vissa hoppats på. Bra mycket bättre än att sätta på en stor Circle Pad Pro som var fallet tidigare hur man än vrider och vänder på det.

  * Skärmen:
  Har jämfört den nya med gamla 3DS XL sida vid sida och den nya har bättre ljus och varmare färger. Både med 3D på och av.

  * Batteri:
  Ungefär samma som innan, jag har inte märkt någon skillnad.

  * Byggkvalité:
  Känns mer robust än gamla 3DS XL, dock kvarstår "problemet" med att fästet till skärmen är lös och vobblar lite, dock ett designval av Nintendo så inte förvånande.

  * Användarbarhet:
  MYCKET bättre än gamla 3DS XL, den är bra mycket snabbare än tidigare. Den nya kraften under huven gör verkligen sitt och alla jobbiga fördröjningar är borta. Jag satte även in ett nytt SD-kort i min som är Klass 10 istället för Klass 4 som medföljde och även det gjorde stor skillnad.

  * Negativt:
  - Tveksam till faktumet att laddare inte ingår.
  - Att bara skicka med ett 4gb klass 4 minne är riktigt snålt, man måste i stort sett byta SD-kortet.
  - SD-kortet sitter på undersidan så man måste skruva loss undersidan för att byta, inte speciellt svårt men ändå något som hade kunnat designas bättre.

  Om ni är i funderingar om att köpa gamla 3DS XL för att spara några hundra lappar så kan jag meddela att ni bör lägga till så ni får New 3DS XL, den spöar den gamla versionen på allt, och är helt klart värd att lägga lite extra på.
  Har ni en 3DS XL sedan tidigare som ni använder mycket så bör ni uppgradera, skillnaderna är såpass stora.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bestämde att byta ut min 3DS XL mot en New 3DS XL efter jag läst (och sett) bilder på Monster Hunter 4 Ultimate till båda versioner.

  + 3D:n är mycket bättre. Kan till och med spela med den till och från ibland nu. Bör dock nämnas att den kan skumma sig ibland om man har glasögon. Det händer dock inte så ofta för att det ska vara ett minus.
  + Batteritiden är också väl godkänd.
  + Hastigheten - STOR skillnad, både i tiden det tar att ladda spel, men även i flytet i exempelvis Monster Hunter 4. Den som säger något annat har uppenbarligen inte testat båda versioner.
  + Skärmen är också mycket bättre än tidigare version.

  - Fortfarande en Nintendo-konsol med halvkasst UI / friend features
  - Ingen laddare följer med
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  En trevlig liten handkonsol som uppskattas av mina barn. Den håller inte samma klass som en Nintendo Switch, men det finns många fina spel och den är bekväm att ta med på resor och liknande för lite tidsfördriv. Känns välbyggd, har hygglig batteritid och knapparna reagerar bra när man trycker på dem.

  3D-effekten har jag inte blivit kompis med, den känns inte bra för mig, så jag hade nog hellre valt en New 2DS XL så här i retroperspektiv. Många spel är fortfarande väldigt dyra, vilket är lite synd med tanke på handkonsolens ålder. Jag skulle nog inte köpa en New 3DS XL till fullpris idag, utan köpa en begagnad eller en New 2DS XL.
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Som omtyckare av Nintendos konsoler sedan jag fick min NES har jag rätt mycket att jämföra med. All hårdvara har förstås inte varit förstklassig genom åren, men Nintendo har alltid försökt hitta sin unika nisch. Detta är något de även gjort med 3DS. Upplevelsen skiljer sig från person till person, men för mig är det en klockren fullträff.

  Denna recension gäller egentligen alla typer av 3DS. Har både den gamla 3DS XL och denna nya, och det jag uppskattar finns på båda. Bara att det funka mycket bättre på den nya.

  Av Nintendos konsoler genom åren har jag tre favoriter. NES, SNES och 3DS. Därmed inte sagt att jag ogillar Gameboy, N64 eller GC med flera. Min bedömning baserar sig på min helhetsupplevelse av såväl hårdvaran som tillgängliga speltitlar. Detaljer såsom hur stylusen och hörlursutgången sitter bekymrar mig inte sålänge det inte är så störande att det påverkar helhetskänslan.

  Med tanke på hur orginell 3DS är tror jag den kommer överleva Switch. Det är en handhållen konsol att minnas och ha glädje av många år efter den gått ur produktion.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En bärbar konsol med prestanda och upplösning från år 2002, bara NIntendo lyckas sälja något sådant, och det ska de ha creds för!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  köpte ett på rea 1200 kr kan inte klaga
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Är inte så impad. Har spelat länge på Wii U och tänkte det skulle vara lika skön feeling med 3ds men icke! Tycker styrspaken är för sladdrig och man nästan halkar, samt c-sticken är för liten och trög (det borde funnits två lika stora styrspakar på varje sida).

  Själva konsolen känns något tung, tycker den borde vara helt i matt plast istället för metall skal som det lätt blir fingeravtryck på.

  Skärmen känns okej men kan flimra till ibland. 3D effekterna funkar bra även om man spelar i mörker.

  Touch screenen känns inte heller helt 100, man måste trycka exakt och hårt för den ska reagera. Medföljande pennan är något för kort för min smak och felplacerad. Borde ha suttit på sidan istället. Locket känns något sladdrigt med, borde ha kunnats göras bättre.

  Placeringen av On/Off knappen känns inte heller helt rätt och är ganska svår att få grepp om.

  Nu låter det som det bara var gnäll, konsolen är helt okej och jag tror de flesta kommer gilla den, jag är bara väldigt petig med detaljer. Det här är inte för den kräsne spelaren utan mer en kul grej för barn i mina ögon.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft min i över ett halvår nu och den funkar klockrent! 3Dn är så mycket bättre än i gamla 3ds.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt bra köp! Men ni som redan äger ett Nintendo 3DS ska inte köpa denna.
  Ni som inte äger, köp den nyaste!

  Positivt
  - ny stilren design
  - bättre 3D
  - snabbare cpu

  Protip: Jämför inte grafiken med andra spelkonsoler. Jämför spelen :)
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hyffsad. Känns exakt som gamla XL förutom att 3D'n är bättre, men du kommer bli besviken om du inbillar dig att 3D'n kommer vara perfekt, för det kan fortfarande flimra till en del och den kan fortfarande förlora fokus ibland. Det är fortfarande en hel del ful ghosting, men det gäller ju 3D generellt (samma om du spelar på 3D-TV eller Oculus Rift).

  Kom åt off-switchen en gång när jag spelade och hade klarat en bra bit, dålig placering på den (flyttad, om jag minns rätt) och dåligt att man inte ens får en förfrågan om man vill stänga ner spelet. Eshop är patetiskt dåligt uppbyggt, likaså vad gäller när man ska överföra spelen till den nya XL, otroligt amatörmässigt gjort.

  Pluset är ju då såklart Nintendo's egna spel (mario, zelda) och enda anledningen att egentligen rekommendera denna enligt mig. Om den varit ~700:- billigare hade den varit i en rimligare prisklass och lättare att rekommendera.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är riktigt nöjd.
  Gick från "gamla" XL till nya,

  denna är på något sätt bekvämare att använda än den gamla, trots att det inte skiljer sig i storleken så värst mycket.

  3D effekten blivit mycket bättre, så nu slipper man låsa huvudet för att behålla effekten, gjorde ett bra lyft.

  Enda minuset jag ser är väl placering av minneskort, sitter dock under bakstycket.
  Och hur ofta byter man det.
  Kör på ett stort direkt, så slipper man det bytet på ett bra tag.

  Annars i det stora hela, mycket nöjd.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastisk produkt!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Toppenkonsol, har importerat min från Japan och kan inget annat än att rekommendera denna!